Arkadaşlar Parsun konusundaki fikirlerinize katılmakla birlikte bir yerlerde yeni aldığı Hideasıyla bir sürü sorun yaşamış bir arkadaşımızın yorumlarını okumuştum dolayısıyla Hidea hakkında pek olumlu düşünmüyorum. Çinli Royal motoru ise ilk sizden duyduğum için pek birşey söyleyemiyorum. Ama eğer yedek olarak değil de asıl motor olarak düşünürseniz pek doğru birşey yaptığınızı söyleyemeyeceğim zira sizlerin de bildiği gibi denizin şakası ve denizde yaşanan sorunun da bir benzeri olmaz..
motor getimek derken illa dandik bişey getirmekten bahsetmemiştim yani kenarda kuytuda kalmış şeyler değilöyle bi imkanımız varsa iyi bşeyler getirebilirsek eğer onlarda olur.burda satanlar üstüne kar+kar+kar koyuyorlar bunu hepimiz biliyoruz yokki şöyle düzgün satan 200 300 dolar altına alsak bile bizim için kardır.bi sezonluk belki 2 sezonluk benzin parası denizde keyifle içilicek çay parası sandwich parası.yalanmı arkadaşlar.ben bu işe hala varım benimle aynı düşünen arkadaşlarla beraberliğe varım amerika seçeneğinde olabilir çok anlamam ama.
royal motoru alan oldumu? nedir nasıldır kimse almadımı? bu arada ercan arkadaşımız gerçekten çok ilgilendi çinle uzun uzadıya yazıştı fakat ilgisiz kaldık..son durumlar nedir ben de merak ediyorum ve ercana tekrardan teşekkürlerimi iletiyorum saolasın kardeşim.
Rica ederim Onur kardeşim,önemli olan bişeyleri uyguna bulup alabilmek. Bu arada ROYAL motorla ilgili yazacağım birkaç bilgi var. Onur'unda bildiği gibi birçok çinli üreticiyle görüşüp yazışıp fiyatlar aldım modeller gördüm,bunların içinde royal motorun BİREBİR aynısını,tamamıyla üzerindeki çizgilere kadar rengine two stroke yazısına kadar aynısı, sadece royalde ROYAL yazıyor diğer marka çinlilerin ürettiği HYFONG marka yazıyor. benim görüşüm %99 bu royal motor bahsettiğim HYFONG motorun üretimi. yalnız birşey daha söyleyeyim hyfong 2.6 hp yazıp aratırsanız bulacağınız model benim dediğim model olmayacaktır,çünkü hyfongun 2.6sının şu an kabukları değişik ROYAL'ınkinden. Ben bana gönderilen resimli fiyat teklif listesinde denk geldim royal modeline. Ve adventurer (Umut abi)'nin bahsettiği cc'deki yanlışlık (ilanda 85cc yazıyor,satıcı 74.6cc. demiş) aslında 50cc. yani bendeki listede öyle gözüküyor. EKLEME: resmi buldum görmeniz için ekledim.benzerliği sizde görün diye.. Uploaded with ImageShack.us
ercan ben teşekkür ederim. sen teşekkürlerin en iyisini hakediyorsun bukadar uğraştın. bu arada hyfong iyi bir marka değilmi? senin bahsettiğine göre 8 9 senedir satış yapan firmalardan diye hatırlıyorum yanlış hatırlıyor da olabilirim. bu hyfong hangi motorun klonu onu da öğrenmek lazım. ayrıca hakikaten royal in birebir aynısı. ben iyice merak etmeye başladım
motorun cc i giderek düşmekte 85 le başladık 74 lere düştü şimdi 50 bakalım 1 2 hafta geçince bu motor cc siz diyen birisi çıkarsa hiç şaşırmıcam artık
