Hidea Ve Royal Marka Deniz Motorlari Hakkinda Düşünceleriniz?

Konu, 'Motorlar' kısmında volky1991 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

bu motor bisikletlere de uygulanan kit motorlardan olmasın? ciddi ciddi düşünmeye başladım..ozmn parçası motor parçası değildir.. motoru götürmek için ne hangi motoru kullanmışlarsa onun parçasıdır..

bahsettiğim durum hani bir süre önce tartıştığımız 4 zamanlı hondanın 1 hp motorunun aynısı..jiby miydi neydi hatırlarsanız..öyle motoru başka şaftı başka toplama bir motor yapıp birde kapak eklemişlerse?çünkü gaz koluna bakın ciddi ciddi kit motorların gaz kolları gibi..birebir aynı.. olabilir neden olmasın..aslında gidip görmek lazım..aslında satıcının dükkanı varsa bir ara uğrayabilirim..

2. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    zaten faturası ile alınırsa, 450 nin üzerine ekle vergileri, yaklaşıyor sayılır....üstelik 3.6 lık parsun iki zamanlının performansı sahiden dikkat çekici, sanki 5hp lik motorun demodifiye edilmiş hali...youtube da izlemişsindir sende o yeşil botu uçuruyordu nerdeyse....gerçi ben sana 5lik 4 zamanlıyı önermiştim ama 3.6da hiç fena diil..iki motoruda büyük bir keyifle kullanabilirsin...

royal piyango olacaktı, 425 tlyi çoklu alımda aşağıya çekip iyice ucuza mal edecektik ama yeni gelen arkadaşlara nacizane tavsiyelerde bulunurken faturasız malı sakın almayın diye, bizlerin böyle bir alışveriş yapması garip kaçar.

royal i anladığım kadarı ile (sample order) yaparak getirtmişler, asgari 5 taneye sipariş verilebiliyor. ben bizzat Çindeki parsun yetkilisi ile konuşmuştum bu konuyu, şu an bile Türkiyede distribütör firmaları olduğu halde 5 lik siparişi alıyorlar. eğer 5 kişi olabiliyorsanız inanılmaz-komik denecek fiyatlara hemde daha güçlü makina getirtebilirsiniz bence bunuda deneyebilir ilgilenen arkadaşlar

3. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Sevgili arkadaşlar,motorda yazan 85 cc. banada ilginç geldiğinden dolayı pek itibar etmedim,Zira bir çok markanın 2,5-2,6hp motorlarını inceledim hepsi 74,6cc. yazıyordu. Umut abinin sorupta 75cc.olarak teyit etmesi süpriz olmadı benim için. Bu konuda çok tecrübesizim hiç daha önce bir motorum olmadı :) cehaletimi mazur görün bu yüzden; yedek parçadan kastınız nedir acaba? pervane-dümen kolu-ateşleme çalıştırma ipi mekanizması falanmı? eğer bunlar gibiyse diğer markalardan buna uydurmak o kadar imkansızmı ki ?
    Bu işler olasılıkla yürümez biliyorum ama tahminimce bu motoru yapan kişiler birşeylerden esinlenmiş ilham almış olmalılarki bunu yapmışlar veyahut klonlamışlar , başlı başına yeni bir teknoloji üretmemişlerdir sanırım yani diğer markalarla uyuşuyordur diye düşünüyorum ama tekrar ediyorum olasılıkla olmaz bu sadece varsayım:)
    Umut abi faturasız fiyatının 450 olduğunu demişsin,faturalı fiyatı neymiş abi? Bir de faturasız alındığı taktirde kullanım esnasında sahil güvenlik güçleri tarafından yasal eksiklik olarakmı değerlendirilir?

4. onur1872

onur1872

aslında tartışmaya da gerek yok..çinden biz getirsek 5 tane istesek tanesini 200 liraya malederiz 1000 hadi bilemedin 1100-1200 liraya 5 tane alırız hatta bukadar bile tutmayacaktır...parsun biraz daha fazla olur..ben iyice düşünmeye başladım..

faturasız olursa kaydettiremezsiniz. fakat küçük botlarda pek sorun olacağını sanmam..küçük bottan kastım 2.40 ve altı..2 metre bir botu sahil güvenliğin daha önce durdurduğunu hiç duymadım..bunun yukarısında sorun olabilir..

