İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben cumartesi üsküdar'a indim gezmek için orada palamuta atıyorlardı ama tutanı görmedim. Buradan duyduğum kadarıyla palamut var. Ahhh ah

2. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    saray burnu lüfer için nasıl bir yer

arkadaşlar bugüne kar hep arnavutköyde balık tuttum ama busene sarayburnuna takılıyorum (avşa feribotunun kalktığı yer) çinekop ve lüfer için verimlimi fikirlerinizi öğrenmek isterim saygılar..:confused:

3. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Sarayburnu İstanbul'da varolan hemen her tür balığın avlanabildiği birkaç avlaktan biridir. Lüfer-çinekop için de en verimli yerlerdenir.

4. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slm teşekür ederim arkadaşım saygılar

busene kısmetse orada avlanacağım

5. tastas01

tastas01

Favori Kamış:
    olta
    Sevgili Ahmet sarayburnu konusunda en iyi bilgiyi alabiliceğin arkadaşlar ErdemYılmaz ile Mustafa (Kralbalıkçı). Oranın müdavimi olmuş durumdalar :p Aslında hep beraber ufak bir organizasyon yapabiliriz, Bu sefer söz bende varım...:p :p Ne dersiniz arkadaşlar???:D:cool:

6. atesh

atesh

Favori Kamış:
    Olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    ?
    sarayburnunu lüferde tek geçerim

7. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    ahmet abicim selamlar sarayburnu lüfer yapar ama nasıl.
    kıyıdan avlanabilmek için
    şöyle
    o gün balığın orada konaklaması lazım rıhtımda lüfer her zaman denk gelmiyor iş biraz kısmet ve şansa dayanıyor önceden yani marmaray projesinden önce güzel bi lüfer yeri vardı şuan şantiye halinde olan yeri kast ediyorum orası bayağı iş yapıyordu tabi günü gününe aynı olmasada bereketli idi kısmet ise eylül ekimde rıhtımda yapar ama yemli biraz zor çünkü akıntı çok olduğu için oltayı sabitleyemiyorsunuz anca rapala ve güzel kaşıklar iş yapıyor oda yoğun derecede değil tabiki ama balık işi kısmet işi herşeyi denemekte fayda var

tekne ile avlayalım derseniz sarayburnu garanti derim tekneden atılan uzun oltaya yem olarak kalem zargana takıldığınmı lüferin hiç şansı yok
    sevgiler saygılar rastgelsin..............;) :) :)

8. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slm

teşekürler kardeşim:)

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kendi tecrübelerime göre söyleyeyim. Yanına iki düzine kaşık al. Rapala'yı filan boş ver, boşu boşuna masraf edersin. Bol miktarda, 100 - 150 gr kurşun edin. Bunları yüklenip, geceden sarayburnuna in. Çünkü, gündüz yer bulmak zor olur. Eğer o gün lüfer yaparsa, harcadığın kaşık kadar tutabilirsin. Ama büyük ihtimalle kaşıkların hepsi tükenir. 20-25 kaşık tükenince nerde takıldığını filan öğrenmiş olursun, ondan sonra kaşık israfından kurtulursun.

Yemli de iş yapar. Yemi tak, at, beklemeyi filan düşünme. Birazcık bekle ve hemen çek. Eğer diğerlerine dolaştırmayı filan becermeden çekebilirsen, yemli ile daha garanti yakalarsın. Ama öyle bir akıntı var ki, sen daha ne olduğunu anlamadan 50 m ileriye gidebilir yemin. Fırsat vermemeli, hemen toparlamalısın. Kaşık olsun, yemli olsun, genelde atanlar boğaz tarafından atar, sirkeciye doğru akıntıyı takiben yürür giderler. Herkes böyle yapınca karışmadan çekersin. Ama biri dibe takılırsa, millet gelir ona takılır, baya bir hengame çıkar.. Arada, çapariciler, acemiler filan olur, pek bilmezler, atar beklerler, avın canına okurlar ki ben bu gruba dahil olmuştum ilk defalarında..

Her yerin ırıbı farklı. Sarayburnunda mükemmel balıkçı olsanızda, mesela, köprülere gidince sudan çıkmış balık oluyorsunuz. Ne takımlar, ne yöntemler, ne yemler vs. birbirini tutmuyor. Ama hayat budur işte. Sarayburnu'nu yabana atmayın derim. Benim gibi acemilere bile, akşama milleti doyuracak kadar çinekop vermiş bir yerdir.

10. Lüferci ugur

Lüferci ugur

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer
    palamut avı

herkese selam.

boğazda palamut başladı haberleri var.hafta sonu gitmek istiyorum.verimli yerler hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.kıyıdan atacağım.

11. tastas01

tastas01

Favori Kamış:
    olta
    Uğur abi bildiğim kadarıyla istanbulda henüz palamut kendini tamamen gösteremedi ama sarayburnunda tek tük aldıklarını biliyorum, Bende bu hafta galatadan bi yoklama çekicem:) ama dediğim gibi henüz pek hareketlilik yok...
    Rastgele;)

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Palamut için, Galata köprüsü pek cazip değil gibi görünüyor. Civarda trafik çok. Bu yüzden Sarayburnu veya Unkapanı'nı denemek daha makul olabilir sanıyorum. Bu üç noktadan en kesat olanı Galata, benim gördüğüm kadarıyla..

13. McLOUD

McLOUD

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    SAZAN
    Gemlikte de görülmüş diyorlardı ve bu sabah bir kaç tane yakaladıklarını duydum arkadaşlardan ama abi olamamışlar daha, ufaklar..

14. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Geçen cumartesi üsküdardan birisi de atıyordu ama kovasında bişi yoktu.

15. kral balıkçı

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    uğur abi selamlar sarayburnu yada galata ikisinden birini seç sürü olduğu zaman iki yerdede yapıyor ama kısmet işte kesin bişey yok rastgelsin;) :)

16. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Geçen hafta Yalıköyde (Çatalcanın karadeniz sahili) ilk defa palamut almış balıkçılar ve çok bereketliymiş bizimkiler 7 atnesini 10 milyona almışlar o kadar bereketliymiş yani her teknede 200-300 tane vardı dedi babam.

17. Lüferci ugur

Lüferci ugur

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer
    Sarayburnunda dün akşam

dün akşam 3 arkadaş sarayburnunu bir yoklayalım dedik.deniz fenerinin oradaydık.niyetimiz palamuttu.çaparileri attık ama iki saatlik uğraşımızda elimiz boş kaldı.bu arada yanımızdaki arkadaş lüfer çekti.bizde takımları bozup lüfere geçtik.ondan da ses çıkmadı .geceyi oldukça iri 2 tane iskorpitle kapattık.bunada şükür.balık sabır işi.bizde sabrediyoruz.darısı başka avlara.sevgilerimle.hoşçakalın.

18. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Levrek
    moralim bozuldu şimdi ben de sabah erken kalkıp gidecektim boğaza palamut için.

19. kral balıkçı

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    artık lüfer nerede ne zaman çıkacağı belli olmaz hele yeri olan sarayburnu hiç şaşmam çıkan lüfer ufak ufak balığın başladığı için göstergesi inşallah bu sene kıyıdan iş yaparız hayırlısı allahtan :eek:

20. Lüferci ugur

Lüferci ugur

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüfer
    zarganacı kardeşim sen hiç moralini bozma.dün akşam bir istisna olabilir.zira istanbulun en güzel balık yapan yerlerinden biridir sarayburnu.sen genede git şansını dene derim.hadi rast gele.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.