İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    çağlartunç a cevabımdı yanlış alıntı yaptım

2. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    ayrıca iri istavrit şu an çok takım seçiyo fenerbahçe civarında radarla yazdırıp iri istavrit alabilirsiniz.kıraçalar açıkta iri istavritler yumurta dökmek için hep kıyı eteklerine yanaşıyor.kalamışın önünde çakarlar civarı 7 metrelerde iri istavrit yapıyo ama çok sığ olduğu için balık takım seçiyo.aynı yerde kıstırma takımla kaşık gezdirdiğinizdede sarıkanat geliyor.adalar civarı gezdirme takımla kalkanda bakabilirsiniz bu zamanda yapar.onun dışında kıyılarda taşlarda eşkina karagöz yapıyo gördüğünüz zıpkıncılar onların peşinde

3. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    07.06.2007 sarayburnu

arkadaşlar dün akşam altı gibi gittim. su çok akıyodu ve hava aşırı rüzgarlıydı 25'e 15 kalın takımla 150 gr.kurşunla uzaktan 1 kilo kadar iri istavrit aldım bilgininize yarın erkenden yine gideceğim saygılar...

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    istanbul yeşilköy durum raporu

uzun bir aradan sonra tekrar yazmanın mutluluğunu yaşıyorum.dün akşam sitedeki yazıları okurken yeşilköyde iyi eşkina olduğunu okumustum. bu gazı aldıktan sonra uzun süredir balığa çıkmadığım aklıma geliverdi ve yeşilköye gitmeye karar verdim tabii en iyi balık arkadaşım ahmet abi olmadan keyfi olmaz deyip akşam 5 sularında onu aradım. bakırköy sahiline gidip kurt alıp yeşilköyde olta atacaktık. ancak kötü süpriz bakırköyde kurt kalmamıştı bizde çapari yapmaya karar verdik ve yeşilköyün yolunu tuttuk. yeşilköyü bilen varsa fazla balık tutan olmaz aşırı kalabalık değildir ama gittiğimizde her 2-3 metrede bir çapari atan vardı. canlı karides almak için uygun olan ufak limanlardada ahmet abi kepçeyi unuttuğu için malesef karides çıkarma şansımız yoktu. neye niyet neye kısmet deyip bende çapari sallamaya başladım 1-2-3 boş derken 4-5-6 lı şekilde istavrit gelmeye başladı ama benim gözüm kayık kiralayan yerde, tek kayık yok herkes açılmış açıkta deli gibi istavrit yakalıyor. neyseki biraz geç oldu ama birisi geri döndü ve bizede fırsat doğdu ki ne fırsat tam güneş battı biz açıkta çapari atmaya başladık. 3-5 tane daha fazla değildi oltamıza gelenler hava kararmıştı. şu gerçektiki bu bizi kesemezdi daha fazlası lazımdı , geri dönerken pazar günü için plan yaptık ama kayalıklara oturup olta atmak istedik. elimizde ne uygun yem nede uygun hazır olta vardı karanlıkta hazırlaması da oldukça zahmetli olurdu. çantamı karıştırmaya başladım o da ne. kıyıdan canlı yem kullanarar kefal yakalamak için yapılmış bir gövde, sanırım geçen sene ayvalığa giderken aldıklarımdan kalmıştı. 14 numara 3 tane iğne diplerinde dışı parlak plakayla kaplanmış ince uzun mantarlar var. bilen bilir buna kurt takarsınız ve gerçekten kefali çok çeker arada istavrit ispari falanda gelir. neyse bu takımı hazırlayıp kamışa bağladık ve yem olarakda istavritlerin filetosundan enine ince parçalar kesip taktım. ilk atış umutlu değiliz aslında iki tık bi pıt maksat muhabbet , o da ne oltada derin çarpmalar başladı asıldık baltık 200-250 gr iskorpit, arkasından aynısından bi tane daha. bizler havalardayız. bidaha atarız o da ne istavrit gibi vuran bişey çektik ama karanlıktan anlayamadım ahmet abi o ne dedim, bana yaprak dedi , bende ne yaprağı dedim çinekop oğlum çinekop dedi bana, şok oldum gerçekten çinekoptu, bizim dandirik oltamıza çinekop gelmişti. arkasından 2-3-4-5-6 her seferinde çinekop. sahilde yeni yapılan spotlar ciddi şekilde balığı kıyıya çekiyordu anlaşılan, daha sonra yaklaşık 15-18 cm boyunda hiç yakalamadığımız bir balık yakaladık. ne olduğunu anlamadım ama karanlıkta trakonya zannettik değildi, mezgit rengindeydi ama kuyruğu vücudunun çizgileriyle simetrik şekilde incelerek bitiyordu o da olamazdı , ama ciddi şekilde yumurta barındırıyordu biz de geri attık. az önce sitede baktığımda bunun da gelincik balığı olduğunu anlamış oldum bilgileri yazanların eline sağlık. ama bu güzel balık gecesi balıkçıların ağlarıyla tam önümüzü çevirmeleriyle son buldu yarın aynı yerde yine balık tutacağız sabahtan istavrit akşamda çinekop ve iskorpit.gelmek isteyenlere tavsiye ederim eliniz boş dönmezsiniz.....

