İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    abi gözünü seveyim gecen gun 8e 8 takımla hemde arnavutkoyde 2 saat te yarım kilo istavrit alabildim kıyı balıkcılıgı tekneye benzemez ;)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    kıyı balıkçılığı ile tekne arasındaki fark şu an itibariyle sıfırdır. o dediğin takım başlı başına bir risk. kendinde aramalısın biraz hatayı bence. o takımı sallamak bile insanı üzer bu şartlar altında 10-10 bile olsa dediğim gibi. o yüzden doğru zamanda doğru takımı kullan tutarsın balığı.

Biz tekneyle doğmadık diycem olmayacak(çünkü doğduk) ama şu an gidilirse bile bu balık tutulur. balık yok değil onu yedirmek sıkıntı.

kıyı balıkçısı yarım kilo istavrit tutabiliyor bir tekne balıkçısı şu anda 2 kg balık tutuyorsa bence sen daha karlısın.

Kısacası yok aslında farkımız. sonuçta kıyısı teknesi yok bu işin. ben hatırladığım dönemlerde Rumeli hisar önlerinde peynir tenekeleriyle balık tutardık. hatta 11 Eylül 1980 gecesini sabaha bağlayan gece dahi denizdeydik ihtilal sabahında.

durumu soracağımız merci çok uzakta değil yakınlarımızda. Balığı kraçeyi defne yaprağını çeviren satamayan ve denize dökenlere sormak lazım olayın aslını.

O yüzden 8e 8 takım kullanmayan tekneci benmi suçluyum yoksa seni 8 e 8 takım ve kamışla oraya gönderenlermi????

Sevgiler.

3. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Aliço, Serdar Köylü ve diğer Serdar Usta!!!
    Bende balık tutuyorum ama gidip alıyorum çapariyi oltacıdan sallıyorum denize çıkan istavritler benimdir diyip devam ediyorum. Abi bu işi çözmüş ustalar olarak ne zaman nereye gidiyorsanız şu gariban kardeşinizi de çağırsanız da bikaç bişey öğrensem. Tutun bu gencin elinden gelecek var bunda

4. nahzuvayy

nahzuvayy YAVUZHAN

Favori Kamış:
    albastar cosmos surf
    En İyi Avı:
    vatoz 2 kilo :) sazan 3 kilo
    aliço usta eline saglık allah razı olsun, bnm evime yakın bu mendireğe, buraya gece gittigimde nasıl takım ve yem kullanmam gerekiyo?

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ya böyle yapacaksın, makus veya yaver talihine razı olacaksın. Yada, çeşitli şeyler deneyip, tecrübeleri takip edip, gözünü sürekli açarak kendi kaderini kendin çizeceksin...

Bizimle (yada başkalarıyla, hatta tek başına) bir kaç kez gitmen sana elbette bir şeyler kazandıracaktır, ama aslolan sensin, kendini kendin eğiteceksin..

İşe ben bir şey bilmiyorum diyerek başlarsan, arkası gelir. Ama ezberlemeye çalışırsan, arkası hiç bir işe yaramaz. İzmarite hangi iğne gibi bir soru ve 1522 10 numara gibi bir cevap bekliyorsan, arıyorsan, emin ol ki yanlış yoldasın..

6. mix_lord

mix_lord ercan

En İyi Avı:
    30 cm lüfer
    üstadlarim Balik Duasina çikalim :)
    Gelsin Lüferler, Sarikanatlar Huhu Desin Palamutlar, çinekoplar =)

7. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kumburgazda tek tük gelen lüferden 2 gündür tık yok. Bollaşması gereken tarihler ama tamamen yok oldu hayırlısı bekliyoruz...

8. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Merhabalar dostlarım..Yaklaşıl 4 gündür izinli oldugun için aralıksız balıktayız...Dusunun sadece balıkları eve koyup 3 er saat uyumaya geldik..Gecede avlandık gunduzde ama malsef tık yok :(:(:(:(:(:( iş inada binice çok zevkli oldu ama istediğimiz balıkları teknedend alamadık kıyıdanada...raporu aşağıdaveriyorum

15.10.2009====galata,üsküdar,kanlıca,beykoz,vaniköy ve ,ilerisi ( ÇIKAN BALIKLAR ÇOK AZDI..MEZGİT,İZMARİT,SARDALYA,HAMSİ,KIRAÇA VE KEFAL )KOVA FEKAL OLMASA DOLMAZDI BİLE .9

