parsun motor Şimdi 150 km yoldan yeni geldim video çektim yayınlayacağım ama tel in bağlantı kablosu iş yerinde kalmış parsun aldığıma pişman oldum bu ne rezillik böyle aman Allahım............
abi müsait bi anında senden acil mesaj bekliyorum özeldende olabilir burdan da yazabilirsin hayırdır ne oldu görüşlerini bizimle paylaş ya aldık bizde valla içime kurt düştü şimdi acill
hayırdır bende merak ettim ne olduğunu....gerçi yeni olan her türlü motorlu araçta başlarda (çocuk hastalığı) olacaktır....benimde ilk seferim çok eğlenceli geçmemişti. ilk aklıma gelen soğuk motorunuzla devirlenmekte zorlanmanız olabilir; parsunların motoru koruma amaçlı geleneksel ve bencede gereği olmayan bir koruma yöntemi.... ayrıca 5bg bir mtora göre gerçekten cüsseli ve ağır..... sanırım buda sizi sıkıntıya sokmuş olabilir. bunların dışında birşey (umarım yoktur) varsa bütün merakımla bende beklemekteyim....
parsun motor Tabiki şaka yaptım motor tek kelime süper sorun yok benzin ve yağı koydum cikleyi çektim 2 çekmede çalıştı ses yok gidişi çok aşırı hızlı değil ama 2.50 botu tek kişi ile ayağa kaldırıyo pervane üstünde gidiyo kendin ön kısıma oturduğumda daha hızlı gidiyor problem yok alacaklara tavsiye ederim motor 5 hp ye göre ağır bir motor video yayınlayacağım ama çok kısa bir görüntü var ayrıca burada nasıl video yayınlanıyor onuda bilmiyorum SÜPERRR SORUN YOK İÇİNİZ RAHAT OLSUN ARKADAŞLAR
abi allah canını almasın yaaa ama yapılmazki bu yemin ediyorum gece bi süre bunun yüüznden uyuyamadım allah ne oldu acaba neyi varmış tüh bak almasaydım keşke diye valla öldürdün ya en azından beni video eklemek içinde www.imageshack.us sitesine gir orda video ekle çıkan linki buraya yaz foto içinde aynı. off allahım
parsun motor çok kötü bir görüntü olmuş ama siz merak etmeyin sorun yok parsun iyi çıktı akşama kadar gezdik 1 depo 1.3 lt anca bitirdi benzin deposunu kapat içindeki bile bitmesi zor ayrıca bu motorun ilerleyen zamanlarda beygir gücü arttırılabilirmi?Volkan bot alırsan haber ver 3.20 arıyorum
valla karbiratör bilmemne değişiklikleri varmış bende çok bilmiyorum ama arttırılabiliyormuş tabi pistonları kaldırırmı o durumlarda var. bot konusuna gelince benim alıcağım bot belli ben arama falan yapmıyorum '3.60 seastar ahşap tabanlı' tekneyatshop.com da sürekli takip etmekteyim fiyatının düştüğü anda basıcam teklifi ama sende almak istiosan 3.60 1000 lira 3.20 950 falan ve alabiliceğin kafa markalardan sonra en kaliteli botlardan. beraber alırsak indirim mindirim istediğin zaman ben alabilirim.
