Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    Cuma gece 19 - 22 arası Galata Köprüsünde Karaköy - Haliç tarafındaydım,
    4 çinekop 8 istavrit alabildim ve köprüdeki araçları çekmeye başladıklarında avı bitirdim. Saat 19-20 arası balık yaptı ondan sonra ara sıra alanlar oldu.

2. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    keşke ticari teknelerede bu şekilde baskın yapıp ölçüp biçseler, limit altı asıl onlarda oluyor

3. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    dun aksam saat 16:00/ 22:00 arasi galata bogaz tarafi 25 adet disliden 9 sarikanat 14 cinekop hepsi limit dahilinde 1yaprak opup buyude gel deyip suya iade edilip digerleri kovaya alinmistir . yem olarak hamsi kullanilmistir.Dun gece balik bayagi guzeldi herkes denizden nasibini aldi hava cok yagmurluydu gitmeyi dusunenler mutlaka yagmurlukla gitmeyi ihmal etmesin dun aksam bayagi sikinti yasayan oldu...Herkese rastgele

4. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Abi ben burada bazı şeyleri söylüyorum yazıyorum ama bir o kadarda yazmadıklarım var. Bu balığın yakalanması konusunda tecrübelerimi herzaman paylaşırım bilmediğim bir merada bilmediğim şekillerde avlananlar varsa da onların tecrübelerinden faydalanırım. Ben burada kimseyi inandıramadım ama arkadaşlara da hak veriyorum bende olsam bende inanmazdım belki. Örneğin ben dünde gittim balık tutmaya ama tahmin edeceğin gibi çok yorgun ve uykusuz olduğumdan saat 21:00 gibi avı sonlandırmak zorunda kaldım. yağmurda çok bastırmıştı. Ama ona rahmen yaklaşık 25-30 civarı balık yakaladım balık boyları zaten bildiğin gibi çok iyiydi hatta bir sarıkanat aldımki 27 cm geliyor. bugünde gidersem dolabın kapağını nasıl kapatırım bilmiyorum artık :) bu arada sizinle tanıştığım için çok memnun oldum üzüldüğüm tek konu varki keşke sizinle ekim ayında tanışsaydık o zaman sizde dolabın kapağını kapatamadığınızdan derin dondurucu almak zorunda kalabilirdiniz :) ama umarım bu arkadaşlığımız başladığı gibi güzel bir şekilde devam eder ve birlikte çok daha güzel avlar yaparız. Bu balığı yakallama konusunda ne kadar hevesli ve istekli olduğunuza ben bizzat şahit oldum ve çok kısa zamanda birsürü konuda bilgi alışverişimiz oldu. Bende sabahın nasıl olduğunu anlamadım hatta bir ara saati sorduğumda 3:30 dediniz ya çok şaşırdım. Bugünde gitmeyi çok istiyorum şu anda evde nasıl duruyorum birde bana sor :) bakalım ama kısmet artık. Sizde yaptığımız avdan zevk aldıysanız ne mutlu bize. Zaten amacımızda buydu. Hem keyifli bir av yapmak hemde iyi bir arkadaşlık ortamı yakalamak. İnşallah bu avları tekrarlama fırsatımız olur. Ben yine foto koymadım ama sana bir ara mail olarak hepsini göndereceğim sen istersen koyarsın :) gerçi sayfa sayısı biraz artacak ama olsun arkadaşlara albüm yapmış oluruz :) balıklarla siteden birkaç arkadaşımızın adını yazacaktım ama fırsat olmadı :)

5. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Dolaba kafa atan Ali:D

6. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Forum üyelerinden Guray.85 ile beraber saat; 20:00-04:00 arası aralıksız devam eden yağmurda yaptığımız av.

