İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Arkadaşlar en son Yenikapıda gelibolu sahteme bir lüfer irisi atlamıştı, bence sığ yerlerde sessiz zamanlarda popper tarzı sahtelerle deneme yapmanızda fayda var.

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    aşagısı kurtarmaz :D

3. saka

saka Engin

Favori Kamış:
    Lİneaeffe surf mill 4,20
    Favori Makine:
    Okuma safina noir 55
    En İyi Avı:
    Kaba Lüfer, 90 cm Turna
    Bugün galata köprüsündeydik.Süper bir mezgit akını vardı.Nasbimizi fazlasıyla çıkarttık.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

Evet arkadaşlar şimdi sadece Alico olarak soruyorum. nerde yazalım.
    Yada yazmayalımmı? tartışmayalımmı? anlatmayalımmı? Burda tamamen bilgi aktardığımıza inanıyorum ben. boydan boya. tek tek satır satır.

Burda biz suçlu değiliz bu konularda etiye sütlüye karışmayan bu işi biliyorum ama konuya müdahil olmayan arkadaşlara sormak lazım durumu. eğer bu tartışma-bilgilendirme sadece ve sadece iki kişi arasında yürümeseydi. ki bir sürü arkadaşın çok ama çok tecrübesi var konu daha güzel yerlere gelebilirdi.

Sıkıldığınız noktalar kıyı raporlarında mı konunun ilerlemesi. yaklaşık 10 gün boyunca umuryerını tartıştık. tartışma sen bilirsin den çok olurmu olmazmı noktasında yürüdü. birisi olur dedi biriside olmaz. arkadaşım neden oluru anlattı ben ise neden olmazı. bundan rahatsız olunan nokta nedir. Arkadaşlar. bizler amaca uygun yazılar yazıyoruz. yeri ve nerde yazıldığından çok takımlarla ilgilenilmesi bence daha tercih nedeni olurdu. Lüfer yemlernirmi? ben yemlenmez dedım serdar ben yaparım olur dedi. arkasından takımalra girdik. ki bu bilgilere ulaşmak için yıllar geçti. hangi amaca hizmet etmek için uğraştığımızı bilmiyorum ama birşeyler vermeye çalıştığımıza inanıyorum ben.

Ne yapalım bizlerde asılan av raporlarına ne kadar güzel diyip yeni katılan arkadaşlara hoşgeldinizden başka birşey yazmayalımmı? Şurda bu konuları okuyan hangi arkadaş birşeyler almadı konuların içinden hangisi kaşığa takım nasıl bağlanır iğne nasıl olur dye düşünmedi.

hangi arkadaşım aaa alico atıyor ya bu boyle olmamalı, yada Serdara bak ne kadar saçma yazmış demedi. tartışıyoruz. bilgiye yönelik. ne zaman küfür edildi. ne zaman terbiyesizlik oldu ne zaman tartıştık konu silindi? bunlar yaşanmadı bizim aramızda yaşanmazda. o kadar tartıştık adama kankamızsın dedik. sonuçta beraber balığa gidelim dedik. Nedir sorun olan ?

Biz zaten balığı tutan insanlarız ve inanın kimseye de ihtiyacımız yok.
    Burda sadece ve sadece dostuz arkadaşız abi veya kardeşiz. bizi rica ederim küstürmeyin bizlerde küseriz kırılırız darılırız bizlerinde ruh hali değişken bizlerde sıkıntılı olabiliriz. ama burda biz yazıyoruz. hangi amaçla Lüfer ile ilgili bilgiler aktarıyoruz. arasanız bulunmayacak bilgiler. konunun bu başlık altında sürmesi veya devam etmemesi. burda başlamış ve yonlenmiş.

Bu kötü bu çirkin bu olmazdan ziyade alalım sizleride konunun tam ortasına buyrun sizde aktarın en ufak bilgilerinizi ben almasam ahmet alır mehmet alır birileri alır.

Özel mesaj yoluna ne gerek var açarız telefonu sabaha kadar konuşur tartışırız yada buluşuruz. yine tartışırız. biz herkese birşeyler vermeye çalışıyoruz.

Ego tatminine gelince biz o olayları çoktan aştık. tartışıyoruz. hangi yer hangi platform olursa orada. birisi olmaz dıyor biriside olur. yoksa banane serdarın yemlemesınden yanlış kaşıkla balık tutmasından hiç umrumda bile değil. ben gider balığımı tutarım. burda yazmanında anlamı yokki o zaman zaten biz bu işi hep yapıyorduk bundan sonrada yapacağız.

kararı bize bırakırsanız yazmalımıyız yazmamalımı işte o zaman bizim karar vermemiz gerekli........

Sevgiler.

5. ergir

ergir ergir

ben tartışmadan yanayım.zaten sizde yazmasanız heralde lüfer hakkında bilgi hiç alamıyacağız.ustalar neden fikirlerini belirtmiyorlar olumlu veya olumsuz.

