Selamun aleykum, Kiymetli arkadaslarim sizlere bir sorum olacak.Motor Turkiyede satisa daha baslamamis 4 tane servisi var deniliyor.Bu nasil bir is?Bu servisler bu motorun kursuna gitmislermi?Boyle servis olunuyormu?A markasinin aynisi ise,bu marka neden piyasaya daha ucuza suruluyor?A markasinin tamir edildigi yerde bu motorun butun parcalari varmi?Bir arkadas bir yorumunda cok fazla paslanmaz celik kullanilmis onun icin bunlar daha agir diyor.Ben bu yorumdan bir sey anliyamadim.Tesekkurler,selamlar.
parsun motor Şubat ayında bot show varmış botu 320 yapmayı planlıyordum orka deniz fuarı bekle dedi daha uygun mallar gelecek dediler bakalım bekleyecez
Volkancım aradım Orka'yı ve bana sadece yarım saat kadar çalıştırdıklarını ve kontrol yaptıklarını söylediler yani tahmin ettiğim gibi rodaj falan yapmamışlar.Yüksüz rolantide sadece çalıştırmışlar.Bu demek oluyor ki kitapçıktaki rodaj prosedürünü aynen uyguluyoruz.Sana verilen bilgilere bakma sen.3-4 saat dikkatli kullan sonra devam et açıklamasına bence itibar etme.Kitapçıkta anlayamadığın yerleri sayfa no su vererek bana sorabilirsin.Kitapçığı ben sonuna kadar okudum ama motoru tanımadığım için havada kaldı.Motor arabası alınca motoru tanımaya çalışacağım.Hatta bir ara yazmaya üşenmesem kitapçığı türkçeye çevireceğim ama eşim yazmayı kabul ederse.Değilse hem simültane çeviri yap hem bilgisayarda yaz baya bir zaman alır. Botun fotolarını koyuyorum umarım başarabilmişimdir.Salonda kurdum kaçak falan varmı diye kontrol amaçlı.Eşyalar ile botun boyunu ve yaşamsal alanlarını oranlayabilirsiniz http://img253.imageshack.us/img253/4013/resim017a.jpg http://img219.imageshack.us/img219/9296/resim053b.jpg http://img51.imageshack.us/img51/3452/resim235.jpg http://img28.imageshack.us/img28/6561/resim374.jpg
bana zaten daha kullanmak nasip olmadı yaza doğru işallah o işlemler motorum koltuğun arkasında paşa gibi yatıyo.ya zaten yapılmış olsa dahi ben yinede kitapçığı uygulama taraftarıydım bunu öğrendiğimde iyi oldu ben alıcağım gün aradığımda sürekli çalışıyordu motor google translate ten çeviriyorum bilmediğim kelimeleri çok teknik kelime var motorcu ingilizcem de yok malesef azcık zorlanıyorum yardıma hayır demem
aleyküm selam, kısaca açıklamaya çalışayım; parsun deniz motorları yamahaların birebir klonlamasıdır hatta yurtdışındaki forumlarda yamaha adına çinde fason yapılan parçaların direkt parsunlarda kullanıldığını ifade edenlerde var. fiyatın daha ucuz olması Çinde Lianzigr de bulunan parsun fabrikasındaki işçinin yamaha fabrikasında çalışan işçinin çok daha azına çok daha fazla mesai yapması, hammaddenin çok daha ucu olması, devlet desteği, piyasayı ele geçirme amaçlı düşük kar politikası vb, nedenlerle açıklnabilir. st32 (paslanmaz çelik) diğer bi deyişle krom, mukavenetli bir malzeme olmasına rağmen pahalı fiyatından vede ağır bir malzeme olmasından dolayı çok fazla tercih edilmemektedir. Çinde daha ucuz olduğundan muadili malzemelerin yerine tercih edilebilmektedir. umarım açıklayıcı olabilmişimdir, rastgele