Yer: Galata Köprüsü (boğaza bakan karaköy ayağı.)
    Tarih: 07.01.2012
    Saat: 20:00-04:00
    Takım: Berkley Triline XL Smooth casting 0.24 misina beden, mustad iğne ile yapılmış mantarlı 3 iğneli takım(2 adet). Köstekler bedene üçlü fırdöndü ile bağlandı.
    Yem: Hamsi fileto

Güzel bir av oldu. bayağı bir ıslandık. yağmur hiç durmadı bunun etkisiyle balık avını tam konsantre şeklinde sürdüremedik. Ateş başında içilen çay keyifli idi. zaten avın çoğunluğunu yanan ateş başında geçirdik :) resimdeki balıkların bir o kadarıda Güray'da mevcut. 2-3 Adet limit altı balık mevcut. Bunlarda iğneyi yuttuğu için geri iade edilemedi.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

merhabalar;bugün muhtelif kıyı bölgelerinden rapala denemesi yaptım sonuç sıfır yemli atanlarda'da balık yoktu banghead 2 hafta üzerine boş kova ile eve döndüm :cool:

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ne yazık ki, yeni yıldada yeni sayfamızda değişen hiç bir şey yok, kaldığımız yerden devam, buraya insanlar başkalarına hava atmak egolarını tatmin için girmeye devam ediyorlarmış.İşin ilginç yanı bunlara destek veren müritlerin çoğalmaları..Ustalık ölçülerini tuttukları balıkların adedinde gören bu zihniyetle burada sonuna kadar, terbiye sınırlarında medenice mücadele edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın...
    Burada hiç kimseye sen bu kadar balık tutmadın denmedi, tuttuğun balıklar limitler dahilindemi diye soruldu.Kimse olayları farklı yerlere taşımaya kalkmasın, ayrıca buralar kimsenin başkalarını aşağıladığı, show yaptığı yerler değildir ve olmamalıdır.

9. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Onemli olan bir arada olmak soguk yagisli hava ve asiri kalabalik ortamda balik tutmakda bir tecrube bana gore guzel av oldu erhan ile surekli bir birimze destek verdk arkadaslk dayanisma bu olsa gerek daha nice avlara imza aticaz insallah sagligimiz yerimizde oldugu surece.:)

10. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Arkadaşlar bazı başlıklar altında görüyorumki yaptığımız avları eleştiren arkadaşlar var. Herzaman boy limitini tartışıyordunuz şimdi de kilo limitini tartışıyorsunuz ben herzaman söylüyorum ben vicdani sirkülerim doğrultusunda avlanıyorum. Balığa giderken yanımda ne terazi nede cetvel götürebilirim. Tuttuğum balıklar bazen 25CM bazende 19CM gelebiliyor ama ben bunu buradan açık yüreklilikle söylüyorum. Kilo limitine de gelince günlük 5 kg limit verilmiş. Ben cuma gecesi belki bu limiti geçmiş olabilirim ama cumartesi akşamı 25 balık yakaladım yani 2 günün ortalaması 5kg ya gelir ya gelmez. Ben hergün balığa gitsem hergün 5 kg balık yakalasam ve avı bıraksam haftada 35 kg balık yapar. Böylesi mi daha iyi sizce ?? Arkadaşlar Allah aşkına bırakın boş muhabbetleri. Buradaki arkadaşların %90 ı zaten 5 kg çinekopu bırakın yakalamayı bir arada bile zor görmüşlerdir.Bu nedenle kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş misali konuşuyorlar. Ben kimseyi küçümsemek için söylemiyorum ama gerçek bu. Ayrıca tuttukları 10-15 tane çinekoptan en büyüklerini çıkartıyorlar üstlere ufaklar altta gözükmüyor tabi çekiyorlar fotoğraflarını alın size limit üstü. Hepimizde yedik bunları. Çoğuda zaten tuttuğu balıkları yazmıyor bile. Aslında bizlerinde böyle yapması lazım demekki. Biraz tebrik etmeyi bilin arkadaşlar. Her seferinde buraya yazmayacağım diyorum ama aranızda bazı değerli arkadaşlar var onlarla tanışma fırsatım olduğu için güzel arkadaşlıklar kurduğum için yazıyorum. İstanbuldaki amatör balıkçıların hemen hemen yarısı galata ve unkapanı köprülerinde avlanıyor ve ben hiçbirzaman limit altı balığı atanı görmedim. Ama ben atıyorum yaşasada yaşamasada atıyorum. Ama adam balık çekiyor istavritten ufak ama alıyor kovasına. Benim elimin içi orta parmağımdan itibaren 19 cm geliyor. Bu boydan aşağısını zaten almıyorum. Ama internet balıkçısı değerli arkadaşlarım herşeye mualefet olduklarından burada yazdığım bütün raporlara mualefet oluyorlar. Devam edin arkadaşlar bundan sonra sizlerin değerli raporlarını okuruz buradan. İnternetten çinekop yakalayan arkadaşlara da gerçek av peşinde olanlara da rastgele.

