Hidea Ve Royal Marka Deniz Motorlari Hakkinda Düşünceleriniz?

Konu, 'Motorlar' kısmında volky1991 tarafından paylaşıldı.

1. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    bende bot arıyorum daha doğrusu aramıyorum alıcağım kesin bi bot ve yer varda yanıma arkadaş arıyorum :D
    bakarsınız aniden dayanamayıp yarın botuda alabilriim :D

2. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    hadi bakalım ayrıca şimdi aklıma geldi aaa ben bu motora ne yağı kullanıcam nasıl oran yapıcam ? hadi bakalım

3. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

Bu harici depo işi baya kafama takıldı http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...il-garntili-5-hp-parsun-motor-29494494/detay? sıfır kutusunda 5hp 4 zamanlı ve harici deposu var bu nasıl iş anlamadım diğer satıcıları tekrar arayacağım bakalım ayrıca bot arıyorsan ki bende büyültmek için arıyorum adresteki bot baya iyi fiyat gibi http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...fix-kis-kamranyasii-sokk-fiyat-35615614/detay

4. onur1872

onur1872

marin motor yağı kullanacaksın. normalde istanbulda denize yakın petrol ofislerinde satılıyor fakat bütün benzin istasyonlarında bulunmuyor. genellikle teknelere benzin veren istasyonlarda bulunabiliyor.

muhtemelen senin motorun 1/50 oranında yağ karışımı istiyordur. yinede kullanma kılavuzuna bir bak derim. bazı yamahalar 1/100 karışım istiyor. bu motor da yamaha klonu olduğuna göre nekadar yağ koyacağını motorun kullanma kılavuzundan detaylı olarak öğrenebilirsin.

rodajı yapılmayan motorlarda karışım 1/25 den başlar ilk 5 saat bu şekilde kullanılır..yalnız senin motorun rodajını orca deniz yapmış diyorsun. bu nedenle sen normal kullanım olarak düşün.

5. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    bu bota güvenmiyorum açıkçası ayrıca fiyatıda benim alıcağıum ile aynı yüksek ben tekneyatshoptan seastar almayı planlıyorum açıkçası.walla ben erken konuşmym ama açıkçası memnun kaldım hizmetten ayrıca yarında parçayı yllarlarsa dicek bişey yok boyut olarakta aynı olucağını sanmıyorum 6 8 ve 9.8 motorlar eşit motorlar sayılıyor kutusundada öle yazmakta kitapçıgındada ama keşke bu motorda kendiliğinden depolu olsaydı onu tercih ederdim.

6. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    ayrıca kutudakide bana 5 hp gelmedi sanki 9.8 veya 8 hp gibi geldi 4 zamanlı yanılıyormuyum?

7. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    burda liman var limanın içindede petrol ofisi var sanırım orda marine yağı bulabilriim alırım 5 ltrelik erikli şişemi giderim oraya :D 12 litrelik harici deposu var dediğin gibi rodaj için 25 te 1 ondan sonra 50 de bir benim 12 litrelik depom oldugu için 12 de 0,48 gibi bi yağ oranı kullanıcam da onu nasıl oranlıcam bakalım :D

8. onur1872

onur1872

12 de 0.48 falan nereden çıkartıyorsun bunları :D bence sen o motora bilen biri olmadan pek yaklaşma :p

espri birkenara 1/50 demek 1 litre benzine 20 gram yağ karıştıracaksın demektir. yani 10 litre benzine 200 gram benzin karıştıracaksın. bir adet biberon alacaksın..bildiğin bebek biberonu..onda ölçüler yazıyor..biberona döker aldığın litre benzine göre karıştırırsın. ayrıca motor yağları açık satılmıyor. 1 litreden başlarlar 15 lira gibi fiyatları vardır.

9. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    12 de 0 48 oranı ya kitapçıkta öyle yazıyor oranı olsa gerek verdikleri depo 12 litrelik onu full doldurmamda bukdr oranda yağ koyucam galiba alırız artık onuda zaten heryere para :D şu bot gelsin bi kullanmaya başlayalım onuda alırız :D 50 litrede 1 litreyse 12 litrede x litre diye oran orantı ile bulmuyormuyuz nekadar yağ koyucağımızı ? yoksa ben salladımmı yine :D

10. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    elektrikli motora hiç benzemiyomuş ya yaklaşık 11 45 ten beri inceliodum anca şimdi kutusuna koydum kaldırdım. elektrikli motorda önce + kutup sonra - kutup tak aküyü kutusuna koy bas gaza gitti olay bunda benzin yağ ayarla trim ayarı bilmemne şanzuman yağı rodaj ayarı :D bukadar tantanaya değsinde başka bişey istemem tek kişi veya birde ufak kardeşimle 3 60 botu plane e geçiremezse vay haline :D plane geçirmezse arkasından çıkardığı bolca köpükte yeter bize :D asıl bot almayı bekliyorum dört gezle çok güzel bir şekilde şahinleri modifiye edenler gibi modifiye edicem onu ilk önce şu yamaranda ki çadırı yaptıttırcam üstüne hedefim o ki yarım kamaralı botum olsun :D arkasına tekerlekler içinde çantalar. herşeyi düşünüyorum çok hevesliyim bakalım.

