Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kerem,
    Teşekkür ederim. Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...

2. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Vedat Ağabeyim,
    Öncelikle güzel iltifatlarınız için teşekkür ederim. Sizlerle sohbet benim için büyük bir keyif ve onur. Sizin gibi değer verdiğim ağabeylerimden bu sözleri okumak mutluluk verici. Siz ve sizin gibi değerli büyüklerimizden öğrendiklerimizi uygulamaya çalışıyoruz naçizane...
    Zargana konusunda çok haklısınız. Biraz önceki cevaplarımın içinde de belirttiğim gibi; videolarda görünen zargana da daha önceki avdan yemeklik iri bir zargananın fileto hali. Maalesef çok kalındı. O gün başkaca da zargana yakalayamadım. Çift kuyruklu zargana filetosu bir dahaki avlarımda olur inşallah. Söylemlerinizi gözeteceğim.
    Çift parçalı (jointed) tipi kandırıcı fikri aklıma gelmemişti. Bence de çok mantıklı. Jointed demişken, burada sevgili Mesut'ların biraz iptidai yöntemlerle çoktan uyguladıkları aşağıdaki kandırıcının da bu seneki levrek avlarında başarılı olacağını düşünüyorum.

Bahsettiğiniz ve incelediğim 2-Kaşıktan kafa yapılarak ve yaprak(fileto) zargana kullanılarak iki sabit iğneli, uzun olta ile avcılık konusunda takımı sağolsun sevgili Enes İstanbul'dan temin ederek bana hediye etti. Onu da deniyorum/deneyeceğim. Bu arada sizdende ;
    bu takıma zagananın takılıp yüzdürülmesi ve canlı zargananın üç iğneli oltaya takılması videolarını bekliyor olacağım.(Biraz emrivaki yapayım, çaktırmadan;) )
    Bu sene sırtıda canlı yem gezdirerek(videolarını seyredip öğrenince) trofe avlama planları yapıyorum. Malum kol yüzünden at-çek yapamıyorum.

Tekrar teşekkür eder, daha keyifli avların sizlerin olmasını dilerim sevgili Vedat Ağabey.

Sevgi, saygı ve selamlarımla...

3. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Volkan,
    Güzel ve teşvik edici iltifatların için çok teşekkür ederim.
    Umarım bu sene çok güzel bir trofe ile raporların taçlanır. Kuzeyde mevsimin girmesiyle çok güzel avlar olacağı inancındayım. Her nekadar at-çeklere katılamayacak olsam da buran sizleri izlerim.
    Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun.
    Sevgi ve selamlarımla...

4. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Safa,
    Beğenmene sevindim.Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

5. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kaan,
    Söylemlerinizi başarabildiysek ne mutlu bize. Demek ki hedefe ulaşılmış.
    Tekrar teşekkürler. Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...

6. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Haldun merhaba,
    Senden haber almayalı uzun zaman oldu. Her nekadar sizin av yaptığınız bölgeye gitmiyorsam da, yokluğun hissediliyor. Hala Bodrum'da mısın? Sanırım yazın av için pek vaktin olmadı, raporuna rastlamadım.
    İzmir'e gelirsen görüşelim.
    Sevgi ve selamlarımla...

7. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Hüseyin,
    Beğenmenize sevindim.
    Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

8. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abicim ellerine ve emeğine sağlık. Herşeyiyle tek kelimeyle mükemmel bir konu ve rapor olmuş. Teşekkürler. Aktarımlarını heyecanla bekliyoruz:)

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Bahadır Abi, Anlatımınız belgesel niteliğinde çok güzel olmuş çift parçalı rapalamı bozup silikonunda kuyruğu alıp resimde göstermiş olduğunuz sahteden yapmıştım ancak başarılı olamadım aksiyonu bozuldu sanırım ne varsa orjinalinde var bu tip sahteleride bursada bulamıyorum patchinko gümüş ve limon edindim levrekte başarılı olduğu söyleniyor Avlarınız Daim olsun Rastgelsin

10. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz. :clap2: :clap2: :clap2:
    Yalnız rapor kelimesi biraz hafif kalır bunca bilgi ve deneyimi aktardığınız bu yazınıza.