Son düzenleme: 8 Kasım 2010
  5. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    faturalı oldumu yüzde 18 biniyormuş fiyata. bu arada 2bg motora sahil güvenliğin çok fazla sorun çıkartmayacak olmasıda olası....motoru en iyisi gidip incelemek esasında, bu sayede nerden klonlandığı anlaşılır ancak hemen hatırlatmakta fayda varki Çinlilerin kendi öz üretimleride mevcut....

faturalı alışverişi çalıntı mala karşı çevremize vede siteye öneriyoruz ama bu motorda öyle bir sorun olmadığı ortada. bide o kadar olumsuz haberin üzerine minik bir olumlu haber, satıcı satışı yaptığına dair kağıt vermeyede ikna oldu.

bu motorun bazı parçalarının piyasada bulunması tabikide olası ama kendine has hayati parçalarına ulaşamamak çekincemiz...

sonuç olarak motor kapalı kutu.... ama eğerki parçalarına ulaşılabiliyorsa alınır....birnevi kumar sayılabilir benimde bilgim olmadığından ne yazıkki bir tavsiyede bulunamıyorum....

6. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Anladım abi teşekkür ederim,
    Ben bursa'da ikamet ediyorum satıcıyla ve dolayısıyla motorla bir araya gelmem pek mümkün değil:) kaldı ki motoru görsemde anlamam etmem hiç bir yorum yapamam:) ya başka bahara kalacak motor hikayemiz ya elektrikliye tekrar dönüş yapıcam yada ya kısmet diyip alacağım. Yalnız anlamadığım şey ilan başlığında 450 Tl. yazıyor ilanın içinde 425 yazıyor ,satıcı bana pazarlıksız 450 dedi, bana mesajlaşmalrımızda fatura olayından bahsetmemişti hiç,keza bende sormamıştım aklıma gelmediği için.Lakin bir mal alıyorsan hle ki bu sıfır ürün ise zaten faturalıdır diye düşünmüştüm.Talep olduğu için fiyata zam yapmaktansa + fatura olayına girmiş olmasın sakın :)

Onur hocam senle daha evvelde bot hususunda mesajlaşmıştık,5 kişi olursa biri ben olurum her zaman da demiştim belki hatırlarsın. Ben 15 gündür çinli üreticilerle yazışıyorum 3 ila 3.20 boylarla ilgileniyorum ve ahşap tabanlılarla. fiyatlar şöyşe 341 dolar en düşük fiyat,420 dolar en yüksek fiyat. tabi uçanlarda oldu olmadı değil ama onları değerlendirmeye almadım bile. nakliye içinde en düşük 60 dolar en yüksek 120 dolar gibi fiyat verdiler İstanbul veya Gemlik limanı için bu fiyatlar ama hangisi hanginindi net hatırlayamıyorum.Bizim kapalı çarşı esnafı gibi bu mübareklerde hala mesaj yazıyorlar Dear Ercan 28 ekimde mesajlaşmıştıkta bot sormuştunuzda ne oldu acaba? :D

7. onur1872

onur1872

ercan selamlar şimdi hatırladım..evet doğru öyle bir proje ortaya atmıştık fazla alıcı çıkmamıştı..ama bu motorlar için bence deneyebiliriz..düşünün 425 liralık motor çinde en fazla 100 dolar civarıdır..1000 liraya 5 tane getirtebiriz..zaten garanti ve fatura yoksa neden böyle birşey yapmayalım?

arkadaşlar çinle nasıl yazışılır neler gerekir bana birisi özel mesajla detaylı olarak yazabilirse ben bi düşünebilirim diyorum...sizleri bilemem :)

8. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    unutmadan, royal motorlara yakın gelecekte zam yapmayıda planlamakta satıcı; bunuda dikkate almakta fayda var.
    faturasız olayı gerçekten enteresan ama bu durumla ilk kez karşılaşmıyorum. evvelden ilgilendiğim elektrikli motoruda faturasız veriyrdu satıcı....inanılır gibi diil ama sıfır motorları dürüm çiğköfte satar gibi satıyorlar :)

ithalat konusunda siteden yurtdışından birşekilde mal çekmiş, tecrübesi olan site sakinlerinin tecrübeleri çok faydalı olabilir şu aşamada....

