İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Alico, ben bir yerlerden alıp yazmam, aklımda olanı yazarım..

Resimdeki takımlarda benim değil zaten, internetten buldum resimlerini, şimdi nerden bulayım başka? Senin bahsettiğin eksikleri farkettim, ama işte "usta" olan birisi bunu yapmış koymuş, başkaları da "harika yaa... resmen ders bunlar ya ellerinize saglık biiip abi!" demiş, olay bu işte :)

Bunu sana söylemedik mi?

Eğer sen o yemi yatay tutmayı becerirsen, o zaman balık daha geniş olan yan görüşü ile farkedip, gene atlar.. Ama tepesindeki yem kadar olmaz.. Yemin çok daha usturuplu olması lazım gelir. Çünkü, balık tepesini görsede, yan ve ön stereoskopik bölgesi kadar iyi göremez, o "gölgeyi" kolayca balık sanır. Ama yandan gördüğü yem eğer hakikaten iyi durmuyorsa, o zaman pek yüz vermez..

Yan görüş, çok etkilidir. Çok daha geniş alanı görebilir alico. ama eğer takım düzgün ise, ancak o durumda iş yapar.. Sen, balığın yemin altına girmesi şansına bağlıyorsun bu şekilde balığı yakalamayı.. Biz ise, takımları vs. daha derli toplu yapıp, yandan gören balığında saldırmasını sağlayıp, daha çok vuruş almayı beceriyoruz, fark bu..

Güzel bir çalışma, devamının dileğiyle.. Umarım aynısını yemli takımlarınızlada yapıyorsunuzdur..

Ben ise gariban, kaşık veya rapalaya bakıp, bunu şu hızda çekersen, ardı şöyle başı böyle oynar, böyle çekersen şöyle batar, öyle çıkar diyerek, suyun dibine dalmadan aksiyonunu çıkarabiliyorum, ne yapayım.. Dudak nasıl olursa ne yapar, iğne nerden olursa ne yapar?

Zamanında, gençken, piyasada rapala filan yokken, olsada alacak paramız yokken, kendi sahtemizi yapardık. O zamanlar, öğrenciydik, vaktimiz filanda boldu.. Bol bol, damak nasıl olursa ne oluyor, iğne nasıl olursa böyle oluyor, denerdik, suda bakardık nasıl gidiyor, ne ediyor.. O zamanlardan kalmış işte, ele alınca sahteyi, ne yapar, ne yapmaz anlayabilmek..

O yüzden belki, takımlara vs. hep sahte gibi bakıyorum alico.. Bu tkaım suya girince, ne yapar, nasıl hareket eder, çok büyük oranda çıkarabiliyorum..

Ama bu kafi gelmez elbette.. Nihai karar, suya giren takıma bakarak verilmeli elbette.. Ki öyle yapıyoruz..

Ya sevgili alico.. Senin balık tutmak derdin yokmuş, balık bulucuda gördüğün balıkları alamamış olmanı saymazsak, ama bizim var.. Bizim teknemiz filan yok.. Apar topar gidilen bir hafta sonu kaçamağında tuttuk tuttuk.. Yoksa senin raporlarına bakıp tırnaklarımızı kemirmekten başka bir şey kalmıyor bize.. Tekne denk gelsede, bizim değil, diyemezsin ki, çek şuraya.. Parayla tuttuğun tekneci bile mızıldanıyor buna.. Öğlene doğru gideceksin, akşam gün daha batmadan da döneceksin.. Balığın mola verdiği zamanda sen balığa gideceksin. Bir kaç kişi toplanmışsın, adamlar kova getirmiş, doldurmak ister.. Boşverin şu istavridi hadi lüfere bakalım şurada diyemezsin.. İşte bu sebeplerden, Altından hasbel kader yolunu şaşırmış bir tek lüfer bile geçiyor olsa, gidip onu yakalayacak takım yapmak, kullanmak şart bize Alico..

Bizim, zarganayı salıp, altında bir lüfer geçse diye işi şansa bırakacak bir lüksümüz yok. Bizde o yüzden, takım, yem vs. işini sıkı tutup, balık tutmayı ancak beceriyoruz, ne yaparsın sevgili kardeşim, garibanlık zor zenaat..