parsun motor tmm kardeş bende baktım seastar botlara 950 civarı 3.20 haber ver alırken bendeki 2.50 remixon daha yeni satışa çıkardım satarsam hemen alacam SORMA başıma geleni cahillik başa bela aslında oda değilde motor yağ bölümüne 450 gr yağ yerine satıcının gönderdiği 1 lt yağ koymuşuz
onur bey ve değerli arkadaşlar selamlar, yazılanları dikkatlice okudum. yakın zaman önce bu site de dahil olmak üzere motorumu almadan önce epey araştırma yapmıştım. size katılmadığım ve bu konuda araştırma yapan arkadaşlarla paylaşmayı istediğim bazı konular var. türkiye geneline bakılacak olursa parsun marka motor türkiyede yanlış bilmiyorsam 2 senedir satışta bulunmakta ve servis bayii ağı ben motorumu aldığımda yaklaşık 2 ay önce sadece 4 tü. hidea markalı motorlar ithalatçı firmadan aldığım bilgiye göre 2010 nun 4. ayında satışa çıkmış ve ben motorumu alırken servis bayii adedi 27 lerdeydi. bu servislerde yamaha gibi büyük markaların resmi servisleriydi. sizlerin dile getirmiş olduklarınızı daha önceleride detaylı bir şekilde araştırmış birisi olarak doğru olan şeyler olmakla beraber yanlış olanlarda bulunmakta. ben oldukça titiz bir alıcıyım ve detaylıca araştırmadan bir ürün almam. örnek olarak hidea motorlar dünya çapında bir çok ülkede var hemen şimdi google hidea yazdım karşıma çıkan ilk üç site şu ülkelerde : http://www.hideaoutboards.co.uk/ www.hidea.ws http://www.boatshop24.com/tr/motor/hidea-hdf4-2230705 bilgilerimi bu konuda araştırma yapan arkadaşlar için paylaşıyorum. yanlış veya eksik bilinenleride düzeltmek istiyorum. ben 5 hp hidea kullanıcısıyım ve son derece memnunum. denize gönül vermiş kişiler olarak hepinize bolca balıklı günler diliyorum...
onur bey merhaba, neden bu kadar öfkelendiğinizi inanın anlamadım. burada sadece fikirlerimizi dile getiriyoruz. tecrubelerimizi paylaşıyoruz. sizinle aynı görüşte olma gibi bir zorunluluğumuz ne sizin nede benim yok. ayrıca mahalle ağzı tabiri size yakışmadı. bu tarz sitelerde kasıtlı yazılar yazan onlarca insan var hepside ticari iç güdülerini buralardan yürütüyorlar. siz veya ben ise sadece tecrubelerimizi dile getiriyoruz. size samimi bir şey söyleyeyim. yazılarınızı detaylıca okudum siz motor ithalatına bile göz dikmiş birisi olarak mutlaka bu konularda tecrübe sahibisinizdir. ayrıca tüm yazılarınızda yanlı tutumunuzu tekrar bir gözden geçirin lütfen. ben sadece bir motor kullanıcısı deniz sevdalısı olarak buradayım. ama karalama yapanların bu işle ilgili olmamakla beraber her alanda karşısındayım. bilgisizce dile getirilen söylemler yanlış yönlendirilmelere sebep olmakta. fikir beyan ederken real gerçekleri göz önünde bulundurmamız bizlerin sorumluluğunda diye düşünüyorum. lütfen kullandığınız marka motor her ne ise servise gittiğinizde duvarında o markaya ait yetkili sertifika varmı diye kontrol etsin arkadaşlar. bu hangi marka olursa olsun işini doğru yapan ve işinin arkasında duran kazansın bu ülkede. merdiven altı işlerden ülke olarak kurtulmamız gerekiyor. ben aynı zamanda işim gereği ithalat departmanında çalışan biri olarak ithalatın sandığınız kadar kolay olmadığının altını çizmek isterim. onur bey fikirlerimizin çatışması umarım sizi rahatsız etmemiştir. saygı ve sevgilerimle denizce kalın.