9. 56562

56562 xxx xxxxx

Selam arkadaşlar, konunuzu baştan beri takip ediyorum. Bu noktada size bir uyarıda bukunmam gerekiyor. Evet ticaret serbestliği var, bugün e-bay ve diğer kaynaklar üzerinden pekçok ürünü uygun şartlarda temin edebiliyoruz. Fakat birbirinin aynısı 5 adet ürünün gümrüğe takılmadan geçmesini beklemek ciddi bir hayalcilik olur. Kaldıki, gümrük masraflarını ödemeyi göze alsanız dahi, motor, tv, PC aksamları v.b. ürünleri yurtiçine sokabilmeniz için, size bağlı, TSE onaylı belirli sayıda servis istasyonunuzun olması v.b. bağlayıcı şartlar vardır. Şahıs olarak bunları karşılamanız imkansız. Gümrüklerde biriken ve sahipleri tarafından artık aranmayarak belirli aralıklarla satışa çıkartılan ürünlerinde, sizinkine benzer düşüncelerin ürünü olduğunu lütfen gözardı etmeyin.

10. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    evet bu iş bir nevi kumar 450 tl lik motor yıllar yılı arıza çıkarmayabilir, parça gerektirmeyebilir ama alındığı gün botun aynasına takarkende düşürülebilir....yada 2 ay sonrada arıza çıkartabilir yada 10 ay sonrada....işin özelliğide burda zaten; bu motorun muadiline birkaç misli parayı ödemeyi göze alan kalamışta yada karaköyde sahilde lüks bir bayiden motorunu alıp, ikram edilen çayını-kahvesinide içip motorunu arabasının bagajına atıp evinin yolunu tutuyor. sonrasında ise arkasındaki servis ağının vede yedek parça stoğunun güvencesi ile motorunu güle güle kullanıyor....
    diğer taraftan royal i alan alibeyköylere kadar gidip adres arayor; sonunda oda no-name motorunu alıyor vede muhtemelen diken üzerinde kullanıyor.

ben benzer bir riski parsun da aldım ama parsun un durumu farklı idi.... benim parsunu aldığım firmada ilk parsunları sample getirmişti ve hakkında birşey bilmiyordu, şansıma parsun un uluslararası sitesi sayesinde doğru bilgiye kendim ulaştım. zaten sonrasında satıcıdanda en ufak destek alamadım, neyseki bayilik el değiştirdi; şu anki bayisi gerçekten motora hakim.

sonuç olarak motorun avantajı fiyatı, vede bunun bir riski var....vede ne yazıkki satıcıdanda doyurucu bilgi almak mümkün diil; satıcısı motorum (parsanla aynı) demekte; (parsun diil parsan :) ) yani konuya ne denli hakim olunduğu ortada. parayı cebe koyup işyerine gidilecek vede motoru alıp kapıdan çıkıldığı anda motorla başbaşasınız...
    genede bir bilgiye ulaşmaya çalışıyorum, eğerki Çinlilerin kendi öz üretimleri diilse bu motor bu fiyata hangi markanın klonu olursa olsun alınır....umarım klondur :)

Son düzenleme: 9 Kasım 2010
  11. onur1872

onur1872

peki tek tek motor istetsek..toplu değilde tek tek getirtsek..o zaman ülkeye sokabiliyormuyuz? prosedürü nedir? neler yapmak gerekir? zamanında ebaydan gitar getiren arkadaşlarım vardı..2000 dolarlık gitarları irsaliyede vs gift yani hediye seçeneğini işaretleyip göndertiyorlardı..böylece hediye olarak göründüğü için ülkeye girişi yapılabiliyordu..bir diğer seçenek de gelen ürünün 100 doların atlında olduğunu belgelemek..bunu da satıcı irsaliyede 100 doların altında bir fiyat yazarak hallediyor diye biliyorum..100 dolara kadar gümrük zaten alınmıyor..

tek tek getirtsek bile çok uygun fiyatlara geliyor..ne yapsak nasıl yapsak..ama en basiti hiç bu işlere girmeden royal i almak..ama daha önce de bahsettiğimiz gibi bu motor hangi motorun klonu? onu bir anlayabilsek gerisi gelecek zaten..

12. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    diğer markaları bilmiyorum ama parsun 5 adet altında çıkış yapmıyor....tek getirme olayı diğer markalardada sanmıyorum olsun....
    royal motoru kasa olarak birtek suzukiye benzetebildim görüntü itibarı ile ama onunlada açık farkları mevcut....

