Herşey Bu Fotografla Başladı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Üç gün girmedik foruma, Volkan'ım raporu patlatmış yine. :)

Valla avda aksiyon olmasa, balık gelmiş olmasa hakikaten çekilecek çile değildir o yağmacılık. O yönden geçmiş olsun kardeşim.

Ben de aynen senin gibi binbir özenle hazırlarım malzeme çantamı. Herşeyin yeri bellidir. Derinliğe göre, ışığa, suya göre sahtelerin yerlerini bile ayrı ayrı belirlerim, başkası da anlayamaz haliyle o düzeni. Boş zamanlarda yüzdürme testleri yapıp birbirine benzer sahteleri bile belirler onları birarada tutarım. Farklı şartlarda kullanılacak silikonlar, zokalar neler neler... Hepsi gözüm kapalı elimi attığım anda bulacağım şekilde dizilir. Amaç elbette gecenin zifiri karanlığında avlakta vakit kaybetmemek. Öyle ki, mümkünse bir sahteyi alırken iğnelerinin bile birbirine takılmayacağı şekilde, ters yönlerde dizerim sahteleri.
    Sende de benzer bir tertip, nizam var gördüğüm kadarıyla. Ama sen de benim gibi "yok arkadaş sana malzeme falan!" diyecek yapıda biri değilsin. Hele ki samimiyetin olmayan bir misafire. O nedenle çektiklerini çok iyi anlayabiliyorum. Eminim elin atıp çekiyordu ama aklın bagajdaydı.
    Hatta sanırım ben dayanamaz avı bırakır yanlarına gider, bak "sen bunu at, sen de bunu" diye kendim verip en azından takımların dağılmasını önlemeye çalışırdım. Tabii dediğine göre her 5 dk.da bir malzeme bırakıyorlarsa onu yapmak da bir yere kadar. :(

Neyse, geçmiş olsun demekten başka yapılacak bir şey yok. :(

Ama dediğin gibi, bir avda en önemli şeylerden biri avdaş. Yerine göre yedek kamış bile taşımalı mesela, her an lazım olabilir, belli mi olur! :D :D

Şu bahsettiğiniz silikonla tekeyi merak ettim aslında. Ama oraya gelemedikten sonra çok da önemli değil. :rolleyes: Bizim sularda levrekten ümidi kessem de farkeden birşey olmaz. :)

Zaten dolu silikon var, hem de her tip, gamiti falan geç, yılan balığından fareye kadar ne ararsan. :D

Bu arada, Foça'dan çupra haberlerini bekliyoruz, yakında gelir heralde. En geç Aralık içinde yine oralardayım Allah izin verirse, haberin olsun. ;)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Aykut'um. :)
    Beni çok iyi analiz ettiğini söylemeliyim. :p :thumb:

Storm'un teke sahtesini alacaktım stokta bitmiş. Sevgili Gürel'de varmış, aynı teke değil ama gayet güzel bir tane bana hediye etti. Çalışır mı, inan hiç bilmiyorum? hihi Nasıl kullanacağımı da tam bilmiyorum esasen :D

Lakin bir avda diyelim bir levrek tuttum, hemen tekeyi denemeye geçer ve tecrübe ederim. :p Benim için yeni bir oyuncak olmuş oldu. ;)

Diğer slikonu ise sen gelince sana hediye ederim, problem değil? Nasıl olsa alıştık :laughing: :laughing: :laughing:

Şaka bi yana stoklu şekilde İstanbullardan bulabildim çok şükür. :D
    İzmirde tırt... :D

Çipura'dan haber vermek gerekirse, Dikili'de şu aralar lüfere gidiyoruz. Henüz tam randımanlı değil lüfer geceden sabaha 5-7-9 tane falan çıkıyor 3-5 kişi. :D Adam başı 1-2 tane tutabiliyorsun yani. Tekneciler bir tanede sardalyalı dip takımı bırakıyorlar ve arada 350 gr'lık çipuralar çıkıyormuş.
    Gecede 1-2 tane. Yani Dikili bazında çipura az ama gene de 30 metrelerde çıkıyor. Foça'nın da eli kulağındadır, hatta foçadan da çıkıyordur ama sanırım tam hızlanmadığından haber vermiyordur tanıdığınız. :)

Kasım ortalarında çipuranın hızlanması beklenebilir. Ayrıca lüfer de hızlanacak o sıralar sanırım. Şu an az da olsa torik çıkmakta. Bakarsın öyle bir zamana denk gelirsin ki lüfer, palamut, çipura ve levrek aynı zaman dilimine denk gelir. :thumb:

Levrek için ne kadar geç gelirsen o kadar iyi ama günü gününe de uymaz bilirsin. :)
    İlk yağmurlarda bayağı bir ispendek verdi hemen hemen heryer.
    Şu sıralar tek tük çıkıyor ama o da istenilen boyutlarda değil.
    Sabaha kadar 10 avcı varsa birisi tutuyor birtane. :(
    Biraz daha denizin soğuması, biraz daha yağmur yağmasını beklemekten başka bir çare yok şu sıralar. :)

Görüşmek üzere Aykut'um, kazasız belasız gelirsin inşallah. :)

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Seni gidi pinti seni:) :) :) Bayram mübarek gün,iki takımı kıskanmışsın:) :) :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: :p :eek:

Haklısın Fatih abi. :D Anlamsız bir kıskançlık var bünyemde, yenemiyorum bir türlü. :D:D:D