Avlarınızı da ayrıca tebrik ederim, levrek harika görünüyor.

11. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Murat,
    Beğenmenize sevindim.Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

12. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Mert,
    Joited(parçalı) sahtenin arkasına silikon benc çok güzel bir fikir. Dediğim gibi ilk sevgili Mesut'ta görmüştüm. Denge doğru montaj önemli tabii. Ama artık imalatı yapılıyor, alınabilir.
    Sizlere de keyifli avlar dilerim. Rastgele.
    Sevgi ve selamlar...

13. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Mehmet,
    Söylemlerinizi başarabildiysek ne mutlu bize. Demek ki hedefe ulaşılmış.
    Tekrar teşekkürler. Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili BAHADIR

Ne rapala nede kaşık arkası fileto, canlı,canlılığını uzun süre muhafaza edebilecek şekilde usulünce iğneye takılmış canlı balık sırtısının yerini tutamaz.

Canlı balıkta ilk önce zargana akla gelsede,pekala12 cm'yi pek geçmeyen yavru kefal özellikle levrek avında öncelik taşır.

Burada iki iğne,yada sadece tek iğneyle sırtı çekmek mümkündür.

Sair yem çareleri arasında canlı istavrit,kolyoz gibi balıklarda vardır.

Artık sadece fotoğrafla değilde,videolarla avlarımı,taktiklerimi belgelemek ve sizlere sunmak vakti çoktan gelmiştir.

Bu bakımdan illaki,bugünlerde yeni ve su altındada çekebilen fotoğraf makinamı alıp,kardeşimin oteline gidip,orada görevli Ali kardeşimle oturup,tekrar göstermesini isteyip,üstelik yazıyla notta alıp ilk adımları tekrardan atacağım.

Anlatılanları anında anlayabiliyor olsamda hemen ertesinde unutuveriyorum.İşte sebep budurki videolarım geri kalmıştır.

Orak kuyruklu silikon sahtelerin hemen hepsi özellikle levrekte başarılıdırlar.Resimdeki gibi jointed sahte arkasında olmasalarda iş görürler.Resimdekinin başarılı olacaını sanıyorum.

Sevgimle kal

15. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Vedat Ağabey,
    Hazırlayacağınız görselleri dört gözle bekleyeceğim.
    Umarım bu yöntemle yakaladığım ilk levreği de size ithafen yakala-bırak yaparım.:) Ki bu sezon hedef avcılığımın yakala-bırak üzerine olmasını planlıyorum.
    İlginiz için şimdiden teşekkür eder, en içten sevgi, saygı ve selamlarımı sunarım.

16. mami1984

mami1984 MUAMMER

tebrikler bahadır abi süper av olmuş

17. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Okurken büyük zevk aldım, sizin bu avı yaparken aldığınız zeki tahmin edemiyorum :) Paylaşım ve gösterdiğiniz büyük emek için teşekkürler. Çok güzel av olmuş, balıkların boyutu mükemmel. Serdar Beyin dediği gibi buralarda 15cmlik çinekop tutan kendini lüfer tuttu zannediyor. Ben bu sene Balıkesirdeki tatilimde balık tutarken aldığım hazzı hala unutamıyorum, ilk fırsatta tekrar ege yapacam.
    Umarım daha iyi ve zevkli avlarınız olur.

18. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Böyle bir rapor ayakta alkışlanır.Şimdiye kadar nasıl gözümden kaçmış hayret !Avlarınızın devamını dilerim...

19. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Önce tebrik ederek başlayayım :) Yılmadan usanmadan büyük bir sabırla uğraştığın,videolar çektiğin, bu avlardaki aldığın hazzı aynen bize de yaşattığın için mrsparkle .Bence bu konu üst konu yapılmalıdır :thumb: Tekrar böyle güzel avlar dilerim,sevgiler :)

20. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili bahadır
    çok kapsamlı raporunu ve avlarını tebrikederim.
    levrek haberleri de beni çok sevindiriyor.
    artık özellikle bu gün itibariyle hava şartlarını da müsaite yaklaşması ile birlikte bu hberlerin artacağını ümit ediyorum.
    rastgelsin.