En son , pazartesi Kızkalesi tarafında sandalla açıldım . Et karides ve sardalya aldım yanıma , sözde karagöz avlamaya gittim balondan başka birşey çıkmadı . T iskeleye gezmeye gidiyorum sık sık ,balon orayıda istila etmiş , ama kefalciler yine tutuyor çapari ve çarpma ile . Marinanın sağ tarafına girebilen uzatma kamışla iyi sargoz alıyormuş teke kullanarak ama duydum sadece görmedim .
Merhabalar, Dün viranşehir taşkıran daydım. 10 adet irili ufaklı balon tuttum. Az ileride çupra ve sargoz tutan vardı. Kısmet değilmiş. Çadır kurup 2 gece 1 gün kamp yaparak bol olta sallayarak bir kamp planı düşünüyorum. Önereceğiniz 3-5 balık tutup 2 arkadaş karın doyuracağımız bir yer var mı?
herkese selamlar rapor dediler geldik 2 gün önce mersin merkez beşiktaş meydanı gece saat 02.sabah 6 arası 4 adet iri kınalı sargoz 2 adet iri çipura aldım.yem tuzlanmış sardalya....bana yakın olanlar var ise buluşup avlanabiliriz ya da tekne kiralayabiliriz nedersiniz ??
Vayy güzel haber Takım ve oltayı attığınız mesafe hakkında bilgi verebilirmisiniz? Ben her akşam MİY meydanındayım. Dünden önceki gün 4 tane ufak sargoz aldım 2de barbun. Ama dün saat 3ten 6ya kadar tık demedi. Bende topladım takımları maçı izlemeye geldim. Bu akşam yine ordayım. Eğer isterseniz birlikte avlanabiliriz.
karadan avlanan arkadaşlar mersin merkez özellikle dolunay var dünden beri tık yok...boşuna çıkmayın )
Dolunay olduğu zaman deniz yakamoz kaynar ve misina ışıltılı bir hat gibi belirir suda . Onu gören balık yaklaşmaz . Tabi açlıktan ölmek üzere değilse Yakamoz dediğim ayın denizdeki yansıması değil , suda yaşayan ışıltı saçan küçük organizmalardır . Ve misina dahil , suda ne bulurlarsa yapışırlar .
12 Kasim Mersin çupra Avi Dün partnerim osmanla 5-7 rüzgar ve 1.5,2,5 dalga tahmini görünce dayanamadık aynı avlak yerimize gittik.Saat 16 ve 18 arası 2 çupra 2 sargoz ve 1 karakulak aldık.Yem kargı misye ve boru kurdu.Yeni aldığım marukaizu 10 numara iğne harika iş çıkardı..Umarım resimleri yükleyebilmişimdir.
arkadaşlar 2 gün sonra abimle birlikte kayık kiralayıp ava gitmeyi düşünüyoruz.size danışmak istediğim kayık ile avlanılacak yerler neresi olabilir...mersin merkez den çıkacağım hiltonun arka tarafından..kaç kulaça gitmeliyim ve en iyi balık yapan yer neresi??
ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM.BEN GENELDE ALATA YA GİDİYORUM.sAHİLDE AVLANMAYI VE BALIĞINI YEMEYİ SEVMİYORUM ALATADA AVLANABİLİRİZ.
başlığı baştan sona okudum, epey keyifli oldu benim için, bu başlığı açan ve canlı tutan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, bende nacizane kıyıdan takılıyorum, ama her seferin da hay bin kunduz diyerek geri dönüyorum, bikaç tane yakalıyorum ama dişe dokunur bişe yok, denizde vardır mutlaka da bende yok, yem olarak genelde tuzlanmış karides boru kurdu kullanıyorum, mıntıka olarak kazanlı dan limonlu dereağzına kadar biçok yer denedim, nereyi tavsiye edersin derseniz hiçbişey diyemem, dediğim gibi dişe dokunur bişe yakalayamadım, bu ara levreğe sardım, suüstü sualtı sahteleriyle falan deniyorum, ama henüz başarılı olamadım, bu denemelerime bu başlığı okuduktan saonra silikon karidesi de eklemeye karar verdim, bakalım artık, adam doğuştan şanslı olacak lafını doğrular oldum işin şakası bi yana herşey kısmet... tüm hemşerilerime bol nasipli avlar dilerim...
Davultepede Kandak'ın hizzası iyi diyolardı. Merkezdede MİY meydanında 150 metre açıkta birbirine paralel kayıklar görürsünüz. Orda set halinde kayalıklar olduğunu duydum biçok kişiden. Ama hergün kayıklar aynı hizada duruyosa doğru olduğunu gösterir.
yahu arkadaşlar merkezde nerede avlanacağımı şaşırdım artık..bıktım artık volcelierden kıyıya 1 metre uzaklığa bile ağt atmışlar..sahil güvenliğie kaç defa tlf açtım ama nafile takmadılar beni...en güzeli bana yakın olan arkadaşlar varsa beşiktaş meydanının civarında oturuyorum..hiltonun arkasından kayık kiralayıp balığa çıkmak nedersiniz ??
Selamlar bende mersinde kıyıdan balık avlamaya çalışan artık kendime bu ismi yakıştırmaya başladım gariban bir balıkçıyım nereye gitsem şansmıdır nedir önümde ağ seren kıyıya yakın 2 3 tekne görüyorum ve balık tutamadan eve dönüyorum geçen seneyi çok özlüyorum geçen sene çok sayıda levrek kefal ve çıplak yakaladım bu sene ise nereye gitsem karşımda ağdöken tekneleri görüyorum hadi ağ dökmeyle kalsalar bir demir alet var denizin dibine ses çıkarmak için vurulan bide onu vurdularmı tepem atıyor geçen önümde teknecinin biri yaptı neredeyse sinirime hakim olamadım kavga edecektik... durum böyle şu sıralar kıyıda balık tutabilen varmı özellikle Levrek tutabiliyorsanız takımınız ne ve nerede tutuyorsunuz bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.... hepinize ağsız bereketli avlar diliyorum İyi günler...
valla arkadaşım inan bana karadan tık yok malum voleciler yüzünden ben hergün sahil boyu geziyorum balıkçılarla sohbet ediyorum maalesef yok
açıkta balık var mırmır çupra sargoz hepsi çıkıyor yem olarak sardalya vardı idare ediyor kurt olsa daha çok mırmır alınır
kayık veya tekne kiralayıp çıkmayı düşünüyoruz abim ile ama tekne 80 tl kayık ise 20 tl tekne ile çıkmak için 2 arkadaşa daha ihtiyacımız var gelmek isteyen varmı? )