Umarım Parsun motor sahipleri olarak dediğiniz tehlikelerle hiç karşılaşmayız.fakat bu yaz kısmetse motorla denize çok açılmadan kıyı boyu motora pek acımadan benzini de çok dert etmeden uzun süreler planing yapacağım.(akşamları da balık)Eğer bu motorla 100 saati bu yaz devirirsem herhalde 2. yıl için güvenim yerine gelir.Diyelim ki sorun yaşattı;işi garantiye alacağım denize telsiz ve gps olmadan çıkmayacağım yani kurtulma şansımızı maximize edeceğim ve akabinde de şu meşhur sorunsuz Yamahalardan bir tane edinip (güvenliği yine elden bırakmadan) uzaklara yamaha kıyılara da keyif için Parsun ile çıkacağım.yani demem o ki hız için sahil bandında 4 bin yerine 2 bin vermek aradaki farkı da benzine harcamak daha akıl karı sanırım.
parsun motor Fiyatı uygun diye denizde kalır düşüncesi yanlış bu sezon belli olacak kalıp kalmayacağı yada bugüne kadar kalan varmı artı yamaha nın denizin ortasında kalmayacağının ne gibi bir garantisi var bence yok her makina arıza yapabilir parsun çin malı damgalı olabilir inanın ki aynı motora yamaha ve mercury damgası yapıştırılsaydı kimse hiç bir şey anlamazdı benim fazla deneme şansım olmadı ama 1 günlük denemede hiçte ortada kalacak bir görüntü vermedi....
Çin mallarından kaçarak bu dünyada yaşamak nerdeyse mümkün diil zaten. bu hayatın hemen hemen her alanında bu şekilde. ilgi alanımız olan deniz motorlarına dönecek olursak mevcut motorların çoğu ya Çinde üretilmekte yada yoğun miktarda Çin malı parça içermekte. daha emekleme aşamasındayken bile şu kısacık zaman diliminde bile sadece parsun un satılmakta olduğu ülkelerin birçoğunda piyasayı dörtte üç gibi ezici oranlarla ele geçirmesi ileriye yönelik ipuçlarını zaten vermekte. dikkat edelim, şu anki durum daha çok ama çok yeni olan bir markanın daha piyasalara ısınma turları neredeyse.... diğer Çinli markalarda pazara girip birde üzerine rekabet başladımı düşünün olacakları....onyıllar boyu yerleşmiş bazı alışkanlıklar yavaş yavaş ortadan kalkıyor....
Selamun aleykum, Kiymetli arkadasim cin mallarindan kacarak demissin,Bizim yerli malimiz yokki cin malindan kacalim.Ben sahsen teknik bir elaman olarak tavsiye etmiyorum.Daha dun alindi yeniden satisa cikardilar,neden acaba?Selamlar.
tabikide tercih meselesi. herkes Çin malı alacak diye bir kaide yok ancak işin esprisi Çin malı olmayan marka nerdeyse yok.... yeni alınmış motorun ertesi gün satılma olayı diğer markalardada defalarca yaşanmış bir olay, sebebi motorun küçük gelmesi-büyük gelmesi yada denize açılmaktan vazgeçilmesi vb. onlarca şey olabilir.
hidea parsun royal mortor arkadaşlar merhaba Bende bu royali epeyce araştırdım fakat yetkili distriribürütörünü bir türlü bulamadım.Fiyatı epey uygun fakat satış sonrası servisi kim?yedek parçası varmı?nerde satılıyor?bir türlü bulamadığım için denizmotorum.com dan 2 zamanlı 9.8 orjinal japon tohatsu aldım.Tabiki nissan-tohatsu-mercury ve mariner motorların birebir aynı olması,yedek parçalarının birebir birbirlerine uyması ve aynı zamanda servislerinin olması ve fiyatının çok uygun olması bunda etkili oldu.Orjinal japon malı olan bu motorumdan çok ama çok memnunum.Çok az yakıyor..diyebilirimki yakıt cimrisi bir motor..bütün arkadaşlara ısrarla tavsiye ederim.saygılarımla..
