İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Erdem

Oyunbozanlık yapma.
    Ben sandaldan aldım ama balık sandalla gidilecek yerdeydi.
    kıyıdan birşeyle tutuluyorsa, çapariyi de denemek lazım.
    Eğer gelmiyorsa daha ince takım.
    Yine gelmiyorsa yemli olta, yeme gelmeyip de sahtesine gelen balığa ben ne derim.:mad:

2. Suatreis

Suatreis

mahir abi, ne dersen yanındayım. gözümle gördüm bu sabah hemde. hani şu silikonlar var ya tek iğneli 3 no sıyırtmayla çekiyolardı. diyecen sen na'pıyodun... ben bakıyodum abi !

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Şu silikonların bir resmi var mı elinizde?
    Hangisine geliyor bu mubarek çinekop?

4. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    reis amca oyun bozanlık yapmıyorum cok özürdilerim ama yanlış anlaşıldım galiba sanırsam ben bu zamanda capariyle tutuldugunu gormedim kaşık,rapala tamam hatta gecenlerde arnavutkoyde insanlar kaşıkla alırken 1-2 kişi ısrarla yemli denediler.çapari denediler yok bilmemne tüyü yok başka tüy gelmedi kaşıkla millet catır catır aldı ya bende tuhaflık ya balıklarda bilmiyorum

Son düzenleme: 12 Temmuz 2006
  5. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Erdem

sende tuhaflık yok, güzellik var.
    Seni sevdiğimiz ve alınmayacağına inandığımız için takılıyoruz.
    Haklısın,
    Biz de akıntı altlarında kaşıkla ilk zamanlarda tutardık çinekopu,bazen de ince sallı takımla çapari yapardık, akıntıyla uçuşan kösteklere atlardı kerata.
    Yine de olmaz demeyip denemekte fayda var.

6. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    hiç alınırmıyım reis amcacım nacizane fikrimizi beyan ettik denemekten yılmadık bosuna soyadımızı yılmaz koymamışlar:)

7. Suatreis

Suatreis

mahir abi, arıyorum bi kaç sitede bulup hemen yollamaya çalışıcam.
    bu arada dip oltasında ışık mevzusu vardı ya, iş görüyor abi. denemeye devam ama.

8. Suatreis

Suatreis

9. sunay kaptan

sunay kaptan

Favori Kamış:
    zipkin,olta,parekata
    En İyi Avı:
    fener baligi 38 kilo
    Arkadaslar baska bir siteden ogrendigim kadariyla bu cinekop ARNAVUTKOY civarlarindaymis! Firsat bulanlar kacirmasin derim! Tabi belki'de baska bir yerdende olabilir! Bir sene hic unutmam, cinekopun yatak yaptigi Canakkale / nara ve liman arasi mevkiinde butun kis cinekop yakalandi! Yani bu balik bir yerde basladi mi bitmezzzz.......... Insallahh!...

10. harmanx

harmanx

Şilede balık durumu

arkadaşlar şilede balık durumu nedir bilgisi olan varmı

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    İyidir,Şile'de balık tutulur.

12. Suatreis

Suatreis

istavrit kg.8 ytl.

13. ZANDER

ZANDER

Favori Kamış:
    RON THOMSON HARD CORE ; Yayin icin ,Abu Garcia Cardinal 505 FR Freilauf Rolle Modell 2006 makina
    En İyi Avı:
    Sazan 17 kilo . Turna 11 kg 110 cm.
    Sileye en son gittigimde Mendirek basindaki kayaliktan mükemmle istavrit almistik, ve postane binasinin önündeki park alaninin asagasi kayaliktir, oralarda cok güzel cinekop ve istavrit yapiyordu. Su an durumu nasildir bilmiyorum...

14. bcanturk

bcanturk

Lüfer

Arkadaşlar herkese selam,İstanbul da kıyıdan lüfer başladı mı acaba?

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer'i bilmem ama, Arnavutköy'de 2 hafta (15 Temmuz diyelim) önce Çinekop/Sarıkanat tutuyorlarmış. Yüzeyden yemli ile, sabahları da kaşıkla. Ama kesmiş, artık yapmıyor. Yaptığı zamanda öyle aman aman bol değilmiş. Gene de günde adam başı 3-4 tane almışlar. Hatta daha fazlada alan olmuş bazen.

