Hidea Ve Royal Marka Deniz Motorlari Hakkinda Düşünceleriniz?

Konu, 'Motorlar' kısmında volky1991 tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Allah-allah. :eek:

Bu mudur yani?:confused:

Kusura bakmazsan Onurcum hiç doğru bir tavır değil kardeşim. Kesinlikle kabul etmiyorum.:eek:

2. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    bu olay eninde sonunda olacaktı aslında....ha, olmayadabilirdi; aslına bakarsanız olmamalıydıda ama sonuç olarak bu ve benzeri siteler yüzlerce insanın yazdığı, binlerce insanında izlediği siteler....deniz vede tekne meraklısı birçok insanın yolu ister istemez buralara düşmekte, ayrıca buralarda edinilen tecrübeninde paylaşıldığını hesap edersek inanılmaz bir pazarlama ortamına ulaşmaktayız....firmalar bu forumları mutlakaki takip etmekte, fake bir hesap açarak gizliden markasının reklamını yapmayı düşünenler elbetteki çıkacaktı-ki sitemiz benzeri bir başka sitede çıktıda....şu an itibarı ile insanların birbirine şüphe ile baktıklarını üzülerek gözlemlemekteyim ancak elden gelen birşeyde yok ne yazıkki, keşke olmasaydı demekten başka....

3. apolloapollo

apolloapollo taylan

Paylaşılanlar genç bir arkadaşımızın yani Volky'nin (bizde yaşlı sayılmayız tabi) deli dolu,heyecanlı, nüktedan,çok hoş yorumlarıdır.Hatta bilgilendirmeleridir.Yarın İzmir Daf marine'e toplam 4000 TL havale yapıyorum ve akşama kargo çıkaracaklar.Umut Bey'in yazıları ve memnuniyeti sebebi ile Parsun 9.8 motor aldım.Halil Bey sağolsun bot konusunda çok deneyimli ve paylaşımcı.Bilgilendirmeleri ile kendi yolumu çizdim ve 3.20 aliminyum taban Daf botta karar kıldım.Yarın ve yarından sonra ise Engin Kardeşimin başına gelenler münasebeti ile gelecek kargodan eksikler çıkmasın diye (kutusunda nelerin olduğunu ondan öğrendim) firma ile teyitleşeceğim.Onur Bey'in bilgilendirmesi ile ne oranda yağ koyacağımı nasıl motora bakım yapacağımı vs..bilimum teknik detayları öğreneceğim(yoksa artık öğrenemeyecekmiyim???) ve motor ve botumu en kısa zamanda Volkan kardeşimin heyecanı ile mutlu mutlu kullanacağım.Deniz havası yüzüme çarparken en yeni hobimi sizlerin sayesinde edindiğimi kendime hatırlatıp Akdeniz'den sizlere bir selam çakacağım.İşte 15 sayfanın benim için özeti bu.Sevgiyle kalın...

4. ferah

ferah mferah

Slm değerli arkadaşlar butun cvpları okudum boşuna stres yapmaya gerek yok diye düşünüyorum ben 5 bg uzun şaft parsun marka motoru yaklaşık 1 yıldır 3.20 fiber teknede gerek sırt avında gerekse gezi amaçlı kullanıyorum makinaya tek yaptığım katkı yakıt koymak inanın yarım ipte çalışıyor tüm 4 zamanlılar gibi ilk kalkışları zayıf ancak kısa zamanda farkı kapatıyor unutmadan yakıt sarfiyatı 1.2 lt dahili tankta sırtı modunda 2 saat .Tam yol hızda saatte yaklaşık 10 km gps ölçümü 50 dk yol alıyor alacak arakadaşlara şimdiden hayırlı olsun......

5. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    abim benim içinde bol bol gaz ver :D benim memleket bursa ben karadenizereğlisndeyim burda denemek istemiyorum tekne bot falan bulunur emanette sizin fotolarınız videolarınızla kendimi avutuyorum artık dayanamayıncada motoru sandalyeye bağlayıp iki inceleyip bakıyorum tekrar kutusuna :D walla bu zaman geçmek bilmiyor.Bu aileyi benimsedim yaklaşık 1 yıldan beri bu sitenin hatta geçmiş bile olabilir ve çok mutluyum.taylan abi benim içinde bol bol gez plane e kalk dalgalardan hopla zıpla tabi bizide videosuz bırakma.hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

6. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    merhabalar tekrar tekrar hoşgeldiniz :) allah utandırmaz işallah kullandığınız zamanlarda sizdende video foto beklemekteyiz

7. pilkır

pilkır EMİN

Tüm denizseverlere merhaba,
    hidea ve parsun motorlar yamaha motorların kobyası olduğunu biliyorum.denizmotorum.com sitesinde her iki markayıda araştırdım.Fiyatları hemen hemen aynı gibi.Kalite olarakda aynı.Şimdiden alacak olan arkadaşlara hayırlı olsun,bol avlar dilerim..

8. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    olayın güzel bir özeti olmuş....evet neredeyse her akşam biraraya geliniyor hemde her istenilen zamanda, ister yemek sonrası kanepede uzanmışken, ister uyumadan önce takılırken...vs....yani gündelik hayatta olamayacak şekilde destursuz birbirimizin mekanlarındayız :) bu işin sosyal tarafı; asıl önemli olan ise hemen her akşam yapılan bu sohbetlerde kendimizin - muhtemelende ailemizin, sevdiklerimizin hayatını emanet edeceğimiz ekipmanların seçiminde vede kullanımında birbirimize nacizane yol göstermekteyiz, yapılan iş gerçekten ciddi....ben kendi adıma oldukça faydalandım vede çok daha fazla faydalanmak arzusundayım, aldıklarımın ufak bir kısmınıda katkı olarak verebildiysem ne mutlu bana....unutmayalım, tecrübeler çokçada yaşanılan olumsuzlukların - acemiliklerin sonucu oluşur, sizin ucuz atlattığınız bir durum bir başka arkadaşımızın kendisinin ve ailesinin faciası olabilir bu bakımdan her ne tecrübemiz olursa olsun, hatta gülünçte olsa paylaşalım, bunda utanılacak birşey yok çok çok gülünür, eğlenilir ama en önemlisi olaydanda ders çıkarılır....denizde yaşanacak onlarca olumsuzluk var herkes yaşadığını paylaşırsa olumsuzlukları yaşamadanda tecrübe kazanmış oluruz....
    ve en son olarak, tüm zorluklarına rağmen denizdeki hayat çok daha güzel; o bakımdan bu tutkuyu paylaşan insanlar olarak birbirimize daha hoşgörülü olabilmeliyiz çünkü biz sıradan insanlar diiliz (evet alçakgönüllülüğün burada gereği yok) bizler denizciyiz, en azından deniz aşığıyız karadaki gündelik hayatın stresi, çekişmeleri, kompleksini, çatışmasını çoktaan limanda bırakmışız :)
    upps iyi kafa şişirmişiz kahvaltıyı beklerken :) neyse akşama görüşürüz :)

9. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    az once orka denizden aradilar burdan faydalanarak benim adimi verip konusan abilerimiz olmus oncellikle ilgilerinden dolayi cok tesekkur ediyorum soyle bir duzeltme yapmami istedi musterilere karsi ayip oluyor diye cunku ben burdada soylemistim o 4 5 gunluk birseymis stok bitirmek icin o yuzden o fiyati verdik simdi 1950 en dusuk verebiliyoruz bbayiler ariyo aldigim fiyattan asagiya nasil veriyorsunuz diye olay falan cikti dedi bende burda abilerimi bilgilendirmek istedim galiba solememem gereken biseymis fiyati :D satici abilerimide alici abilerimide mahcup duruma dusumek istemem bi yanlisim varsada ozherkesten ozur diliyorum o arayan abilerimiz icin de ozur diliyorum fakat yukarida belirttim cok gecici fiyatlar diye dolar durumu falanda... Uzuldugum icin boyle bi bilgilendirmede bulunmak istedim.

10. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    bende mahcup duruma dustum suan aradilar abi o geciciydi solemeseydin keske diye cok ozel bir fiyatti ben simdi musteriyede aciklayamiorum ustune ustelik bayilerde ariyo boyle boyle birisi aradi bu fiyaata almis diye abim duzelt duzelt aradi tekrar tekrar ozur diliyorum

11. apolloapollo

apolloapollo taylan

evet biraz önce yapmış olduğum fiyat araştırması ile Parsun motorları satan bayiler ve distrubitör firmanın fiyatları sabitlenmiş oldu.Daha doğrusu bayiler arası oynasa oynasa 50 TL kadar fark oynuyor.Sanırım stok fazlası eritmek için orkadeniz o fiyatları vermiş.Güncel olarak 9.8 parsun 6 taksit kredi kartına 2350 civarı yani sitesi ile aynı fiyatlarda artık.

12. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    ya dedigim gibi cok ozur diliyorum banada boyle bi telefon geldi

13. apolloapollo

apolloapollo taylan

bu arada bu siteyi de devamlı takip ediyorlarmış.Volkan takiptesin haberin olsun:)

14. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    valla abi bide benim adimi vermisler volkan aydin almis diye burdan ben aldimda toplamda gene 1900 1950 ye geldi kargo falan yinede arayan kisiyede 1950 demisler madem hatri var diye.ama yukarda solemistim gecici fiyat diye tekrar tekrar ozur diliyorum takipcilerimden benim lafimla hareket eden insanlardan.

15. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    Valla Volkan bu orka deniz bide beni arasa ne olur senin harici depo işinde yanlışlık olmuş kutuya koymayı unutmuşuz kusura bakmayın filan diye hani son aradığımda yinemi sensin dediler(içlerinden tabi) 5 hp de harici depo yok dediler YA KARDEŞİM ORKA DENİZ OKUYOSAN BURALARI YA BU ADAM BU KADAR DİL DÖKTÜ YA ŞUNA Bİ DEPO GÖNDERELİMDE SESİNİ KESSİN DESENİZ HAA NASIL OLUR ( iyi olur iyi) yoksa bakın 5hp parsun motoru 1300 tl nakit aldım diye heryere yazarım haberiniz olsun volkan kardeş ya sana benim botu göndereyimde Allah aşkına dene motoru yoksa senin işin kötü

16. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    ee peki abi içinden harici depo için hortum çıktımı ? ee kardeşim hortum çıktı depo yok deme şansınız varmı yani en azından ?
    walla abim süper olur yoksa orta yerimden çatlıcam motor duruyo öle ben ona bakıyorum o bana bakıyo çok dürtüyo beni hadi olum al bitane bot al diye ama bidahaki aya kadar beklemek zorundayım arabada ödüyoruz birden çok açılmayalım.depo dışında bi sorunun varmı abi motor nasıl son durum olarak ? memnunmusun canavarmı ?

Son düzenleme: 10 Aralık 2010
  17. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

Yok içinden hortum çıkmadı ama harici girişi var neyse varsada yoksada önemli değil artık motora gelince geçen pazar deneme çansım oldu dedim ya yanlışlıkla 450 gr yağ yerine 1 lt yağ koymuşuz cahillik işte bu kadar yağ alıyor herhalde diye kitapçık yabancı dilde olduğu için okuyamadık birazda olayın heyacanı ile motor çalıştı sorun olmadı akşama doğru çalıştırmada zorlandık fazla yağdan bujı yağlamış karbüraaatör yağ almış yağı şimdi ayarladık sorun olmaz dediler o hali ile bile canavar motor sorun yok benimkinde ses rolantide yokdenecek kadar az sessiz süper sorun yok

18. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    abi bence ona cahillik demeyelim heyecandan baska bisey degil o :D bakalim ben ilk calistirirken neler yapicam. Yagin fazlasindan cok zarar gelmez ya ne guzel yaglanmis iste motor guzelcene :D abim harici depo baglanabilme ozelligi vardir belki amam depo cikma olayi yoktur mesela bazi 9.9 motorlardaremote control giris yerleri var fakat her marka tellerini falan vermiyor disaridan alinmasi gerekiyor buda oyle biseydir sanirsam ole bisi yapicaklarini dusunmuyorum en kotu bi bahaus a ugra abi sana 12 ltlik depo yeter 25 30 lira en fazla bu arada banada botu yollamayi unutma :p:p:p

19. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    sessizligi 4 zamanli oldugundandir abi benimki 2 zamanli ortaligi yirticak galiba :D onur abimiz soylemisti biberon bu isler icin birebir bi cozum. Ee senden daha detayli videoyu bekliyoruz vallahi abi haberin olsun

20. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

ver adresi hemen postalayım sorunmu? atla gel hava düzelince test yaparız oda sorun değil evt depo olayını kapattım bende sanmıyorum olsa gönderirler az yağ sorun olurda fazlası aşırı zararlı olmaz performansı düşük çalışmış olabilir dediler fazla yağ olduğundan sıkı çalışmıştır dediler şimdi daha rahat çalışır sanırım motor güzel yamaha olsa ne fark edecektiki artı benim bot küçük geliyo 2.50 satmadan da biraz zor alırım sea star uygun 3.20 950 gibi ahşap tabanı sen düşük bulursan bana haber ver ben özelden sana tel numaramı veriyorum istersen ara motorla ilgili direkt görüşürüz