Benim o siteden haberim olsaydı kesinlikle Tohatsu 9.8 alırdım.Çünkü fiyatları o kadar uygun ki.Neredeyse benim aldığım Parsun'un fiyatı ile aynı.Malum 6 taksit olunca vade farkı eklendi ve kafa kafaya denk geldi.En azından Japon marka olurdu
Arkadaşlar motoru alalı daha 2 hafta oldu henüz test etme şansım olmadı. lakin çok sesiz ve az yakan bir motor 4 zamanlı 9.8 Tohatsu rolantide taşıma arabasında su kovasında benzin hortumunu çekip benzinin bitmesini bekledim 16 dk sürdü bizzat 2 arkadaşımda şahit en sonunda sıkıldımda biraz rolantide gaz vererek bitirdim içindeki benzini bakalım ilk videosunuda yakında koyacağım
ben aldım royal marka motor sorularınızı cvplarım arkadaşlar bende 1977 model evinrude vardı 4hp babamdan kalma tamirciye kaptırınca royal motoru gördüm sahibinden com da hemen sipariş verdim eve kadar geldi bence fiyatına göre güzel motor temiz baktıkdan sonra sorun olcagını sanmıyorum alır almaz heyecanla ilk gecesi benzinini koydum yagını koydum çektim ipi rolantide çalıştırdım 45 dk kadar şimdi ise kullanıyorum gayet de iş görüyor sizin forumlarınızı bayadır takip ediyorum bende kitapcıgını okudum hyfong yapmış bu motoru çünki son satırında hyfong üretimi diyor. bnm görüşüm bu fiyata bu motor bedava ufak defek ama sıfır motor üstünde bozulcak çokda bişi yok zaten okuyorum da forumlarınızı makarası bozulsa çim kesme maknesi tamircileri yapıyomuş sorum adamlara motor bozulsa söküp kendim bile yaparım tek piston zaten yani ben aldım memnunum yakıtı çok komik bi depoyla sıkılıncaya kadar geziyorum
EMin dilim ama bir arkadaşım almıştı yazın sahibindenden. sıfırı 400liramı neydi. 2 beygirdi. yaz bitmeden bozuldu diyordu. yinede bi görüşüp kesin bilgisi vereyim
rayal 2.6 motor hayırlı olsun motorunuz== ben o motoru alanlardanım sadece 1 kez 3 saat kullandım inşallah siz kullanırsınız bot üzerine takıp bi deneme yapın 1 gün kullanın inşallah sorun yaşamazsınız....
rayal 2.6 motor Artık almışsın yapacak bişey yok denemeni yap sonucunu bildir bende senin gibi varıle suyu koyup denedim ıyı motor muş dedım ama sonuç hüsran şimsi parsun aldım 5 hp 4 zamanlı sonuç süper bana göre bilmem belki sen memnun kalırsın
valla sayin abim bende bitek sorun çıktı orjinal kabloları fişli birbirine geçmeli motor sustu tek tek inceledim sarı renkli kablonun fişi elektrik geçirmiyo kestim fişsiz yaptım şimdi tek iple çalışıyo ayıca üstünde ngk buji vardı süper bosch taktım bugun şimdi rolantisinde bile süper oldu saat gibi çalışıyo arkadaşın şansına sanırım sorun çıkardı acaba ne oldu anlatırmısınız sizin motorda denizdeyken ne oldu çünki ne biliyom bozulcak pekde bişi yok üstünde ama birde ilk çalıştırmanızı ve rodajınızı düzgün yaptınız mı acaba birde aklıma gelmişken söyleyim kendi ölcek deposu varya orda 500 mil ile 600 mil arası yag koyup çalkalayın diyor ancak nedense o aradaki 100 mil yag fazla geliyor biraz daha az koyuyorum çünki bir kaç kez de çalışmassa bu sefer buji yağlıyor royal motor sahibi varsa benden sölemesi ben memnunum motordan 3 metrelik botu canavar gibi götürüyor ayrıca yakıtı gerçekden komik nazar değmesin motoruma hehehehe bende dedimki kendime bilmedigim bir motor alıyorum bozulursada en kötü motoru söküp üstüne takarım 4 5 hp lik bir çim kesme makinesi motoru ))) valla onu bunu bilmem ama 1977 evinrude 4 ne motordu ya bir kere tık demedi ve hiç buji bile değişmedi ben evinrude bakıyorum bu aralar royali yedege alırım yada baktım hava güzel royalle giderim ben dediğim gibi memnunum motorumda kullandıkdan sonra gıcır gıcır siliyorum temizliyorum wd 40 manyagı yapıyorum tüm vida yerlerini hatta bugun makarasını yağladım ama genede arkadaşım açıklarsa neler yaşadın royalde hem ben hemde arkadaşlar bilgi sahibi olmuş olur
verdiğin bilgiler için sağol gürcan.sanrıım diğer arkadaş neden böyle karamsar bi cevap yazdığını açıklasa bizde sorunun ne olduğunu bilsek.ama sonuçta 400 liralık malzeme 1.5-2 sene yaşasa ne mutlu o makineye yani..
şimdi arkadaş 1 defa 3 saat kullandım diyor ama bu tarz hassaz motorlarda bence rodaj hayati önem taşıyor diye düşünüyorum bide kabloları dediğim gibi fişşsiz yaparsaniz çok daha sağlıklı oluyor hatta ben şaşe kablolarının birleştigi vidayı bile sıktım gevsekdi yani bir göz gezdirip elden geçirirseniz bir sorun olacagını sanmıyorum kitapcıgında bile ilk 10 dk en düşük devirde çalıştırın diyor ilerki 50 dk ortalama 3000 devirde arada full gaz verin yazıyor yani o kısımların motor için bence onemi çok