Palamutların, boğazın karadeniz çıkışında kıyıya yakın olması lazım bu günlerde. Poyraz hiç kesmedi. Eğer palamutlar orada olursa, yunuslar vs. de o bölgede olacaktır ve sanmıyorum ki lüfer boylarına geçit versinler. Eğer rüzgar kesilir, bilhassa lodosa dönerse palamutlar ve takiben onların ardındaki balıklar derine çekilir, belki boğaza, kanala filan inebilirler, ama büyük ihtimalle açığa giderler. Bu durumda, yem aramak için lüferlerin önü açılabilir sanıyorum ve boğaza inerler.. Belki, böyle olur, ne demişler, umut fakirin ekmek teknesiymiş.. Ama belki de böyle olmaz, başka türlü olur. Bu denizlerde tecrübeli olanlardan dinlemek lazım ne olabileceğini..

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    kıyıdan daha erken faakat beraber balık tutuğumuz arkadaşlardan birinin arkadaşı avcılar ambarlı açıklarından kofana aldıklarını söylemiş ne kadar doğru bilemiyorum ben görmedim.

17. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Lüfer, palamuttan korkmaz, hatta kofanalar, palamutlara saldırabilir.
    Lüferin Karadeniz'den göçe başlaması için daha zaman var.
    Biraz daha sabır.
    Sağda solda tutulan lüfer veya çinekoplar, zuhurattan.Tombaladan çıkmış sayılır.
    Asıl akın daha sonra başlayacak inşaallah.

18. atesh

atesh

Favori Kamış:
    Olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    ?
    Avcılar ambarlıdan kofana alındığı doğrudur

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Mahir hocam, palamutları yemek için gelen iri balıkların, yunusların filan boğazın girişini kapattığını düşünüyorum. Yani çinekopu aşağıya salmayan palamut değilde, palamut peşind etoplanan kofana, -varsa- orkinos, yunus vs. olabilir. Bu teorime katılıyor musunuz?

Eğer öyle olabilirse, Cumartesi Anadolu feneri ve/veya riva civarında palamut, lüfer filan aramak sonuç verebilir. Elbette bu biraz bizim gibi boş adamın işi olur. Ya tutarsa diye denemekten çekinmeyen birisi lazım bu işe.. Çünkü boş dönme ihtimali çok daha büyük.

Her halükarda, çinekop vs. için daha erken olduğunda hem fikirim. Eylül diyorlar, ama size soralım daha garanti olur. Bu sene takriben ne zaman başlar palamut/çinekop işi sayın hocam?

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Serdar
    Herşeyin doğrusunu Allah bilir.
    Bizim tecrübelerimize göre. boğazda lüfer çinekop erken olarak, ağustos başı ki o günlere geldik işte, normalde de Eylul, daha kuvvetli olarak Ekim'de olur.
    Sen araştırmacı kişiliğinle gayet iyi biliyorsun ki buna etki eden pek çok faktör var.
    Hava, su, yem durumu, sıcaklık,vs.
    Benim bildiğim, sizlerin de bildiği genel şeyler.
    Yunusun balıkları kıyıya sıkıştırmak ve ürkütmekte çok etkili olmadığını düşünüyorum.Yunus, ağlara vuran balıkları toplamayı, tabii bu arada ağları parçalamayı daha çok seviyor.
    Orkinos deyince orada dururum.Çünkü orkinos gerçekten palamut,torik,uskumru ve benzerlerini kıyıya sıkıştırır, ağlara vurdurur,altına alıp kaçmalarına engel olur.
    Ammmaaaa, orkinos nerede? Hepsini bitirdiler, Marmara'da 20 yıl önce başlayan gırgır avcılığıyla.
    Japonlar çok seviyormuş,iyi de para veriyorlarmış.
    İyi , o zaman biz de altın yumurtlayan tavuğu keser, yumurtaların hepsini birden alırız.:mad:
    Selam ve sevgiler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.