Selamın Aleyküm Kardeşlerim Nasılsınız. Bu hafta sonu Galataya Gitmek İstiyorum durum nedir istavrit iri yaparmı yada yemli çinekop Bide Ustalara Soruyorum Boğazdan zargana alabilirmiyiz akıntıburnu tarafında. Hepinize Rastgele..
selam arkadaşlar.dün 2 kişi saat 16 gibi oltalarımızı galatanın karaköy tarafından suyla buluşturduk.önce istavrit için yaklaşık 1 saat takıldık fakat istavrit çok seyrekti.zaten çapariyi hiç yemedi.sonra çaparileri yemledim bu seferde fakirin tavuğu tek tek yumurtlar hesabı tek tek topladık ama balık boyu iyiydi.sonra beklenen o an geldi ve çinekopa bakalım dedim.ben çinekop konusunda acemiyim.beylikdüzünde olduğumdan dolayı boğaza çok gidemiyoruz.e çinekopda avcılar ve b.çekmeceye girmeyince bi türlü buluşamıyoz.genelde yaptığımız avlar istavrit izmarir ve eşkina.iki hafta önce gittiğimde 2 tane çinekop almıştım 2 metre yanimdeki kişi 3o tane felan almıştı.niyemi biz arkadaşla birlikte oltaları attık sandalyede oturduk sanki mezgit tutuyoz ne tasma var ne bişey.balık nerde haberimiz yok dibe salıyoz. .sigaranızı çayımızı içiyoz balığın yemi yutmasını bekliyoz.tabi bu hafta çok bileylendik takımlarımı hatta florokarbonla bağladım.kafaya koydumya.sonra önce yanımdaki bi abiye sordum balık nerdedir diye oda sağolsun 3 kamış boyu indir dedi bende saldım misinayı planı hafta içi yapmıştım bu işin olmazsa olmazı tasmadır diye.başladık tabiki sonra partnerimede olayı anlattım oda zaten benim gibi derken saat 10 30 gibi 28 tane dişliyle avı sonlardık.aslında o kadar zevk alıyoduk ki hiç bırakasımız gelmedi ama limit kuralları gereği limit derken hanımın verdiği saat limiti eve döndük.evde bebek olunca hanımıda biraz dinlendirmek gerekiyo bu sıralar tabi.ama balık gerçekten bu sıralar iyi. havalardan dolayı gırgırlar çıkamadı galiba ondanmıdır bilmem.
Zarganayı bu mevsimde bulmak biraz zor gibi. Ama çapariyle hemen hemen heryerden istavrit almanız mümkün ama galatadan çinekop yakalayacaksanız istavrit yakalamanıza gerek yok. Yarım kilo hamsi alırsanız hamsiyle daha verimli bir av yapacağınızı düşünüyorum.
Merhaba , Büyük gırgırlar için hava şartları çokta önemli değildir. Hemen hemen her zaman ava çıkabilirler. Galata köprüsünde yada haliçte balığın olmasının sebebide her sene olduğu gibi balığın burada istavriti sıkıştırması ve son yolculuğuna çıkmadan önce iyice beslenip yağlanma gereksinimidir. Balık artık yavaş yavaş göç yoluna girdi. En fazla 10 gün daha görebiliriz bu balığı sularımızda. Sonra çanakkaleden egeye geçiş yapacak. Sonra ekime kadar içeri girmez. Yani kısa zaman sonra uzun bir yolculuğa çıkacak çinekop.
Dün ilk defa sitedeki tavsiyelere uyarak köprünün boğaz-karaköy tarafına geçtim ve hayatımın en verimli dişli avını yakaladım. saat 15.30'dan 20:30'a kadar 10 parça sarıkanat 1 çinekop ile eve döndüm ve bu benim rekorumdu. Yalnız son 1-2 saat köprünün önüne ağ açıp kaçan kendinibilmez, saygısız insanların yüzünden balık kesti hiç kimse vuruş alamadı ve bende güzel giden avı sonlandırmak durumunda kaldım. Tabi köprüdeki amatör arkadaşlarımız bu kişilerin kulaklarını epey çınlattı ama onların umrunda değil ar damarı çatlamış nasılsa ... Cahil bizim insamız vallahi cahil! yahu sen bu ağı atıyosun iyi güzel hoşta nerden geliyo bu değirmenin suyu sanıyosun? böyle gidersen 3 sene sonra bu balığı bulamayacaksın farkında mısın? üstleik duyduğuma göre yetkili kişilerde göz yumuyorlarmış belli çıkarlar doğrultusunda valla bravo tambir Türkiye manzarası tebrikler diyorum... Bu arada resim çekemedim üzgünüm bir kaç güniçinde tekrar gidip bu yılın son çinekop avını yapmak istiyorum balık bu hafta bitiyor anladığı m kadarıyla o zaman reismleri paylaşacağım... Not izlenimlerime göre hamsi yem olarak istavritten daha iyi ve takım olarak mantarsız takım mantarlıdan daha iyi... Balıkları ise önce dipten sonra5 turdan sonra 7 turdan ondansonra 10 turdan aldım yani saat ilerledikçe balık yüzeye yaklaştı... Son balıkları artık tur saymadan göz kararı atıp yakalıyodum... Hemen her atışınızda balık vuruyordu ama acemilğinde etkisiyle 4 takım harcadımve en az bir bu kadar daha balık tutma şansını kaçırdım tabi yinede evde ziyafet vardı... bu arada köprüde biri abartısız 60-70 cm boyunda bir kefal yakaladı ve bütün köprü adamın başına toplandı balığı olta taşımadı iki kişielle çektiler tabi o balık yenir mi orasıda muamma onun için artık mazot, civa ve çamur dolmuştur.. Yinede herşey çok güzeldi.
literatürde çinekop ilkbaharda çanakkaleye çıkacagı yazıyor daha kış ın ortasındayız birde balıgın bir kısmı marmarada kalır.ekim aylarında lüfer ve çinekop karadenizden marmaraya akar..
