İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Haklısın kullanmadığımız ürünleri tavsiye etmemek gerekir. Ya da ürün hakkındaki fikrimizi deneme imkanı bulamadığımızı belirterek bildirmek daha doğru olur.

2. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    estagfurullah,alparslan kardes..ıyıkı uye olmusum buraya..

3. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    En iyisi abi söyleyipte kötü olucağına söylemeyip kötü olmak daha iyi ....

4. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    valla bende görmek isterim dogrusu 200"ü boşver abi 173 ün yüzde 20 sini al 134 metre filan yapıyor hakkaten iyi atıyormuş az bi mesafe degil...

5. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Sen de haklısın Alparslan ne diyeyim. Ama sen yinede bildiğini paylaş, balık bilmezse Halik bilir. ;) Tercih senin tabii...

Neyse konuyu daha fazla meşgul etmiyelim. Başka bir yerde konuşulur gerekirse. ;) Kal sağlıcakla...

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Evet Benim olmasada piyasadaki kamışların yarısından fazlasını kullandım Yinede kullandığımız kamışı önermekte fayda var ...

7. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ama sen de mağazada çalıştığını söylemiyorsun ki be Alp. Olmuyor böyle...

Bir konu aç malzemeler kısmına ve elinden geçen o kamışları kalite sırasına göre diz. Hatta online satış yapan sitelerden resim alıntı yapıp güzel bir çalışma yap. Tabiki sonuna da doğru kullanım ve doğru bakım sağlandığı taktirde yazmayı unutma ;)

Ama tabiki ben şuna inanırım, istediği kadar dayanıklı olsun herşey kullanımdan ve bakımdan geçiyor. Yani Allahın yarattığı kullar yıpranıp eskiyor bakmazsan kul yapımlarının ne haddine...

Mesela sen bilirsin Alba Cosmos serisini, bende o var. Düşük fiyatlı bir kamış olmasından dolayı güven vermeyebilir. Ancak gözüm kapalı tavsiye edeceğim bir kamıştır tabi benim gibi kullanacak olan kişiye...

Bir kez yolda bırakmadı beni ve istediğim mesafeye nokta atışı sağlayabiliyorum atarının minimum 30 gr altındaki seviyeye kadar.

8. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bildiğinden kasıt bildiğin ne varsa paylaşmandı. O da bir temennidir tavsiye bile değil, yanlış anlama olmasın.

Emre, kimin nerede çalıştığının bir önemi yok. Çoğu kişi kullandığı malzemeyi tamıyor yeri geliyor. Ne satıcılar var sattığı malzemeden haberi yok. Konu başka, bilip bilmemek değil.

Teklifine desteklerim, madem bu işle uğraşıyor, açsın bir konu bizde buradan takip edip bilmediğimiz malzemeler hakkında bilgi sahibi olalım.

9. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Haklısın tabiki Yasin abi ancak ben Alp'i tanıdığım için yazdım. Nice satıcılar biliorum sadece ürün satmak için robot misali çalışan ve balığın B sini bırak kelimenin içinde geçen A L I K harfleri alfabesinde bulunmayan. Çünkü balık sevdalısı değil sadece satıcı onun adı.

Alp tam bir balık tutkunudur ve bir süre çalıştığı mağzada bunun hakkını vermiştir inanıyorum. Çünkü böyle mağazalarda önce numune ürünler falan gelir ve bunları kullanırlar genelde. Daha sonra da teşhire çıkar. Hani başka sevdalı olmayan bir satıcı tam dediğin gibidir anlamaz merak etmez, ürünü alır teşhire koyar ve üzerinde zaten yazanları sana anlatır şöyle atar böyle atar diye.

