İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    sen en iyisi bize bir dua et nuri abi :D... aman deyim :eek: :D

neyse kıyı raporlarını işgal etmeyelim. adminem şimdi gelir elinde sopasıyla:eek: :D

2. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    arkadaşlar istanbulda kimse balığa gitmiyormu:) rapor yok hiç:)hafta sonu balığa gitmeyi düşünüyorum. sizden ricam, anadolu yakasında hangi balıklar nerede çıkıyor. cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

3. fish founder

fish founder Özgür

son 2 gündür gün batımı fenerbahçe parkında yaptığım yürüyüşler esnasında livarlarda ciddi miktarda kefal gördüğümü belirtebilirim.

4. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Bostancıdaki balıkçı ile dürümçüler arasındaki boşlukdan da baya kefal alan vardı.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yarın bizlerde bakıcaz bakalım balık durumlarına kısmetsebirşeyler diyebılırız herhalde yarın akşama.

6. TheProdigy

TheProdigy Şems

Favori Kamış:
    Olta ve Zıpkın
    Favori Makine:
    Shimano Exage 6000FB
    Bu gece galata köprüsüne gideyim diyorum.Balık durumunu bilen varmı ?

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Poyraz alabildiğince esiyor gitme derim.

sevgiler.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    O kefallere yediğim dürümümden arta kalanını atmıştım, birbuçuk ay önce.:) :D

9. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Abi zaten oranın kefalleri ayrı besili oluyo:) Malum bi yandan adana-urfa artıklarını biyandanda balık artıklarını götürüyorlar :D

10. deePblue

deePblue na

dün emirgan tarafında sabahtan biraz deneme yaptım çapari ile..tek tük geliyor balık. vakit geçirmek adına iyi oldu.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Dün tekne ile biraz icraat yapalım dedik.. Ama rüzgardan tırstık, balık olacak hiç bir yerde duramadık :( Sonrada gidip Beykoz'dan muhtelif erzak temin edip, rüzgar almayan kuytu bir yerde oyalandık. Demirlediğimiz ilk yer ümitvar idi, ama demir tutmadı. Bizde daha kıyıladık. akınıt ve rüzgar olarak yaprak kımıldamayan 15 - 20m ancak derinlikte bir yerde demir attık.

Yemli dip takımlarına büyük, cidden büyük, envay çeşit kaya balığı hücum etti.. Alttaki ortalama birini gösteriyor, daha büyükleri de vardı..

Bir tanede irice iskorpit. İstavrit ile yemlenmiş çinekop takımlarıma ise, mezgit, bolca mezgit. Gözleri dönmüş gibi, nasıl saldırıyorlarsa, kendini paket etmecesine:

Çapariler vs. de tek tük mezgit aldılar..

Av için öyle aman aman iyiydi diyemem ama, o demirlediğimiz yere tekneyi mangal yapmaya çekerdik hep, rüzgarı az diye.. Normal koşullarda orada suda hiç bir şey olmazdı. Resmen hiç bir şey.. Bomboş olurdu.. Ama ilginç şekilde mezgit vs. vardı..

Gidişte ki öğlene doğru gittik, normalde yer yüzünden milletin hır çıkardığı köprülerde in cin top oynuyor denecek gibi, tenhaydı. Kabataş, Arnavutköy vs. kıyıları da bom boş diyemesekte, normale göre son derece tenhaydılar. Bu da zaten balık olmadığının işareti..

Dönüşte, meralar biraz daha kalabaydı ama gene de az balıkçı vardı.. Demekki hafta sonu balık filan yoktu boğzda pek :(

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Senatoryumun önünde zaten başka balık gelmez. esasında bir takım indirseydin aşağı kimbilir kısmet o kadar mezgitin yanında bir lüfer takılıverirdi oltana....

13. oltacı_

oltacı_

Serdar teknede çok geniş görünüyor, Kısmet ile dünkü hava çok önemli 2 etken ama hava zaten belliydi, yine de günü yüzerek haftanın stresini atmışsınız.

Resim deki arkadaşı tanımadım..