16.10.20009==-ÇUBUKLU ( KIRAÇA,İZMARİT,ZARGANA,KEFAL .... İLK GUNDE DAHA KOTU )

17.10.2009==- ORTAKOY, BEBEK,TARABYA,KİREÇ BURNU ( KIRAÇA,MEZGİT,KAYA BALIĞI,BİDE O ZEHİRLİ BALIKLARDAN BOL BOL NE İSE :) )

18.10.2009==ÜSKÜDAR,BEYKOZ,HİSAR ( MEZGİT,KIRAÇA,SARDALYA ... TOPLASANIZ 30 TANE YOK :( )

NE OLDU BİLEMİYORUM AMA EN AZINDAN BİRAZDAHA İSTAVRİTLER BUYUMUŞ OLMALIYDI...İLERİYE ATIYORUZ YOK ,, YAKINA ATIYORUZ YOK..YEMLİ YAPIYORUZ YOK..TEKNEYLE ADAYA GİTTİK 40 MİLYONLUK BENZİN ALDIK,ZEVKİ HARİÇ DEYMEDİ BİLE...EN AZINDAN BİRAZ DAHA BAŞLAMALIYDI..NE OLDU NASIL OLUCAK BİLMİYORUM..USTALAR BU SENE HARİKA LUFER YAPICAK DİYO AMA DU BAKALIM..HAYIRLISI 1 AY DAHA BEKLİCEZ..GERÇİ ŞİLEDE BACANAKLARI PALAMUT ALMAYA BAŞLAMIŞLAR AMA YAA NASİP BAKALIM...

BU ARADA KEFALİ YAĞ ELMA SİRKESİ VE SARIMSAKTA 1 GUN BEKLETİN VARYA HARİKA OLUYO ISGARADA..BEN İLK DEFA BOLE KEFALDEN TAD ALDIM LOKUMM LOKUMMM :):):):):) SİZERDE BİZLERİ VE AVLAMA ALANLARINIZI SOYLEYİNKİ BİLGİLİ OLALIM..HABERLERİNİZ 4 GÖZLE BEKLİYORUZ

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Üyelik görevi olarak nacizane hatırlatma

Değerli Dostlar.

Yasal zorunluluk ve Etik olarak
    Kraçaları yakalamıyor ve mümkünse zarar vermeden geri salıyoruz.

Gerekli özenin gösterilmesini rica ederim.

Tüm dostlara Keyifli Avlar dilerim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Taktik değiştirmek gerekiyor Dewilefe..

Peki hangi taktiğe bakacağız? Valla onu bende bilmiyorum..

Ama;

mekan + taktik = balık yok..

Bu denklemde, mekanı değiştiremeyeceğimize göre, ancak taktiği değiştirirsek belki sonuç değişecektir.. Aklıma gelen tek bu.. Bir ay önce, haberini alıyorduk lüferin, ama olmadık yerlerden geliyordu, dipten değil, orta sudan alanlar vs. Bilmiyorum belki böyle yapmak lazım..

Yada bekleyeceğiz, gözlerimiz yollarda, bakarsın gelirler bir gün.. O gün oltamızın suda olmasını umut edeceğiz, eğer geçer giderlerse birde, bak o zaman asıl meseleye..

11. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Uğur, sanalda büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geldiğinden, forum içerisinde büyük harflerle paylaşım yapmamanı rica ederiz.

Ayrıca Tarkan arkadaşımızın da belirttiği gibi, kıraça avlamıyoruz. 13 cm boy limitine uyulmasını ve kıraçalarla ilgili paylaşım yapılmamasını da rica ederiz.

Teşekkürler.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    ben artık balığı unutuyorum galiba. sabah erkenden son bir kez daha balığa çıkıyorum arkasından tekneyide karaya çekiyorum. hayırlısı bakalım. böyle giderse biz bu balıkları unutuca galiba. bakalım bizim karaya çıkmamızımı bekliyormuş balıklar hep beraber göreceğiz.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Peki biz ne zaman lüfer göreceğiz?:confused: :eek: Abicim etme-eyleme. "sağlam yerler"den :)D ) haberler gelince, dayanamaz tövbeni bozarsın. Hele sabret bir hafta daha. En azında cumartesini bekle derim?

