İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Alp Eren abi eğer takımını kendin yapmıyorsan akşam balık alman biraz zor olur diyebilirim akşam çok takım seçiyor ...

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Ne demek istemişsin hem soruyorsun hemde bizim bildiğimizin dışında birşey yazmıyorsun çiziyorsun ne çizdin arkadaşım sen boyle nedir bunlar.

Sen gerçekten şakasın ! gr/m2 ler küpler hesapları bu çizdiklerin nedir ne saçmalıktır bunlar ne anlatmak istiyorsun.

Kaşık arkasında yem dik durmaz arkadaşım asla durmaz. kaşık çektirme ile sadece parıltılı tarafı dibe veya havaya bakar. bak yine kapacaksın şimdi taktikleri ama sen dahisin ya herkese martaval atıyorsun yok şöyle yüzer böyle yüzer diye. kaç kere kaşık yüzdürdün söyle bakalım. abık sabık çizimler denge merkezleri arşimet yok lu bu yok bu atıp tutuyorsun yıne meydan boş ama şurda bir usta adamda çıkıp sana gerekeni söylemıyor ya onuda anlamıyorum doğrusu.

Arkadaşım yem daha rahat yüzer kaşık arkasında. benim dediğimden ne farkın var senın. bizde halkadan geçir demişiz sana. bizde yaprak tak demişiz. ayrıca sen kaşığın daha yüzüş şeklini bilmiyorsun daha. nedenmi, bu takımın önünde kurşun vardır ağırlık olayı. ve yemın et tgarafı yana bakmaz ya alta bakar yada parlak tarafı bakar. hatta bak bazen ne olur. bir zarganayı 8 e bölersin kaşık arkasına. takarsın kaşığın önünde bir halka ve arkasında bir halku bulunur. yanı senın kuvvet hesapların yersiz. Sen daha kaşığın suda ettiği hareketi bilmiyorsun. kaşık dur kalk dur kalk hareketi yapar yani öyle yüzmez nedeni ise kenarların eğiminden ve yuvarlaklığından kaynaklanır. kısaca kamburluğundan

Dur sana şurda benım kaşıklarımın bir resmi olacaktın ekliyim bulabılırsem de bilemediğim şeyi görelim. kaşığa gerek yok ben balığı çay kaşığı ile de tutabilirim.

3. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Abi kendim yapmıyorum daha doğrusu yapamıyorum ama yapan bi arkadaş var tavsiyen olursa ona göre yaptırabilirim

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Alp sen al çaparini git balık bugunde yapmış arkadaşlar epey tutmuşlar zannederim artık gelmeye başlıyor.

5. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Baştan çapari 5 6 iğneyi geçmesin ve araları seyrek olsun 1. Morbeyaz içine kırmızı sim beyaz siyah farketmez 2.açıkyeşil içine kırmızı sim iğne farketmez 3. turuncu içine yeşilsim iğne farketmez ... Ama iğne boyları 12 numara iyi sağlam 12 beden 8 köstek bak gör etrafındakiler sana nasıl uzaylı gibi bakıyor ...

Son düzenleme: 27 Ağustos 2009
  6. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kumburgazda bu sabah ta ilk avlak yerinde iri lüfer ötekinde çok bol sarıkanat var.İriler çok seyrek geliyor.

7. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi Dün gittim sarayburnuna ince çapariye kıyıdan seyrek balık vardı ama o tekneci abilerin yaptığı ayıp gelip önümüzde öyle istavritmi çekilir bizdekide can :D Bir an düşündün dedim 150 yi basıyım açığa aşşağı doğru yürüyüm ne gelirse geri vazgeçtim ama cumartesi teknik o açıkta arıcam balığı sabah ...

Hehe Alp ler karıştı :):)

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Öndercim süpersin tamam demekki olay balık meralamaya başladı bugun hava dahada yatıyor. bakalım olacak hafta sonu bişeyler galiba oyle hisediyorum. ben oltacılığı bıraktım. insan yemli lüfer tutmanın derdındeyım.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet balık tam dediğin yerde tutuldu dün aynen dediğin güzergah doğru yerdesın

10. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    8 köstek çok ince olmaz mı

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Olmaz dahada güzel balık almanı sağlar hava karardıktan sonra takımı süzerek gel ama takılan yerleri iyi saptaman lazımki herseferinde koparma saat 6 dan sonra kamışın atarı ile at kapa oynuya oynuya gel arada iri tirsiler biniyor dibe inincede eşşek istavriti biniyor bazen resmen çapariye surf yaptırıyorlar :D :D ...

12. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Valla ben pes ettim artık bu havanın yatacağı yok. Sabah saat9-9.30 'a kadar hava güzel balığıda zaten o saate kadar alıyosun sonra hava 5-6 gidiyor balıkta yok oluyor.

13. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Bahsettiğin gibi bi takıma kaç gram gider. Ortalama tabi

14. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    sağlam bi 12 ise atanda iyiisi 60 75 grm rahatlıkla atar

15. 3182

3182

Ferrari anlatsana 5 gram kurşunlu 2 tane ince takımı nasıl denize attığını :?

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Anlatayım Kadem abi beni sinir ettiği için ve dandiktakımı yüzünden koptumu ne oldu 1 taneside elimden düştü noldu ben birinden bişeymi saklıyorum sanki..

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    :)

Sana kaşığı ne için taktığını anlatıyoruz.. Yemi dengeleyip dik dursun diye.. Ve ne diyoruz: Pek başarılı olmaz bu işte.. İşte o yüzden, yani senin dediğin gibi, aşağı, yukarı vs. baktığı için, amaçlananı tam yapamadığı için pek başarılı olmaz.. Arada bir, boyu, suyu vs. denk gelir, yem düzelir, lüferde şak diye yapışır o anda..

İşte bu yüzden altında olan balığı tutamıyorsun alico... Bizde sana bunu söylüyoruz.. O kaşık, denge için var aslında. Ama yapamıyor. Söylediğin gibi, dönüp duruyor. Çünkü kafi gelmiyor. Hasbel kader tutarsa denk gelip, o zaman lüfer livarına giriyor.. Şimdi anladın mı?

Hasbel kader nasıl denk gelir? Mesela? Pek bilinmeyen bir balık vardır: Rina.. Kumun içinde saklanır. Lüfer bunu yemek için iyice dibe yapışır, senin kaşıkta tepesine gelir, yüz gösterir, lüferi alırsın.. Ha, lüfer tependen geçiyorsa, pek alamazsın, çünkü balıklar alt tarafalrını pek göremez. O yüzden avcı hep alttan dalmayı tercih eder..

Sen arşimet kanunlarını vs. ne lan bunlar diye kenara atabilirsin.. Ama onlar küsüp yemini terk etmezler. Dediklerini de yaptırırlar, emin ol, senin onları kazımaman, onların varlığını değiştiremez.. Senin yerinde olsam, onları önemser, onlardan faydalanmaya bakardım..

Ve işte o kaldırma, hidrodinamik vs. meseleleri senin altındaki balığı tutamamanın sebebi..

Git kıyıdan vs. seyret, Sarayburnu'nu mesela.. İşte o söylediğin gibi, dededen kalmış takımları, aynen dediğin gibi nizami olarak yemleyip atan bir sürü balıkçı teknesi olur, aralarında da sen.. Ve bakarsın, çoğu zaman, hepsi aynı takım, aynı yem ile atarken, birisi bir tane çeker, öbürleri seyreder. Uzun bir müddet sonra, bir başkası.. Öbürleri kaş altından bakar..

Lüfer ise, sürü ile dolaşan bir balık.. Eğer doğru düzgün yem ve takım kullanıyor olsalar, emin ol sanki aşağıda biri marş marş demiş gibi, lang diye dolar bütün takımlar.. Herkes çekmeye yetişemez..

Kaşığın faydası, yemi dengelemek.. Başkaca bir faydası var mı, varsada, major fayda, denge.. Sen bunu sağlayacak şekilde yem filan takmıyorsan, elbette o faydayıda göremez, boş dönersin.. İşte o yüzden, altta sürüyle lüfer varken, 40 tekneden birine isabet eder yakalamak..

Kaşık kullandım mı? Çoook.. Soruyu bilene hediye edeyim dediğim kaşıkları kolye niyetine boğazıma dizmek için almadım herhalde.. Sonuç, bence bir halta yaramaz... Sen şimdi diyeceksin, amanda sen becereksizsin, şu bu.. Olabilir biraderim, sen 30 senedir boğazda el oltan, kaşığın filan tecrüben olmuştur.. Ama benim 40 yaşımdan sonra 30 senem yok o tecrübeye ulaşmak için.. Bana, olan tecrübemle balık yakalatacak bir şey lazım ki işte bende bunu yaptım..

Ve teknede, sağdan ben kendi takımımla atarken, soldan kaşık kafalı saldık, ben 5 iken onlarda bir oldu ancak.. Aradaki farkta işte bu oluyor haliyle..

Peki kaşık kafalı takımın ters tarafı ne? Aslında eldeki en güzel takımlardan biri.. Klasik takımlar içinde en iyi netice verebilecek olan biri..

Bu kötü bir örnek.. Çünkü, iğneler sert misina ile bağlanmış. Bu yemin hareketini kısıtlar.

Bu biraz daha iyi bir örnek. Fırdöndü ile bağlama, iğnelere daha rahat oynama imkanı sağlar, yem daha rahat hareket eder..

