Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bahadır abi, şimdi gördüm süper bir rapor hazırlamışsın.
    Tam raporda değil esasen. Daha fazlası ama nedir tam ifadeye kavuşmayacak.
    Örnek bir rapor seç deseler. Bu raporunu seçerdim.
    Yok yok, gerçekten. Takımlar, yöntemler, videolu gösterim, tutulanlar, salınanlar, keyifli, akıcı bir dil.
    Ayakta alkışlıyorum seni. Devamını dilerim. :)

Müthiş bir emek, ellerine sağlık. Kazasız belasız güzel avlar dilerim. :)

2. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Gerçekten çok başarılı ve öğretici bir rapor olmuş keza avda öyle paylaşımlarınızın devamını dört gözle bekliyorum.

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Gerek hikayesi, gerek anlatıcı görselleri, gerek heyecanıyla kusursuz bir av ve av raporu... Raporu okuduğunuzda bir şeyler öğrenebiliyorsunuz, kafanızda çok net canlanıyor, elinize sağlık...

Daha niceleri o sularda yüzüyordur, uzak kalmamanız dileğiye, saygılar...

4. haldunert

haldunert Haldun Ertekin

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 270 - Sheakspere Omni 240 - Shimano JoySpin 2.10m - Dam Onliner 2.40m
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FA - Snap 8060 - Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Levrek 2800 gr
    Tebrikler Sayın Bahadır Ağabey!

Çok güzel avlar ve faydalı paylaşımlar yapmışınız!

Güzel avlarınızın daim, bereketli ve keyifli olmasını dilerim!

Saygılarımla!

5. paşalı16

paşalı16 HÜSEYİN

Favori Kamış:
    okuma luremania 2,58 20/60gr
    Favori Makine:
    shimano catana4000fb
    En İyi Avı:
    turna 120cm 11kg
    harıkasınız cok guzel rapor olmuş keyıfle okudum emegınıze saglık

6. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Kadir,
    Teşekkürler, yeni sezon hepimiz için hayırlı olsun. İnşallah birbirimizin keyifli raporlarını okuruz.
    Sahte balık arkasına yaprak(fileto) yem takılarak yapılan avcılık hakkında sevgili Önder Özgür’ün videolarını seyrettin sanırım. Denemelerini görselleriyle bizimle paylaşırsan sevinirim. Senin deneyimlerinden de biz faydalanırız.
    Tekrar teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı sunarım.

7. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Ferhat,
    Teşekkürler. Sunumda da belirttiğim gibi;
    Öğrendiklerimi, yöntem ve sonuçlarıyla, öğrendiğimiz dostlarla paylaşmak gerekir düşüncesiyle yazıya döküyorum. Faydalı olabilirse ne mutlu bana.
    Sevgi ve selamlarımla...

8. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Hüseyin,
    Bu yöntemi bende sitemizde yazısı bulunan Önder Özgür arkadaştan öğrendim. Ki daha öncesinde de kullanılan bir yöntemdir.
    Çoklu iğne/ler ile de kullanılıyor. Yüzüş uzunlukla daha iyi hareket edecektir. Yem kıtlığında dediğiniz gibi faydalı.
    Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...

9. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Recep abi,
    Beğenmene sevindim.
    Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

10. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Aydın Bey,
    Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.
    Daha keyifli avların sizin olması dileklerimle, rastgele.
    Sevgi ve selamlar...

11. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Orhan abi,
    Biraz "laf salatası" yaptım ama beğenmenize sevindim. Sistem benim bir buluşum değil, dediğim gibi ben de sitemizde yazısı bulunan Önder Özgür arkadaştan öğrendim. Ki daha öncesinde de kullanılan bir yöntemdir. Hep dediğimiz gibi hepimizin hepimizden öğreneceği çok şey var. Umarım bu öğrenme aşkımız hiç bitmez. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

12. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Hüseyin,
    İltifatınız için teşekkür ederim.
    Sevgi ve selamlarımla...

13. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Teşekkürler sevgili Fatih,
    Kendime göre olması gerektiğini düşündüğüm yerlerde paylaşıyorum.;)
    Sevgi ve selamlarımla...

14. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Erdem,
    Teşekkürler. Bir gelecekte okuyacak amatörler açısından öğretici bir paylaşım olabilirse amacıma ulaşmış sayacağım kendimi. Yazımda da belirttiğim gibi, amatör bir çok kişiden, balık avı sitelerinden çok şeyler öğrendim. Öğrendiğim ve benim kattığım tecrübeleri de gene onlarla paylaşmak bence bir borç. Paylaşımlardaki hedefin de bu yönde olması gerektiği kanaatindeyim. Umarım faydalı olur.
    Sizlere de rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...

15. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Serdar,
    (Yoksa abi mi demeliydim;) Abi diyeceksek, sanırım ben demeliyim, küçük olan benim:D )
    Çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana, sırtıkara... adlandırmaları sanırım bizim bulduğumuz kulplar gibi... Sonuçta bu balığın ismi lüfer -[ bluefish (pomatomus saltatrix] Büyüğe doğru gidişler(kofana, sırtı kara gibi) böbürlenme, iri balık yakaladığını belirtebilme amaçlı, kısmen masum gibi görülebilirse de, alta doğru gidişleri "lüfer diyemiyorum ama bakın bunun da bir ismi var" mantığıyla, yakalanan balığa kulp takma olarak görüyorum. Bu kadar promosyon, özendirme hala küçücük balıklar gösterimde...Neyse...
    Bu düzenekte daha başarı sağlayamadım ama bende daha önce yaşanmış tecrübelere bakarak başarılı olacağına inanıyorum. Aksiyonu konusunda şunları söyleyebilirim;
    Bir ve ikinci yüzdürme denemesi videosunda River2Sea markasının targetminnow serisinden olan sahteyi denedim. Bu benim gezdiğim avlak yapısına uygun az dalarlı, çok düşük hızlarda bile aksiyon alabilen, ağırlıklı yana salınım yapan bir sahteydi. (İlk takılışın göterildiği videodaki sahte de aynı özelliklerde -Maria / Chase) Fakat ikisinde de arkadaki yaprak fileto salımı kötüydü. Bunda birkaç etken vardı;
    1- Bu sahtelerin aksiyonları ağırlıklı yana salınım, bu da arkadaki eklentiyi dönmeye meylettiriyor.
    2-Videolarda görünen zargana da daha önceki avdan yemeklik iri bir zargananın fileto hali. Maalesef çok kalındı.Arkadan fileto ağırlığı binince kafa kaldırma dolayısıyla arttı.
    Son videodaki başarı, balıkçıdan aldığım(balıkçının sarıkanat dediği - İstanbulluların çinekop diye adlandırdığı - ) yemden çıkardığım daha ince fletoyla geldi. Ayrıca 2,5m + dalarlı önden kafa aksiyonlu (kafanın yukarı-aşağı salındığı ve sarsılma hareketlerini yaptığı bir sahteydi. Bu konuda aşağıdaki gibi aksiyonunu olan Salmo'nun Wachky serisi de başarılı olacak gibi görünüyor.

Hülasa, wiggling yapan sahteler mi? Yoksa Duel'in Dolce serisi gibi wide wobbling veya wobble rolling yapan sahteler mi tercih edilmeli?

Makaron konusunda haklısınız, salınımı kesiyor, orada da düşüncem balığın hamlesinde düğüm noktasını kesmesini kısmen önlemekti. Ama aksiyon birincil, bence de kullanılmamalı. Ayrıca iğneleri bundan sonra halkalı(gözlü) tipten seçeceğim.

Sitede mevcut diğer lüfer raporlarımda dediğiniz gibi en küçük(7cm'lik) sahtelerle av yaptım. Ve itiraf etmeli ki çok şanslı bir şekilde iğnelerine takılmış. Fil-fıstık meselesi doğrudur. Önemli olan avcının ava uygun sahteyi seçebilmesidir.

Değerli katkılarınız için tekrar teşekkür eder, sizlere de rastgelmesini dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla...

16. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Erdal,
    Güzel, iltifat dolu sözleriniz için teşekkürler. Beğenmediğiniz raporların yanında, benim de sunumda belirttiğim çok değerli bilgiler içeren raporlar da sitede mevcut;) Bazen insanların bildikleri çok basit görünür ve "bunu mu anlatacağız" diyebilirler. Aslında bilen için basittir. Bilmeyen için çok çetrefilli-içinden çıkılmaz- gözükür. Bu yüzden öğretici fotoğraf ve videolara da gereken önemi vermeliyiz. Bakın ben 2009 yılında Önder Özgür arkadaşın yaptığı paylaşımdan faydalandım. Kim bilir kaç yıl sonra başka biri bu paylaşımdan faydalanacaktır.
    Canlı yem(zargana) gezdirmek için takımın(1 sabit iğneli 2 hareketli iğneli takımın)zarganaya takılışıyla ilgili bir tane video bulamadım. Fotoğraf çok, ama video ile kimse anlatmamış. Videonun daha değerli olduğunu düşünüyorum. Takılışında, takanın bildiği ama bilmeyen için çok önemli bir detay, maalesef fotoğraflardan kazanılmıyor. İnsan için öğreti ise en basit taklit yöntemi. Bu yüzden videoda benzetmeyle yapabilirlik daha kolay.
    Çok uzattım nerelere geldi.
    Sizlere de rastgelmesini dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla...

17. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Serhan,
    Beğenmene sevindim. Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
    Sevgi ve selamlarımla...

18. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Mehmet,
    Teşekkür ederim. Umarım çok daha büyükleri sana denk gelir ve bizde büyük bir keyifle izleriz.
    Sırtı da bir çok sahte ile verim aldım. Özellikle sonuç alamadıklarımızla beraber 10-15 defa bu canavarlarla düellolaştık. İnan pek sahte ayırt ettiğini söyleyemem. Sadece "buraların ağası benim, sen kimsin" diyor sahtelere:D :eek:
    Sevgi ve selamlarımla...

19. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Doğu,
    Teşekkürler. Beğenmene sevindim.
    Çok daha keyifli avlar senin olsun. Görüşmek üzere.
    Sevgi ve selamlarımla...

20. Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Selçuk,
    Teşekkür ederim. Sizlere de keyifli avlar diliyorum
    Rastgelsin.
    Sevgi ve selamlarımla...