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    istanbul yeşilköy durum raporu

================================================================================

uzun bir aradan sonra tekrar yazmanın mutluluğunu yaşıyorum.dün akşam sitedeki yazıları okurken yeşilköyde iyi eşkina olduğunu okumustum. bu gazı aldıktan sonra uzun süredir balığa çıkmadığım aklıma geliverdi ve yeşilköye gitmeye karar verdim tabii en iyi balık arkadaşım ahmet abi olmadan keyfi olmaz deyip akşam 5 sularında onu aradım. bakırköy sahiline gidip kurt alıp yeşilköyde olta atacaktık. ancak kötü süpriz bakırköyde kurt kalmamıştı bizde çapari yapmaya karar verdik ve yeşilköyün yolunu tuttuk. yeşilköyü bilen varsa fazla balık tutan olmaz aşırı kalabalık değildir ama gittiğimizde her 2-3 metrede bir çapari atan vardı. canlı karides almak için uygun olan ufak limanlardada ahmet abi kepçeyi unuttuğu için malesef karides çıkarma şansımız yoktu. neye niyet neye kısmet deyip bende çapari sallamaya başladım 1-2-3 boş derken 4-5-6 lı şekilde istavrit gelmeye başladı ama benim gözüm kayık kiralayan yerde, tek kayık yok herkes açılmış açıkta deli gibi istavrit yakalıyor. neyseki biraz geç oldu ama birisi geri döndü ve bizede fırsat doğdu ki ne fırsat tam güneş battı biz açıkta çapari atmaya başladık. 3-5 tane daha fazla değildi oltamıza gelenler hava kararmıştı. şu gerçektiki bu bizi kesemezdi daha fazlası lazımdı , geri dönerken pazar günü için plan yaptık ama kayalıklara oturup olta atmak istedik. elimizde ne uygun yem nede uygun hazır olta vardı karanlıkta hazırlaması da oldukça zahmetli olurdu. çantamı karıştırmaya başladım o da ne. kıyıdan canlı yem kullanarar kefal yakalamak için yapılmış bir gövde, sanırım geçen sene ayvalığa giderken aldıklarımdan kalmıştı. 14 numara 3 tane iğne diplerinde dışı parlak plakayla kaplanmış ince uzun mantarlar var. bilen bilir buna kurt takarsınız ve gerçekten kefali çok çeker arada istavrit ispari falanda gelir. neyse bu takımı hazırlayıp kamışa bağladık ve yem olarakda istavritlerin filetosundan enine ince parçalar kesip taktım. ilk atış umutlu değiliz aslında iki tık bi pıt maksat muhabbet , o da ne oltada derin çarpmalar başladı asıldık baltık 200-250 gr iskorpit, arkasından aynısından bi tane daha. bizler havalardayız. bidaha atarız o da ne istavrit gibi vuran bişey çektik ama karanlıktan anlayamadım ahmet abi o ne dedim, bana yaprak dedi , bende ne yaprağı dedim çinekop oğlum çinekop dedi bana, şok oldum gerçekten çinekoptu, bizim dandirik oltamıza çinekop gelmişti. arkasından 2-3-4-5-6 her seferinde çinekop. sahilde yeni yapılan spotlar ciddi şekilde balığı kıyıya çekiyordu anlaşılan, daha sonra yaklaşık 15-18 cm boyunda hiç yakalamadığımız bir balık yakaladık. ne olduğunu anlamadım ama karanlıkta trakonya zannettik değildi, mezgit rengindeydi ama kuyruğu vücudunun çizgileriyle simetrik şekilde incelerek bitiyordu o da olamazdı , ama ciddi şekilde yumurta barındırıyordu biz de geri attık. az önce sitede baktığımda bunun da gelincik balığı olduğunu anlamış oldum bilgileri yazanların eline sağlık. ama bu güzel balık gecesi balıkçıların ağlarıyla tam önümüzü çevirmeleriyle son buldu yarın aynı yerde yine balık tutacağız sabahtan istavrit akşamda çinekop ve iskorpit.gelmek isteyenlere tavsiye ederim eliniz boş dönmezsiniz.....

6. istavrit

istavrit Boğaç

günaydın ...dün akşam Avcılar sahilini turladım ...vatandaş nerdeyse her kaya üstünden olta sallıyordu...küçücük kıraçaları da balık diye büyük bir mutlulukla tutuyordu...bugün bende Yeşilköy'de şansımı deneyebilirim ...

7. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    Üsküdar Sahil den geliyorum belki artık gerek yok diyenler olabilir ama yaklasık 100-150 parça istavrit yakaladık.