Peki hangisi daha iyi? İğnelere bakarsanız, upuzun bedenleri var. Bunlar ağırlık demek.. bu ağırlık aşağıya sarkma isteyecek ve fırdöndülü takımda iğnelerin düz hat gibi değil, uçaları aşaı sarkık ve çeken bir halde durmasana yol açacaktır. Bu nedenle her iki takımda, toplamda birbirine yakın hareket serbestliği sağlar. Genede, fırdöndülü olan nispeten daha iyi netice verir.

İşte bu takımın sorunu bu.. İğnelerin büyük saplı olmasından dolayı fazla ağır olması.. Yem suda yok denecek kadar hafiftir.. İğneler ise ağır.. Yemin dengesini çok kötü etkiler bu durum..

Akıntıya pek güvenmeyin.. Dibe yaklaştıkça akıntı azalır.. Bu statik değildir, saatine, gününe göre değişir. Suyun yüzü dere gibi akarken, dibe bir kulaç kala akıntı sıfır gibi oluverir, takımınız akıntının vereceği etkiyi sağlayamaz..

Evet, alico, kaşık kafalı takım gayet iyi olsada, maaalesef yeterli değil..

Eğer, o balık bulucuda gördüğün balıkları yakalamak istiyosan, işte o söylediğimiz sorunları olmayan bri takım bulacaksın Alico.. Ben öyle yaptım, karşılığını aldım..

Yok bununla devam edeceğim diyorsan, Arşimeti aklından çıkarma, yemini iyi ayarla, suda düzgün dursun..

18. 3182

3182

Palamut çaparisi hazırla malkoçoğlu.

19. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Ferrari bu nası makara abi ya:)

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:

Serdar Benim balık tutamamak gibi bir derdim yok arkadaşım bak açtığım konulara hatta bazılarını istavrit olarak arattır yarısınıda o açtı ve tarkanda var konu açan arkadaşlardan. benım derdım balık tutamamak değil.

Ben ne zaman nerde hangi balığı tutucam dersem tutarım bu sitedeki tüm arkadaşlarım bilir. ne dersek o kısacası.

Şimdi gelelim senın kaşıklı takımlarına. o takımın misinası değil yanlış olan arkadaşım o takım direkt olarak kaşığa bağlanmış halkasız ve fırdöndüsüz olarak komplesi yanlış kaşık denizde yan gelmeyecek. düz gelecek.

Kendini balık gibi düşün ve alttan geçiyorsun. parlak olanamı gelirsin yoksa bir çizgi şeklınde hareket eden nesneyemi. parlak olana değilmi. o zaman soyledıklerın tamamen ne modern fizikle. ne arşimetle ne şunla bunla suyun kaldırma kuvvetıyle momentumla bununla bağdaşmıyor. Ayrıca sen bunları nerden alıyorsunda yazıyorsun. bak ben sana hemen kendı bıldıklerımı aktarıyorum. ama yanlış yoldasın. Ayrıca Lüfer kaşık takımlarında ve uzun olta takımlarında iğnelerin üstüne bir daha kasa atıpta misina düğüm yapılmaz su tutar ki o zamanda fırıl fırıl dönmeye başlar.

Dinle o zaman O ilk kaşık varya madem meraklısın bu işlere o zaman başla bakalım antrenman yapmaya gagalık iğnesi kaşığın üstünde tek duruyor değilmi.
    onu oradan çıkart. 3 lü iğneyi al. çıkan ayağını bir tanesini sök olur sana ikili iğne ve oraya lehimle.

Ne oldu yaka kısmından tek takıyordun yemı ve donuyordu dımı şimdi ikili iğne taktın ve yem kamçı gibi durmaya başladı. bu birincisi.

kaşığın altına direkt mısına bağlanmaz oraya bir paslanmaz halka takacaksın. ve halkayada minik bir fırdöndü buda oldu sana 2

üçüncü olarak o birinci iğnenin ortasından düğümü kaldıracaksın nedenmi o şekilde olmalı takım. yoksa doner.

Alttaki kaşık zaten kaşık değil sarıkanat çinekop tutar. bunları yaz bir kenara başka bir yerlerde konuşurken anlatırsın

Ayrıca orada kullandığın misina sert değil tam kendısı 0,70 veya 0,60 gibi duruyor.

Ama dediğimi unutma sakın. Kendını balığın yerıne koy. Alttan gelirken Parlağamı yonelırsın ince bir çizgiyemi ondan sonra bana balık tutmasını öğret. hatta hepimize.

Sevgiler. biz rapalanın ve kaşığın aksıyonlarını gormek için suya dalan ve onunden çektırerek geçen nasıl hareket edıyor dıye zamanında çok çalışmış ınsanlarız o yuzden senın gormedığın ne takımlarla biz balık tutuyoruz bir bilsen hayaller almaz. unutma el elden üstündür.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.