Bugün galatadan rapor varmı acaba yarın gimeyi düşünüyorum galataya mı unkapanına mı gitmeliyim. Bir de hangi taraf daha iyi balık yapıyor acaba. Şimdiden saolun...
Bildiğim kadarı ile deney tüpünün dibi ovaldir . BU oval bölüm kameranın net görüntü almasına engel olur diye tahmin ediyorum. Kamera merceğinin önü öyle olmalıki önünde birşey yokmuş gibi dümdüz bir cam olmalı. Bu benim tahminim tabii .
murat bu akşam saatlerinde galataya uğradım duruma bakmak için karaköy ayağı boğaza bakan tarafta tek tük istavrit alıyolardı.anlıycağın balık çok seyrek şuan pek tavsiye etmem gidecek olanlara spor amaçlı gidicem diyosanız olabilir herkese saygılar bakalım ilk güzel balık haberini kim vericek
güzel habere benziyor o zaman köprünün boğaza bakan tarafındada balık yapmaya başlamıştır gibime geliyor..
bu gun unkapani koprusunde uc saat bekledim ve tek bir istavritle bitirdim gunu onuda denize geri verdim. herzamanki gibi insanlarin kovalarina bakip ,o yavru baliklari gorunce isyan etmemek mumkun degil,neden balik yok sorusunun en basit cevaplarindan biride bu kovalardaki goruntu,ulkemizde hicbir zaman bu zihniyetle sportiv amacli balik avciliginin geliseceginden bahsetmek sadece hayal bu ulkede ancak balik katliyami nasil yapilir yonunde yontemler gelisir(ornek çarpmacilar)bu kontrolsuz sekilde gerceklesen balik katliami son bulmadigi takdirde onumuzdeki yillarda balik avi sadece bir nostaji olacak gibi geliyor bana.
Bu çarpmayla balık tutma olayını ilk trabzonda birinden görmüştüm ve açıkcası şaşırmıştım geçenlerdede galatada tur atarken biriyle muhabbet ederken oda çarpma yaptığını söylemişti. çok ilginç ve saçma bir yöntem.Bu şekilde bir insan balık tutmaktan nasıl zevk alabilir anlamıyorum.Eğer balık yemekse niyetleri neden gidip pazardan balık almazlarda gelip köprüde saatlerini boşa harcarlar akıl sır erdiremiyorum.