Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek

Bahadır abi, şimdi gördüm süper bir rapor hazırlamışsın.
Tam raporda değil esasen. Daha fazlası ama nedir tam ifadeye kavuşmayacak.
Örnek bir rapor seç deseler. Bu raporunu seçerdim.
Yok yok, gerçekten. Takımlar, yöntemler, videolu gösterim, tutulanlar, salınanlar, keyifli, akıcı bir dil.
Ayakta alkışlıyorum seni. Devamını dilerim. :)

Müthiş bir emek, ellerine sağlık. Kazasız belasız güzel avlar dilerim. :)
 
Gerçekten çok başarılı ve öğretici bir rapor olmuş keza avda öyle paylaşımlarınızın devamını dört gözle bekliyorum.
 
Gerek hikayesi, gerek anlatıcı görselleri, gerek heyecanıyla kusursuz bir av ve av raporu... Raporu okuduğunuzda bir şeyler öğrenebiliyorsunuz, kafanızda çok net canlanıyor, elinize sağlık...

Daha niceleri o sularda yüzüyordur, uzak kalmamanız dileğiye, saygılar...
 
Tebrikler Sayın Bahadır Ağabey!

Çok güzel avlar ve faydalı paylaşımlar yapmışınız!

Güzel avlarınızın daim, bereketli ve keyifli olmasını dilerim!

Saygılarımla!
 
harıkasınız cok guzel rapor olmuş keyıfle okudum emegınıze saglık
 
Bahadır abi sezonun hayırlı olsun:) çok güzel bir trofe levro almışsınız..palamutlarda öyle maşallah..ispendek için her daim özgürlük diyorum sizler gibi:)

sayfa başında, sahtenin arkasına eklediğin ek aparatlı,fileto balıklı takım..

abi ben buna benzer bir video görmüştüm sankim..aynı düzen ama plastik malzemeden bir fileto çıkarıp uygulamasını görmüştüm.. aksiyonuda bayağı bayağı iyiydi:) aklıma yattıda,,henüz uygulamasını yapmadım..sizdede görünce iyice yattı kafama:D

çok güzel rapor açmışsın abi ellerine sağlık..:)
saygılar rasgele

Sevgili Kadir,
Teşekkürler, yeni sezon hepimiz için hayırlı olsun. İnşallah birbirimizin keyifli raporlarını okuruz.
Sahte balık arkasına yaprak(fileto) yem takılarak yapılan avcılık hakkında sevgili Önder Özgür’ün videolarını seyrettin sanırım. Denemelerini görselleriyle bizimle paylaşırsan sevinirim. Senin deneyimlerinden de biz faydalanırız.
Tekrar teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı sunarım.
 
Baya emek verilmiş bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık. Bize de faydalanmak düşüyor. En kötü avınız böyle olsun.

Sevgili Ferhat,
Teşekkürler. Sunumda da belirttiğim gibi;
Öğrendiklerimi, yöntem ve sonuçlarıyla, öğrendiğimiz dostlarla paylaşmak gerekir düşüncesiyle yazıya döküyorum. Faydalı olabilirse ne mutlu bana.
Sevgi ve selamlarımla...
 
rapala arkası yaprak yemi bizde kullanıyoruz. yemin dönmesini engellemek ve iyi bir salınım kazandırmasının yanında; rapala arkasında tek iğneli kısa takım kullanıldığında zargana kıtlığında 1 zarganadan 4 tane yem çıkarabiliyorsunuz.

Sevgili Hüseyin,
Bu yöntemi bende sitemizde yazısı bulunan Önder Özgür arkadaştan öğrendim. Ki daha öncesinde de kullanılan bir yöntemdir.
Çoklu iğne/ler ile de kullanılıyor. Yüzüş uzunlukla daha iyi hareket edecektir. Yem kıtlığında dediğiniz gibi faydalı.
Sizlere de rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Bahadır bey bu güzel paylaşımınız için teşekkürler daha nice güzel avlara.

Sevgili Recep abi,
Beğenmene sevindim.
Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Elinize ,emeğinize sağlık, çok güzel bir rapor olmuş

Sevgili Aydın Bey,
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.
Daha keyifli avların sizin olması dileklerimle, rastgele.
Sevgi ve selamlar...
 
Balıkçılık araştırmak her zaman yeni bir şeyler denemek demek, sahtenin arka tarafına takmış olduğun ve balığın bu yemi zarganaya benzettiğine inanıyorum, sorun takımın gam yapması olabilirdi onu da yapmadığına göre ve de bu güzel balığı aldığına göre işlem tamam, senden yeni bir sistem öğrendik ellerine sağlık.
Tebrikler Bahadır kardeş, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

Sevgili Orhan abi,
Biraz "laf salatası" yaptım ama beğenmenize sevindim. Sistem benim bir buluşum değil, dediğim gibi ben de sitemizde yazısı bulunan Önder Özgür arkadaştan öğrendim. Ki daha öncesinde de kullanılan bir yöntemdir. Hep dediğimiz gibi hepimizin hepimizden öğreneceği çok şey var. Umarım bu öğrenme aşkımız hiç bitmez. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Muhteşem bir av güncesi tebrik ederim emeğinize sağlık ..