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-bot-zevkine-duskun-olana-34956537/detay royal marka motoru alan bir hayırsevere rasladım bakalım mesaj bombardımanına tutucam ne olmuş nasılmış ne yapmış size de ona göre haber veririm
hahah..adam satıyor bende merak ettim şimdi..ayrıca ikinci resimde arkada lastiklerin içinde benim 86 model 4 hp evinrude un aynısından var onu satmıyor da royali satıyor iyice merak ettim. neden acaba? bizi de bilgilendirirsen sevinirim ayrıca bu royal motorların 50 cc olması kuvvetle muhtemel..sonuçta parsun 3.6 hp 74.5 cc civarında
adamla konuştum azcık rol yaptım bu motor çok kötü aldım daha çalıştırmayı bile beceremedim nasıl çalışıyor yardımcı olurmusun gibisinden yoksa nasıl diye sorsam adam malını met edicek tabikide valla kardeş ben gölde kullanıyorum gayet sorunsuz hiç bi sorun çıkarmadı performansıda benm için yeterli neyini yapamadın söyle herşeyin anlatıyım dedi msn de verdi güzel bişi galiba kullanıcıdan yorumlar böle geldi
bende konuştum satıcı gayet beyefendi biri sorulara saçma sapan cevaplar vermedi ne sorduysam sıkılmadan cevapladı 2.50 botla 7-8 mil sürat yapabiliyormuş ve 2 hp evinrude u varmış(fotograflarda arkada lastiklerin arasındaki motor) ile kullanımı aynıymış. hiçbir sorun yaşamamış fakat kısa yolda kullandım uzun yolda ne yapar bilemiyorum dedi.
Evet Onur Hyfong markası 7 yıllık gold supplier kullanıcı olarak hizmet vermekte,kalitesiz bişey olsa bu kadar zaman ayakta duramazdı zannımca.Ben bayramdan sonra sipariş vericem demiştim ama aklımda b aşka şeyler var senle msnde konuşuruz bir motor daha buldum yine hyfong marka ve 6hp. büyük ihtimal onu alıcam ama satıcıyla irtibatımız koptu bayram nedeniyle,bizdeki kurban bayramı mübarek bir dini bayram onu biliyorum da çinlilerdedemi var anlamadımki onlardamı kutluyor ne ,arefeden beri maillerime cvp alamadım ne hikmetse. O olmazsa bu royali sipariş vereceğim zaten. Volkan 85cc. değil ondan eminim,satıcı arkadaş ilgili ve efendi biri onda hemfikiriz ,ama motor hakkında sanırım tecrübesi yok pek fazla,zira ilk mesajlaşmamızda yakıt tankının 5lt.olduğunu söylemişti bana ve bende 5lt.lik su şişesini göz önüne getir dedim bu şişe kadar bir yakıt tankı o motorun neresine sığar dediğimde yanıldığını ve 1.5lt. civarıdır filan diyerek düzeltme yapmıştı Dediğim gibi kişinin efendiliği ilgililiği gayet yeterli ama ufak detayları yeterince bilemiyor,85cc olmadığını 75 cc. olduğunu ve bununda 50 cc. olduğunu anlayabilecek kadar bilgisi yok,motoru alacak arkadaşlar 75cc bekleyip 50 ile karşılaşırlarsa şaşırmasınlar. Ama ben almadım görmedim belkide 75cc.dir ondan emin de değilim sadece bendeki motor detaylarında resimde gördüğünüz motorun verilerine dayanarak 50cc. diyorum.