İyi avlar

8. Çavuş

Çavuş Adnan Saraçoğlu

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Zargana-58cm
    Sabah 04:00 da Darıca sahildeydim,saat 08:00 a kadar kıyıdan 45 e yakın istavrit aldım,daha sonra sandalla açıldık,saat 12:00 de hemen hemen 2-2,5kg istavritim vardı,arada iri sardalyalarda cıkıyor.Daha fazla kalamadım uykusuzluk başıma bela oldu.istavriti-yaprak cinekop gormeye basladıgımda bu işe son vermenin vakti gelmişti.

9. istavrit

istavrit Boğaç

bugün 10.00 -13.00 arası sadece gezmek durumları görmek için yeşilköye gittim...valla avşa sahili gibiydi ...denize girenlerden olta atmaya yer yoktu ...bi de şunu anladım ki pazar günleri istanbul da balık olayı denize girenler yüzünden pek tat vermicek gibi :(

10. akın usta

akın usta

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Merhaba..

Merhaba..
    Bizim arkadaşlarda bu aralar florya sosyal tesisilerde çinekop avlamaya başlamışlar. Bende oralardan tekne kiralamak istiyorum, bana bu kiralık tekne nereden kiralarım yardımcı olabilirmisin. Bizim arkadaşlar kıyıdıan avlanma yapıyorlar, onlara sordum onlar bilmiyorlar. Bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim. livarın herzaman dolu olsun....

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    florya

malesef ben hiç floryada avlanmadım + dereye çok yakın olduğu için temiz olduğunu zannetmiyorum, bugün yeşilköyd bi kayık bulana kadar canımız çıktı inan kiralayan var ama telefonla rezerve etmiş saat 18:00 e kadar boş yok dedi şok olduk, oralarda ne yaparız ne ederiz derken biri rezervasyonunu iptal etmiş anca öyle bullduk, ve uyarayım çok pahalıya kiraya veriyolar, belediye çevreyi düzenleyince insanlar daha fazla rağbet etmeye başlamışlar haliylede fiyatlar yükselmiş

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    malesef akşamüstü olduğundan denedik ama foroğraflar çok kalitesiz çıktı kamera yoktu cep telefonuyla denedik, balıklara el feneri tuttuğumuz halde çektiğimiz resimlerde sadece balıkların silueti ve gözleri belli oluyodu, bidaha telefona güvenmek gibi bir hataya düşmeyeceğim ilgine teşekkür ederim

13. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Paylasiminiz oltacinin dinmek bilmeyen arayisini ve bu arayisi odule donusturmesini
    o kadar guzel anlatmis ki, ustune soz yok. Bizlere buyuk renk veriyorsunuz. Kendinizi baliklarinizla ve avlakla paylasacaginiz goruntulerle boyle icerikli yazilarinizi birlestireceginiz paylasimlarinizi hasretle bekleyecegim.Saygi ve sevgiyle, dahasina rastgele...

14. HeaDDaT

HeaDDaT Fatih

Favori Kamış:
    okuma V serisi 240, DAM speedcast 270
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    yücelusta iskorpit almışsınız gelincik almışsınız eşkinaya az kalmış ama nasip değilmiş :) yeşil köyde gerçekten iyi eşkina varsa burdan bilgilenelim takımı taklavatı alıp gelelim.

15. caglartunc

caglartunc

Detaylı bilgiler için cok tesekkur ederım.Bu haftasonu çok poyraz vardı Adalara gitmdik F.bahçe çakara gittim ama yine aynı kıraca istavrit, oradan bostancı sahile indik yine aynı ancak Bostancı cakardan adalara dogru esen kuvvetli
    poyraz ıle acılınca ıstavrıtler buyudu, ama yıne tam ırı ıstavrıtı bulamadık.
    Önumuzdekı haftasonu tavsıyye ettıgınız Maltepe taraflarına ve Adaların eteklerıne gıdıcem.

16. simendifer

simendifer Sennur

Hani dün Emirgan'a gelecektin ? :cool: :confused:

17. caglartunc

caglartunc

Merhabalar

18. caglartunc

caglartunc

Cumadan berı maıllere bakamadım, Programdan haberım olamadı, eger bır dahakı organızasyonda Istanbulda olursam gelmek ,sizlerle tanısmak ısterım..
    Nasıl gectı pekıı

19. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    10,06,2007 Kumkapı raporu

Arkadaşlar pazar günü tüm gün kumkapıdaydık. istavrit vardı fakat hep kraçe akşam 8:00 kadar istavrit yaptı akşamdan sonra ise kurt ile beya bir izmarit aldılar en son gece 11:00 ayrıldım izmarit ve karagöz almaya devam ediyorlardı.

20. HeaDDaT

HeaDDaT Fatih

Favori Kamış:
    okuma V serisi 240, DAM speedcast 270
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    şu karagöz konusunu biraz açalım. ben bu balığın hastasıyım. 90-95 yılları arası gölcük, gonca deniz komutanlığının batı tarafında 3 kiloya kadar karagözler yakalardık çocuktum ve o karagözleri karaya getirene kadar 10-15 dk uğraşırdık. şimdi bazıları çapaklarada karagöz diyor bu senin bahsettiğin karagözler kiloya yakınmı en azından. mırmıra karagöz diyenlerde var tabi.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.