İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bir sonbahar-kış balığı olan ve temmuz ayına kadar karnı yumurtalı olan zarganayı, ilk baharda avlamak için bu kadar gayrete gerek yok.
    Şu anda yağsız, kayış gibi eti vardır. Bırakalım yaz boyu beslensin ve 15 ağustostan itibaren zevkle avlayıp zevkle yiyelim.

2. REALGS

REALGS

Favori Kamış:
    4 kamış+3 makina+örgü misina.Ah birde bol zamanım olsa
    En İyi Avı:
    Çocuklarım......
    Zarganayı yemek için tutmam.En fazla 1-2 tanesini çocuğuma yedirmek için tutarım.Zarganayı Lüfere yem yapmak için tutarım genelde.
    Tekneden uzun olta ile lüfer avı yapacaksam,Zargana 1 numaralı yemdir Lüfere.....

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Lüfer avı için uygun mevsimdemiyiz peki?

Tırıvırıdan şikayet ederken, bizlerin biraz hassas olması gerekli bence. Sirkülerde ysak mevsim olmayabilir ama mezgit değil ki bu balıkların havyarını yiyelim.

Son düzenleme: 30 Nisan 2007
  4. CIneKoP

CIneKoP

Favori Kamış:
    MITCHELL Pro8000/ Lineaeffe 3,90/ + AlbaStar 3,5/ Daiwa GS9/ Misina Kurşun vs ;)
    En İyi Avı:
    Kofana(1990-1998) -Palamut(2006)-Martı(2003 o hala gözküyüzünde;))

Haklısın bu mevsimde zargana havyarlı :(

5. mcm

mcm

Pazar günü gidince ne demek istediğini anladım, lodos vardı, deniz dalgalıydı, doğru düzgün olta atacak yer yoktu,tıklım tıkıştı sahil, 0.25 gövdeye bağladığım 5-6 iğneli çapariye 35 gr. kurşun az bile geliyordu, fakat hem kayalıklar, hem de kalabalık yüzünden daha ağır atmakta işime gelmiyordu. Güneş Adaların arkasında kaybolur kaybolmaz, istavritler oltaların ucunda parlamaya başladı. Daha atar atmaz, vuruyorlardı. 8 tane olsa da benim için sezonun ilk istavritleri olması nedeniyle güzeldi. Çaparisi iyi olanlar daha çok balık aldılar. Rüzgarsız bir havada daha iyi ve daha güzel avlar olabileceğini düşünüyorum.

6. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    Erdal ağabey vallaha 10 gün önce Kadıköy e gittik moda taraflarına tık demedi.Zargana çıkıyor diyolar ama çok ufak yemi bile zar zor kapabiliyorlar burda.Bence denemeye değmez

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Unkapanı ziyadesiyle, Galata daha seyrek olarak, gece, sabaha karşı iri mırmır yapıyor.. Ayrıca kefalde pek boş bırakmıyor.. Ama kefaller pek nazlı.. Geçen hafta (22 Nisan) cumartesi Galata'dan 2-3 kilo kadar koca koca kefaller getirdim, kaynana pek sever.. Doğrusu, etrafımdakiler akşama kadar seyretti, bir sürü şey denediler ama fayda etmedi.. Eh, ben ballımıyım? Hayır; ama defalarca burada nelere dikkat etmek gerektiğini söyledik zaten..

Kısaca, balık var ama çok nazlı, herşeye dikkat etmek gerekiyor..

Bu hafta sonu balık olmaması normal. Aya baksanıza, bu ayda balık mı olur? Olası balık ancak dün yapmıştır, biraz da bugün.. İmkanı olan varsa çarşamba-perşembe denesin bir şansını derim.. Hayvan havyarlı, çok duyarlı olur bu ay durumuna.. Önümüzdeki hafta sonu da pek bir şey beklemeyin.. Ancak iki hafta sonraki hafta sonuna kendinizi hazırlayın.. Yaparsa o hafta yapar büyük ihtimal..

8. wagabonds

wagabonds

Favori Kamış:
    olta
    Zargana avı ne zaman başlar

ben pendikte oturuyorum zargana avı ne zaman başlıyor ve pendik cevresinde nerde güzel av veriyor yardımcı olursanız sevinirim

9. çinekolog

çinekolog Gökhan

şu an zargana vardır ama havyarlı bence 1-1.5 ay daha sabretmeni tavsiye ederim avlak olarakda pendik mendirek diyeceğim ama oraya girişler marina yapımı nedeniyle kapandı :( şu an pendik civarından en iyi av yeri pendik burnudur bence! size rastgele!!!

10. wagabonds

wagabonds

Favori Kamış:
    olta
    havyarda oldugunu bilmiyordum dedigin gibi en güzeli sabretmek bide tuzla mercan da cıkıyor diye duymustum dogrumu acaba

11. çinekolog

çinekolog Gökhan

bilmiyorum bana hiç denk gelmedi belki tekneyle açıktan olabilir ;)

12. köprücü

köprücü Emre ÜSEL

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    << Nişanlım >>
    Bilgilerin için teşekkürler, şu izmarit başlasa artık hiç fena olmayacak...

13. kefal terbiyecisi

kefal terbiyecisi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    685 gr baba çitle
    Kardeş

Kardeş 10 çapari beyaz iğne 0.17 lik misina koyu ve açık yeşil fosforlu renklerde 30 gr kurşun dediğim gibi akşam hava kararmaya yakın 45 dk önce den vurmaya başlıyor bu çapariyle hava karardıktan sonra 30 dk. daha iş yapıyor hadi rast gele koçtaş ve tansaş ın tam ortasının karşısında benim yerim var orada çaparici dursun abi var yardımcı olurlar..

14. wagabonds

wagabonds

Favori Kamış:
    olta
    eyvallah kardes bilgilerin için saol

15. köprücü

köprücü Emre ÜSEL

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    << Nişanlım >>
    İzmarit başlasın artııııık....

Ya dostlar izmaritin bu ay içinde muhakkak başlaması lazım, fakat şuan için istanbulda herhengi bir yerden alan arkadaşlar war mı ???

16. köprücü

köprücü Emre ÜSEL

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    << Nişanlım >>
    Arkadaşlar izmarit raporu werebilecek kimse yok mu burada Allah aşkına yaw...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Galata köprüsünden, eski köprünün ayaklarının dibinden alınabiliyor, seyrekte olsa..

Tavisyem güzel bir takım düzüp, Arnavutköy'e gidilmesidir, izmarit için.. Ama genelde turfanda olanlar denk gelir sanıyorum.. Kefallerin suyun üstüne çıkmasını beklemek lazım.. İzmarit aynı dönemde bizim kıyılara sokuluyor..

18. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Emre,

1 - Forumda Türkçeyi korumak adına mümkün olduğunda düzgün yazışmaya çalışıyoruz. Örneğin "w" harfini kullanmıyoruz.

2 - İzmarit için bir süre daha beklemeni tavsiye ederim. Keza henüz küçüklerdir. Ava gidiyorsan bile küçük izmaritleri alma. Mayıs sonlarına doğru iri izmaritlerle karşılaşacaksındır. Haziran'da ise çok verimli olacaktır. Biraz daha sabır ;)

19. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Mayis 15 den itibaren izmarit kendini tum bogazda gostermeye baslar.Sabir iki haftan kaldi.

20. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    Beyler Küçükyalı marianın ordan saat 5 te bile balık alabilğioruz hele 6 gibi bollaşıoda akşam üzeri de siz tahmin edin :D :D :D maşallah iyi balık yapıyor bu aralar aman :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.