11. onur1872

onur1872

1 litre benzine 20 ml koyacağına göre 10 litre benzine 200 ml koyacaksın..12 litre benzine de 240 ml koyacaksın..bir biberon alırsan rahatlıkla ayarlamayı yapabilirsin.

ayrıca bu motor yerine keşke 9.8 alsaydın. ona birde 2.80 şişme tabanlı bot..tamamdı..süper sürat yapardınız..benim tavsiyem yinede 2.80 yada 3 metre bot olacak..kesinlikle ama kesinlikle şişme taban olsun. hafif ve seri olacaktır. şişme taban 2.80-3.00 metre civarı bir bot ve senin motorla çok iyi performans alırsın.

12. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    ya 9.8 de alabilirdim ama ekstradan 300 500 verip kendimi iyice sıkınıtıya sokmak istemedim çünkü biliyorum buda bana çok gelicek elektrikli motordan bile bütün bir yaz boyunca inanılmaz zevk aldım ki bu motor bana şahinden inip audi ye binmek gibi olucak bundan eminim az çok tahmin edebiliyorum nasıl gidiceğini.açıkçası beni tatmin etmeye yeticeğini düşünüyorum. ayrıca orkadeniz istediğim zaman motorumu geri alıp değerinde üstüne para ekleyip istediğim başka bi motoru alabiliceğimi tahahüt etti olurda 1 yıl sonra büyütmek istersem.
    bot içinde 3.60 ahşap taban düşünmekteyim.şişme tabanlar bütçem baya aşıyor ve artık şişme bişi istemiyorum tabanda semsert olsun istiyorum alimnyumda bütün gün güneşte kaldığımızdan kızgın tava gibi bizi yakmasını istemiyorum.3 60 düşünmemin sebebi de ben ve kardeşim biraz boylu posluyuz 1.97 ben kardeşimde 1.90 anca paklar diye düşünüyorum bizi :D bu kombinasyonda bizi yeterince tatmin edicektir buna inanıyorum çünkü 8 hp yamaha motor ve 4 50 fiber tekne içinde 3 insan ile güzelyalıda kullanan bir abimiz vardı bot şişirip indirirken çok denk geldik 8 hp o koca fiberi uçuruyordu bizi hayli hayli tatmin eder.

13. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    bu arada az önce sahibindende yamaha 8 hp ye rasladım bitane detaylı fotoları olan motor şekilllerinden tutunda bujilerinin giriş yerleri telleri bilmemneleri hepsi aynı parsun hık demiş burnundan düşmüş :D verdikleri harici depo,takımları kapağı hepsi hepsi aynı ya çok şaşırdım :D

14. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    e doğal sonuç nede olsa kopyası....hatta bende 15 bg 4 zamanlı ile benimkini karşılaştırmıştım, metaldeki çapaklara kadar aynı idi....yani zamanında bizdede yapılan renault 12- toros yada fiat regata-şahin kopyalamasından öte adamlar resmen klonlama yapmışlar. tek fark parsunlar biraz daha ağır, bununda nedeni tüm dünyada pahalı bir malzeme olan st 32 yi (paslanmaz çelik) çinlilerin bol bulup bolca kullanmaları.... yani inanılır gibi diil ama parsunla yamaha arasında malzeme kalitesi farkından bahsedilecekse ağır basan taraf parsun olacaktır....

bu vesile ile malzeme edinecek arkadaşlara tavsiyem parsun un menşeisinden dolayı değişik düşüncelere kapılmasınlar ; zira nerdeyse tüm outboardlar halihazırda Çin malı parça taşımakta, yada Çinde yapılmakta....

15. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    bu arada parsunun yedek parça ağınada şahit oldum motor elime geldiğinde motor kapağını kilitlemek için olan toka kırık gelmişti aradım orka denizi böyle böyle diye maille bi katolog attılar onuda atabilirim isteyenlere ordan parçanın numarasını seçtim ünkü o tokanın yayına kadar bir parça katologları var o derece numarasını bildirdim şuanda elime ulaştı yedek parça. açıkçası okdr memnun kaldımki anlatamam. daha ne söyleyebilrimki.

16. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

deneme için son bir gün kaldı bakalım bizim 5 hp ne yapacak motor gerçekten ağır bir motor volky1991 sen deneme yapmadın galiba ne zaman nasip olursa

17. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    henüz benim deneme yapabilicek bir botum yok malesef bot araştırmalarımda var ilk aydan bütçeyi pek sarsmayalım diye botu diğer aya bıraktım ama siizin denemezi videolarınızı hem botunuzdan hem karadan video çekimlerinizi bekliyorum hevesimi biliyorusunz ona göre lütfen :):)

18. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

Merak etme benden farkın yok merak konusunda az önce yaz için bot üzerine tente yapma planı yapıyordum çekim yapacağız inşallah kameralar hazır parsun bizi mahcup etmez inş royal faciasından sonra

19. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    tente planlarınız varsa şişme botlar bölümünde ''YAMARAN BOTLAR'' diye bir bölüm açmıştım hemen ilk başlarda olması lazım oraya bir bakmanı öneririm abim müthiş tenteler var değişik şekilde ben onlardan birini yaptırmak istiyorum belki sende istersin bir söylemek istedim yada direk site burdanda bakabilirsin bot için aksesuarlara türkçe çevrilmiş hemde :D EK DONANIMLARDAN BAKABİLİRSİN ABİ

http://translate.google.com.tr/tran...earch?q=yamaran&hl=tr&biw=1280&bih=619&prmd=v

20. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Bu arada bu mesajdan 4 mesaj sonra MOTORLAR bölümünün en çok mesaj yazılan konusu oluyoruz konu olarak maşallah ne çene varmış bizde :D okuyan insana allah kolaylık verisn :D
    o dereceki bu sayfa altında 2 kişi motor sahibi oldu o derece yani :D