Arkadaşlar tüm yazılanları okudum artık bir karar vermem gerekiyor. dün en son konuşmamızda orca yetkililerinden 8 hp kısa şaft 4 zamanlı için 3000tl nakit fiyatı aldım 3.50 zodiac var bende ne dersiniz alayımmı? ankaradaparsun servisi yok ve buda beni düşündürüyor ne yapayım 9.9 mercury 4 zamanlı için ankarada 3950tl 6 hp içinde 2500tl son fiyat aldım hepsi 4 zamanlı. Senede 1 bilemedin 2 defa denize gidilince kullanılacak 4 zamanlı mantıklımı? botto 2 bazende 3 kişi oluyoruz amaç sadece balık avlamak 6 hp yetermi kimi 6 yeter diyor kşmş 9.9 al diyor artık kafam iyice karıştı önümüzdeki hafta bu işi bitireceğim bana bir yol gösterin
parsun motor Senın gibi bende ankara dan bir kullanıcı olarak parsun tercih ettim servis sorun değil alacağın motor zaten sıfır pek sorun olmaz düzgün kullanılırsa ben kesikköprü civarında kullanıyorum 5hp 4 zamanlı aldım senın nerede kullanacağın önemli ankara ikametin ise çok sık denızde kullanmayacaksan çok fazla para bağlamana gerek yok gibi bence 3.50 botun varsa 5 bile olur ama sen 6 hp mümkünse 4 zamanlı al derim ben parsun testini yaptım hiç sorun yok 5 hp 4 zamanlı 1700 civarında 8 hp ile arasında çok fiyat farkı 4 zamanlı bence mantıklı ikinci elde daha değerli az arıza az yakıt az ses sonuçta balık avına gidiyosun 2 zamanlıyla kafa şişirme bence bunlar benim düşüncelerim karar senın
abim bence senede okdr kullanıyosan 4 zamanlı için ısrar etmenin anlamı yok 2 zamanlıda işini gayet görür.servis işine gelince yedek parçayı getirtebilisin ki zaten 0 motor kolay kolay nasıl arıza yapıcak yapıncada deniz motorları ustasına götürüp orjinal parçayı isteyip yaptırabilirsin diye düşünüyorum en azından ben öyle yapıcam. parsun 8 hp 2 zamnlı 1950 2000 liraya çok rahat alırsın şuan bence yeterde artar bile
Engin bey kesikköprüde son durum nedir motor yasaktı bildiğim kadarı ile kullanmak serbestmi artık ? Parsunda 6 hp yok sanıyorum! birde bot show demişsiniz ankaradamı olucak bot show ?
parsun motor Aslına bakılırsa yasak bildiğim kadarıyla ama son iki yıl içinde neredeyse her hafta giderim böyle bir uygulama ile karşılaşmadım Ankara ya kesikköprüden ihtiyaç olmadığı için su alınmadığınan bu yasak uygulanmıyor bir sürü büyük tekneler var ve birçok arkadaşımda kullanıyor bende aldım sorun olacağını düşünmüyorum kurtboğazından yeni isale hattı yapıldı kesikköprüyede pek bir ihtiyaç kalmadı ayrıca parsun 6 hp var orka deniz web sitesinde yeni modeller adı altında var görünüyor linkini vereyimhttp ://www.orkadeniz.com/default.asp?x=9&urun=816 burada var bot show bilgisini orkA deniz verdi davetiye gönderecekler şubat ayında istanbulda botu 320 cm ye çıkarmayı düşünüyordum şubat ayını bekle dediler ordan haberim oldu
Merhabalar Hikmet Bey, Eğer tatlı suda kullanmak sorun yaratmayacaksa kullanım sıklığınızdan ötürü size 2 zamanlı motor tavsiye ederim; hem taşıması kolay olur hem de bakımı. Ama bence motoru almadan önce avlak yerinizde benzinli motor kullanımına izin verilip verilmediğini iyice araştırın ki sonra herhangi bir cezai müeyyide ile karşılaşmayın.
turna büyük turna aslında 2 turna bi tane değil diğeri karnında oda 35 cm garibanın akşam yemeği idi ama kendisi bizim yemeğimiz oldu.... volkan can sea star 320 ye 900 fiyat verdiler haberin olsun
Selamun aleykum, Halil arkadasim dogru yolu bulmussun.Kiymetli arkadaslarim su affetmez bildiginiz gibi.Deniz hic affetmez.Para icin kendinizi riske atmayiniz.Herkese selamlar.(biliyorumki siz fikrinizi degistirmiyeceksiniz,benimki sadece vazife.)