Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Tebrikler...

2. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    gwnelde herkeS karakoy bogaz tarafina gidiyor koprunun diger bolumleri nasil acaba bilen varmi?

3. KOGET

KOGET

Murat merhaba,

Haliçe bakan kısmı daha sakin olur.Oradada balık yapar ama biraz seyrek çıkar.Nasibinde varsa köprünün her yerinden alırsın.

Bu aralar akşam 4-5 den sonra her saatte dişli alınıyor.

4. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba Koray bu akşam yine birkaç saat takılacağım benim avlak noktasında. Dün 35 parça aldım yarım kilo yemle :) bakalım bu akşam ne olacak :) nedir bizim dolabın benden çektiği :)

5. KOGET

KOGET

Keşke fırsatımız olsada seninle muhabbet için bile olsa 1-2 saat takılabilsek.Tecrübelerinden faydalanabilsek.Ama hafta içi uymuyor işte.Abi sen kesinlikle dondurucu al eve.Sana şart:)

Bu arada sana tekrar bize öğrettiklerin için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.İnan geçtiğimiz haftalarda yanımızdaki insanlar yemin nasıl takıldığını görmeyelim diye elleriyle yem takarken gizliyorlardı.Ama biz öyle yapmayacağız hangi arkadaş ne sorarsa elimizden geldiğince yardımcı olmaya hazırız.

6. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bende tam tersini yapıyorum biri yem takarken elime baksın onu hissedeyim yemi daha yavaş takarım. Balığı kaç turdan nasıl yakaladığımı soranlara hemen cevap veririm ve yer değiştirdiğinde de yanımdakilere bilgi veririm. Herkesin balık tutması bana keyif veriyor. Ben kimseye karşı üstünlük taslamaya çalışmıyorum herkes benden fazla tutsun kimsenin tuttuğu balıkta hiçbirzaman gözüm yok olmadıda. Tekrar söylüyorum benden tecrübeli arkadaşlarımdan üstadlarımdan herzmaan bilgi almaya hazırım , eğer balık tutmayı bilmeyen yada öğrenmek isteyenler varsa da herzaman gerek buradan gerekse avlak yerinden bilgilerimi paylaşırım.

7. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Ali 2 hafta sonra ne olur haliçte balığın durumu?hala balık yapar mı?
    Bol bol zamanım olacak o zaman:)

8. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    selamınaleykum arkadaslar siteye yeni kayıt oldum keyifler nasıl

9. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Aleykum selam. Hosgeldin.

10. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    hosbulduk nasılsın abi

11. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    İyiyim kardesim,Sen nasılsın.yeni oldugun için bilmiyorsundur belki,
    sohbetlerimizi özelden yapalım haliç raporları dolmasın.

12. goqhan

goqhan gökhan

benide alın ali kardeş bende bereçteyim :)) bu hafta mecburen işlerin azlığı sebebiyle senelik izindeyim yarın zaten istavrit için köprüye gitmeye niyetim var.görüşmek dileğiyle

13. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    2 hafta sonra galata köprüsünün boğaza bakan kısmında sol dubanın dibinden levrek- karagöz ve çapariyle çok iri boy kefal alabilirsin. Çinekopa gelince 2 hafta sonraya kadar sarkması çok zor. En fazla ayın 15 yada 20 sine kadar yapar.

14. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba Arkadaşlar, Çinekop son demlerini yaşarken, balığı uzun bir yolculuğa uğurlamadan önce fırsattan istifade fırsatım oldukça bu ara balığa çıkıyorum dün akşam yine saat 19:30 da avlak noktasına ulaştım ve yine herzamanki gibi çok kalabalıktı. Kalabalık olmasına rağmen herkesi tanıdığımdan sağolsunlar birçok arkadaş yer olduğu zaman müsade ediyorlar ve bu konuda çok fazla sorun yaşamıyorum. Sadece bir kere bu konuda yaşlı bir adamla sorun yaşadık olay aynen şöyle gelişti. Her yer yine çok kalabalıktı sadece o adamın olduğu yerde yer vardı ve 2 kişilik yer kaplamasına rağmen çok sakin bir ses tonuyla selam verdim ve rastgele dedikten sonra müsade istedim. Aldığım cevap karşısında çok şaşırmıştım. Adam buradan olta atamazsın dedi. Neden diye sorduğumda ben atıyorum dedi. Sonra ufak bir tartışmadan sonra uğraşmak istemediğimden başka bir arkadaşın yanına geçtim orası çok dar olmasına rağmen yinede oradan atmak zorunda kaldım. Adama dediğim tek lafta bugünün yarını da var sende yer ararsın ve birgün gelir bulamazsın dedim. Ve dün beklenen an geldi. Benim yanımda boşluk vardı ve o adam gelip tahta bağladı. Ben ve yanımdaki abi bize yaptığını hatırlattık ama ona rağmen bizim için sorun olmayacağını oradan olta atabileceğini söylememize rağmen sanıyorum utancından oradan olta atamadı. Ama yinede tahtasını orada bıraktı ve belli bir süre sonra yine geldi ve oltasını koyup atmaya başladı. Bende istemediğim biriyle birlikte olta atmak istemediğimden olsa gerek balık vurduğunda çok sert tasma attım ve takım klipsten kırılarak koptu. Sonra da toplamda 27 dişliyle evin yolunu tuttum. Bu arada balık boyları çok iyi bazen çok nadirde olsa lüfere dönmüş sarıkanat geliyor. Genelde balık boyları 20cm nin üstünde. Ancak bu balık en fazla bu ayın 15 yada 20 sine kadar devam eder diye düşünüyorum.

15. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Profesör yapmışsın gene yapacağını helal olsun, Et balık kurumunun ihalesi varmış bi buzluk kirala ordan artık :)

16. ozkan79

ozkan79 özkan

ali merhaba balık tam diptemi yoksa orta suda da varmı...geçen pazar kıyıdan 2-3 saat sahte çalışmama rağmen 1 tane bile kandıramadım banghead

17. KOGET

KOGET

Profesör Ali günaydın,

Show devam ediyor...Tebrikler dostum.

18. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba Özkan, Balık dipten 3 turdan başlayarak 12-13 tura kadar geziyor.

19. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Günaydın Koray , devam ediyor valla bu sene çok güzel bir sezon geçiriyorum. Çok zevkli bir sezon gerçekten. Ama sizlerinde bu zevki yaşamanızı isterdim. Umarım bu hafta sonu da balık devam eder. Gerçi bu haftasonu büyük ihtimalle şehir dışındayım yine ama. Bakalım kısmet artık.

20. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    27 dişlimi ?woooww...resimlerini koysaydınız da biz de baksaydık..bir de Balık dipten 3 turdan başlayarak 12-13 tura kadar geziyor demek ne demek biraz açıklarmısınız ?

Not: hala acemiyim,acemi kalacağım :D