İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    İstavrit çiler Kartal sahil av raporu

Arkadaşlar Kartal ve çevresi oturan arkadaşlar geçen gün kartal sahile gittim oltam elimde tam koçtaş ın önünden atmaya başladım hava kararmaya yakın toplanacagım sıralar bitane istavrit vurdu Allah başladı dedim dediğim gibide oldu Maşallah balıklarda 15-16 cm arası kuvvetli istavritlerdi
    Hava 20 dk. karanlığa büründü 20 dk. da 43 parça istavrit çektim Kartal daki arkadaşlara duyurayim dedim yeri belli akşam üzeri koçtaş karşısı bol avlar.:D
    Oradaki arkadaşlara sorduğumda gecenin bereketi olur diyorlar yani eşkina çıkıyormuş canlı kaya tekesine gelirmiş
    Birde karidesle giderseniz biraz ufak ama mezgit çıkıyor çapari ignesine takın karidesi mutlaka boş dönmezsiniz.

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Sabir her zaman odulunu veriyor. Beklemissiniz ve muradiniza ermissiniz. Afiyet olsun. Bize bir dahaki sefere insaallah fotolari da gonderirsiniz. Gozumuz gonlumuz acilir.
    Saglicakla kalin...

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Teşekkürler Abdülaziz :) Bak bu işime yarar işte :)

4. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    fotoları çekiyorum ama

fotoları çekiyorum ama benim bilgisayar eski oldugu için sorun yaşıyorum işallah bir yolunu bulur gönderirim...

5. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    önemli değil

ben balık tutmaktan ziyade balık nerede çıkar ne zaman çıkar hangi yemle çıkar bakarım denerim araştırır not alırım böyle hesap yapmaktan çok zevk alırım paylaşmaktanda hoşçakalın... :D

6. mcm

mcm

Takım ne renk, kurşun kaç gr., misina-köstek kalınlığı nedir, iğne renk ve numarası nedir?
    Bende dün akşam Kartal kumcuların yanındaki iskeledeydim. Serçe parmak kadar mezgitlerle uğraşmaktan sıkıldım, çapariye atlıyorlar.

İstavrit!
    Çapariye dolaşan saç gibi yosunlar yüzünden 2-3 atışta takım perişan oluyor. Hızlı çekerken 1 tane serçe parmak kadar 1 kıraça geldi, onu da suya attım. Ben orada iken sandal ile saat 13:00-14:00 civarlarında açılan 3 kişi 18:00 gibi geri döndüklerinde yaklaşık 20 kiloluk bir boya kovasını silme istavrit doldurmuşlardı.Paylaşıyorlardı.

Artık Pendik'te de olta sallanacak yer kalmadı zaten, Kartal Koçtaş yakın oraya takılırız, hem araba park etme sorunum da olmaz.

Siz şu yukarıdaki koyu yazılı konularda da bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

7. mcm

mcm

Pendik Mendirek Kapandi

Belki dün veya hafta içi giden varsa öğrenmiştir, yine de henüz gidecek olan var ise bilgileri olsun istedim.

Pendik Mendireğine marina çalışmaları nedeniyle dün alınmadık. Marina yapıldıktan sonra dahi artık orayı kullanamayacağımızı düşünüyorum.:mad:

Pendik'te doğru düzgün olta sallanacak yer kalmadı.:(

İzmarit,İspari,Eşkina'yı unutun,ben bugüne kadar Pendik'ten sadece Mendirek'te tutulduğunu duydum ve gördüm.

Biz avlağımızı kaybettik.:(

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Uzuntunuzu paylasiyorum. Fakat umutsuz olmamak lazim. Bakin bakalim nasil bir alternatif yaratabilirsiniz. Belki mendirege yakin bir yere mazmozla baligi ceke bilirsiniz. Diyebilecegim bu kadar. Uzmeyin tatli caninizi.

9. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    takma kafana pendikli kardeşim bize avlakmı yok nede olsa pendikliyiz dalar dişlerimizle yakalarız balığı:D

10. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    zarganacılar

Bugün anadolu yakası sahilinin bir bölümünü arabayla turladım.bakim dedim balık durumu nasıl.vaniköyde millet birbirinin üzerine çıkmış olta atıyo çıkan bizim parmak büyüklüğündeki kıraçalar ve tek tük.devam ettim kulelidede durum pek farklı değil.bazılarının kuvasında iri istavrit gördüm bunları açıktan aldıklarını ve tek tük geldiğini öğrendim.ama zargana sevenlere müjdem var kuleli kayalıklarda çarpma ile zargana alanları gördüm.parkta oturduğum tam bişey yok kalkiim derken adamın oltasına 2 tane zargana geldi.oturup izlemeye devam ettim sonra diğer kişinin oltasına 1 tane ama boyu iyi bir zargana geldi.sanırım takımın adı çarpma idi.böyle ard arda bir bedene 1 karış aralıklarla bağlanmış üçlü iğne şeklinde yaklaşık 7-8 tane ard arda bağlanmış.ilgilenenlere duyrulur

11. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    Bizler zarganaya

Ben bu zargananın avını çok severim ama bizim burada temmuz ortasında kartal sahilde başlar denizin çarşaf gibi olmasını bekleriz dalgada kesinlikle vurmuyor zargana topuna 2 kulaç 17 misina 2 li çapari ignesi 1 cm aralıklı yem olarakta midyenin kenarından ip gibi kısmını bıçakla yaralamadan en az 5 cm alırız kanca takar 30 metre gibi fırlatırız zargana midyeye hasta oluyor bazen takılmıyor o midyeyle adeta dans ediyor buda beni deli ediyor ama 3 atışta 1 çekersin o kartalda sadece belirli bir yerde var ben sana çıktıgı zaman söylerim tamam mı? kardeş :D

12. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    tamam arkadaşım.ben hiç zargana avı yapmadım denemiş olurum.bu hafta çarpmayla denemeyi düşünüyorum.bir de bu zargana baya ince bir balık içini temizleyince pek bişey kalmaz gibime geliyo.ayrıca tadı nasıl güzelmi?

