İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. emreseven

emreseven Emre

teş ederim bunu nor edeceğim.Zaten şehirdışı bi yer düşünüyodum.Ama soğandere denen yer boğazın içinde değildir umarım.Biraz sıkıntı oluyo teknede dalga vs olunca :)

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Emre kardeşim ben bu hafta Bodruma gidiyorum 3 günlük
    çadırlı kamp yapacağım buyur gel istersen çipura levrek kalamar varmış belli mi olur belki turna bile alırız...

3. emreseven

emreseven Emre

@avciperdeci
    abi tekneyle mi gidicen,bide haftasonu mu düşünüyosun?

4. HunmaX

HunmaX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Mezgit :)
    Gerekli

Gerekli Bilgilerimi yazdım uyarın ıcın saol

5. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Arkadaşlar,03.04.07'de Samsun liman içi Sargan yaptı hemde ne yaptı.Yalnız ben tutulanları temizlerken havyarlı olduklarını gördüm.Birkaçkişiyi caydırdım.Ama ne katliam oldu bir görseniz.Bu sezonda ağlaşırız,Nerede bu sarganlar diye.Gerçek zamanı Ağustos 15 ve Aralığın sonuna kadar devam eder.Tabiiki bilinçli avlarsak.İyi geceler.

6. mcm

mcm

Dün gece Pendik'ten ilk Eşkinamı tuttum. Yaklaşık 400-450 gr. civarında bir şeydi. Saat 12:00 gibi geldi. Fotoğraf çekemedim. Bu sene ilkleri yaşıyorum, önceki hafta Çinekop, dün gece Eşkina :D :D :D

7. mors

mors

Favori Kamış:
    Artık bir çok olta malzemesi demeliyim...
    En İyi Avı:
    İSTAVRİT 10 KİLO CİVARI (1985 YILINDA)
    Pazar günü Şemsipaşa-Üsküdar sahili civarında dolaştım biraz. Eskiye göre çok daha az olta atan vardı. Atanların bir kısmı da yemli atıyordu mezgit için. İstavrit yok gibi bir şeydi. Ayrıca o civardaki yeşillik alanlar belediyenin çalışması yüzünden toz topraktan geçilmez olmuş.
    Dün akşamüstü de eski Caddebostan-maksim şimdiki 3m migrosun arkasında biraz yürüyüş yaptım. 20 kişi kadar kıyıdan çapari atan vardı. Aldıkları az sayıda kıraça boyutunda istavritti. Gördüğüm kadarıyla 25 gr civarında kurşunla atıyorlar ve dibe indirmemeye gayret gösteriyorlardı. Biraz yavaş çekenler bol miktarda yosun topluyordu. Saat 20 den sonra da sahil yolundan geze geze Pendik’e kadar gittim. Maltepe-Pendik arasında bol miktarda olta atan vardı araçtan gördüğüm kadarıyla. Tabii ki ne tuttuklarını ya da tutmaya çalıştıklarını göremedim.
    Ayrıca aynı güzergahta yine bol miktarda da piknik yapan vardı. Bir an bu gün hafta sonumuydu yoksa diye düşünmeden edemedim. Resmen mesire yerine dönmüştü sahil şeridi. :)

8. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    istavritler nereye gittiler

arkadaşlar yaklaşık 7-8 gündür sarayburnunda balık yoktur bilginize dünde gittim hiçbirşey yok valla saygılar

9. canalpakin

canalpakin

birazdan çıkıyoruz unkapanı çinekopa

10. osi_tr

osi_tr

Favori Kamış:
    çok var sığmaz buraya
    En İyi Avı:
    bakacaz
    arkadaşlar azda karadenize yol verin daha olmazmı..:D biz ağustosta bekliyoruz onları bırakında az büyüsünler..salıınn:mad: :D

11. canalpakin

canalpakin

busefer gidemedik polis çevirmesine takıldık arkadaşın arabası modifiyeli dolaştırdmadılar

12. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    nazarım değdi abi :D :D

13. simendifer

simendifer Sennur

Üsküdar tarafında artık pek oltacı olmadığı gibi, aslında balık da pek yok artık. Sanırım Marmaray çalışması balıkları ürkütüyor. Bostancı ve çevresinde ise bugüne dek kıraça ve kefal dışında bir balığa rastlamadım. Bana en yakın sahil Bostancı olmasına rağmen gitmiyorum artık. Önceden sürekli gidiyordum ama dediğiniz gibi kıraçadan başka bir şey yok orda, balıkları yaralayıp yaralayıp suya bırakıyoruz ya da ölen olursa kedilere veriyoruz, yazık. Maltepe taraflarında oltacılar vardır, orada hem iri istavrit, hem mezgit, hem eşkina çıkar. Ara sıra zargana yaptığı da olur kırk yılda bir. Henüz büyümemiş ve geri salınması gereken kırlangıçlar da bazen sürpriz yaparlar. Ama iri istavrit ve mezgitin yeridir. Sanırım sizin gördükleriniz ya istavrit ya da mezgit tutuyorlardır.

14. 3182

3182

Bebekte Camlibahcede son durum nedir ?

Hafta sonu nereye gitsem turnayami bogazami silivriyemi karar veremiyom nedir son durum bilen varsa bilgilendirebilrmi bizi?

15. oltam_ve_ben

oltam_ve_ben

Favori Kamış:
    Sopasız El Oltası
    En İyi Avı:
    22kg aynalı sazan
    Arkadaşlar bu günlerde çengelköy'den istavrit çok çıkıyormuş.Bizim arkadaş 200 tane istavrit tutmuş .İlgililere duyrulur.

Son düzenleme: 2 Haziran 2007
  16. canalpakin

canalpakin

abi çengelköyde ne tarafta

17. simendifer

simendifer Sennur

Sahil yolunda, Üsküdar'dan Beykoz tarafına giderken. Sora sora git, sana dur dedikleri yerde dur. Zaten çarşısı var, her çarşıda sor vardığında sana, "burası" derler. Zaten Çengelköy çarşının göbeğinde bir şapkacı var, görmemen mümkün değil, dibinden geçeceksin çünkü. Köşe dükkan. Onu gördün mü anla ki Çengelköy'desin.

18. AMCA

AMCA

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ...
    balığın boyu hakkında malümatınız varmı acaba? tutmaya değer boyutta ise yarın gitmeyi düşünüyorum.

19. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    artık unkapan ıda bıtmıs durumda sankı, cinekop ıcın gıttık, el bos donduk mıllet ıstavrıte atmaya baslamıstı. ama baslarsa vurmaya haberımızde olsun:)

rasgele

20. oltam_ve_ben

oltam_ve_ben

Favori Kamış:
    Sopasız El Oltası
    En İyi Avı:
    22kg aynalı sazan

Valla boyunu soramadım kardeş ,fakat oltadaki 7 iğnede sürekli dolu oluyormuş.Anlayacağın balık var.Tahminim ya normal boyutlarda yada iriceydi.Yinede emin değilim.Emin olduğum tek şey 200 ye yakın istavrit yani 2 kova istavrit aldığını söylediğidir;)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.