Hidea Ve Royal Marka Deniz Motorlari Hakkinda Düşünceleriniz?

Konu, 'Motorlar' kısmında volky1991 tarafından paylaşıldı.

1. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    bu arada ne demek abi zamanını ayırdın o siteyi yazdın bilgilendirdin adamlarda ilgili çıktı mail attım geri aradılar kendimi kral gibi hissettim bi an :D beyfendiler efendimler havada uçuşuyo :D şaka bi yana tekrarteşekkürler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 10 Aralık 2010
  2. coolomar

coolomar ÖMER

arkadaşlar royal marka 2,6 hp 2 zamanlı kısa şaft deniz motorum dün elime ulaştı nihayet. öncelikle şunu belirtmek istiyorum, eğer zenginim param çok diyosanız bile bu motoru alın bence. diyelimki aldınız ve bir kaç kez denize indirdikten sonra bozuldu. kökü kaç kuruş.. ayrıca hepinizin bulunduğu şehirde tarım makinaları satan biyerler vardır. gidin sorun. çeşitli marka ve modeller mevcut. 3,5-5-9,9 hangisini dilerseniz. çıplak motor fiyatlarını sorun. ben adanada sordum. 250 ile 750 arasında değişiyor. dikey şaft olacak ama. 30-40 tl verince monte edileceğinide sölediler. varsayalım motor çok adiii çıktı bozuldu gidip ortalama 300 500 liraya 5b 4 zamanlı motor alır takarım yinede bahsi geçen minimum 1150 tl den başlayan motorlardan daha ucuza gelir. gelelim motorun deneyimine. henüz bir kere kullandım (dün akşam) bence mükemmeldi. suya indirmeden önce evde sağını solunu kontrol ettim. anlamaya çalıştım. kovaya su doldurdum, motoru sandalyeye monte ettim, çektim halatı canavar çalıştı. rölantide hızlıydı korktum. ısındıkça düzeldi. hemen denize indim seahawk II bot ve royal 2.6 hp 2 zamanlı motorumla. öyle mutluyumki. artık dilediğim yere gidebilicem. kürekler usandırmıştı. hele bide poyrazda iyice zordu işim. çok ükür artık canavarım var. ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. haftasonu video ve resimlerini eklerim inşallah. alın sizde mutlu olun bence.

3. onur1872

onur1872

ömer bey selamlar. dediğiniz gibi hurdaya bile çıksa dediğiniz dikey şaftlı motorlardan alınarak yaptırılabilir..motorum arızalandığında bende aynı çözümü düşünmüştüm istanbulda karaköyde bu uygulamayı yaptıklarını öğrendim fakat nerede yaptıklarını tam araştırmadım. yinede istanbulda uygulanabildiğini biliyorum.

motorun performansını çok merak edenlerdenim ki çoğu kişinin benim gibi düşündüğünü biliyorum. videoları eklerseniz çok iyi olacaktır.

4. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    evet bende çok merak etmekteyim video ve fotolar acil bekleniyor

5. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Royal motoru satan arkadaş talep olunca zam yapmış,başka bir balık avı sitesinde de reklamını gördüm orda 10.11.2010'da ilan vermiş 425 TL.yazmış. bir kaç yere 450 yazmış. sahibinden'de 450'ydi bugün baktım 475 yapmış:S
    İstanbul-Bursa arası en azından 25-30TL.de kargosu tutar,belki daha da fazla. Telefon edip soracağım 425TL.'den gönderirse alıcam. Bir malın bir fiyatı olur.

6. onur1872

onur1872

dolar düşüyor adam zam yapıyor bu nasıl bir düşünce? bu motoru 425 den veriyordu o fiyata versin. iki haftada bir fiyatı arttırıyor..bu ülkede satıcılar ve küçük şirketler hala bakkal mantığıyla iş yapıyorlar batınca ben neden battım neden kimse benden alışveriş yapmıyor diyorlar. gerçekten ilginç bir durum.

7. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    motorla ilgili foto ve videoları hararetle beklemekteyiz ilgililerin dikkatine :D :D :D

8. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    rayal 2.6 motor

ben bu motoru alanlardanım almak isteyenlere kötü bir haber sakın ama sakın almayın!!!!! alan arkadaş nasıl memnun oldu anlamadım bi yanlışlık var galiba bizim buralarda tatlı sularda kullanmak için almıştım bende heyacenla hemen denedim ilk önce yağ oranını kesinlikle ayar tutmuyor 15 dk çalıştı motor civataları gevşedi 20 dakika sonra bujı kurum tuttu ve söküp temizledim 20 dk sonra tekrar aynısı oldu benim işimi görmedi hızıda benim 33lbs akülü kadar sesi de fazla HİÇ TAVSİYE ETMEM şimdi 5 hp 4 zamanlı parsun almayı düşünüyorum oda çin malı diyeceksiniz ama arasında dağ gibi fark var avrupa sitelerinde bile birinci sırada her ülkede var yamaha ile aynı parçada sorun yok ROYAL ALACAKLAR SAKIN MACERA ARAMAYIN BEN ARADIM HABERİNİZ OLSUN 375 sattım daha 2 saat kullanmadan 75 tl zarar la kurtardım

9. onur1872

onur1872

bende açıkcası bu nedenlerden dolayı royal almayı düşünmüyorum. hemde sürekli zam yapan bir satıcıdan prensip olarak hiçbirşey almam..bir malın bir fiyatı vardır..yinede büyük konuşmak istemem..

açıkcası adanadan alan arkadaşın yorumlarını da dinlemek istiyorum..mesaj sayısı sadece 1 fakat umarım motoru kullandıktan sonra da en azından bizi bilgilendirmek adına motor hakkında yorumunu yapar. elde olan bütün verilere göre bizlerde ne yapmamız gerektiğine karar verebilecek yetiye sahip oluruz diye düşünüyorum..ama volkanın 8 hp parsunu 1750 ye kadar düşürmesi de açıkcası parsun motorların alınabileceğini gösteriyor..en azından bir 5 hp parsun motor alınabilir düşüncesindeyim.

ayrıca size bir sorum daha olacak. royal motorun parçaları hangi motorlarla uyumlu? motora bakarak anlayabildinizmi?

10. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    çok farklı iki yorum var kafalar iyice karıştı :s ben şahsen artık almayı düşünmüyorum ama araştıran almak isteyen arkadaşlar için yeterince kafa karıştırıcı oldu iyi ve kötü yorum yazan arkadaşlar güzelce açıklarlarsa ne oldugunu düzgünce açıklarsa çok seviniriz :) az bütçe için müthiş bir motor ama galiba yinede düzgün bilindiklere yönelmeliyiz.

11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)

12. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

parsun 8 hp bildiği kadarıyla yok ayrıca 2 zamanlımı yoksa 4 zamanlımı ben endüşük 5 hp 4 zamanlı buldum bu motor gayet ıyı bence

13. onur1872

onur1872

parsunun 6 hp iki zamanlı 8 hp iki zamanlı ve 5 hp iki zamanlı seçenekleri var. 6 hp 2 zamanlı şu an ellerinde yok. 1200 1300 lira arası 5 hp iki zamanlı var..tamamen pazarlık yapmaya kalıyor iş..

umut abi bende öyle düşündüğümü senden çok önceleri belirtmiştim.. ülkeyi bitiren bakkal zihniyeti budur işte..nasılsa satılıyor diye 250 liralık herhangi birşeyi 500 liraya satarlar sonra keser döner sap döner gün gelir hesap döner..adamlar sonunda batarlar..battıkları zamanda biz niye battık anlayamadık diye kara kara düşünürler.. bir malın bir fiyatı vardır..açıkcası ben de bu zihniyette birinden motor almayı düşünmüyorum.. yahu bugüne kadar 20 hp tam bakımlı bir motoru 550 liraya satanı gördüm..ha motor eskiydi fakat motorun tamirciden alınma 550 liralık faturası vardı..adam sadece yaptığı masrafı istiyordu.. 500 lira az para değil.. bugün 800 liraya motor tamircilerinden 25 hp motor alabiliyorsunuz..ha dediğim gibi nekadar gider nekadar gitmez bilemem..ama hiç olmazsa çin malı ne olduğu belirsiz bir motordan iyidir. ayrıca sıfır parsun alınır..1000 liraya 3.5 hp canavar gibi parsunlar var.. hem yaza daha çok var..her ay 100 lira kenara atsak üzerine de bu royale vereceğimiz parayı versek 5 hp 2 zamanlı parsun sahibi oluruz.. alınabilecek motor kombinasyonları böyle devam eder..

14. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    motoru ayırttırdım hafta içinde çarşamba veya perşembe günü alıcam

15. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    yok hyr 2 zamanlı için evet orka deniz numararı iletişim sitesinde mevcut www.orkadeniz.com ama 8 hp için size bu fiyatı veremeyebilirler 3 tane kaldığını sölemişlerdi bana şanslı iseniz diğer 2 tanesi gitmemiştir.
    5 hp 2 zamanlı içinde onur rica etmişti onun içinde onurun söylediği fiyatı aldım.

16. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

senin tavsiyesen 5hp 2 zamanlımı yoksa 4 zamanlımı olur 3.20 bot için

17. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    arasında baya bi fiyat farkı var zannedersem işin teknik kısmını bilemem onu bilenler vardır ama ben ses açısından 4 zamanlıyı tercih ederdim.3.20 bot için hangisi uygun olur bilemem sonuçta 2 side 5 hp ama nüans farklarını bilmiyorum

18. onur1872

onur1872

bana sormamışsınız ama benim tavsiyem eğer sürekli kullanacaksanız satmayı düşünmezseniz 2 zamanlı alabilirsiniz..2 zamanlı 5 hp ler 1300 lira civarında..4 zamanlılar 1600 lira civarında..neden 2 zamanlı alabilirsiniz diyorum çünkü hafiftirler..kolaylıkla taşıyabilirsiniz..4 zamanlı 5 hp lerin ağırlıkları hemen hemen 8 hp iki zamanlı kadar ( 8 hp iki zamanlı ile aralarında 2 kg fark var) bu nedenle satmayacaksanız 2 zamanlı alınabilir

ha eğer ben bu motorları pek bilmiyorum performansı beni tatmin etmeyebilir etmezse de satarım derseniz 4 zamanlı alın..bugün 1600 liraya aldığınız 5 hp 4 zamanlıyı yaz aylarında ikinci el olarak yine 1600 liraya satabilirsiniz..zira yazın motorlara % 20 - 25 gibi bir zam gelecektir..şu sıralar kış indirimi kampanya stok vs derken satıcılar fiyatları iyice düşürdüler..

ben olsam 5 hp 4 zamanlı alırım..4 zamanlının artıları 300 lira gibi bir fark fazla bir fark değil. keza hem son teknoloji bir motor alacağım hemde satarken zorlanmayacağım..az yakacak ayrıca sessiz çalışacak..benzine yağ vs de karıştırmayla uğraşmayacağım..5 hp 4 zamanlının artıları görüldüğü gibi çok fazla...

2 zamanlının artıları ise ağırlığının az olması ve fiyatının nispeten ucuz olması..eksileri ise benzine yağ karıştırmayla uğraşılacak olması , sesinin fazla olması , eski teknoloji olması , satarken 4 zamanlıya göre alıcısının az olması

Son düzenleme: 28 Kasım 2010
  19. mutlucan

mutlucan ENGİN YAYLACI

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    9.5 kg turna
    parsun motor

4 zamanlı 5 hp parsun aldık bakalım hayırlısı yarın elimizde olur test sonuçlarını paylaşırım

20. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    test sonuçlarınızı merakla bekliyoruz.nerden aldınız orka marine denmi? tam olarak iyat nedir? güzel fotolarla videolar beklemekteyiz :)