İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ergir

ergir ergir

caparileri hazırladım.yağmurda yağdı.yapma şansı var.deneme yapmak lazım.dün yoktu.

2. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    !!

büyük organızasyona 4 gün kaldı beyler..sabırsızlanıyorum..mazmuzlama yapacakmıyız.?

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Yapın, zarar görmezsiniz, faydası da olur..

Ama 125gr kurşunu götüren akıntı olan yere mazmuz yaparken biraz daha dikkatli olmak elzem olacaktır haliyle.

4. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pekı serdar abi teknigi nasıl bunun,yanı bilıyorumda kıyısından kösesınden,alıco senın bu konuda usta oldugunu söyledı..mısal ben tek gıttıgım zamanlarda,ne yapmalıyım.ne koymam gerekıyor ıcıne corabın

5. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    serdar abi nerdesin :( özelden msj atmaya calıstım gıtmedı bı türlü.cepten yapmaya calısınca olmuyor..beklıyorum abi

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Çorabı atmak güç olur. Eğer mesafe fazlaysa tabi.

En iyisi, ince uzun plastik bir kap bulmaktır. Bir kolonya şişesi olabilir mesela. Ona benzer bir şey. Dikkat edeceğiniz şey bir ucunun sivri, konik filan olmasıdır, elbette bu uç kapakta olabilir. İyice yıkayın, koku kalmasın. Sonra kenarlarına şişle vs. süzgeç gibi bolca delik açın. Bu sivri uç dipte kalacak şekilde, ağırca bir kurşun koyun. İçine yem doldurun. Eğer izmarit, ispari vs. gibi taş balığı avlayacaksanız, içine ezilmiş midye, karides, bayat ekmek içi vs. doldurun. İstavrit, uskumru, zargana, lüfer filan tutmayı planlıyorsanız, parçalanmış hamsi, istavrit vs. doldurabilirsiniz. Levrek, palamut filan düşünüyorsanız, balık bulmak zor oluyorsa, pellet yemde deneyebilirsiniz, genelde tatmin edici sonuç verir.

Sonra bunu takımınızı atacağınız yere atın. Ama çamaşır ipi filan kullanmayın. Gene olabildiğince ince, bir misina kullanın. Pek çok yemleme girişimi, yem torbasının ipi yüzünden başarısız olur, sonra yemlemenin adı işe yaramıyor diye çıkar. Eğer öyle çamaşır ipi vs. kullanırsanız balıklar bundan ürker.

Zargana'ya yemleme mi? Palamuta yemleme mi? Delirmiş miyim ben?

Zargan ve palamut, hatta uskumru için yemleme yaparken yöntem değiştirilir. Kutunun şeffaf olmasına özen gösterilir. Önce yemler doldurulur, yem sardalya, hamsi vs. kıyılmış parçaları olabilir. Ama en üstte, kutunun 1/6 .. 1/4 kısmı ise bir köpükle doldurulur. Bu zargana topu gibi kullanılır. Arkasına çapari bağlanır, zargana takımı bağlanır vs.

İstavrit gibi taş balığı olmayan balıklar için, kutuyu biraz ufakça tutup, çaparinin / yemli takımın altına kurşun niyetine bağlayıp kullanmakta gayet iyi netice verir. En azından kurşun gibi pek kolay takılmaz.

Ama önceden ve/veya avlak yemleme de, en rahatı pet şişeler kullanmaktır. Şişenin dibine biraz köpük tıkıştırılır. Sonra bir karış kadar sağlam misina ile birer taş bağlanır. Avlakta 4-5 yere içi yem doldurulmuş ve delik deşik edilmiş yemler serpiştirilir. Avlağınız, akıntının aktığı tarafta kalsın.

Bu yemleme usulleri balık kıt olunca kendini hissettiren neticeler verir. Akılda tutulması, imkan varsa, denenmesi faydalı olan bilgiler olarak bilinmesi iyi olur..

Tekneden veya iskeleden filan önünüzü yemleyecekseniz, kadın çorabı, soğan filesi vs. daha kullanışlı olacaktır.

7. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    serdar abim :)

serdar abim harika bılgıler paylasmıssın ellerıne kollarına,yüregine,emegine saglık..ama takıldıgım noktalar var..simdi 1,5 litrelik peti her yerini sisle deldim diyelim,lüfere yada sarıkanada,cınekopa fark edermi,misal icine ne koymam gerekli..köpük ne ise yarar en altında,bide kursunu pet.in ıcınemı koyuyorum,koyuyosam kac gr makbuldür..pete misınayı neden baglicam..ve onu ne tarafa sallıcam.ve kac tane yaparsam idealdir balik icın..

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Sen 180 metre at abi herkes faydanlansın...

9. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alparslan kardes fazla bilmedigimiz bir teknik..burda mesele uzaga atip atmamak degil,ısin inceliklerini ögrenmek...ok,?

10. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Serdar abi öğretir sana ;);););)

11. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    fazla atma karsi kiyidakilerin oltalarina dolasir;)

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    1.5 lt petin içine 1 kg balık vs. dolar. Onu atacak kamış, misina filan biraz zor. Daha mütevazi olmanı tavsiye ederim, yarım litrelik bir şey genelde kafi gelir.

Lüfere bu şekilde direkt yemleme yapılmaz. Ama bu yemlemenin bölgedeki yem sürülerini iyi kötü etkileyeceği ve kendine çekeceği düşünülür. En azından temenni bu yöndedir :) Ama deniz cömerttir, genelde temennileri karşılar. Burada dikkat edeceğin şey bölgede o yeme gelebilecek bir sürü olmasıdır. Ortada balık yok, istavrit namevcut, izmarit gören yok, böyle bir yerde yemleme çok etkili olmaz. İyi kötü biraz balık olacak, sizde yemleme ile onları takımınız civarına toplayacaksınız. Eğer lüferde o civarda ise, hem balık/kan kokusuyla, hemde yemlediğiniz balıkların hareketine oraya gelecek. İşte amaçlanan şey bu.

Çinekop ise, oburdur, pek iştahlıdır. O yüzden böyle yemleme ile toplanabilir gene. Ama onları besleyecek bir şeyler daha atmak, yani şişenin etrafına bir şeyler, karides hamsi vs. serpmek faydalı olur.

Eğer bu gibi bir yemlemeyi bir kaç günden fazla ve sürekli yaparsan, orası ciddi bir ekosistem oluşturur, tma bir balık yatağı oluverir, her şeyi bulursun.

Pet şişenin veya neyse o kutunun dip tarafı, yani sivri tarafına bir kurşun koymak, ancak kamışla atılacak, küçük kolonya şişesi vs. için uygun olur. Böylece ağırlık merkezi önde olur, atışınız mesafe alır. yoksa kutu havada takla atarak gider, çok kısa düşer, üstleik msinayı vs. iyice karıştırır.

Dibe elle atılacak olan PET şişede ise, dibine köpük konur. Böylece suda dimdik durur, yengeçler gelip keserek içini çabucak boşaltamaz.

Su üstü atılacak, küçük yemleme kutusunda ise, köpük yemin su üstünde kalmasını sağlar. Plastiklerin çoğu ve balıkların eti sudan çok az ağırdır. 1kg balığı kaldırmak için, yarım bardak büyüklüğünde bir köpük kafi gelir. Köpüğü abartmayın, yem kutusu olabildiğince su içinde kalsın.

13. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Kuleli rapor :)

Istavrit herkesi guldurdu, 2 kilo kadar orta boy ben aldim saat 14.00-20.00 arasi. Herkes benden iyi cekti, ince olta ile kursun agarligi dengesini tutturamdim, takim takmaktan balik tutamadim :) Ayirca akinti ve ruzgar cok degiskendi, bir ara su basmaya basladi, ondan cok kursun degistirdim.. ama ustalar 4 kilo felan cektiler. Burunda ve caminin yaninda izmarite atiyorlardi, goz ucuyla baktim bir verim goremedim. Insallah bos donmemislerdir..

Balik geliyor gibi.. vira bismillah :)

Bu arada su neden dibe basar bazen, ve, nasil bir teknik uygulamali bu durumda?

Son düzenleme: 8 Eylül 2009
  14. ergir

ergir ergir

galata köprüsü bugün süper balık yaptı.coğunlukla sardalya olmak üzere istavrit karışık.

15. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

EVet çok güzeldi bu gün galata köprüsü. Deniz av raporları bölümünde açtığım konuya bir göz gezdirin isterseniz.

16. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    balıklar gelmeye başlamıs..haberler gelmeye basladı ufak ufak

17. AKABINDEVEDETAYINDA

AKABINDEVEDETAYINDA TANSEL

geçitiğimiz cumartesi günü hemen heen hiç balık yok gibiydi ama umarım bu hafta süper olur kulelıde

18. mahmutkamil

mahmutkamil Mahmut

Galatada 08.09.2009 Sardalya Ve Istavrit Akini

dostlarım abilerim kardeşlerim galatada bugün yani (08.09.2009) malzeme almak için tahta kaleye gittim malzemelerimi aldım bide köprüye uğrayayım dedim ne var ne yok diye birde ne göreyim denize atılan bütün çapariler full geri toplanıyor herkesin haberi olsun istedim.
    Genellikle sardalya arada sırada iri istavrit akını

Herkese rastgele

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın mahmut durum iyice netliğe kavuştu beklenen balıklar meralara geldi.ve ufak balıkları artık sıkıştırmaya başladı. geliyorlar bu hafta lüfer leri zannederim bu civarda yakalayabilriz diye düşünüyorum...

20. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Sardalyalar boş yere kıyı bucak kaçmaz, boğazda kısmen kesti içerilere kat etti. Bu demek oluyor ki karadenize geri çıkmadı sardalya ve peşinden de lüfer amcalarımız... Korktuğumuz başımıza gelmedi Alico abi ne dersin?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.