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İndirdik zaten... Evet, göle yoğurdu çaldık, ya tutarsa?

Ama akıbet beklendiği gibi oldu haliyle: Mezgit saldırıları.. Belki, rüzgar müsait olsa, Çubuklu tarafları sürpriz olabilirdi. Aslında taaa Haliç'ten oraya giderken, hava biraz yatarsa Umuryeri'ne çıkmak ve ciddi ciddi lüfer peşine koşmak vardı.. Ama rüzgar tırstırdı milleti.. Bana kalsa gene giderdim gerçi, rüzgar deli gibi essede, dalga zayıftı bir hayli..

Benim mezgit vs. takımım yok, lüfer takımı olur genelde hep suya attığım.. Namı lüfer takımı ama, zaten o yeme her bir şey gelebiliyor.. O yüzden genelde lüfer takımı atarım hep dibe.. Su üstü zargana vs. takımlarını da, lüfer saldırılarından korumak için çelik telli filan yapıyorum zaten.. Boğazda nediren olsa da, bizim buralarda su üstü zargana takımı çok iyi bir kofana/lüfer avcısı oluyor.. Genelde, 3 kere zargana geliyorsa, 4-5 defa kofana/lüfer/çinekop, 8-10 defa iri istavrit, ama cidden iri istavrit, 700-800gr arası, 1-2 defa uskumru/lidaki, bazen levrek/ispendek, bazen kıyılatırsak ağzımızı açıp vatoz, dil balığı, gelincik vs. sık sık karagöz, minekop, eşkina, ispari vs. denk geliyor..

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kıyı raporu veriyorum. seninle artık bu konularda geyık muhabbetı yapmayacağım. çünkü yaklaişık 4 gündür çok gülüyorum. hatta bu mesajında beni güldürmeye devam edıyor.(Admine kesecek beni yoksa)

şakasın sen gerçekten!

Silivri ve güzelce taraflarına lüfer inmeye başlamış tutan arkadaşlar var çok kuvvetlı olmasada 6-7 balık alanlar olmuş.... bilginize......

Su üstü zargana vs. takımlarını da, lüfer saldırılarından korumak için çelik telli filan yapıyorum zaten.. Boğazda nediren olsa da, bizim buralarda su üstü zargana takımı çok iyi bir kofana/lüfer avcısı oluyor.. Genelde, 3 kere zargana geliyorsa, 4-5 defa kofana/lüfer/çinekop, 8-10 defa iri istavrit, ama cidden iri istavrit, 700-800gr arası, 1-2 defa uskumru/lidaki, bazen levrek/ispendek, bazen kıyılatırsak ağzımızı açıp vatoz, dil balığı, gelincik vs. sık sık karagöz, minekop, eşkina, ispari vs. denk geliyor..

yanında bol soğanlı bir salatada geliyormu bol sirkeli limonlu?

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Tutabileceğin en güzel balık orada birinci resimde mevcut. en güzeli ötesi yok..... Kaya balığı. ha kaya deyıp geçme o balığı çopk güzel bir şekılde temizlersen kı temizlemesini bilirsen yağda kızartması süper olur.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kaya balığının -irice olursa- güzel olduğunu bilirim.. Ama benim balık yemekle pek aram yoktur.. Genede ilk bir kaç -ve iri- balığı geri salıp vs. telef ettikten sonra, bunları biriktirdiler ve kaptan abimiz akşam güzelce temizleyip gereğini düşündü..

18. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    O kayalara laf söyletmem, dikkatli olun.:p
    Onlar ve gelincik benim prima balığımdır, herkes yiyemez, o başka.:)
    Serdar, zargana takımı sordum.?

19. ustalüferci

ustalüferci hakan

Favori Kamış:
    kamış sevmem kullanmam
    Favori Makine:
    el oltası en iyisi
    En İyi Avı:
    herkesin rüyasını ben tuttum
    herkese kolay gelsin rastgele

20. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    merhaba arkadaşlar bu hafta izindeyim şöyle gidip kıyıdan lüfere atıp deneme yapabileceğim bi yer varmı acaba nereye gidebilirim cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşk.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.