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

En güzeli şöyle yapalım usta, ALİÇO&SKOYLU adlı bir konu açalım siz uzlaşamadığınız bir konu olduğunda orada tartışın isteyen girip okusun, ;) gerçi uzlaştığınız bir konuya henüz ben raslayamadım.:) Hem kimin adına özel konu açılmış bu güne kadar.

Şaka bir yana bence ikinizde ustalığınızdan önce en başta değerli insanlarsınız ancak konu bazen öyle bir boyuta geliyor ve tansiyonlar yükseliyor ki istisna olsa bile şahsa olmasada sinkaf olabiliyor. Hoş olmayan bence bu, yoksa kimin kime neyi ispat etme gereksinimi var.

7. cemal doğan

cemal doğan cemal doğan

Aslında sorun iki ustanın farklı alanlarda deneyimleri olmasında.
    Serdar usta ağırlıkla kıyıdan ve kamışla avlanan ve ona göre takım, yem ve alternatif avlanma şekilleri üzerinde kafa yoran birisi.
    Aliço usta ise tekneden ve el oltasıyla avlanan birisi.
    İkisinin bir müşterekte buluşabilmesi için ,kendi av sahalarında beraber bir tecrübede bulunmaları gerekir.
    Kimsenin neden karışmadığına gelince.
    Galiba en doğrusu,çeşmeye ellemeden bidon doldurmak..

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Arkadaşım Aliço ve Serdar bey bana sorarsanız her ikinizinde verdiği bilgiler tatmin edici bilgiler ve öyleki aslında aynı olayın sevdalılarısınız fark neredemi ayrı metotlar izlemenizde zaten bu farklılıklar bilgi dağarcığımızın gelişmesini sağlayan şeyler değilmi. Sevgili Aliço doğru söylüyorsun hakaret , küfür yok olmasıda zaten sizler gibi aklı kemale ermiş insanlara yakışmaz lakin Serdar beyle olan fikir ayrılığınızı daha evvelki başka bir konudan biliyorum ha bu demek değildirki neden aynı fikre sahip değilsiniz , bence bu yazıları okuyan arkadaşlar hem senin hemde Serdar beyin yorumlarını dikkate alıp denemelerde bulunabilirler. Bu gün senin dediklerini uygulayıp balık yakalasam Serdar bey yanılmış diyemem tam tersini yapıpta balık yakalasam senin metodun yanlış diyemem , sözün özü her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır. Saygılarımla.

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Daha fazlasını bilseydim, bu sohbete ben de katılmak isterdim.
    Ama iyi bir okuyucu olup, satır satır hatmetmeyi, yeni/farklı bakış açılarını ve arada verilen kıymetli tüyoları yakalamayı tercih ettim.
    Kişisel olarak ben bu müzakereden faydalandım. Her iki arkadaşa da teşekkür ederim.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Lüfer ve palamut Durumu üzerine.

Şu anda tarabyadan başlayarak tam keçiliğe kadar sardalye balığı çakılı durumda. ve 20 metrelere kadar balık hasır gibi. ve yıllardır bu balık boğazdan bu kadar yukarı hareket etmemişti. ve cihaz bile balığı geçemiyor o kadar yüklü dua edelim bu balık marmaraya geri aksın. Eğer bu sardalye havanın güzel oluşu ve havanın meralaması ile beraber yönünü karadenize doğru verirse. Bizim boğaza girecek olan palamut ve lüferlerimiz arkasından bu balığın devam eder giderler ve bizde hiçbirşey tutamayız. yani balık jkaradenizin sularında lüferi ve palamutu arkada sardalya önde başlar bir kovalamaca ve balık aşağıya akmaz sonuç olarak hüsranları oynarız. balık ne büyük teknelere neden küçk oltacılara yar olur karadenizde kaybolur gider.

11. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Bence bu iki üstada da müdahale edilmemeli.Gayet seviyeli tartışıyorlar.Biz de aralardan işimize yarar bilgileri alıyoruz.Zaten müdahele etmek demokrasiye ters.İşine gelmeyen bu kişilerin ismini görünce okumaz.Rahatsız oluyorum ne demek onu anlamadım.O zaman okuma,rahatsız da olma.Her şey kişinin kendi elinde.Bu adamlar küfür mü ediyor da rahatsız oluyorsunuz anlamadım.

Zaten eleştirmek kolaydır ama taşın altına elini sok desen kimse sokmaz.O zaman siz verin 1-2 kıyı raporu da okuyalım.

12. oltacı_

oltacı_

2 yaşlı ulu çınar, Oturmuşlar balıkçı kahvesine,
    Söylemişler tavşan kanı çayları,
    Yakmışlar zıkkımı( sigara)
    Bir taraftan püfürdeme yıllara karşı gelen ve dayanan çiğerleri,
    Diğer yandan teneke olmuş gilleri hissetmemekte o sıcak çayın sıcaklığını.