walla abim bizde paramızı sokakta bulmadik en az bizde sizin kadar titiz ve önem veren alıcıyız ve ona göre burda bişileri paylaşıyoruz.amacımız burda parsunu veya hideayı ölümüne savunmak değil ki benim bi çıkarım yok parsun veya hidea markalarının sahipleri,bayileri gelipte bana balya balya para vermiyorlar burda yorum yazıyoruz diye.öncelikle sizin bu sert girişiniz biraz kırıcı olmuş olabilir. 2.konuya gelince google parsun yazınca da aynı sayfalar çıkar benim adımı yazın volkan aydın diye yine tonlarca sayfa çıkar.bi motorun güzelliğini,kalitesini google da çıkan sayfalarla ölçemezsiniz. kaldıki gösterdiğiniz sayfalar markanın anasayfaları. seviye oysa parsunun 8 dilde 8 ülkede farklı anasayfaları var ozaman daha kaliteli diyebilirmiyiz? Ben de araştırdım yurt dışında nasıldır diye bu markaları hidea hakknda kayda değer bi bilgi bulamadımki ben siizn gibi google yazmadım forumları okuyup inceledim. parsun ise yurt dışında kullanılan bi marka hatrı sayılır bi taraftarı var sadece bizim ülkemizde yeni henüz oda bizim milletimizin marka bağımlılığından kaynaklanan birşey. yedek parça ve servis ağında ise 2006 6 beygir die bir konu var motorlar kısmında ona bakmanızı öneririm başımdan geçen ufak yedek parça konusunda yaptıklarını anlattım. parsun olarak sadece türkiyedeki yetkili servis ve telefonları aşağıdaki gibidir. Bunlar sadece PARSUN SERVİSLERİDİR. OBUZ MARİN Adres : KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ A BLOK NO:11/12 GEMLİK BURSA Telefon : 224 524 75 95 Web Adresi : ,, E-Mail : ,, EKREM AV MAĞAZASI Adres : ORDU SOKAK NO:28 GAZİMAGOSA / KKTC Telefon : 392 367 00 77 Web Adresi : . E-Mail : . PERFORMANCE 33 MARİNA Adres : İNÖNÜ MAH. 6. CADDE ACAR APARTMANI NO:16/A YENİŞEHİR / MERSİN Telefon : 324 327 57 31 Web Adresi : . E-Mail : . USLU MARİNA Adres : ÖRNEK MAH. ÇEVRE YOLU ÜZERİ KUMYOLU YANI MANAVGAT/ ANTALYA Telefon : 242 746 71 63 Web Adresi : www.uslumarina.com E-Mail : ,, BUNLAR İSE PARSUN SATMAYA YETKİLİ BAYİLERDİR. USLU MARİNA Adres : ÖRNEK MAH. ÇEVRE YOLU ÜZERİ KUMYOLU YANI MANAVGAT/ ANTALYA Telefon : 242 746 71 63 Web Adresi : www.uslumarina.com E-Mail : ,,, UYAR MARİNA Adres : G.M.K BULVARI AKDENİZ MAH. HARANİOĞLU SİTESİ 984/A MEZİTLİ / MERSİN Telefon : 324 358 95 75 Web Adresi : www.uyarmarina.com E-Mail : . Trofem.Com Adres : Aymed İth. İhr. Ltd. Şti. Adres: Demirtaşpaşa mah. İnönü cad. No:103 BURSA Tel: 0224 251 08 10 Cep: 543 412 50 50 Fax: 0224 251 70 88 info@trofem.com Telefon : 0224 251 08 10 Web Adresi : www.trofem.com E-Mail : info@trofem.com GÜMÜŞ OLTA BALIKÇILIK AV MALZEMELERİ Adres : SAİM ÇIKRIKÇI CAD. NO 99/A YEŞİLYURT / KARABAĞLAR / İZMİR Telefon : 232 2619457 Web Adresi : www.gumusolta.com.tr E-Mail : . SAVUTLAR DENİZ Adres : 871 SOKAK NO:6 HİSARÖNÜ/ İZMİR Telefon : 0232 4419826 Web Adresi : www.savutlardeniz.com E-Mail : . ÖZDAĞ MARİNA DENİZ ARAÇLARI Adres : EŞREFPAŞA CAD. NO:260/ A EŞREFPAŞA / İZMİR Telefon : 232 2500555 Web Adresi : www.dafmarine.com E-Mail : . HANSOYLU TEKNE MOTOR Adres : ATATÜRK CAD. FATİH TERİM SOKAK ADEMOĞLU APT. KAT:1 NO:2 ADANA Telefon : 322 457 35 66 Web Adresi : , E-Mail : ozanhansoylu@hotmail.com OBUZ MARİN Adres : KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ A BLOK NO:11/12 GEMLİK BURSA Telefon : 224 524 75 95 Web Adresi : . E-Mail : . EKREM AV MAĞAZASI Adres : ORDU SOKAK NO:28 GAZİMAGOSA / KKTC Telefon : 392 367 00 77 Web Adresi : . E-Mail : . AKTAŞ FİBER GLASS PREFABRİK YAPI