İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. oltacı_

oltacı_

Şu an imkansız gibi. Uzun denemeler ile çok seyrek sarıkanat alan var.

Ama gece yemlisi yapabilir yada izmaritle keyiflenebilirsin, Lüfergiller için biraz daha beklemek lazım.

2. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    bende emirgan tarafında denedim cumartesi günü ama yeme dokunan olmadı

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Eğer uzak atabilir, iyi bir yem, iyi bir takım kullanırsanız... Üsküdar ve bilhassa Sarayburnu'nda biraz şansınız var olabilir.. Eğer Yeşilköy, silivri vs. o taraflara giderseniz şansınız biraz daha yükselir..

Geçtiğimiz hafta içinde boğazın muhtelif yerlerinde makul miktarda lüfer alanlar oldu. Takip eden balıkçılar, bir kaç sürünün sarıkanat - çinekop peşinden boğaza girdiğini ama 2-3 gündür (Haftasonu, cuma) onlarında kalmadığını söylüyorlar.. Gerçi hafta sonu havaya bakınca, pek balık olacak hava gibi durmuyordu zaten..

4. askala

askala

selam arkadaşlar. galata unkapanı köprülerinde bu aralar ne çıkıyor? Bilgi veren herkese teşekkürler.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Abi zargana takımı yok o kalmadı (O takımın adı zargana tutan Lüfer ve kofana takımı aslında hatta zargana çaparisinden ibret çelık kasalı kofana takımı)

Abi güzel bi palamut pilaki tarifi vereyim ben olmazsa. bol soslu tarafından bereketli olur.ekmek bandırırız bol bol vah şimdi canımda çekmedi değil hani.

6. metkon

metkon Metin KONTART

Küçükyalı-Bostancı açıklarında kendi sandalımla geçen hafta ve bu haftasonu çapari ile 1.5 saatte sadece 5-6 iri mezgit ve 3-5 sardalya alabildim, istavrit hiç yoktu (yemli atsam herhalde mezgit yakalardım daha fazla, sanki mezgit var gibi)...Resmen kurudu ortalık bu bölgede son 2 sene yaz mevsimi istavrit açısından...2007 yazında aynı bölgede çok güzel istavrit yakalıyordum her çıktığımda 100-150 tane filan...

Bu bölgeye yakın başka bir yer tavsiyesi olan var mı ?

Son düzenleme: 28 Temmuz 2009
  7. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Köprüler tam manası ile felç.... Parmak boyunu geçmeyen mezgit var ve onun dışında unkapanı köprüsünde 4 cm lik kraçeler ve onları tutan birkaç terliksi hayvan...

8. ş.ceylan

ş.ceylan m.şamil ceylan

Güzelce açıklarında geçtiğimiz haftadan itibaren beklediğimiz istavritler kendini göstermeye başladı ve oldukça iri olanlarıda çaparilerimize takılmakda. Kıyılarda ise bol miktarda zargana mevcut. Geçen yaz yemlik zarganaları balıkçılardan para karşılığı aldığımızı düşünürsek olumlu bir gelişme. İnşallah zarganaların bereketi lüferde devam eder.

9. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Dün akşam Galata'da biraz gezip vakit geçirdim, kovaların genelinde kraçe vardı, izmarit göremedim. Yaklaşık iki saat içinde ara ara kendini gösteren sardalyalar sayesinde oltacıları yüzü biraz olsun gülüyordu. ;)

10. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Slm arkadaşlar arnavutköy tarafları nasıl haberi olan varmı
    Aldığım habere göre son günlerde izmarit çıkıyormuş.
    Bir aydan fazla oldu oltaların ne işe yaradığını unutadan deniz kıyısına inme zamanı geldi artık. Terapiye ihtiyacım var.

11. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Sabaha karşı rapala ile zayıfta olsa çinekop çıktığını duydum birinden , denemek lazım.

12. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Kazım en son pazartesi gittim.Çok seyrekti.Bir izmaritle iki üç mezgit alabildim.Ama pazar günü çok iyiydi.Nasip ara sıra denemek lazım.

13. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Cumartesi akşamüstü gidip sabahlamayı düşünüyorum.
    Balık bahane muhabbet şahane diyen arkadaşlarımız katılırsa sevinirim.

14. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Pazar Adaya gitmeseydim ben gelirdim Kazım abi Ama belki bizde sabahlarız ...

15. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bu sabah Arnavutköy civarında bir saat kadar ince takım ile olta salladım. İstavrit seyrek ve ince, arada sardalya ve mezgitle karışık biraz balık alıp eve döndüm. Orada bulunan arkadaşlar dün güzel istavrit yaptığını söylediler. Fakat dediğim gibi iri istavrit seyrek olarak geliyor.

16. heckar31

heckar31 kerim

tebrikler güzel av

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evde sıkıldık, oğlanla beraber öğlene doğru Galata'ya yollandık.. Saat 14:00 gibi bir yer bulup takım attık.. Bolca mezgit olduğunu gördük. Arada sık sık izmaritlerde eksik olmadı. Nadiren de istavrit. Akşama doğru istavrit çoğaldı bir hayli. İstavrit dediysem, kıraça, çoğu pek küçük, iri denecek kadar olanları da, giriş seviyesi sayılacak kadarcık..

Akşama doğru ilginç bir şekilde, çaça bastı ortalığı. Çaça ile sardalyayı pek çokları karıştırdı haliyle. Değişen bir şey yok gerçi.. Dipten, yemli ve çapari ne olursa, bir hayli yoğun denecek kadar çaça topladı..

Tahmin ediyorum, 15 - 20 gün sonra ancak balık var demek mümkün olacak gibi..

18. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Merhabalar yeniden ustalarım..Yarın yani pazar sabahı saat 5-6 gibi balığa çıkmayı planlıyoruz..Sizce verim alabileceğimiz yerler nere..Kıyıdan avcılık yapıcağız...bizim aklımıza gelen boğaz ve galata koprusu oldu kiiii bugun heryeri dolaştım sanki sırf mezgit var gibi :):):) ufak ufak istavrit vardı...Sizce nereye gitmeliyiz..Saat 12 gibi yatmayı planlıyoruz erkenden yardımcı olursanız çok sevinirim ve gelmek isteyen kişileride anadolu yakasından alırız..

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aslında, bu zamanda sarayburnu sürprizlere gebe olur hep.. Gidip denemek iyi netice verebilir. Mırmır, ispari, kalkan (evet, kalkan) iri istavrit, lüfer, palamut, kefal gibi balıklar denk gelmesi gayet mümkündür.

Ama gidin gidin, illa da bunlardan 2-3'ünü kovaya doldurursunuz demiyorum, bunu böyle anlamayım.. Ama bunlardan bir kaçı denk gelirse de .ok şaşırmayın..

Yok, kovamız dolsun ötesi kalsın diyorsanız.. Galata köprüsünde yer bulabilirseniz, bir kova dolusu mezgitiniz garantili olacaktır.. En azından çaycısı filan gelir, nispeten konforlu bir avlaktır.. Başka yerde de mezgit ve ufak kıraça bulursunuz, hatta daha bol bulursunuz, ama Galata'da mekan daha rahat...

20. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    ilgine saol kardeşim..sarayburnu bak aklımıza gelmemişti...Bencede en guzeli orda denemek...At çek yaparak yorulmak sonrada galatada oltaları salmak galiba :):):):)
    Bu arada gelirseniz memnuniyetle bekleriz..Ümraniyeden hareket edicez..Sizi e-s uzerindende araba ile alabiliriz.

Son düzenleme: 1 Ağustos 2009
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.