Ancak şuda vardır biraz önce yazdığım mesajda olduğu gibi, kamış harikadır ancak doğru kullanıldığında. Ben bir kamış tavsiyesinde bulunurum, kişi bunu alır ancak benim gibi severek değil hor kullanır. 2 ayda 6 ayda bir balığa çıkar atar kömürlüğe, rutubet olur korozyon yapar vb.. Daha sonra kullanırken ölümüne sallar, atış denemesi değil güç denemesi yapar kamış çatlar sonrasında da vay Emre bunu önermişti aslında 5 para etmez...

10. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ben çalıştığı süre zarfında çalıştığım yerde ne kamış denedim nede misina çevremdeki tanıdığım insanlarım Kamışlarını denemek için veya can sıkıntısına atmışımdır Çevredikilerde Sosyete balıkçısı gibi shimanosu İtalcannası eksik değil :):) Ölmeden onlarıda kullandık D: ..

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Cosmos Kamış Albanın uygun bir kamışı olduğu halde güzel bi kamışı Şahsen ben beğeniyorum İlkkez surf kamış almak istiyenlerin alabileceği bir kamış Ama o bana gitmez :):) Rapalada Çinekop yemlidede Açık çaparisindede hep ağır kurşun kullanırım Benim işimi görmeye bilir ama ilkkez surf kamış alanlar için deneme sürecinde güzel bi kamış ...

12. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    kamis isi biraz kismet ben dam almstim 1 hafta icinde kirildi sonra bayaga tavsiye uzerine linefea extrem 180 4.40 aldim cok memnunum hatta golde sazana attigimda kamisi yasliyorum bagzen uzaktan bakiyorum cok endamli ok gibi duruyor aksiyonu cok iiy hassasiyet mukkemmel agirlikta iiy hafif makina ile butungun atcek yapabiliyorsun tek korkum bu kamisin basina bisey gelirse acaba aynisini bulabilirmiyim ha bana sorarsaniz bundan daha iyisi varmi diye kesin vardir *Zzplex italicana shimano etc.* ama nekadar ekmek okadar kofte;) tavsiyeleri dinlemek iiyidir ama kullanan kisilerden tabiki

13. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Extreme gerçekten güzel bir kamış O gelen istavritleri tektek sayıyorsun İndirime girdiğinde bende alıcaktım Üsküdardaki tanıdıklarla Konuştuktan sonra vazgeçtim son gelen partinin güzel olmadığı söylediler Öyle böyle vazgeçtik iyide oldu evdeki kamışlar boşa çıkıcaktı bütün paraya sahte aldık :)

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Emre açıklaman için teşekkürler. Kesinlikle haklısın kullanım malzeminin ömrünü uzatıyor. Benim gibi arada balığa çıkıp hor kullananlarda olmıyacak zamanda yaşanan aksilik ve kaçan balık için ah vah ederler.;)

Zaten benim söylediklerim kesinlikle Alp'in şahsında değildi genel olarak konuştum. Ne yazık ki ne seni, ne de Alp'i şahsen tanımıyorum, paylaşımlarından tanıdığım kadarı ile de zaten nasıl bir balık tutkunu olduğu aşikar.

Seninde söylediğin gibi sadece satıcı değil bu işin sevdalısı oduğunu ordan biliyorum. Ben sadece satıcılar içinde konuşmadım bir çok kişi kullandığı malzemeyide tanımıyor tam olarak. Benim anlatmaya çalıştığım, tenkit edilmek kadar doğal bir şey yok, bu haksızda olabilir. Ama tenkit ediliyoruz diye doğru bilğimiz şeyi ortaya koymaktan vazgeçmemek gerekir. Bunu da Alp'in, "bazen söylememek en iyisi" sözü üzerine söylemiştim.

Bu arada bendeki kamış dede yadigarı hatırası var bırakamıyorum. :)İnsan alışkanlıklarından kolay vazgeçemiyor.

Şu buluşmaları hafta içine alda bizde katılabilelim bu arada.;) Cumleten hayırlı sabahlar.

Son düzenleme: 7 Eylül 2009
  15. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Sonuna kadar haklısın, kullanıcı da tanımıyor bilmiyor kamışının huyunu suyunu..