Sevgili Hüseyin,
İltifatınız için teşekkür ederim.
Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
 
belgesel gibi olmus bence.videolari birlestirip yabantv ye gonderin :)

Teşekkürler sevgili Fatih,
Kendime göre olması gerektiğini düşündüğüm yerlerde paylaşıyorum.;)
Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
 
emek verilerek yapılmış çok güzel bir paylaşım.. kullanılan yöntem ve tekniklerin açıklanması, görseller, harika bir rapor.. teşekkür ediyorum, hepimize rastgelsin...

Sevgili Erdem,
Teşekkürler. Bir gelecekte okuyacak amatörler açısından öğretici bir paylaşım olabilirse amacıma ulaşmış sayacağım kendimi. Yazımda da belirttiğim gibi, amatör bir çok kişiden, balık avı sitelerinden çok şeyler öğrendim. Öğrendiğim ve benim kattığım tecrübeleri de gene onlarla paylaşmak bence bir borç. Paylaşımlardaki hedefin de bu yönde olması gerektiği kanaatindeyim. Umarım faydalı olur.
Sizlere de rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Bahadır abi, bizim buralarda lüfer diye sarıkanat, hatta bazen çinekop tutuluyor. Kofanayı gören bile pek yoktur, boş ver tutanı. Sırtıkara diye bir şey zaten hiç bilinmez.

Sizin oralardaki kofana, bizim buradaki avcıların dilini yutturacak boylardan başlar.

Ve kofana, harbi kofana böyle düzeneklere itibar etmez pek. Bizim marmara/boğaz avcıları, bu tür düzeneklerle lüferleri vs. kandırır daha çok ama, olay kofana ise, bu düzenek etkin olmaktan fersah fersah ötededir.

Bir kaç nacizane tavsiyede bulunayım. Trolling sahteleri yani böyle aksiyon yapan değilde, salınan, wiggling yapan sahteler bu işte daha başarılıdır. Bunlardan en meşhur olanı, Maria Princess'tir. Eğer bu tür bir sahte kullanır, kaşık çeker gibi hızlı gezersen bu tür bir rapalı arkası yemden çok çok daha fazla iş yapar.

Eğer yem kullanacaksan, tavsiyem bu tür rapala arkası olayını kullanmamandır. Birde, iğneyi çelik tele bağladığın yerde makaron koymaz, orada iğnenin serbestçe oynamasını sağlarsan daha iyi netice alırsın.

Bir sürü teknik detay yazıp uzatmak istemiyorum üstad. Sadece sizin yeniliklere açık biri olarak göründüğünüzü söyleyeyim. Bu açıdan bir tavsiyem daha olsun. Filler, fıstık yer, en bayıldıkları şeydir. Büyük kofanaların vs. 5 cm'lik minicik balıklara çok daha büyük iştahla saldırabilecekleri mümkündür. Denemekte fayda olabilir.

Sevgili Serdar,
(Yoksa abi mi demeliydim;) Abi diyeceksek, sanırım ben demeliyim, küçük olan benim:D )
Çinekop, sarıkanat, lüfer, kofana, sırtıkara... adlandırmaları sanırım bizim bulduğumuz kulplar gibi... Sonuçta bu balığın ismi lüfer -[ bluefish (pomatomus saltatrix] Büyüğe doğru gidişler(kofana, sırtı kara gibi) böbürlenme, iri balık yakaladığını belirtebilme amaçlı, kısmen masum gibi görülebilirse de, alta doğru gidişleri "lüfer diyemiyorum ama bakın bunun da bir ismi var" mantığıyla, yakalanan balığa kulp takma olarak görüyorum. Bu kadar promosyon, özendirme hala küçücük balıklar gösterimde...Neyse...
Bu düzenekte daha başarı sağlayamadım ama bende daha önce yaşanmış tecrübelere bakarak başarılı olacağına inanıyorum. Aksiyonu konusunda şunları söyleyebilirim;
Bir ve ikinci yüzdürme denemesi videosunda River2Sea markasının targetminnow serisinden olan sahteyi denedim. Bu benim gezdiğim avlak yapısına uygun az dalarlı, çok düşük hızlarda bile aksiyon alabilen, ağırlıklı yana salınım yapan bir sahteydi. (İlk takılışın göterildiği videodaki sahte de aynı özelliklerde -Maria / Chase) Fakat ikisinde de arkadaki yaprak fileto salımı kötüydü. Bunda birkaç etken vardı;
1- Bu sahtelerin aksiyonları ağırlıklı yana salınım, bu da arkadaki eklentiyi dönmeye meylettiriyor.
2-Videolarda görünen zargana da daha önceki avdan yemeklik iri bir zargananın fileto hali. Maalesef çok kalındı.Arkadan fileto ağırlığı binince kafa kaldırma dolayısıyla arttı.
Son videodaki başarı, balıkçıdan aldığım(balıkçının sarıkanat dediği - İstanbulluların çinekop diye adlandırdığı - ) yemden çıkardığım daha ince fletoyla geldi. Ayrıca 2,5m + dalarlı önden kafa aksiyonlu (kafanın yukarı-aşağı salındığı ve sarsılma hareketlerini yaptığı bir sahteydi. Bu konuda aşağıdaki gibi aksiyonunu olan Salmo'nun Wachky serisi de başarılı olacak gibi görünüyor.



