İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balıkçı metin09

balıkçı metin09

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    5.750 sazan
    selam arkadaşlar

arkadaşlar çarşamma akşamı yeşil köy röne parkka gittim ama malasef yapmadı ama çok atan vardı eşkinaya teke kullanıyorlardı

2. balıkçı metin09

balıkçı metin09

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    5.750 sazan
    iri istarvit yenikapı dalga kıranda akşam 7 de başlıyor 9 za kadar yapıyor bilgilerinize ben bir haftadır akşamları gidiyorum irilerine alıyom arasıra kıraça geliyor tekrar suya iade arkadaş geçen akşam palamut aldı çapariye sarılmış ara sıra tektuk sarı kanat alan gördüm yemli denedim lapala denedim kaşık denedim ama alamadım

3. mors

mors

Favori Kamış:
    Artık bir çok olta malzemesi demeliyim...
    En İyi Avı:
    İSTAVRİT 10 KİLO CİVARI (1985 YILINDA)
    Aslında kısa bir süre önceye kadar Üsküdar da palamut çıktığına dair birçok yerden bilgi almıştım. Sanırım Marmaray her balığı ürkütmüyor. :) İstavrit konusuna gelince zaman zaman Üsküdar-Şemsipaşa-Vaniköy civarlarında iyi boyda istavrit aldıklarını da duydum hatta gördüm. Ama balık verimi açısından bir hayli düzensiz sanırım. Bostancı bana da en yakın sahil şeridi ama hiç denemedim çok istediğim halde açıkçası. Evime yakın olması çok cazip kılıyor Bostancıyı. Aslında amaç ve ihtiyaç amatör balıkçılıksa gidip sırf denize nazır olup denizi koklamak adına çapari, yemli v.s. denemeleri yapılabilir. Gerçi ufacık istavritleri katledip geri atmak ya da dediğiniz gibi garibim kedilere yem yapmak hiç de güzel değil doğrusu. Keşke eller tutulur cinsten bir şeyler çıkabilse semtimizden ama sizlerden ve çevremden duyduğum kadarıyla balık konusunda Bostancı bir hayli bereketsizmiş. Maltepe tarafına gelince yaklaşık bir yıldır gidiyorum fırsat buldukça. Çoğunlukla yeni iskele civarında oluyorum gittiğimde. İri istavrit alana hiç denk gelmedim şansıma. Gerçi kıyıdan 300-500 metre açıktan iyi istavrit alındığı forumumuzda da gündeme geldi ayrıca eş dosttan da duydum.
    Geçen sene sezonunda bol miktarda mezgit aldım iskele bölgesinden. Ayrıca yine yeni iskeleden sezonunda gümüşle, tavukgöğsüyle, zargana ipeğiyle v.s. ile yine bol miktarda zargana aldıklarına sıkça şahit oldum. Arada gümüşe gelen bonus kalkanlar ya da gümüş çaparisine dolanan palamutlarda cabası. Ayrıca Caddebostan dan da akşamları bu aralar eşkina alındığını duymaktayım.

4. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    bugün Bebek Koyu'nda idik..inanılmaz balık vardı boylarıda normaldi..:eek: :eek:

Son düzenleme: 3 Haziran 2007
  5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    bende yedikule sahilinde muaazam balık vardı ama hepsi serçe parmağım kadar belkide daha ufak ben hepsini geri attım sadece arada sırada gelen 15 parça istavriti aldım

6. manblue60

manblue60

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lüferlerrr
    slm

arkadaşlar dün(03.06.2007) sarayburnundaydım avşa gemisi yoktu ortalık fazla kalabalık değildi attığım her çapari dou çuktı faka iri istavritten eser yok yarıdan fazlasını attım geri bilginize ....

7. fedon

fedon

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçan balık büyük olur derler :)
    01.06.2007 2 gun once cuma gunu uskudardaydım istavrit-kraçe vardı birisi istavrit çaparisiyle sarıkanat çinekop aldı aksamüstü saat 5 gibi balık başlıyo bilgilerinize herkeze rast gele...

8. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Caddebostan erenköy taraflarında çinekop çıkıyor dün akşam yarım saatte 5 tane aldılar gözümün önünde. İlgilenenlere duyurulur :)

9. caglartunc

caglartunc

Adalar-bostanci-suadiye Civari

Haftasonu Adalar-Bostancı cakar ve Suadiye'de gezmedik yer kalmadı ama ne ben nede cevredeki tekneler ufacık kıraca istavrit dışında birsey alamadık.

