İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    10.06.2007 pazar sarayburnu

selam arkadaşlar pazar günü saat sabah 10 gibi balıktaydık her iki gemide yoktu kalabalıktı ..sabah suyu bayağı balık yapmıştı bizde 2 kilo kadar iri istavrit aldık bilginize saygılar...

2. simendifer

simendifer Sennur

Balık sıfır. Sabahtan 5 tane yemlik kıraça aldım ilk atışta. Hemen izmarite döndüm ama boşa uğraştım yine. :) Günün geri kalanı, bizim çocuklara, enişteme takım bağlamak ve sohbet etmekle geçti. Baktık balık yok, piknik yapmak için koruya çıktık, serin serin şamata yaptık :)

3. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    dostum istanbulda öyle büyük karagöz zor karagözler ufak ama yinede oltaya tek tük geliyor. Kumkapıda canlı teke satıyorlar 25 ykr şa onunla eşkina ve karagöz deneyebilirsin

4. HeaDDaT

HeaDDaT Fatih

Favori Kamış:
    okuma V serisi 240, DAM speedcast 270
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    karagöz sünnes sever ama en çok kaçamarmaraya bayılır onuda çıkarmak çok zahmetli yıllardır çıkaran görmedim. ama denemek lazım. belki kaçamarmarayla iri karagözde alınabilir mi acaba. denemek lazım.

5. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    teknede sonar varmı.sonar yoksa adalarda bulman çok zor çünkü sedefin etrafı, büyük adanın sedefe bakan tarafı bide büyükadayla heybeli arasında yapıyo bu balık.sonarda yazdırıp motor üstü çapari yapmak gerekiyo.7 numara iğne düz floş çapari kısa köstek ama köstek aralarının 2 boy olması gerekiyo.çapari çok önemli yoksa tek tük gelir.

6. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slm

arkadaşım kumkapının tam olarak neresi tarif edersen sevinirim...

7. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Balığı, balıkçı tutar.:p :) :D

8. simendifer

simendifer Sennur

Daha on fırın ekmek yememiz lazım zaten Mahir amca. Bize balıkçı denmez ama inşallah oluruz. :) Ama yine de, dün o sahilde minicik kıraçaları toplayanları gördükçe, en azından onlardan daha balıkçıyım diyorum :eek: Bir de, dün bizimle olan arkadaşlarım biliyor, sabahtan 4-5 tane kıraça aldım ben de, yem yapmak için. Bir defa çapari attım, onlar geldi zaten ve takımı hemen değiştirip izmarite attım. İki kez olta attım, ikisinde de takım kopunca (çok kötü bir yerde duruyorduk. Diğer yerler hep doluydu) bıraktım. Sonra diğer arkadaşlar ve bizim ufaklıklar gelince, bizim kızlara takım hazırladım sürekli, takım koptuğu ve onların da canı sıkıldığı için. :p Bir daha olta atmadım anlayacağın. Belki de izmarit alabilirdim bilmiyorum. Kumkapı'da izmarit alanlar varmış çünkü. Ama benim istediğim büyüklükteler miydi onu bilmiyorum. :confused:

Peki sen ne tuttun Mahir amca ? Balığı balıkçı (nick itibari ile) tutar dediğine göre sende rapor var sanırım :p

9. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Oh be nihayet abi diyebileceğim biriyle konuşma fırsatım oldu.
    Mahir abi ben Sennur'un iyi bir balıkcı olduğunu gördüm,gerek takım çantası gerekse takım hazırlamalarıyla balıkcıyım diyen çoğuna taş çıkartır.Ama poyraz kuvvetli idi ve istavritler çok ince idi ilk çapari atmasında yem yapmak üzere 5 adet istavrit çekti. Buda istese daha fazla tutabileceğinin kanıtıdır diye düşünüyorum.Saygılar:)

10. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    dostum balık satılan yerin yani kumkapı balıkcılarının 200 mt ilersindeki sahil

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Florya sosyal tesislerine gelmeden oradaki koyun içindetekne kiraya veriyorlar. Tekne kiralayan kişinin adı Haşim' dir.
    Yalnız geç saatte giderseniz tekne kalmayabilir, ayrıca pedal kullanarak ilerleyen yunuslarda var onlarlada balığa çıkıyorlar. Tenke gibi rahat olmasada gayet iyi balık tutulabiliyor.

12. Suatreis

Suatreis

Serkan, 200 mt sonraki sahil tamam da hangi yöne doğru. Bi tarif edermisin ben bakırköy civarındayım. Bi keşif yapmak isterim doğrusu.

13. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    yanılmıyorsam batık gemiye doğru değilmi

14. AFUSTA

AFUSTA

Favori Kamış:
    remixon horizon 3.5 mt,banax brisa50, remixon horizon 3 mt, dam quick 250 rd
    En İyi Avı:
    sarıkanat, lüfer
    he hee . biz o yunuslarla çok dalga geçiyoruz. saat akşam 7-8 oldumu millete yalvarır gözle bakıyolar bizide çekin diye. farkında değiller bi gün akıntıya kapılıp çanakkaleden çıkacaklar. nasıl bir cesarettir o ya. evvelki hafta şamandıralara kadar gitmişler, herkes dönüyor artık bunlar hala pedal çeviriyolar. bide poyraz var sorma. kesin sahil güvenliği çağırmışlardır :)

15. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    evet arkadaşlar tam batık gemiye doğru hatta ordan yoldan sahile doğru uzanan büyük bi direk gibi demir var tam o civarda

16. dermasol

dermasol

yeşilköy sahili sanki istiklal caddesi
    ne saygı var ne de hürmet
    bira kutularını denize atan
    kıraçaları kofana zevki ile tutan
    deniz değil sanki ıspanak tarlası
    bağıran çağıran oltaların arasından denize atlayan
    yaşlanmışsın be derman abi....
    sana göre değil bu sahiller artık
    yine de rastgele !

17. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    saat 02:00 sularıydı takımları hazırladık, kaşıkları aldık, yanımıza ne olur ne olmaz diye istavritte aldık, kahvaltımızı yapıp saat 04:00 gıbı uskudar da bizi bekleyen tekneye bindik. Saat 09:00 ı gösterirken elimizde sadece 2-3 kilo istavrit vardı. Uzun lafın kısası çinekop diye cıktık yine istavrit yakaladık:) (tabi çapari ile). Dolmabahçe Sarayı önü ,Çırağan Sarayı önü, Çengelköy-Beylerbeyi , B.İçi Köprüsü nerden salladıysak sadece istavrit. Gerçi dediler kaşıkla hiç bişey tutamazsın diye ama olsun bi umut:D . Bu arada 5-10 tane de çapari ye mezgit vurdu

Herkese İyi Akşamlar

18. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    pazar yeşilköy

pazar günü iki arkadaş yeşilköydeydik diğer günlere nazaran az istavrit vardı, sebebi de çaparimize çinekop-yaprak gelmesi. Tabi heycenlandık biraz hemen yemli yemsiz çinekop oltaları salındı ama onlarada istavrit geldi :) .Çinekoplar inatla çaparilere vurmakta kararlı davrandılar.Kısa günğn karı 4 çinekop 3 kilo kadarda istavrit oldu. Bu arada yemli takımla yakaladığımız bir iskorpiti tuzlu su akvaryumuna koyduk 3 gündür yaşıyo.Çok matrak balık nereye yatsa rengide oranın rengine dönüyo

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Haziran 2007
  19. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    hak veriyorum

pazar günü yeşilköy ana-baba günüydü, kayıkla çıkmak için erken olduğundan kurtla izmarit falan alırız düşüncesiyle kayalıkların arkasına geçtik, off diyorum milleti olta var bu tarafta yüzmeyin diye uyarmaktan canımız çıkıyo. Neyse uzun uğraşlardan sonra hepsi rezervasyon lu olduğu için kiralayamadığımız kayıklardan birinin rezervasyonu iptal olunca açılma fırsatı bulduk. kısa günün karı 4 çinekop(hepsi istavrit çaparisiyle) 3 kilo kadarda kıraça-istavrit aldık.
    not: çok denememe rağmen çinekop yemlisi ve çaparisine sadece istavrit geldi, inatla istavrit çaparisine vurdular. Hava karardığında kıyıdan yine iskorpit aldık, yeşilköyde deli gibi iskorpit var ama çok yorgunduk ve fazla uğraşmadık, son iskorpit şu an bi arkadaşın kafesindeki tuzlu su akvaryumunda 3 gündür dipdiri duruyo.
    Tabiki bu işin bir de tava faslı var. İstavritlerin lezzeti güzel, inanmıycaksınız ama çinekoplar otla beslenmişcesine lezzetsiz veee final, ilk defa iskorpit yedim, temizleme faslı tam bir işkence ancak lezzeti mükemmel tek sorun bu balık ölmek bilmiyo, 2 saat kovada susuz durdu, 1 saat lavaboda ve üstüne su döktüğümde hala yaşıyodu :(.Neyseki sitede biri nasıl temizlendiğini anlatmış yoksa ben başedemezdim onunla ::eek:

20. akın usta

akın usta

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    emre bey ve yücel usta yardımlarınız için teşekkür ederim.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.