Çin malı motosikletlerin kıyamet gibi geldiği, bayilik ağlarının tam netleşmediği zamanlarda satılan motorları alan birçok motorcunun sokak sokak dolaşıp motorlarına parça uydurmaya çalıştıklarına şahidim.

aslında mutlakaki devamı gelecek....belki fiyatlar bile dahada inecek ama zamanda biryandan geçiyor, insan kısa vadede almak istiyor....

13. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    ya para benim için sorun değil öğrenci değilim okdrda küçültmeyin :Dfuzili olarak milyarlar vermek istemiyorum sadece benim niyetim hız yapıyım ucıyım kaçıyım değil ben burgazda mudanyada turlamak amacındayım max 6 hp bana yeter elektrikli motor hızı beni tatmin eden bi hız siz düşünün ama motora okdr para vemek istemiyorum max 1000 1500 lira çünkü içine yaptırmak istediğim şeyler var youtube.com da yamaran yazın yamaran part 1 part 2 videolar var orda müthiş botu çadır yapmışlar tekerlekler çantalar dolaplar falan müthiş şeyler var paramı öyle şeylere harcamak istiyorum motoru çok max istemiyorum ondan böyle alternatiflere bakıyorum.2.el alsamda anlamam ayrıca antremanlardan zaman kalmaz uğraşıcak ondan bide beni kazıklarlar :D saçma malı satarlar bana kendime hiç güvenmiyorum ondan 0 düşünüyorum.bakalım

14. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    ayrıca yurt dışından toplanıp motor getirilme fikri varsa +1 olarak beni kesin yazın öle şeye her türlü varım.getirmişkende iyi bişeyler getirlim bari benimle aynı şeyleri düşünen arkadaşlar varsa özel den konuşup bi grup oluşturup bu işin peşine düşelim toplu bi alım yapalım motor kardeşi oluruz :D:D:D

15. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    shimano stradic 3000fa / ultegra xbt5500
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    yurt dışı işine bende katılabilirim

16. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ben 1
    Onur 2
    Umut abi 3
    Volkan 4
    Mutlu 5

Çinle epeydir irtibat halindeyim yazışıyorum.Onur benimle birlikte ilgileniyor bu konuyla sağolsun.elimizde 4-5 firmadan fiyatlar var yaptığım sıkı pazarlıklar sonucu. bunlardan 1tanesi 7 senelik referansı olan bir şirket diğerleri 2 senelik olan var 1 senelik olan var değişiyor yani.(güvenilirlikleri bakımından)
    Ama gümrük olayını araştırmam gerekiyor tandığım bildiğim birkaç kişi var onların bilgilerinden faydalanacağım. Bu iş sorumluluk isteyen bir iş,ben kendi paramı riske atar yollarım lakin kimsenin parasını "gel yolla ben kefilim gelir mutlaka" diyemem çünkü karşı tarafı siz ne kadar tanıyorsanız bende o kadar tanıyorum :) Şaahsen ben kafama koydum 1 tane siparriş vereceğim bayramdan sonra.Büyük ihtimalle Onur kardeşimde verecek,hayırlısı diyelim.Başımızı ağrıtacaksa hayırlı değilse olmasın.

17. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    ithalat konusunda Hakan Bey'in belirttiği sorunları dikkate almakta fayda var, ayriyeten getirilecek markanın mutlak klonlanmış bir marka olması lazımki parça sıkıntısı yaşanmasın....
    şu gümrük olayı sahiden büyük dert, annem dün yurtdışına çıktı dönüşte sipariş ettiğim içkilerimle sigaralarımın akıbetinden bile emin diilim :)

şu royal motorları genede çok yönlü araştırmak lazım, parça sıkıntısı yoksa gerçekten alınır, bu işte kolayca hallolur....halihazırda almış arkadaş varsa yada gidip yerinde gören ilk arkadaş motorun içinin fotoğraflarını çekerse buradan motorun soykütüğüne ulaşabiliriz :)

18. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Merhaba kardeşlerim arkadaşlarım

Yazılanları baştan şöyle bir okudum da ister istemez biraz gülümsedim.

Yazılacak çok şey var. Ama bunlara girmeye gerek yok. Kısaca söylüyorum.