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Abi daha iyi avlar yapabilmek adına teknenin zehirlisini yenilemek şart o yüzden çok kısa bir bakım yapmak farz oldu. yarın çekerim 2 gün kurur cuma zımpara cumartesi 1 kat beyaz ve zehirli. parzar 2. katlar. veya pazartesi. kısa surede denize dönüş zaten üst tarafına hergün biraz biraz yapmıştım. epey iş kurtardık bu sene. bakalım. ayrıca cihazlar vs bağlanacak biraz işimiz var balık başlamadan kısa menzıllı koşmak şart

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bunu dediğin iyi oldu. Oh bee rahatladım.;)

İnşallah en geç salı gününe paşalarla dönersiniz artık.;)

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    inşallah abi bir sorun çıkmazsa kısmetse sulara döneceğiz en acilinden

17. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bu gün değil lüfer zargana bile tık etmedi...Kumburgazdan bilginize:(

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Görünüş öyle ki, bu sene lüfer ve diğerleri biraz hayal olacak :(

Bilmiyorum, pek çok kişi, bu sene bol balık olacağını filan söylüyor. Ben ise tersini düşünüyorum, ama yanılma ihtimalim büyük, yanılmayı da temenni ediyorum..

Kaynaklara bakarsanız, lüfer, karadenizden iner, az bir kısmı Ege'ye giderken, büyük bir kısmıda Marmara'da kışlar. Ama bu sene, Marmara da kışlasa ne yapacaktı lüfer? Marmara'da bu kış ve yaz, istavrit yoktu, nadir oldu.. Ne yiyecek? Ne bulursa onu..

Şu ara, dip oltalarına bol bol yavru kırlangıç geliyor. Görülmemiş bir şekilde, köpekbalıkları hep kıyılara sokuldu. Acaba bunlar neye işaret?

Eğer lüfer, Marmara'da kışlamış olsaydı, bu kırlangıçları yer bitirirdi.

Kış boyu, Hazirana kadar sarıkanat, çinekop eksik olmadı boğazdan. Çünkü, marmaraya gidemediler tahminen. Boğaz, marmara girişi, karadeniz civarında dönüp durdular. O kadar çinekoptan, İzmit vs. tarafları nasiplenmeliydi biraz ama hemen hiç denk gelmedi..

Peki başka? Başka bir durumda şu.. Marmarada dibe çöken lezin dipte hayatı bitirdiği ortaya konmuş halde. Bu ne demek? Dipte canlı yok demek. Bu dipte, marmarada kışlayacak olan balığın olmaması demek. Bu, lüferin marmarada yiyecek bir şey bulamaması demek. Balık aç olduğu yerde neden dursun?

Bütün bunlar, Marmara'da, zamanında karadenize geçecek yoğun lüfer olmadığını gösteriyor. Karadenizde üreyecek az buçuk geçenler, bolaracak.. Belki öyle oldu bunlar da Marmara'ya dönecek.. Ama marmarada oyalanabilecek mi? Zor.. Bu nedenle, transit geçip, av vermeleri düşük ihtimal olacak.

Bana bu parametrelere bakınca, vaziyet hiç iç açıcı görünmüyor. Bu bilgileri farklı yorumlamakta mümkün.. Ama vakti geldi, zamanı geldi.. Poyraz boyuna basıyor, ama ortada tık yok.. Alışılmadık yerlerden, alışılmadık şekilde yapılmış bir kaç avdan başka bir şey yok.. Bol olacak lüfer, kendini biraz belli ederdi sanıyorum..

Umarım yanılıyorumdur.. Lüfere bakamıyoruz, en kolay yol, istavride bakmak.. İstavrit bolarırsa, muntazam olarak bol bol görülürse, o zaman belki lüfer umudu doğar.. Yoksa, karadeniz dolusu lüfer, akar gider boğazlardan, ruhumuz duymaz..

19. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Peki palamut ve çinekopta mı aynı şekilde olacak o zaman. Yani bu sene biz balık zevkini sadece sitedeki arkadaşlarla muhabbet ederek mi gidereceğiz. Çok fenaymış ya. Öleyim o zaman ben.

20. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Bir de nacizane bi fikrim var. Lüfere falan bişey diyemem de geçen sene bi ara hatırlarsanız karadenizde böyle ufak ufak denizanası gibi bişeyler türediydi. Heryer bembeyaz olmuştu. Balıkcı tekneleri açılamamıştı karadenize ağ atamamıştı. O muydu acaba bizim en dandik çaparilerle silme istavrit çekmemizin hikmeti. Nerdesin ey istavrit sana geliyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.