Heybeli Ada'nın arkasındaki Camlık Koyu ve Burgaz Ada'nın önündeki Kaşık Adası kayalıklarında zıpkınla dalanlar vardı ama ne alabıldıklerını goremedım.

Adalar ve Bostanc civarında balık tecrübeli olanlardan yardım istiyorum.

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
  11. akadam

akadam Haluk

Favori Kamış:
    2 iğneli Sarkıtma Olta ve hırsızlı Zoka
    En İyi Avı:
    hala denizde olduğu için bi şey söyleyemiyorum.

bence avciperdeci arkadaşım orda rahat bi tatil yapar öyle gelir, yaz ayında bodrumda balık yapan yer azdır... anca bi iki çipra alırsa iyi...

12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Akadam abim çamur atma hemen :D:D
    Ne olmuş gittim yaptım tatilimi geldim :D:D
    Seninle gideceğiz biz tekne ile güvercinliğe hazırlıklara başla sen:D

13. caglartunc

caglartunc

Arnavutköy'de Kefal

Akşam üzeri saat 18:30 civarı Arnavutköy burnunda akıntının en yoğun olduğu burundaki fenerin önünde carpma ile çook güzel, 55-60 cm lık kefaller alııyorlardı.Sohbet ettim çok seyrekte olsa levrek alabıldıklerını soyledıler.
    İstanbul da kefal arayanlara duyurulur.

ÇAĞLAR TUNÇ

14. umurata

umurata

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    Palamut
    Akşam üzeri saat 18:30 civarı Arnavutköy burnunda akıntının en yoğun olduğu burundaki fenerin önünde carpma ile çook güzel, 55-60 cm lık kefaller alııyorlardı.Sohbet ettim çok seyrekte olsa levrek alabıldıklerını soyledıler.
    İstanbul da kefal arayanlara duyurulur.

Öğleden sonra aynı yerde çarpmacıların yanında zıpkınla dalan iki kişi vardı. beş veya altı tane aldıklarını gördüm. Zaten yaklaşık on gündür her gün aynı yerdeler. Gördüm amma gördüğüm bir başka şeyde hayvanların SİLME HAVYARLI oldukları idi. Konuşmalarına kulak misafiri olduğum kadarıyla ihtiyaçtan yaptıklarını anladım. (Ki çarpmacılarla daha evvel bir iki söyleşmişliğim de vardır) Bir şey söylemek veya uyarıda bulunmak yersiz olurdu. Zaten zıpkıncıların biri havyarlı kefallerden birini temizlerken, çıkardığı havyara bakıp her yıl bir evvelkine göre daha az balık aldıklarını söylüyordu. Oda biliyor hatasını.:( Bir tek kefal havyarının işlemden geçirildikten sonra para ettiğini söylemediğime pişmanım zira havyarlarınıda denize attılar.:eek:

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    zaten hem çarpmayla avlanıyorlar çarpma yasak değil belki ama balık avi için etik de değil bence hemde havyarlı balık tutuyorlar bunlara ne desem bilmiyorum

16. caglartunc

caglartunc

Merhaba Arkadaşlar

Adalar Bostanci-suadiye-caddebostan Civarinda Olan Arkadaslar
    Sizlerden Bilgi Almak Istiyorum.
    Nerelerde Hangi Saatlerde Olmam Lazim, Son 1 Aydir Baliga Cikiyorum Ama Kiraca Istavritten Baska Birsey Yok .

17. wagabonds

wagabonds

Favori Kamış:
    olta
    Arkadasım öncelikle aramıza hos geldin ama yanlıs yere konu acmıssın bence bu mesajı yazmadan önce bi merhaba bende aranızdayım deseydin daha makbule gecerdi

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    merhabalar
    :)

19. simendifer

simendifer Sennur

Bahsettiğin yerlerde istavritten başka bir şey olmaz. Hatta istavrit de olmaz ;) Onların hepsi kıraçadır... Yıllardır Bostancı'ya giderim at çek yapmak için, tutamayacağımı bile bile. Yanlışlıkla oltana bir tane kıraça gelirse, onu da suya salarsın zaten. :) Tavsiyem, daha ileriye Maltepe tarafına doğru gitmendir. ;) İşte orda istavrit bulursun. Zamanı geldiğinde, başka balıklar da bulursun tabi...

20. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    tekneyle çıkıyosunuz sanırım ayrıca caddebostanda kıyıdanda akşamları istavrit çıkıyo gecede eşkina yapıyo.teknedense şu anda kaşıkla kalamış önlerinde sarıkanat çıkıyo.adalar civarındada eteklerde iri istavrit yapıyo

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.