13. liman

liman

kefal terbiyecisinin dediği takım zargana için ideal ipek falan da yapıyolarda o nu balıktan ayırmak çok zor oluyo uğraşa değmiyo bide bu maltape yeni iskeleden geçen yaz gecenin (?) 11 inde 15-20 tane zargana aldığımı biliyorum dün kontrol ettim maltepede daha bişey yok ama 1 ay içinde orası da açılır gelen arkadaşları bekleriz özellikle mezgit ve gümüş için...

14. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    baya lezzetli

istavrit tadında ondan biraz daha tatlı tam bir balık kokuyor yani içi temiz pişirdikten sonra kemikler yeşilimsi bir sey oluyor yani merak etme zehirli falan değil ayrıca çok vitaminliymiş çocuklara yetişkinlere fosfor veriyormuş insanı dinamik yapıyormuş hayırlısı bakalım...:D

15. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bu hafta sonu çok iş güç vardı zarganaya gitme planım gelecek haftaya kaldı. Zargana suda hareketli gördüğü şeylere atladığından dolayı ard arda dizili 3lü kancaları hızla çekerek çarpma denilen takımla tutuluyor ama bir zarganayı yemli tutmak var birde orasını burasını deşerek tutmak var, çarpa av bana göre amatörce değil, bencilce bir av.

Bir kaç kere denedim yeşilköyde midyeyle verim alamadım ama kurta diyecek yok kurtla arası çok iyi ama yine midye ile deneyeceğim ayrıca toprak soucanı ilede çok iyi avlar yapıldı yeşilköyde geçtiğimiz sene ama incelerindne tabiki bazıları çok kalın oluyor o solucanlar olmuyor incecik olucak.

16. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Bende özledim zargana avını.
    Zarganada Fosfor var ve çok faydalı çocuklar için.
    Ben kızıma çok yedirdim zargana....
    Tavsiye edilir.....

17. zafer BAYRAM

zafer BAYRAM

Favori Kamış:
    Kamış/zıpkın
    En İyi Avı:
    Lambuka 2 kg /Levrek 1kg /ve bolca uskumru,lipari.
    zargana keyfi

Arkadaşlar size bir şey söylemek istiyorum zarganayı çarpma ile yakalama konusunda balığın eziyet çektiğini gördüm niye derseniz üsküdarda ordu evinin önünde bu yöntem le çok alıyorlar fakat hayvan yarlanıp ta o canhavliyle gidişini görseniz sırtı yada karnı parçalanmış birhalde kalıyor ve hiç bir keyfide yok ama normal oltasıyla yakaladığınızda hem mücadelesi çok keyifli hemde yaşam şansı daha çok onun için bence çarpma tekniği pek adil değil sonuçta avcılığın sportmence yapılmasında hepimiz taraftarız bu benim düşümcelerim saygılarımla.

18. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Ben her fırsatta yeri geldiğinde çarpma yöntemi ile avlanmanın hoş bir şey olmadığını balığın her tarafını delik deşik ettiğini anlatmaya çalışıyorum. Ama kimileri çok seviyor ne zevk alıyorlar anlamış değilim. Çarpma ile alınan balığı göbeğinden aldığımız zaman balık telef oluyor yazık oluyor, kurtulduğu zaman yaşama şansı kalmıyor. Halbuki yemli tek iğne ile aldığımız zaman balık ne mücadele ediyor ne zevk veriyor be arkadaş.

Bu arada zargana ile ilgili haberler arttı 1 mayıs itibarı ile artık yavaş yavaş zarganaya gidilir.

19. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))
    Kesinlikle katılıyorum. Sarayburnundan da gece çarpma ile zargana alıyor.Manzara dehşet verici :(

Zaten kolay yakalanan bir balık zargana üstelik çekmesi de çok zevkli ama bu yöntemle işin tadını kaçırmaya gerek yok

20. burcin

burcin

Favori Kamış:
    :) açıkça deşifre edildi imzada
    Valla arkadaşlar bu çarpma dediğiniz takımı 1 ay önce boğazda gördümö bana ilk önce suyun üstünde dolaşan çeşitli ufak tefek balıkları yakalamaya yarıyormuş gibi geldi sonra öğrendim ne işe yaradığını!!!

işin açıkçası kimse darılmasın gücenmesin bu şekilde balık tutanları kınıyorum yaaa bu nasıl zevk be kardeşim balığın bir tarafından basıyorsun iğneyi hayvan delik deşik geliyor!!! + şunu biliyormusunuz?? biz çinekop,palamut veya lüfer yakaladığımızda tam alnına vururuz bir kere ve hayvan ölür öyle suya koyup bekletme falan yapmayız ama ufak balıklarda bu olmuyor tavsiye ederim balığın havasızlıktan ölmesi yerine darbe sonucu ölmesi arasında hem insani hemde avcılık tekniği olarak çok fark var!! benim tavsiyem nacizane yine siz bilirsiniz!!!

Ama görürsem bir iki çift laf söylerim haberiniz ola!!! + bu aralar tutulan zarganalar henüz yumurtada olmuyormu?? (bildiğim kadarı ile)

saygılar...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.