Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    30 cmden aşağı olmayan balıkları nereden aldınız acaba? Bu çok büyük bir şans. Bu sene toplamda 1500 parça çinekop ve sarıkanat yakaladım ama toplasan en fazla 15-20 tanesi 30 cm ye yakındı. Siz bir seferde bu kadarını nasıl yakaladınız inanılmaz bir olay. Hatta verdiğim örneği biraz daha genişletirsem sadece ben değil avlandığım yerdeki hiçkimse bu kadar büyük balığı kovasında bir seferde görmemiştir. Forumda da ilk defa böyle bir raporla karşılaşıyoruz. Tebrikler :)

2. ozkan79

ozkan79 özkan

30cm. cok iyi bir rakam.30cm lüfergiller familyasında 300grm civarı gelir:rolleyes:

3. KOGET

KOGET

Arkadaşlar günaydın,

Demekki bu hafta galata tarihin en büyük organizasyonuna tanık olacak:)Anadolu kartallarını,başta Berkan abi olamak üzere orada görmekten mutluluk duyarız.Biz cuma akşamı iş çıkışı 19:00 gibi oradayız.Daha erken giden olursa, kalabalık hakkında bilgi verirse memnun oluruz.

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Ben buyuk ihtimalle erken gıderım. kalabalık hakkında bılgıyı şımdıde verıyım ıstersen :D kesın kalabalık olacak:D köprüde bagıra bagıra gezcem.balıkavıdnan olan el kaldırsın diye bakalım kaç kişi orda :D yapıcam bunu harbiden

5. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    özkan galiba klavyede yazım hatası olmuş. 2 yerine 3 e basmış arkadaş. Başka bir ihtimal vermiyorum. Gerçi o zamanda 20 cm balığa sarıkanat yazmış olacak :D valla anlamadım hiçbirşey. Ben 15 yıldır bu balığın peşindeyim iyi kötü işi de biliyoruz ama daha aynı anda o kadar büyük balığı kovamda görmek nasip olmadı. 13-14 yıl önce cankurtaranda kayalıklar dökülmeden önce iyi lüfer alıyorduk ama o da en fazla 7-8 tane.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

evet bende can kurtarandaydım o zaman :) orası birazdaha sığ gibiydi küçük balıklar kıyıya sıkışıyor peşinde lüfer sarıkanat devriye atıyordu hatırlıyorum
    :thumb:

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    :) zannetmem.. galatada acemi kalacağımı düşünüyorum.. kıyıdan avlanmadan çok farklı ne de olsa 17-18 senedir köprüde avlanmıyorum.. oraya uygun takımlarla gelmeye çalışacağım, artık gerisi kısmet..

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Naapak kanka inanak mı :rolleyes:

9. artı eksi tolerans koyarak inanmak lazım derim. Eksi tolerans yüzdesini düşük tutmamak gerek.:)

10. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    bence inanin, bende gecen gittigimde genelde cinekop yapiyordu sonradan sarikanata dondu

11. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer

İstediği kadar dönsün sarıkanata. Bu balık ortalama 22-23 cm boyunda geliyor 27cm yakalayan lüfer çektim diye seviniyor. 30 CM çekeni de görmedim kendimde çekmedim bu sene. Maks 24-25 cm dir balıklar onlarda en fazla 5-6 tanedir. Hepsinin bu şekilde olması için arkadaşın 80-100 balık tutup bunların hepsini denize bırakıp kalanlarını alması lazım diyecem ama o bile çok zor.

12. yekialem

yekialem burak

arkadaşlar bende hemen hemen iki günde bir köprüye giderim.30 cm çok nadir alınır oda koca köprüde günde bir iki tane anca 30 cm alanı gördüm.yazan arkadaş bence ortlama bişey yazmıştır:) bende en fazla 25-27 cm aldım.

13. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bence yazan arkadaş ya düpedüz klavyede rakamları karıştırmış yada cm hesabı konusunda çok başarısız :)

14. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Ne günlere kaldık yaaa, bi dünya 18 cm mi? 19 cm mi diye tartışırken şimdi 30 cm leri konuşuyoruz.
    Hey gidi köprü bee

15. yekialem

yekialem burak

bence 25 cm den sonra yuvarlamada olmuş olabilir:)malum avcı camiası biraz yuvarlamayı sever:)

16. ozkan79

ozkan79 özkan

Olabilir ne diyeyim deniz bu ne gideceği ne geleceği belli olmuyor...ama içinde bulunduğumuz yıllarda balık popilasyonu üzerinde öyle bir baskı varki 30cm öpte başına koy misali yani :D

17. ozkan79

ozkan79 özkan

bu arada haliç sayfası çoştu gidiyor bayağı tuttu :D

18. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    EE Özkan muhabbet güzel olunca tutar tabi. Birde diğer sayfalarda av yapan arkadaş sayısı çok az. Bu yüzden de konuşacak birşey bulamıyorlar :) birde buraya fotoları koyduğum zaman seyret sen :)

19. KOGET

KOGET

Özkan,

sanırım sayfa bu hafta sonundan sonra dahada coşacak.Şimdiden c.tesi ve pazar yazılacak raporları çok merak ediyorum.

20. KOGET

KOGET

Ali merhaba,

Albümü koyduğum zaman demek istedin galiba:D Senin resimleri farklı bir arşiv yapmak gerekebilir.Sen onları flash bellekte sakla bana ver ben senin adına tek tek koyarım siyete.Başlıkta şu olur ''2011-2012 BALIKMANİA çinekop ve sarıkanat show''