İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. poseidon

poseidon

Favori Kamış:
    olta
    rus kefali

merhaba

arkadaslar her turlu kefalı yakaladım ama rus kefalıne bır care bulamadım nasıl alabılırım o balıgı! bu arada esas ırı kefal gece yapıyor! ultrabaıt dıye bır sey cıkmıs kulanıyorum ve hemen her turlu balıkta ıs goruyor keskın bır kokusu var bu arada kefal ekmek yemeye basladıysa hamuru da zevkle yıyecektır 10 tane ıgne sarmaktan hoslanmıyorsanız o zaman samandıralı tek ıgnelı ekmek ıcıyle ya da hamurla yemlenmıs takımlarla da avalanabılırsınız! kefale hamur hazırlarken ben ıcıne bıraz sarımsak ya da anason yagı eklıyorum baharatcılarda bulabılırsınız ve emın olun sazanda da olmak uzere ıyı ıs goruyor malum sazan mevsımı de yaklasıyor hamuru hazırlıyorum ıcıne anason ya da sarımsak yagı ekleyıp ufak toplar halınde un dolu bır kapta bırıktırıyorum sonra ocakta kaynayan suya atıyorum ılk basta dıbe cokuyorlar pıstıkce su yuzune cıkıyorlar 15 ya da 30 sanıye de su yuzunde pısmelerını beklıyorum sonra kurumaları ıcın bır kenara koyup bır ya da ıkı saat bekletıyorum sonra doldur torbaya gotur kalanını at buzluga kullanım mıktarları kadar posetleyıp sakla gıtsın :) anason yagını kullanmanızı tavsıye ederım sarımsak cok fena kokuyor ama sazanda da o daha cok ıs goruyor

saygılarımla
    aykut

2. GÜRKAN

GÜRKAN

Favori Kamış:
    Olta,Tüfek
    En İyi Avı:
    Sazan 1,3 kg
    Boğazın Neresi ???

Herkese selamlar, bu akşam balığa çıkmak istiyorum.Nereden verim alabilirim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

3. simendifer

simendifer Sennur

Boğazdaki heryerden :) Ama ille de yer ismi istiyorsan Arnavutköy, Emirgan, Kuleli, Sarayburnu v.s. hepsi iş yapar... Sahili dolaş istersen boğaz boyunca, uygun bir yerde olta atarsın. Boğaz bu heryer balık yapar, hele ki akşam saati güneş battıktan hemen sonra ;)

4. arkadaşım 2 gün önce kulelide süper balık aldık 6 dan sonra sigara bile içemiyo insan ama biraz kalabalık oluyor....

5. GÜRKAN

GÜRKAN

Favori Kamış:
    Olta,Tüfek
    En İyi Avı:
    Sazan 1,3 kg
    Budur işte soruyu 17:44 te sor cevapları 18:00 de al .Sevgili arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.Site sahibi sanada ayrıca teşekkürlerimi sunarım böyle bir hizmeti bizlere verdiğin için.....

6. simendifer

simendifer Sennur

Bu arada Çubuklu tarafına gitme yosun toplarsın... Bostancı'dan Maltepe'ye kadar da sahil şeridi boyunca, yaklaşık 2 metre kadar yosunludur, ama çaparini doğru yerde toplamaya başlarsan rahat avlanırsın... Aklında bulunsun ;)

7. GÜRKAN

GÜRKAN

Favori Kamış:
    Olta,Tüfek
    En İyi Avı:
    Sazan 1,3 kg
    Sennur bilgiler için TEŞEKKÜRLER.....Sitede misafir olan arkadaşlar üye olmayarak boşuna zaman kaybediyorsunuz!!!!!!!:) :) :) ;)

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    bu habere en çok sennur sevinecek:):)sennur gozun aydın

9. simendifer

simendifer Sennur

Sağol varol Erdem, hepimizin gözü aydın :D Ama en çok benim tabi, haklısın :D

10. yakaladık deyip gecmemek lazım fotoraf koymak lazım ;) , ben sana ne diyeyim kardeşim baba baba kefalleri tut resim cekme oldumu :( :D

11. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    valla melih reis o heyecanla fotoğrafını çekemedim ama 1 tanesi rahat 1 kg ın üstünde vardı. Orada tesadüf saintantuan rumuzlu arkadaşla tanıştık o da gördü balıkları:). Eğer yapabilirsem bu haftasonu çekeceğim fotoğraflarını.

12. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Rus kefali için kum kurdu lazım. Ya da balık ciğerine de geliyor galiba, ama ben henüz ayıramıyorum hangisi rus, hangisi has kefal. Sadece sarıkulak var onu biliyorum o da solungacındaki sarı lekeden dolayı.

13. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....

bilgiler için teşekkürler ustam hayırlısı ile bende temmuz ortalarına doğru başlarım kısmet ise sevgiler saygılar;)

14. Muratın Takası

Muratın Takası

Favori Kamış:
    oltam
    En İyi Avı:
    Gelse :)
    Suadiyede aksam hangi balığa atabilirim!!!

Abilerim ablalarım bu aksam suadiyede yada caddebostanda olta atıcam :D . sizlerden ricam hangi balığa şansımı deneyim, hangi tip takım ve hangi yemi kullanıyım. beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. :)

15. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Murat, Suadiye'den istavrit, mezgit, kefal (nadiren) ve İzmarit alabilirsin... O bölgede istavrit için kesinlikle ince takım kullan (saat 9'dan sonra istavrit pek vurmaz) ve mezgit için de 0,20 misinaya 0,15 köstek ve 6 numara siyah çapraz iğne ile takım hazırlayarak kullanabilirsin.. Mezgit en çok tavuk göğsüne geliyor bu arada... Kefal için her yöntem uyar ama genelde orada kefal avlayanlar, şamandralı takım kullanıyorlar (su kabarcığı şeklinde olan şamandra)... İzmarit için 10 numara siyah çapraz iğne (kösteğin ucuna 2 iğne bağlamalısın... hırsız yap yani... ayrıca iğnelerin üstüne de mantar tak ama akıntı varsa mantar kullanmasanda olur) ve akıntıya göre, 75-100-115-125 gr lık kurşun kullanabilirsin... İzmarit için kurşunu fırdöndüsüz direk misinana bağla ve kurşunun yaklaşık 20 cm yukarısından kösteği bağla... köstek misinası 0,15 iyidir ve uzunluğu da yaklaşık 35-40 cm olsun ;) Yem olarak midye kullanmalısın... Sanırım hepsini yazdım, sevgiler... (Eksiğim ya da yanlışım varsa arkadaşlar düzelteceklerdir)

Pek çinekop yoktur ama nadiren istavrit çaparisine çinekop da atlıyor...

16. dispari

dispari

Favori Kamış:
    olta vs
    En İyi Avı:
    yayın 10 kg
    Iri Çinekop Çikiyor

Arkadşlar cumartesi günü kuruçeşme de gezerken balık dostlarının yanına uğradım baktım seri halde çinekop alıyorlar ve epeyi iri ama tek bir bölgede çıkıor kanldan yapay balıkla çok güzel geliyor özelikle hamsi mavi olanı terci ve ince takim istavrite gidicek olanlar gitmesin çünkü çinekoplar geçit vermiyor .bilginize sunulur saygılarımla

17. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Merhabalar
    Bu anlattığınız olay kıyıdan av yöntemimi yoksa tekne ile oluyor.Acaba çinakop çaparisi atsak kıyıdan iş yaparmı

18. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    mustafa abicim cinekop caparisi bu zamanda iş yapmazbazeb normal capariye atlıyor o kadar kaşık rapala gelsede eylul yemli tutsak abi ooohhh zevk o zaman

19. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Erdem arkadaşın anlattığına göre bayağı balık yapmış hemde rapala ile almışlar.
    Çapari neden iş yapmasın canım Reis amcada çapari ile almıştı çinakopları hatırlarsan

20. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi bu zamanda capari acıktan yapar benim bildigim bu zamandacapariylekıyıdan alanı gormedim reis amcada sandalla almıştı genededenemeklazım ama sanmam

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.