ÇİNDEN VE MALLARINDAN UZAK DURUN.

haaaa paranızı çöpe atacak kadar zenginseniz orası başkaaa;)

yada denizde 3-4 mil kürek çekmek zorunda kaldığınızda kollarınıza ve küfür dağarcığınıza güveniyorsanız orası da başka.

Yapmayın etmeyin denizle şaka olmaz.............. İyi çocuklarsınız yanmayın.

Bu motorların ilk gününü değil son gününü düşünrek alın. Zaten son gün için uzun bir süre beklenmez.

Not : Sözüm Parsunlara değil. Onlar da çok iyi değil ama hiç değilse motor. Motorumsu değil....

19. onur1872

onur1872

evet çin malları işi çok ilginç..benim anladığım adamlar merdivenaltı imalathanelerde dahi motor üretiyorlar..üreticilerin fotograflarını gördüm dehşete düştüm. adamlar bildiğiniz çim biçme makinasına şaft takmışlar allamışlar pullamışlar dıştan takma motor diye satıyorlar..90 dolara da motor var 80 dolarada..100 tane alırsan bu fiyatlara geliyor..100 tane alsan 8000 9000 dolar yapar..satsan iki katına satarsın direk 10.000 dolar kar..tabi arkandan tekme tokat gelen 100 kişi de cabası..

çinden mal getirecekseniz 100 dolar ve altına gümrük yok..üstüne ise zaten vergisiz getiremezsiniz..kaçakçılığa girer..bu royal i getiren adam tanesini nekadara maletti bilmiyorum ama 100 doların üstünde olsa nasıl getirdi bilmiyorum..demekki 100 dolara bile maletmemiştir ki onca motoru türkiyeye getirdi..diyeceğim o ki eğer parçası bulunuyorsa yine alınır..sonuçta tamir edersin binersin..ama bu motorlar ne zaman yolda kalır hiç belli olmaz..ramazan ustanın dediği gibi 3 mil kürek çekmek de var..

bilinen bir marka alınabilir..sonuçta çinde yamaha da var..600 dolara 4 hp yamaha veriyorlar..en az 10 tane alacaksın..10 tane alsan 6000 dolar..ama türkiyeye nasıl sokacaksın..yani anlayacağınız bu işler çetrefilli ve zor işler..bunu bir bilene danışmak gerekiyor..

egemen arkadaşımız gerçekten bu işleri çok iyi inceledi görüşmeleri yaptı gerçekten kendisini takdir ediyorum..dediğim gibi motor getirmesine getirilir de 100 dolar bile etmeyen motor nekadar gider nerede arıza yapar orası bilinmez :)

20. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    Çin malları çok geniş bir kalite yelpazesine sahip....tel maşa olanlarıda var son derece kaliteli olanlarıda....parsun gerçekten şaşılacak derecede iyi bir piyasa yaptı kendine; günümüzde tatil köylerinde sürekli çalışanlarıda var profesyonel balıkçılıkta kullanılanlarıda....mesela Türkiyede satılan ilk parsun (ikincisinide ben aldım zaten :) ) 5bg 4 zamanlı vede 4.5 metre ahşap teknenin arkasında kullanılmakta....sahibi ailesi ile beraber çoluk çocuk ekmek yiyor bu takımla, uzun saatler boyu ağırlıklada rölantide çalışıyor doğal olarak....ayrıca referansta oldu artık, daha dün yamahaların aynısı diye satılırken şimdi diğer Çinli markalar parsun un aynısı diyerek piyasa yaratmaya çalışmakta....
    esasen iki zamanlı 2.6 sı şöyle royal e yakın fiyatlara verilse sorun hallolacak....

royal konusuna gelirsek, sanırım niyetlenen tüm arkadaşlar küreğe alternatif, pratik bir motor yada benim gibi ikinci motor olarak bu motoru düşünüyor (böylede olmalı zaten) yani bu motordan ciddi beklenti olmadığı için ciddi sorunda yaşanmaz kanısındayım.

kendi adıma son sözüm, bir şekilde biryerlerde tamir edilebiliyorsa bu motor kesinlikle alınmalı....hatta yılın 12 ayı arabanın bagajında tutulmalı....

ayriyeten bu şartlarda çook marka satılmalı, bu millet artık denize inmeli....(inanın bu millet denize bir şekilde bulaşsa akla hiç gelmeyecek alakasız sorunlara bile bambaşka çareler bulunur....toplumsal cinnetin yarısı kaybolur gider....)