Son düzenleme: 27 Ağustos 2009
  2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar sana söz verıyorum sen kendıne 2 gün ayarla senı cuma akşamından pazar akşamına kadar denizde tutacağım. kova olayıda yok livarlar senın bunu boyle dersen başım üstüne. hemde takımdan kımseyıde almayacağız yanımıza sen ve ben bakalım bizmi konuşacağız ellerimizmi ancak bu kadar konuşmaya bu kadar yazmaya karşın balıksız gelirsek başta admine olmak üzere topa koyarlar bizi. Tarkanıda bu hoş günü bizimle geçirmesi için alırız. oda bize bol bol görsel destek sağlar. balık bulucuda her gördüğümüz balığı alırsak işimiz iş. palamutta olabılır arkasında lüferde olabılır. bilemıyoruz ama şimdi hak verıyorsun ama daha önceki mesajında bu konunun içinde sabah bu şekilde denmıyordu. ve bende o yuzden sıkılıyorum yazılanlara.

bu arada sen boyle giderse tum bildiklerimizi bizden alıp halka mal edeceksın gıbıme gelıyor.

Ayrıca bak sana birşey daha söylıyım altı bilgileren bir tanesi.;

Lüfer istavrıtı neren keser ortasından yanı kuyruktan dalar. gitti balık. zarganayı nerden keser ortasından. ama hiç bir zaman yandan dalmaz. dalamaz hep arkasından gelir. sen hiç direkt kafadan gelen bir lüfer gördünmü ben gördüm beden köstek lüfer tutarken bir takıma 3 tane bile geldiği oluyordu.

Levrek ise kafadan gelir ve emmeye başlar.

Yan,i dediğin bak burda olmuyor daha çok vuruş alman için yandan bu balık gelmez gelmedi gelmeyecekte.

lğfer her zaman arkadan gelir. o zaman yemin yüzüşü çok güzel olmalı bilhassa ilk iğneden sonrası kuyruğunu rahat hareket ettirmeli.

Şimdi biz neden istavriti şakşak yapıyoruz. neden zarganayı kanlı şaklşak kesıyoruz. neden Dikkat edersen bu operasyonların tamamı Hep ama Hep KUYRUK ile ilgili işlemlerdir. neden kafadan ikiye ayırmıyoruz bunları bir düşün olayı bir daha değerlendir bence

3. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Arkadaşlar bu tartışmalara özelden veya forumun başka bir kısmından devam edilse olur mu acaba? Burada sadece başlığa uygun bir şekilde İstanbul'daki durumu konuşsak yani daha çok pratik ile doğrudan ilgili konuları?

Teşekkürler

4. Haritacı

Haritacı Fatih Kaya

Favori Kamış:
    goldfish makina,markasız kamış
    En İyi Avı:
    15 cm'lik istavrit,yanımda hassas tartı yoktu:)
    Birkaç aydır gidemiyorum balığa ama sizleri takip ederek artık yavaş yavaş balık tutma zamanının geldiğini anlıyorum.Kireçburnu Tarabya civarında avlanan arkadaşlar balıkdurumu nedir anlatırlarsa çok sevinirim.
    Birde şu an iş yerinden kafamı dağıtmak eğlenmek için girdiğim balıkavı sitesinde en merak ettiğim bölümde karşılıklı tartışmalarla dolu sayfalar beni rahatsız ediyor,daha sakin olalım ve gereken yerde bu diyalogları sürdürelim.Herkese güzel avlar..

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Sevgili Aliço ve Serdar kardeşlerim.

Aranızdaki bilgi ve tecrübeye dayanan tartışmayı bazen zevkle bazen biraz endişe ile izlemekteyiz. Duyduğumuz zevk, hiç bilmediğimiz, yaşamadığımız yöntemleri bizimle paylaşmanız, endişe ise aranızdaki hitap şekillerinin bazen foruma katılan diğer kişileri rahatsız edecek şekile varması nedeni iledir.

Yukarıda mesajları bulunan iki arkadaşında yazdıkları gibi, aranızdaki konu forum sayfalarında tartışarak çözülebilecek nitelikten çoktan çıktı. Bu nedenle mümkünse artık konuya özel mesajlar yolu ile devam etmenizi " SİTE YÖNETİMİ " adına özellikle rica ediyorum.

Her ikinizde son derece değerli, bilgi ve tecrübelerinden faydalandığımız, anlayışlı arkadaşlarımızsınız. Ricamızı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

Malum lüfer sezonu başlamak üzere, her ikinizinde hangi yöntemle olursa olsun bol avlar almanız dileği ile.

Saygılarımla

6. nidya78

nidya78 Aydın

Site müdavimi olarak ben bu aşık atışmasının sürmesini isterim. Sabahtan beri bu konuya kilitlenmiş haldeyim her 10 dkk da bi ne yazıldı diye bakıyorum. Bu yazışmalar özel mesajlara dönüşürse forumun amacına aykırı olur kanımca. Bence Serdar abi ve Aliço abi bir başlık altında devam ettirmeliler bu muhabbeti. Böylece bizlerde engin bilgilerden faydalanabilelim.

7. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Aydın,

daha önce münferit bir başlık altında da aynı tartışmalar yapıldı ama konunun olumsuz yönde değişim göstermesi ile konu kilitlendi. Bu sebeple, münferit bir başlıkta da tartışılmasını çok doğru bulmuyoruz yönetim olarak. Gerçi şu anda lüfer yemleme ile ilgili yine bir münferit başlıkta tartışmalar süregidiyor, oradan da takip edebilirsin. Ancak bu tartışmalar forum üyelerini rahatsız etmeyecek seviyede devam edebilir, aksi halde bizler de müdahale etmek durumunda kalırız. Kişiselleştiği anda özelden devam edilmesi en uygunudur.

8. nidya78

nidya78 Aydın

Ordaki konuyuda takip ediyorum. Lakin ne Serdar Abi'nin, ne Aliço Abi'nin sınırları aşacaklarını düşünmüyorum. İkiside belli seviyeye gelmiş insanlar olarak görülüyor burdan. Sınır aşılabilir mantığıyla mükemmel denilebilecek bir paylaşımın özele kayması bana göre sitemiz için çok talihsiz bir durum olur. Aşılan sınır olursa müdahale ve uyarılarla düzeltilebilir; lakin bu paylaşım özele kayarsa onca bilgi hiç bir şekilde siteye dökülemez. Şayet ben bu sitenin yönetiminde olsam kesinlikle ve kesinlikle bu atışmanın sürmesi taraftarı olurdum. Ama seçilmişler olarak bu şekilde karar vermişseniz bize de tüh yazık oldu demek düşüyor malesef.

9. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Rapor okumak için bakıyorum birbirine laf sokan insanlardan başka bişey okuyamıyorum atan atar tutabilen tutar öle olmaz böle olur bırakın bu egoları balık işi keyif işi keyfinizi kaçırmayın haybeye burayıda meşgul etmeyin.

10. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Ben de Aydın arkadaşıma tamamen katıldığımı belirtmek isterim. Sonuçta her iki duayenin de tartışmaları onların seviyesinde olmasak bile bize de oltalar, takımlar ve balığın nasıl tutulacağı gibi konularda ziyadesiyle bilgi veriyor, ayrıca tartışmalarını çok seviyeli bir şekilde yürüttüklerini düşünüyorum. Bu arada her iki duayenin de beraber gideceği bir avın raporunu okumak hem benim hem de diğer birçok arkadaş için çok çok büyük bir zevk olur kanısındayım.

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Zaten seviyeyi düşürürlerse kulaklarını çekerim.:)
    Değil mi Serdar?
    Değil mi Ali?

Seviyeli insanlar hiçbir zaman seviyeyi düşürmez, olsa olsa yükseltir.

Ben ikisine de tekrar teşekkür ediyorum.

12. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, şu anda münferit bir başlık altında devam ediyor yazışmalar. Ama olumsuz yazışmalar olursa müdahale etmek durumunda kalırız, bunun için yapabileceğimiz başka bir şey yok ne yazık ki. Ancak bu başlık altında kesinlikle devam etmemeli, zira bu başlık yeri değil.

13. ergir

ergir ergir

bence tartışmalar gayet güzel ve seviyenin altında hiç bir yazıda yok sadece arada bir adrenalin yükseliyor o kadar ki oda normaldir.konuyu zevkle takip ediyorum.foruma girdiğimde ilk aradığım başlıkta burası.:)

14. deePblue

deePblue na

kalenderde akşam suyunda çaparime 2 tane -sadece- kafası olan istavrit geldi :D

15. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Allah ne isterse iste bu güzel haberi verdinya ...

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Sahte balık atan oldumu peki bu canavara...

17. simendifer

simendifer Sennur

Çok yakın tarihte Kalender başlar o zaman. İki istavrit kafasına iki lüferden daha çok sevinen, bizden başka kaç insan vardır acaba merak ediyorum. :):)

18. deePblue

deePblue na

alparslan etrafta pek kimseler yok zaten bu ara. sahte çalışan da yoktu.ben niyetlendim; ancak uygun kamış yanımda değildi :rolleyes:
    hadi bakalım güzel günler yakındır.benim de ilk tecrübem olacak inşallah.tutanları izlesem yeter bu sene.

sennur hanım inanın ben ilk önce ürktüm.ilk kez başıma geliyor böyle bir şey. o muazzam çenenin ve dişlerin gücünü hissetirmeye yetti bu olay :)

19. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    yoziru iste :D :D

20. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Strike pro olmazmı :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.