Hülasa, wiggling yapan sahteler mi? Yoksa Duel'in Dolce serisi gibi wide wobbling veya wobble rolling yapan sahteler mi tercih edilmeli?

Makaron konusunda haklısınız, salınımı kesiyor, orada da düşüncem balığın hamlesinde düğüm noktasını kesmesini kısmen önlemekti. Ama aksiyon birincil, bence de kullanılmamalı. Ayrıca iğneleri bundan sonra halkalı(gözlü) tipten seçeceğim.

Sitede mevcut diğer lüfer raporlarımda dediğiniz gibi en küçük(7cm'lik) sahtelerle av yaptım. Ve itiraf etmeli ki çok şanslı bir şekilde iğnelerine takılmış. Fil-fıstık meselesi doğrudur. Önemli olan avcının ava uygun sahteyi seçebilmesidir.

Değerli katkılarınız için tekrar teşekkür eder, sizlere de rastgelmesini dilerim.
Sevgi ve selamlarımla...
 
İşte bu ya.Hem zevkini,hemde bilimsel ve taktiksel yönlerini anlatan süper bir rapor.'15 parça lüfer aldım' nerden aldın' gibi raporlardan ya da bir kova dolusu balık fotosu koyup '3 kanka coştuk' gibi raporlardan sonra ilaç gibi geldi.Burada usta denen birçok kişi 23 lüfer yem zargana ,veya bir kova mercan yem sülünez deyip duruyor.Usta olmak balık vermek değil,balık tutmayı öğretmektir.Şu mevsimlerde bir kişi çıkıp Uzun olta bağlanması,yemin takılması,motorun hızı ve oltanın su seviyelerinde gezdirilmesi ile ilgili video koymadı.Buna yaban tv de dahil.Ta ki size kadar.(Vedat bey hariç)Umarım milad ve örnek olursunuz.

Sevgili Erdal,
Güzel, iltifat dolu sözleriniz için teşekkürler. Beğenmediğiniz raporların yanında, benim de sunumda belirttiğim çok değerli bilgiler içeren raporlar da sitede mevcut;) Bazen insanların bildikleri çok basit görünür ve "bunu mu anlatacağız" diyebilirler. Aslında bilen için basittir. Bilmeyen için çok çetrefilli-içinden çıkılmaz- gözükür. Bu yüzden öğretici fotoğraf ve videolara da gereken önemi vermeliyiz. Bakın ben 2009 yılında Önder Özgür arkadaşın yaptığı paylaşımdan faydalandım. Kim bilir kaç yıl sonra başka biri bu paylaşımdan faydalanacaktır.
Canlı yem(zargana) gezdirmek için takımın(1 sabit iğneli 2 hareketli iğneli takımın)zarganaya takılışıyla ilgili bir tane video bulamadım. Fotoğraf çok, ama video ile kimse anlatmamış. Videonun daha değerli olduğunu düşünüyorum. Takılışında, takanın bildiği ama bilmeyen için çok önemli bir detay, maalesef fotoğraflardan kazanılmıyor. İnsan için öğreti ise en basit taklit yöntemi. Bu yüzden videoda benzetmeyle yapabilirlik daha kolay.
Çok uzattım nerelere geldi.
Sizlere de rastgelmesini dilerim.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Büyük bir keyifle okudum.Hem tebrikler bu güzel av için hemde teşekkürler bu güzel anlatım için...

Sevgili Serhan,
Beğenmene sevindim. Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Eline sağlık abi. Sana yakışan bir paşa. İnşallah bizede nasip olur :)

Kofana sırtısında verim aldığın sahte sanırım Pelican Neon. Aksiyonu oldukça güzel ve fiyat olarak uygun bir sahtedir. Sahte ile ilk balıklarımı onunla almıştım hatta :D

Sevgili Mehmet,
Teşekkür ederim. Umarım çok daha büyükleri sana denk gelir ve bizde büyük bir keyifle izleriz.
Sırtı da bir çok sahte ile verim aldım. Özellikle sonuç alamadıklarımızla beraber 10-15 defa bu canavarlarla düellolaştık. İnan pek sahte ayırt ettiğini söyleyemem. Sadece "buraların ağası benim, sen kimsin" diyor sahtelere:D :eek:
Sevgi ve selamlarımla...
 
Bahadır abi tebrikler, çok güzel bir levrek.
Görüşmek dileğiyle, daha niceleri rast gelir inşallah.

Sevgili Doğu,
Teşekkürler. Beğenmene sevindim.
Çok daha keyifli avlar senin olsun. Görüşmek üzere.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Tebrikler Bahadır abi. Harika anlatımın ve detaylı paylaşımın için teşekkürler.

Sevgili Selçuk,
Teşekkür ederim. Sizlere de keyifli avlar diliyorum
Rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...
 
Back
Yukarı