slm arkadaşlar 6 sayfayı hiç üşenmeden okudum ama hala net bi fikir oluşmadı kafamda bu gün sanayiye gittim 3 tane yetkili bayi gezdim (tabiki yamaha honda gibi bayiler) adama yamaha fiyatları sordum tamirci ne dese beyenirsiniz istambulda toptancım var benim istersen 1250 ye çin malı getirtelim ben kefilim diyor markasınıda ömrü hayatımda duymadım neyse bunu geçelim royal motorla yaklaşık iki aydır uğraşıyorum ama sitede yazanlar gibi hep muallakta kaldım vereceğim para bi yerde önemli değil giderse gitsin amma ve lakin denizin ortasında kaldınmı ne yapabilirsin bide orası var ben genelde kürekle açılıyorum antalyada çaltıcaktan sıçan adası yakıları yada lardan merdivenlerden inip dedeman karşısına gidiyorum kürek çekmeye alışığım yani benim düşüncem kürek çekmekten iyidir ama bide şu var moturumuz var diye güvenip açıklara gidilecek bi motur değilmiş gibi geliyo bunla beraber bugün gittiğim ve daha önce balığa çıktığım sanayide büyük bir yamaha bayii var daha öncede bazı arkadaşlarımıza 1-2 tane 9.9 yamaha aldık (adam çok dürüst tabiki bana göre) yapılabilecek tüm indirmleri yapıyo bunu nie anlattın şimdi diyeceksiniz yamaha fiyatını soruyorken hideayı önerdi yetkili bayilik almış hideadan 1 aydır kampanya varmış motorlarda bayram öncesi bitmiş bu arada 20 ye yakın satmış kaçırdığım fiyatları duyunca kafayı yedim 9.9 hidea 4 zamanlı kısa şaft moturlrı 2.150 tl civarı vermiş bayramdan önce garanti olayına gelince 2 yıl garantili ve ben herşeyine kefilim diyo yamahayla hiç bir fakı yokmuş iç aksamının 700 saat dayanıklılık testinden olumlu not almış bi marka bugünde 3000 tl fiyat verdi internete bakarsan fiyat uygun ayrıca yamaha 9.9 gibi karbüratör değişince 15 hp oluyo ben kafaya koydum bi tane alıcam ama 3000 liram hemen çıkışmaz bu yüzden onu alana kadar royal marka motur alıp kulanmayı düşünüyorum 450 tl fiyatı ama düşünürsen yukarda bi arkadaşın yazdığı gibi tamirciye s.a. desen 100 lira alıyo 1 sene dayansa bile yeter hesaplarsan 3000 tl vermek yerine 7 tane royal alırsın hepsi 1 sene çalışsa 7 sene eder amma ve lakin çin malının hiç bir zaman garantisi yok kralıda olsa benim düşüncem bu küçük bir not eklemek isterim 6-7 yaşımdan bu yana babamla balığa giderim 4.25 fiber vardı babam kaportacı olduğu için içine bir solo sırt moturu uydurmuş son 4 seneye kadar hep onla çıktık balığa öyle roket gibi hızlı bi şey değildi ama istop edince iki derdi vardı ya buji ya karbürötörde pisilik bunu niye yazdın derseniz etrafımda o kadar balık meraklısın insan var anlatamam adam 5 hp jonsonun almış beni arayıp diyoki bilarder bu motor çalışmıyo bi gel kalkıp beldine gidiyorum saat 6da motorun bujisi sökülmüş benzin hotumu sökülmüş karbüratör sökülmüş ama çalışmamış bakıyorum motura ,benzin kapalı açıyorum çalışıyo, yani şunu demek istiyorum moturun kralda olsa farketmez birazcıkta olsa moturdan sandaldan anlayacaksın anlamayan arkadaşlar belli bir süre yanlarında işten anlayan birilerini bulundursun, kimse anasının karnında ögrenmedi bu işleri ,işten anlayan biri her anlamda fayda sağlar küçük bir not dedim allahtan kafanızı ağrıttıysam özür arkadaşlar