Tebrikler, senin adına sevindim.Resimleri en kısa zamanda bekliyoruz. Bu arada Ali ve diğer köprücü arkadaşların kulakları çınlasın.Söylenenler, yazılan raporlar ve tavsiyeler sonunda 1 kişinin bile işine yaramış, arkadaşımız gitmiş güzelce de avını yapmış. Afiyet şeker olsun.
Meraklısına Köprünün tarihi ile ilgili... http://www.youtube.com/watch?v=Sxvz3Aqffvw&feature=player_detailpage
Mera.Galata Yem.ıstavrıt hamsi Saat.06:00 - 19:00 Kardeşimde boşta olmasa yer bulamıcaz köprüde Sabah balıga giden kardeşimin yanına iş çıkışı uğradım.yıne her zamankı gibi ben geldiğimde çinekop başlamıştı.Ben yem olarak ıstavrıt kullandım kardeşim hamsi. hamsıye oranla ıstavrıte gelen balıklar daha iriydi.Yemlık ıstavrıt tutmak için karıdesle klasık takıma mınekop gelmiş kardeşime boyu 27 cm geldi minekopun av limiti varmıdır bilmem ama baya iri balıktı. saat 7 den sonra balık devam edıyordu ama ben her zamankı gibi takım elbıseli oldugum için dondum avı bırakmak zorunda kaldık. Bitane yaralı sarıkanat geldi ona bu yarayı yapan hayvan galiba bizim kosteklerı koparıp kancalarımızı çiğneyen aynı hayvandı Not. Kerem abi ( CENANİ ) Sırf sen tebrık et diye mezura koydum
dün gece eminönü tarafında 24 00 sabah 7 30 kadar topak topak sarı kanatlar yüzümüzü güldürdü gece köprünün acılması ıle biraz ara verdik ama saat 4 ten sonra resmen at çek yaptık
Tavsiyelerimiz bir kişinin bile olsa işine yaradıysa ve güzel bir av yapmasına sebep olduysa ne mutlu bize.
haliç uzmanlarına b ir sorum olacak, arkadaşlar özel arabamız ile galata/karaköy tarafına gitmek istersek güvenli ücretsiz otopark olarak nereyi kullanmalıyız? isparka 20-30 lira kaptırmak istemiyorum. köprü üzerinden araçları çekiyorlar, karaköy iskelesi civarı ispark işgali altında, karaköy katlı otoparkı kaç para alıyor tam gün için bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var. olmadı metrobüs + tramvay ile gidecez artık...
Özellikle Galata köprüsü ücretsiz otopark yada araç park edilecek yer bulmak açısından imkansız gibi gözüküyor. Bulsanız bile güvenli olmaz. Tavsiyem toplu taşıma araçlarını kullanmanız olacak. Eğer akşam geç saatlerde geri dönmeyi planlıyorsanız ya araçla gelip otopark ücretini göze alacaksınız yada geri dönerken taksi kullanacaksınız. Size hangisi cazip geliyorsa o şekilde hareket edin derim. Yoksa dediğiniz gibi araçlar köprü üzerinden çekiliyor. Balık zevkiniz eziyete dönüşmesin.
Bu arada dün akşam yine dişlileri ziyarete gittim. Babam benden önce gitmişti ve balık öğle saatlerinde başlamış. Ben gittiğimde yaklaşık 25 dişli yakalamıştı. Daha sonra bende oltamı atmaya başladım , giderken aldığım 750gr çivi gibi hamsiyi bitirene kadar toplamda 41 parça ben 40 parça babam yakalamış. Ama hakkını yememek lazım babamın aldığı balıkların geneli sarıkanattı. Bendeki sarıkanat sayısı biraz daha azdı. Bu arada her tuttuğunuz balığı sayıyormusunuz diye düşünenler için yazıyorum. Babamla kovalarımızı ayrı tutuyoruz aramızda sürekli bir rekabet olduğundan
Profesör günaydın, Avlar için tebrikler dostum.Bu arada babanıda tebrik ediyoruz.Büyük ustaya saygı ve selamlarımızı ilet.İnşaallah onunlada tanışmak kısmet olur.
Günaydın dostum hava şartlarına rağmen çok güzel bir av yaptık. Bu senenin böyle geçeceğini bilseydim derin dondurucu alırdım valla Buradan bende Emin kardeşimizi tebrik etmek istiyorum o da en az benim kadar bu işi biliyor. Emarım sezon bitmeden onunla bir araya gelip avlanma imkanımız olur.