Herşey Bu Fotografla Başladı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Güzel bir bayram tatili geçirmişsin. Şimdi birşey soracam: Malzeme çantamda gerekli olan herşey var, düğümleri biliyorum, hangi iğneyi kullanacağımı biliyorum, hangi balığa hangi tür yem kullanacağımı da biliyorum, en önemlisi Tebliğ3/2 de biliyorum, Ama daha sahte ile Levrek tutamadım. Şimdi Ben Tecrübeli bir Levrekçi miyim?:D

Eğer Tecrübeliysem benim gibi adamlarla da balığa çıkmalısın:D Daha güzel avlar nasip olsun.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Seninle balığa gidilir hihi :p :D
    Sahteyle levrek denk gelmemiş olsa da levrek disiplinini biliyorsun, oyalayıp, konsantrasyon da bozmazsın. Şubat tatilinde denk gelmeye gayret gösterelim. Ben bir ay kadar ara verdim. Şu an halen gamit dolu ve avlaklar palaz ispendekten geçilmiyor.

Tecrübeli bir levrekçi sayılmazsın ama....

Hatta belli avlaklarda tecrübelenmek lazım bence. Mesela ben Aliağa'da daha tecrübeliyim diğer avlaklara göre. Hangi şartta nereyi yoklayayım az çok tahmin edebilirim. ;) :p

Sana daha güzelleri rastgelsin. :)

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi biz yine yokları oynadık her zamanki gibi :) 1 mırmır 1 kaba lidaki 1 erkek mercanla geceyi kapattık akarsu kısmının fazla takılacağından endişe ederek plaj kısmından avlandık, sabaha karşı içi tarafa at-çek için geçtik o da her zamanki gibi sıfırdı :(

Bizim malzeme stoğumuz var dediğin gibi yakında biraz daha artıracağız bugün yarın sipariş vereceğiz bi kaç silikon var aklımızda 3-4 tane de sert sahte (bu sefer öyle sıradan sahte almayacağız) ve tulum siparişi geçeceğiz.

Bu arada levrekçi olmayan benim abi, malum Özkan bi tane yakaladı ve bir buçuk yıldır başımın etini yemeye devam ediyor tez zamanda benim de yakalamam lazım :D:D:D

Hayır levrekçi olmak için arada yakalamak lazım diyosun ama 1,5 yıl önceki raporlarını ortaya koymayayım abi:laughing: :laughing: hemen bi afralar tafralar nooluyoz :D:D:D

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Afra tafra elbet yapacağım. Her izinde levrek yakalıyorum artık. hihi
    Sakın sert sahte falan alma. Ya gidip gidip paranı ziyan ediyorsun.:laughing:
    Ben sana özelden ne alacağını atıyorum ama elini çabuk tut. Bugün yarın stok bitecek. İçime doğuyor.

5. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Çok güzel rapor ;) Tebrikler...

İlk başlarda ben de eksik malzeme ile ava çıkardım ama bilerek değil, Sadece ne malzeme ve ne kadar lazım onu bilmediğimden. Allah dostlardan razı olsun, her zaman yardımcı olmuşlardır. Ama birinin çantasını izinsiz karıştırmak, büyük yüzsüzlük, kim olsa kızar!

Şimdi artık benim de bir takım çantam var ve mümkün mertebe ihtiyaç olacak malzemeyi bulunduruyorum. Zaten zamanla birikiyor ;) Bu işin sonu yok ki idk

6. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim arkadaşım hoş olmayan durumlar yaşasanda güzel rapor olmuş :)
    Takım taklavat konusunda seninle hemfikirim. Bu bizim keyif aldığımız bir hobimizse malzememizde tam olacak. insanlık hali ufak tefek eksikler, unutulan malzemeler tabiki olur ve paylaşılır. Ama çantanın oturup karıştırılması ?? kızmanız normal bir durum, nice keyifli avlara, rastgele :)

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, nice keyifli avlar sizlere nasip olsun.

Teşekkür ederim, bu da bir tecrübe. :eek:
    Sana çok daha güzelleri nasip olsun.

8. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    volkan abi takımların için üzüldüm açıkcası ne denir bilemem belki ben senin kadar mütevazi olamayabilirdim ;) rapor harika yine tebrikler..

9. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Volkan raporunu keyifle okudum, tebrik ederim yinede çok kötü vakit geçirmiş sayılmazsın..

10. barracuda53

barracuda53 oguz

Favori Kamış:
    lıneaeffe ferrari power
    Favori Makine:
    daiwa opus bull
    En İyi Avı:
    yayın 4.250 gr
    güzel av olmuş tebrikler

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mustafa, bende üzüldüm ama iyi niyetimin suistimal edilmesine.
    Tabi ilk avdan sonra böyle kötü sürprizler yaşamadım. Ayrıca hiç almadığım kadar vuruş alarak çok keyif aldım. Sana daha güzel avlar dilerim. :)

Teşekkürler Kamuran. Aslında yazıya nükseden kadar kötü vakit geçirmedim. Hem tekne hem atçek avları gayet aksiyonlu geçti.
    Tekirdağdan gelen haberlere göre birkaç hafta içerisinde lüfer patlaması bekliyorum. Bana denk gelmese de muhakkak haber alırım.
    Sana daha iyi avlar dilerim. :)

Çok teşekkürler, niceleri sizlere nasip olsun.

12. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Güzel av için tebrikler..

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Bende mecburi ara verdim. Zira avdaşım yok. Bu sene tayinim çıktı Manisa Merkez e. Koptuk avdaşlarımla. En yakın avdaşım olan biladerim de pazarları dahil sürekli mesai de. Bir şakrandaki teknesi olan arkadaş var. Onunla da kerteriz aramakla geçiyor vaktimiz. Dediğin gibi acemi adamlarla gitmeye de korkuyorum:D

Tecrübeli olarak bildiğim birkaç kişiyle çayağzı tek iğne mamun ile denememiz oldu. Lakin küçük balıkları topladıklarını görünce onları da arkadaş listemden eledim. Tek başına da tuzlu kaçıyor be teeee Manisa danbanghead

14. vayacon

vayacon Gürel

Ben çay seven biri değilim. Öyle tiryakiliğim falan yoktur. Kahvaltıdan kahvaltıya...Ama o günden aklımda kalan o çay... Volkan sen nasıl bir çay yaptıysan ilk kez iki bardak içtim ki bardak için sıraya girilen bir durumda hiç utanmadan ikinciyi doldurdum. Ellerine sağlık dostum.
    Tabi bir yandan da bagaj kapağı açık bir arabaya sırayla sorti yapan, hatta bunu mu taksam bunu mu taksam ikilemine düşecek kadar rahat olan, kafa lambasıyla denizi gündüze çevirip atçek yapan arkadaşları da unutamayacağım :)
    Şamandıralı takım gezinmeye başlayınca heyecan yaptık ama boşunaymış :) Olsun yinede güzel bir geceydi. Volkanla laflayıp eve döndüm.
    Sonraki günler güzel av yapmışsın dostum. Tebrik ederim. En çok da lüferler hoşuma gitti.
    Yakında görüşmek üzere.

15. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Tebrik ederim abi bazı sıkıntılar yaşasanda bayram tatilini dopdulu ve güzel geçirmişsin.:)Daha da iyileri rastgelsin.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler. :)

Hayırlı olsun Sinan. Herşey gönlüne göre olur umarım.
    Tek başına dediğin gibi tuzlu olur ama ayda bir bile olsa gitmek te lazım.

Çay tiryakisi olarak gerçekten güzel çay yaparım. Bende seviyorum yaptığım çayı. :D Tostu, mangalı, balığı da evde bana yaptırırlar. Ne çilekeşmişim beya. hihi :p :laughing: Senin gelmen ava ayrı bir güzellik katıyor. Çok tecrüben olmasa da çok uyumlu ve gerektiği gibi davranıyorsun.

O unutamayacağın arkadaşlar işi öğrenip, şimdilerle bi araba dolusu insanla avlağa kuruluyorlar :rolleyes: :confused: :eek: Senden aldığım teke sahtesi varya, iyiki almışım. İyiki ısrar etmişsin. Sipariş verdiğim site arayıp teke sahtesinin kalmadığını söyledi her zamanki gibi. :(:(:( Bende siparişi iptal ettirdim mecburen. :( Kaldık senden aldığım tekeye. :D Çok güzel bir teke ama rengi beyaz simli olaydı, of of of.... :D

O meşhur slikonlarda bulunmuyor. Bugün hisar önünde 5 dükkan gezdim hiç birinde yok. İnşaallah sende vardır. İlerde çok lazım olacak Gürelcim, demedi deme. :):):)

Lüferlerse daha yeni başladı. Tekirdağ şu sıra coştuğuna göre. 2-3 haftaya kadar furyanın bizim buralara gelmesini umuyorum. Tekne tecrüben ve imkanın var. Şimdiden zokaları ayarlamaya bak derim. Yakında zokalar da kara borsa olacak ki. 50-60 gr'lık zoka da yok hisarönünde :confused: :confused: :confused:

Gönlünce avların olsun, rastgelsin Gürel, yakında görüşmek umuduyla. :)

Çok teşekkür ederim, nice güzelleri sana rastgelsin. :)

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Volkan, senin gönlünün ne kadar zengin olduğunu biliyoruz zaten, bizimki latife olsun :)
    Allah ömür verirde kısmet olursa, birgün seninle tanışmak ve olta atmak nasip olur inşallah ama çay ve silikonlar senden olmak kaydıyla :D

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D

Sen gel de ayarlarız bişeyler abi. :laughing:

19. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tam da burada, bildiğin sesli güldüm gece gece :D:D Av'da kimsenin yanıma yanaşıp; "yem takarmısın şuna,iğne bağlar mısın vs"... gibi laflarına tahammülüm yoktur. Kullandığım takımları kardeşime bile vermem :D

Ellerine sağlık, yine harika bir rapor yazmışsın :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İnan, eğlenmene sevindim. Koşarken bende çok eğlenmiştim. :eek:
    Nice güzel keyifli, balıklı avlar sana nasip olsun. :)
    Cılkını çıkarma yeter. :p Ne o öyle 184 tane turna.... :rolleyes: :p :eek: Turna bırakmadın denizde, baraküda İnan. İlla kalbini mi kıralım :eek: :p