Mehmet bey merhaba,çin malının iyiside var kötüsüde var tabi. bazı arkadaşlarımız kötü yaftasını yapıştırsada onlarada saygı duyuyorum çünkü kalitelisine denk gelmemiş olmaları onların suçu değil. mesela bir örnek vereyim, çok yakın ve sevdiğim bir abimde 4 zamanlı 125cc. vespa tipi motor var.bildiğimiz motorsiklet yani deniz motoru değil.bu motor çin malı bildiğimiz made in china. 2006 model olmasına rağmen bu bayram arefesinde bahsettiğim abimiz ve oğlunuda arkasına alarak bursadan manisaya basıp gidiyor.keyfe keder yolda 1-2 yerde eşe dosta çay içmeye uğrayıp yarım saat kadar dinlendiriyor motoru. ve bayram sonrası tekrar dönüp geliyor. bunu neden anlattım söyleyeyim; bana çuvalla para verselere ben çin malı bir motorla ki 125 cc. ve 2 kişiyle 250 km.lik yola güvenipte çıkmam. ama gel gör ki motor o kadar ciğerli ve sağlamki tık demeden gidiyor geliyor. hele birde bahsettiğim abiyi görseniz tam bir ayıboğan kantara koy 130kg. çeker uzun lafın kısası iyiside var kötüsüde var çin malının.Hidea motorlar uygun fiyatıyla ilgi çekmekteler. ve yamaha gibi bir motor bayiisi buna kefil olup şahsi garanti veriyorsa demekki kalitesine güveniyordur. alıp denemeden birşey demek zor ve yanlış olur. Alıp denerseniz tecrübelerinizi burda görmeyi arzu ederiz.Şimdiden hayırlısı olsun diyelim
benim bugüne kadar gördüğüm kadarıyla parsun motorlar hidealardan daha uygun..ayrıca uluslararası siteler araştırıldığında hidea motorlara hemen hemen hiç rastlanmazken parsun motorların bütün dünyada söz sahibi olan motorlar arasına girme azminde olduğunu görüyoruz. zira birçok uluslararası sitede parsun ismine rastlayabiliyoruz. ben açıkcası hidea motora güven olurmu bilemiyorum..ama parsun kullananlardan aldığım yorumlar doğrultusunda parsunların kullanılabilir motorlar olduğunu düşünüyorum..hiç bilmeyen kişiler internetten araştırma yapıyorlar ve internetteki fiyatlar fazla..örneğin 3.6 hp parsun internette 1000 dolar civarıyken distirbütöründe 730 dolar civarında.. arkadaşlar internetteki fiyatlar yaz aylarının fiyatları..onlara fazla takılmayın.. yaz aylarında 5 hp 4 zamanlı parsun istanbulda 1500 dolarken şimdi 1100 dolar civarında..internette ise halen 1500 dolar görünüyor. bunları gözönünde bulundurun. keza internette bile indirimli fiyatlardan satış yapan siteler var..bu siteleri arayıp bulmakta fayda var. kış geldi ve artık indirim zamanı.
parsun için site veriyim isterseniz ben 8 hp sipariş ettim kısmet olursada paramı toparlayabilirsem 1240 dolara 8 hp parsun 2 zamanlı kısa şaft alıyorum ki alıcağım zaman bi ölü gömücülük yapıp daha aşağıya çekerim bu fiyatı.elindeki stokları bitirmek için bu malları çok ucuza veriyorlar ayırttırdım bakalım www.orkadeniz.com mail attım hemen aradılar geri parsun motorları türkiye distribütörleriymiş kendileri.
tabi bir not ta eklemek istiyorum sahiplenmiş oldumda benide bu konuda bilgilendiren UMUT YETİŞKEN abimizdir onun katkılarıyla ve izniyle bende paylaşmayı uygun gördüm.
aman efendim alt tarafı bi site adı yazdık çokmu iş yaptık sanki umarım motorunu en iyi günlerde güle güle kullanırsın motorun seni yoracağını sanmam, her istediğinde suya atabileceğin güzel bir takımın oldu. elektrikli motorla seyyar aynalı botun bile tadını çıkartabilen bir denizsever olarak bu takımdan çok keyif alabileceğini söyleyebilirim.
adamla 1 750 ye anlaştık bakalım seastar 3.60 botla 8 hp parsun 2 kişi bizi işallah uçurur ki elektrikli motor (ferrari ) dan bile bi nebze zevk alan bi insan olarak beni uçurucağı kesin olucaakki sunuda sormak istiyorum plane e falan geçmek ara sıra düz suda mümkün olur heralde sanıyorsam.