Hafta içi de gidiyorum ben, kendime izin verdiğim zamanlar oluyor. Duyuruyorum da sık sık ancak genelde hafta içi katılım zor olduğu için haftasonu gideceğim zamanlarda yazıyorum. Ama ona da katılım sıfır oluyor nedense...

Bu haftaiçi gideceğim yine rüzgarın hafiflemesini bekliyorum ve sancımın geçmesini malum bu gün trakonya faciası yaşadım. Bu arada bilen kişiler ve bu illete maruz kalanlar vardır muhakkak. Sokulalı tam 12 saat oldu, yaram çenemde olmasına rağmen şuan bacaklarım neredeyse tutmuyor, oturduğum yerden kalkmam çok zor olmaya başladı ve resmen kaslarım tutmuyor. Aynı şekilde sol kolum da... Acaba acilde vurdukları iğneden olabilir mi diye düşünüyorum ancak 12 saat sonra böyle bir etkiyi iğne göstermez diye biliyorum. Son 3 saattir bacaklarım ve sol kolum fena... Neyse şu olayı bir atlatayım hafya içi acısını çıkaracağım nasipse beklerim...

16. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Yok Alp benim ilk Surf kamışım değil, ama ilk alacaklar için ben de öneririm. Dediğim gibi kullanmadan kullanmaya değişir. Benim tüm işimi görüyor, rapala ve lüfer yemli gibi ihtiyaçlarımı da.. He ağır kurşun dersen de 200 e kadar atıyorum. Kendi baba yadigarı kalıbımda 200 gr kurşun 170 - 180 e tekabül ediyor. Zaten hiçbir zaman kamışın atarının son sınırını zorlamayacağım için doğru bir atış ile hedefe nokta atışı layıkı ile gerçekleşiyor.

17. fish founder

fish founder Özgür

Arkadaşlar,
    kamışlar hakkında yapmış olduğunuz sohbetin ' İstanbul Kıyı Raporları ' başlığı altında olduğunu hatırlatır,ilgili sohbetiniz için başka bir konu başlığı açmanızı ve veya ilgili konu altında tartışmanızı rica ederim,
    şimdiden çok teşekkürler,

18. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Arkadaşlar sezona başlamadan iyi bi kamış alayım diye düşünüyordum. Yorumlarınız için çok teşekkürler extrem 180 gr. almaya karar verdim yorumlarını okudum hassas güçlü boğaz için ideal diyorlar. Bu tarz bi kamış için makina ne tavsiye edersiniz

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Alp Bey, malzemeler & ekipmanlar bölümümüzdeki makineler kısmında gerekli bilgileri bulup o başlıklar altında sorularınızı sorabilir, forum sayfamızın sağ üst köşesindeki "ekipmanlar" kısmından bazı makinelerle ilgili yorumlara ulaşabilirsiniz. öylesi daha kesin ve hızlı cevap almanız için faydalı olacaktır.

20. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Çamlıbahçe Kaçamağı 06-09-2009

Sabah erken saatlerde avlaktaydım.
    Daha erken olmasına ramen biraz rapala denedim. Hiç vuruş alamadım. İstavrit oldukça azdı ve gıraçaya kaçıyordu. Bende biraz terapi yapayım dedim. Beşli yemli takımı karideslerle donatıp açığa gönderdim.
    Daha dibe oturmadan vuruşlar gelmeye başladı.
    Sonuç üç kilo kadar iri izmarit birazda mezgit.
    Mezgiti pek sevmediğim için zarar görmeden ineden çıkartıklarımı geri saldım bağzıları çok hırpalandığı için alı konuldu.
    İmarit iki ve daha üstü geldiği zaman bana lüferden daha çok zevk veriyor bu yüzden hep ilk vurşta çekmem tasmalamakla yetinirim.
    Not. Çamlıbahçede izmarit gün boyunca açıktan çıkıyor.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.