İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. nacizane fikrim :
    palamut ve peşinden gelecek lüfer akınını beklemek bir yana, özellikle marmara kıyılarında "yatak lüferi" tabir edilen ve merayı terketmeyen lüferlerin peşine de düşülebilir. 2 hafta kadar önce yeniçiftlik kıyılarında, 5.5 - 6 kulaçta, yemli zokayla (tekneden) , sabah gün ağarırken 8 tane iri lüfer alınmış.

sabırla denemek ve beklemek lazım. deniz bu. ne zaman ne vereceği belli olmaz..

rastgele...

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Doğru söze ne denir...

3. tastas01

tastas01

Favori Kamış:
    olta
    Galatada akşam iş yaparmı?

Merhaba arkadaşlar, Bu akşam galataya gitmeyi düşünüyorum ama akşam orası nasıldır, iş yaparmı hiç bilmiyorum. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Ayrıca akşam benimle gelmek isteyen arkadaşlarım olursa çook memnun olurum...

4. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    serkan ustam selamlar valla galataya ne zamandan beri gitmiyorum ama genelde yemli takımla kıreçe ve iri istavrit çıkması lazım rastgelsin;)

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    serkan galata koprusune gideceksen sana iki taktik 1.izmarit için eminonu tarafından kopruye cık teknelerin gectigi araya gelmeden biryerde konakla oltanı yemle var gücünle ileri asıl cunku izmaritin yuvası hep eski koprunun ayaklarında
    bide kurt kullan boşun yok her atmanda balık gelir 1-2-3 kısmetine 2.istavrit için yem gene kurt yer ise biraz daha eminonune dogru ortalar fırdondu suya girince 10 tur bırak tabii genelde boyle gelmesse balıgın yerini arayacaksın valla galataya gitmeyi ozledim yaw

6. Suatreis

Suatreis

[ izmaritin yuvası hep eski koprunun ayaklarında

bravo dostum
    çok güzel tespit. katılıyorum. denemene gerek yok...drekt işe koyul.

7. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ya kopruden ileri asılacan yada iskelelrin araya gideceksin izmarit ve çinekopun adresi orası

8. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi bu benim degil buyuklerimin tespiti ben eski kopruyu bile hatırlamıyorum hatta bu eski kopru muhabbetini ilk ogrendigimde izmaritin sonu çinekopun yeni yeni başlama zamanıydı izmaritleri çinekopa yem yaptım ve hayatımın ilk cinekoplarını izmaritle tuttum

9. kral balıkçı

kral balıkçı mustafa gedikoğlu

Favori Kamış:
    surf
    En İyi Avı:
    çino sarı lüfer istavrit izmarit zargana vs....
    :rolleyes: gel eylül ekim gel hayırlısı ile:) :)

10. Suatreis

Suatreis

bana öyle geliyorki (zargana ve istavritin akınlarına bağlıyorum) bu sene mubarek şaban ı ramazana bağlayan vakitte çooook uykusuz kalıcaz..

öyle değil mi mahir abim...

11. Suatreis

Suatreis

maşallah tam yerinden isabetli yem seçişsin... benim köprüyle tecrübem kazancı dan başlar bilen bilir ilk makinemide köprü altından almıştım..:) (daiwa)

12. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Uykusuz kalmayalım da balık tutup uyuyalım.;)
    Daha tatlı olur.
    Ben de bu sene daha ümitliyim ama , hayırlısı Allah'tan, bakalım mevlam ne gösterecek.

13. tasma

tasma

selam

ben geç kaldım cevap vermekte ama galataya gidecek arkadaşlar için geceleri karidesle istavrit tuabilirler vede köprunun otobus durağına bakan kısmından (kıyıya yakın olan) çinekop avlayabilirler galatada genellikle hamsiye daha çok vururlar yada bildiğiniz gibi istavritin çok taze olması gerekir canlı yeminiz yoksa birde geceleri mırmırla buyuk kefaller yakalayabilirsiniz en azından geçen sene öyleydi geçen sene mırmırla 5 kiloya yakın bi kefal yakalamıştık tabi yemediğimiz için suya geri saldık :)

14. tastas01

tastas01

Favori Kamış:
    olta
    arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Ama malesef son anda bir engel çıktı ve bu hafta gidemedim ama inşallah önümüzdeki cumartesi ordayım..

Erdem Hocam seninlede tanışmayı çok isterim, Hem tecrübelerinden faydalanırım hemde orda yanlız kalmamış oluruz. Bu hafta cumartesi akşamı başka gelebilicek arkadaşlar varsa ufak bir organizasyonla orda buluşabilirz...

Haaydi rastgele...:rolleyes:

15. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    serkancım usta olmamıza daha cok var benim bildiklerim okyanusta damla bu hafta birşeyler dusunuyoruz bakalım belkide galataya geliriz hafta sonuna dogru sekillenecek

16. bcanturk

bcanturk

şile -akçakese

Arkadaşlar,şu an şile -akçakese de kıyıdan ne tutulabilir bilen var mı?teşekkürler

17. greeneye

greeneye

En İyi Avı:
    ağustos'99 çingene palamutu, çapari ile denize atılan ilk olta (hayatımdaki ilk atış)
    boğazda balık durumu

istanbul boğazında balık durumu nedir(kıyıdan - istinye)? bilgi verirseniz sevinirim.

rastgele,

Son düzenleme: 21 Ağustos 2006
  18. darkdream1977

darkdream1977

Favori Kamış:
    mantarlı - makinalı takım
    En İyi Avı:
    yayın 8 kg ( elle :) )
    Denizin içinde çeşit çeşit balık ve deniz canlısı var.
    Havada martılar kıyıda da insanlar var.
    Haaa,birde su tuzlu :)
    Şaka bir yana İstinye'de bu sıralar istavrit ve tek tük sarıkanat ve lüfer çıkması lazım.
    Emirganın altında çapari atmayı özledim valla

19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hoşgeldiniz :) Bi adınızı yaşınızı, öğrenseydik !!!! Boğazda balığa az kaldı :)

20. greeneye

greeneye

En İyi Avı:
    ağustos'99 çingene palamutu, çapari ile denize atılan ilk olta (hayatımdaki ilk atış)
    merhaba,

adım haluk,

yaş 35 muhasebeci...

tutkunuyumdur olta balıkçılığının. çok küçükken gümüş balığı yakalardık temiz olan k.çekmece-marmara denizi arasındaki kanalda...

yaş 16-17 k.çekmece karakolunun yanından kiloluk kefaller yakaladık çarpmayla...

boğazın havası, tadı çok başka...

bebek tarafından olta attım bi süre... geçen sene eylül ayından sene sonuna kadar istinyeden olta atmaktaydım... uzun bi ara verdim... cüneyt arkını geyiklerin çağırması gibi bi sesler duyuyorum içimde... geldi mi diyorum yoksa sarı kanatlar lüferler...

sağlıcakla kalın,

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.