POLYESTER ÜRÜN. LTD. ŞTİ Adres : CİMENTO FABRİKASI KARŞISI ÇINAR SOKAK NO:1 TRABZON Telefon : 532 653 88 19 Web Adresi : . E-Mail : . hepsiyle olmasada çoğu ile konuştum motorumu alırken fiyat sordum araştırdım 8 hp için 1 950 diyende oldu 2300 diyende oldu 2100 diyende oldu 1850 ye veren de oldu. ama www.hidea-tr.com daki habere göre yani savunduğunuz şeyin verdiği kendi bilgilerine göre 2010 da 30 servis sayısına ulaşmakki yeni dağıtılmaya başlandı 2 3 firma anca sahiplenip aldı. ONLARDA ŞUNLAR -YETKİLİ SERVİSLER- AYVALIK-UZMAN MARİNE URLA-SERKAN KÖKALP MARİNE MARMARİS-BEST MÜHENDİSLİK FETHİYE-MARİNAS LTD. MERSİN-YILMAZ DENİZ MOTORLARI TALEP EDEN OLURSA TELEFON NUMARALARINIDA YAZABİLRİİM. AYRICA İLAVETEN İSTANBULDA YETKİLİ BİR BAYİLERİ VAR SERVİS OLMAYAN SADECE BAYİ. Ayrıca ayrımcılık olmasın anasayflarından aldığım için bu bilgileri parsuna sayfa sayfa döktürmüşssün hidea da böle kalmış denmesin sitesinde böle yazmakta harita var sadece. benim babam oyak reno fabrikasında bursada çalıştı şuan emekli arkadaşları rica ettiğinde tofaş arabayada bakar opelede skodayada az çok dertlerine derman olur. yamahada bakar parsuna mercury de bakar hideaya.Finansal çıkarlar için kalp kırmaya gerek olmayacağını düşünüyorum.SAYGILARLA.
Sayın VOLKY1991, öncelikle aktarmış olduğunuz bilgiler gayet faydalı bunlar için teşekkür ederim kendi adıma. ancak benim burada kendi tecrübelerimi dile getirmem sizleri fazlası ile rahatsız etti sanırım. ben ne hideanın nede parsunun karşısında yada yanında değilim. basit cümleler kurarak bir markanın propagandasını yapmak benim işim değil ama sanırım sizlerin işi. ben bahsettiğim üzere ben motorumu aldığım dönemde yaptığım araştırmaları dile getirmiştim. ama ben sizler gibi bir markanın çığırtkanı olmayı kendime yaklaştıramam. sonuçta ticari bir bağım yok ben sadece denize meraklı bir amatörüm. sizlerinde öyle olduğunuzu düşündüğüm için burada sizlerle paylaşımlarda bulunmak isterdim ama görüyorumki ben bir amatör olarak burada amatörler değil ticari gelişime katkı sağlayanların varolduğunu görmek beni üzdü. bu sitede artık herangi bir paylaşımda bulunmayacağım. saygı ve sevgilerimle...
ben hiç bir frmanın traftarı değilim. bende kendi yaptığım araştırmaları yazdım.iyisinide kötüsünüde yazdım. benim bu markalardan hiçbir ticari beklentim bilmemnem yok benim dükkanımda yok fabrikamda yok ithalatçı da değilim manavda değilim bakkalda değilim ben profesyonel sporcuyum.merak ediyorsanız detaylı bilgi verip bir maçada davet edebilirim.bu konuya açıklık getiriyim hani deniz sevdalısı deyimini bir yere kondurmak istiyorsanız sanırım tamamiyle bana uyarki geçen yaz elektrikli bot motor kullanıcısıydım bu siteyi takip ettinizmi bilmiyorum.bunlara böyle bi açıklık getirmek isterim.karşıt görüşlerede herzaman saygı duymasını bilirim daha önce kanıtlarıda mevcut.ben sizin yanlış bildiğinizi düşündüğümiçin gerekli açıklamaları yukarıda yaptım.hıı ben gerekli araştırmayı yapmamış olabilirim eksik olabilirim insanlık hali sizde detaylı bir şekilde burda paylaşırsınız biizm yanlışlarımızı düzeltirsiniz teşekkür ederiz aa bu bak böleymiş der bilgileniriz bu başlığı zaten ben açtım bu iki motoru kıyaslamak için en başında birşeyn savunucusu olsam savunduğum şey hakkında başlık açar överde överim.sadece tecrubemi aldığım malı,servis konusunu,yedek parçasını söyledim.sizinde tecrubeniz olmuş sizde bu şekilde söyleyebilirdiniz.samimi oldugunuzu ben düşünmedim şahsen.