Hemen ileride bir toy delikanlı, Bakmakta Bu ulu çınarlara ve içinden geçirmekte
    "Yarabbi bu amcalar kütüphane gibidirler," Der, der ama dediğiylede kalır.
    Bu üstadların, üstadları yıllarca Hırçın deniz ile boğuşmaktan, Kar, Yağmur, Çamur demeden balıkta olup ta evin iaşesini kazanmak için neredeyse kıyılama
    yıllarını denizde geçirmişler ve sessiz yaşamaya alışmışlar.

Toy delikanlı ise 2 şansı vardı bilgiye ulaşmak için

1- Böylesi muhteşem amcaların kendisine balıkta olupta başarıya ulaşmayı anlatacak.

2-Yada tüm işi gücü bırakıp bir teknede çalışacak.

Bu ikisi olmadan Asla Püf noktalara ulaşmak çok zor ve hatta imkansız gibi.

Toy delikanlı ise ne bu amcaların anlatacağı beklemeye, Nede bir gemide çalışmaya vakti ise pek yok.

daykosi...ce.

Adabıyla tartışmak en iyi olandır,
    Küfür yoksa, Hakaret yoksa, Dışardan dolduruş yoksa...Herşey mertçe ise
    Tartışmayı Tartışmak kadar abes bir durum yoktur.

Arada birde şahit olduğum bir durumu kısaca anlatayım.

Geçenlerde Erginbalıkçılık'tayım Cevat beyin yanında, Yarın saat sonra birde baktım Serdar geldi, Kurt aramakta.

"Hayırdır Serdar dedim, ne kudu" filan deyince bana bu gece Galataköprüsünde sabahçıyım Kurtlarımı bir dökeyim dedi.

Meğer gündüz Ali ile yazışmışlar ve Serdar buna istinaden galataya gelmiş.

Cevat beyin ordan kaktık Galayaya geldik 3 saat kadar muhabbet ettik, Serdar yemlik yakaladı ( çenber iğne ile mezgit yakalamasındaki faydayı gözlerimle şahit oldum, öyle mideye inen bir durum söz konusu değil)
    Hatta evde misafirlerim olmasına ramen bu kadar sat takıldım.

Asıl diyeceğim balığa tutkun 2 insan söz konusu, Sevenleri var, sevmeyenleri var ama bizler kimseyi zorla sevmek yada sevmemek zorunda değiliz ki,

Ama şu var sevsekte, sevmesekte FİKİRLERE saygı duymak insanlık görevidir.

Forumlar ifşa yeridir, Gerçekler tüm çıflaklığı ile ifşa olunur.

Bu ifşa da ancak doğrular ile resimlenir, Doğrular ise tartışarak bulunur.

Yoksa forumlar avlak yeri bulma, belirleme ve nokta atışı yapılan bir yer değildir.

Birde şu var, Dışardan etkilenmeler çok oluyor.

Dışardan etkilenme deyince ve bunuda daykosi söylüyorsa kesin bir sebebi vardır.

Ali gibi gerçek balıkçılara ihtiyacımız var, Serdar gibi net kurtlarına ihtiyacımız var.

Bir çok arkadaş şahittir, Pek çok konuda ilklerin sahibidir Serdar hoca..Buda araştırma merakı ile ortaya çıkan bilgileri şükretmek lazım ki Serdar gibi bir meraklı var diye ortaya çıkmıştır.

Ali ise geleneksel balıkçılığın en iyi temsilcilerindendir. Pek çok kişi gıpta ile takip etmektedir.

İnsanları ayrıştırmadan değerlendirmek lazım, Ve aslında bizler değerlendirme yetkiside haiz değiliz ya . neyse.

Son bir cümle kurmak isterim.

Sanmayın ki kişiye özel bir durum vardır. Balıkta biri size biri hakkında olumsuz sözler ediyorsa, Biliniz ki bir başka gün sizin hakkınızdada olumsuz bir şeyler bir diğerine etmekte...

Bu tarz yaklaşımlar ile bir noktaya ulaşmamız imkansızdır.

Dostluk, Kardeşlik ve en önemlisi İnsana saygı.

Sevgiyle, Muhabbetle kalınız.

Rastgelsin.

13. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Eline ağzına sağlık Hamit abi.

14. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Gece istavrit avında sizce çaparideki iğneler siyahmı yoksa beyazmı olmalı ?

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Farketmez.. Çapariye bir iki tel fosforlu sim tak. Yada kösteğe bir fosforlu boncuk ekle. Pilleri sağlam, iyisinden bir LED kafa lambası edin. Çapariyi atmadan önce, 2-3 dk. fosforları şarj et..

16. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Kumburgaz da balık oturmaya başladı. Poyraz kuvvetlenene kadar balığı aldın aldın alamadın yarın sabaha...

17. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Gece çaprisinde beyaz iğne tercihimdir. Ama kırçıllı ördek tüyü vazgeçilmezdir!

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Önderim ne diyorsun dostum benım süpersın ellerine kollarına sağlık süper balıklar.

19. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Önder Maşallah bu güzel raporların devamı daha bereketli olması dileğiyle...

20. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

İşte bu güzel haber, balıklar harika masallah, daha güzelleri oltanızdan eksilmesin. Tebrikler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.