eğer 1nisan değilse bence hepsi çarpmadır çünkü aynı yerden çarpmayla lewrek alındığını gördüm geçen sene ordan çarpmayla mırmır alındığını batuhanda gördü
Arkadaşlar keşke yazdıklarım doğru olsaydı;amacım günün anlam ve önemine değinmekti affınıza sığınıyorum. bu arada kuzenimin çekmiş olduğu bir resim var onu paylaşmak istiyorum. bugün kuzenimle oltaları alıp biraz keşfe çıktık unkapanı köprüsü,eyübe bakan taraf ve galata köprüsü halice bakan tarafdan yayan geçtik balık durumuna baktık ama kayda değer balık yoktu genelde karaça istavrit çıkıyor;oda tektük..12-13 cm istavrit ise pek nadir olmakla birlikte kovalardaki yerlerini almışlar idi banghead galata köprüsünden kurt ile muhtelif boylarda kefal yakalayan vardı (her yıl bahar ayında olduğu gibi) saat 09.00 sularında bu gözlemler yapıldı limit dahilinde istavriti en fazla yakalayan 20 tane yakalayabilmişti oda sidik zoru ile çift kamış vs idk yılmadık yenikapı ya sürdük aracımızı 3 5 tane midye çıkarıcam derken elim kolum buz kesti deniz müthiş soğuk banghead yemli dip oltası ve muhtelif bölgelerden yapılan çapari denemeleri ve zıpkıncı arkadaşlarla yapılan muhabbettden sonra elde tek vuruş tek balık vardı oda kayabalığı banghead bu sene 1 ay boyunca çok şiddetli soğuklar yaptı deniz henüz çok soğuk nisan aynından umudumu kestim ben
beklenen yağmurlar geldi İnşallah güzel olacak her şey. nisan 15ten sonra şenlenir boğaz..unuturuz bu günleri
Tekirdağ kumköyde deniz suyu sıcaklığı 10 derece olmadan fazla bir şey beklemeyelim arkadaşlar 10 gündeki iyi havaya rağmen 6 dereceden 7 ye çıktı sadece . Havalar 15-20 arasında gider ve 2 günde bir yağmur yağarsa 10-15 güne kadar balıklar kıyıya yaklaşır..Aksi taktirde mayıs ortasına kadar forumda avlanırız
özkan abi gönderdiğin mesajı sabah okuyunca baya bi gaza geldim mırmır içinmrsparkle akşam için hazırlık yaptım.takımları hazırladım..tam yemciye gidecekken bu mesajını gördüm...abi iyki şaka olduğunu belirttin sonradan ,yoksa bu yağışta 40 km yol gidecektim balık içinmrsparkle balıksız gelmekte cabası olurdu herhalde
01.04.2012 Pazar Günü Unkapanı köprüsü, galataya bakan yüzde, köprünün tam ortasında saat 07:30 ile 17:00 arası balık sevdasına olta salladım. Alınan 10 adet iri istavrit ve 2 adet kefal. 16:40 gibi fırtına vurdu. Balıkta gelmeye başladı ama balık sevdasına uçmayalım diye tası tarağı toplayıp kaçtım. Kullanılan takım : Kısa köstek çapari 12 numara iğne (yem olarak karides kullanıldı) Sevgiler ve Saygılar
arkadaşlar bugünlerde balık beklemeyin bence çünkü gerçekten balık yok.boğazda bile balık yok var ama kanalda balık.kenarlarda sahil boyunca avrupa anadolu balık tutana rastlayamazsın varsa acemidir zaten.usta balıkçılar nisan 15 yapar diyolar en geç 25 ini bulur diyolar .inş öyle olur bekleyıp görùcez herkese saygılar...
aynen abi katılıyorum sana yanlız boğazda balık yapmazken bile köprüler genelde az da olsa bişiler yapıyorlar...
Tekirdağ da 8 kumköyde 7 derece oldu deniz suyu sıcaklıkarı 6 derecenin üstüne çıktı 2 aydan sonra. Hafta sonu balık başlar arkadaşlar...
Bu hafta sonu olmazsa bir sonrakine iş yapar gibi geliyor bana da.. bu hafta içi hava sıcaklığı 19 dereceye kadar çıkacak.. artık suların da ısınması gerekiyor..
suyun sıcaklığı 7 derece olmuş tahminime göre 2 haftaya kalmaz balık yüzünü gösterecek,cumartesi makinemi servise vermiştim çarşamba günü okul çıkışı almaya gideceğim karaköy parkında deneme yapacağım raporu bırakırım buraya
arkadaşlar az önce galatadan geldim..köprüyü daha önce hiç bu kadar boş görmemiştim haliyle balık yoktu...3 saatte 4 istavrit alabildim yunusların şovları izlenmeye değerdi...