11. KOGET

KOGET

Ali günaydın dostum hayırlı haftalar olsun,

Boşuna kendini hiç yorma.Herkes anlamak istediği gibi anlıyor.Biz seni gerçekten tanıdık nasıl bir insan olduğunu, hangi balıkları kovana koyduğunuda gördük.

12. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Profesör :) selamlar, iyi haftalar

13. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Selamlar arkadaşlar. İyi haftalar. Ben herzaman söylüyorum herkes keşke benim kadar bilinçli avlansa. Bakıyorum balıkçılara istavrit kadar çinekoplar var. Benim çinekop diye yakaladığım balıkları sarıkanat diye satıyorlar. Hiçbir balıkçıda yasal sirküler kapsamında balık yok. Ama burada delikanlı olmak işe yaramıyor 19 cm balık yakaladık diye tonla laf işittik. Demekki 50 balık yakaladığımız zaman 45 tanesini fotoğraflayıp cetvelle belirtmek lazım. Neyse beni bilen biliyor. Bilmeyen arkadaşlarda tanıdıkları zaman öğreniyorlar. Ben herzaman bildiklerimi bilmeyen arkadaşlara aktarmaktan ve onlarında keyifli zaman geçirmelerini sağlamaktan keyif almışımdır. Benden daha fazla bilenlerden de herzaman destek almışımdır ve kendime birşeyler katmışımdır. Ama insanın gerçekten morali bozuluyor böyle durumlarla karşılaşınca.

14. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Dolaba kafa atan Ali :D Günaydın kader yoldaşım, sen bu aralar kayboldun millet benım raporlara taktı kafayı tam çıldırmak uzereydımki sen yetiştin Ali :D biraz senınle uğraşsınlar sende yoruldugun an sole ben koyarın bı ıkı rapor :D inşallah denk gelecez koprude birgün he bu ara benım mekana gelmişin hayırdır senın tarafta azaldımı balık :D

15. ================================================================================

Bir işi..
    Bilen Yapar..
    Az bilen akıl verir..
    Bilmeyen Eleştirir.
    Yapamayan Çamur Atar..

(Alıntıdır, genele hitabendir, özelde kimse alınmasın)

16. KOGET

KOGET

Kardeş günaydın,

Ali ile tanıştık senide tanımak isteriz.Senin kafan rahat olsun...

17. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Helal olsun size arkadaşlar. Sonunda beni anlayan birkaç kişi çıktı. İnternet balıkçılarına pirim vermeyelim arkadaşlar. Adamlar ayda yılda bir kere balığa gidiyorlar buradan kalkıp eleştiriyorlar. İnternette balık tutma oyunu oynamakla bu iş olmuyor. Hasta hasta yağmurda çamurda emek zaman para harcayarak bu zevki yaşamak önemli. Herkes burada atıp tutmasını biliyor. Atıp tutacaklarına balık tutsunlarda bizde helal olsun diyelim. Bilgilerini paylaşsınlarda birşeyler öğrenelim.

18. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Kim bilir kaç kere yanyana avlanmışızdır koprude :D Tanışacagız tabi hep beraber av yapıp inletıcez kopruyu :D

19. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500

:thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb: :thumb:

20. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Emin'le zaten evlerimizde yakınmış. Bende Bayrampaşada oturuyorum. Belki bir ara birlikte gideriz avlanmaya. Yanımıza elektronik terazi alalım yalnız benim motorun aküsüne bağlarız balıkları tartmak için. Birde cetveli unutmamak lazım.