İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Özgür abi bakma kusurumuza, bir konu hakkında birşeyler yazacağı zaman insan hemen altına yazıveriyor ana başlığı dikkate almadan. Daha dikkatli ve duyarlı olmak şart haklısın.

2. senseç

senseç uğraş

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kuleliden tek tuk izmarit çıkıyor. cumartesi günü rivaya gittim denize orda meydanda lüfer satıyorlardı sordum olta balığıymış. lüfer sanırım ufaktan boğaza girmeye başladı.

4. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: gidemedimmmmm.çünki rahatsızlandım...

5. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    artık balık rüya gibi

arkadaşlar aranıza yeni katıldım ben herkese selam...bugun sabah yeşilköy sahilinde saat 6:30 da kıyıdan balıga çıktım,ilk önce daha önceden lüfer kofana aldığım jaxon 12 gramlık yeşil kaşıkla yaklaşık 1.5 saat kadar at-çek yaptım,tabi bu at-çek yaklaşık 500 metrelik kıyı zonunda,ancak tek bir vuruş alamadım...bundan yaklaşık 2-3 sene önce hiç değilse kaşığın peşinden gelen çinekop ve yapraklar orada lüfer ve hemcinsi balıkları olduguna bi işaretti ancak bırakın çinekopu kaşığın peşinden bu zamanlarda olması gereken zarganalar bile gelmedi...sonra çapari denedim düşünün sabahın suyu tam balık vakti bir tane kraça geldi sonra geri gönderildi...sonra birde ipsariye,karagöze,izmarite bakmak için yaklaşık 100 tane kurt çıkardım içimde binbir umutla lüfer alamadım bari ispari vs yakalarım diye ki kurtlar kaya kurdu...aşağı yukarı buradaki herkes kaya kurdunun bu cins balıklar için ne ifade ettiğini bilir ancak yaklaşık 3 saat balığın yaptığını bildiğim değişik taşlıklarda denememe rağmen,4 tip takım kullanmama rağmen,tek bir vuruş bile alamadım,bırakın ispariyi,çırçır,lapin bile yok sadece bir kaya balığı alabildim bu 3 saatte o da parmak kadar.....sonra hazır elimde kurt varken kefale deniyeyim dedim,marinanın yanındaki koydan,şamandıra ve ardı sıra yaklaşık 1.5 kulaç misinaya mustad kısa saplı çelik 7 numara iğneyi bağlayıp yaklaşık 1.5 saat atıp çekmeme rağmen hiçbirşey alamadım...yazık bu denizi bu hale getiren bizlere...nerede o kaşıkla 1 saat içinde 60-70 tane çinekop aldığım zamanlar,nerede o lüferler,nerede o zarganalar,ispariler,karagözler nerede,zamanında denize atılan o istavritler nerede,kefal tutmayalım kokuyor,lüfer var nasıl olsa dediğimiz zamanlar nerede....mevsimi değilmi yani bu balıkların?!anvaşyaya mı çıktılar,katavaşyadalar mı hala... kendimizi kandırıyoruz başka bişey değil...3 hafta içinde yaklaşık 9 kez balığa denedim,neredeyse tüm balıklara,gerçi artık bi elin parmağını geçmeyecek kadar az o tüm balıklar dediğim ama nafile....3 gün önce 10 tane kraça yakalayıp mantarlı takımla yaklaşık 5 saat bekledim,şakşak yaptım yok,tek göz yaptım yok,yaprak yaptım yok,mantar bedenini uzat-kısalt yok,tek iğne kuyruktan canlı bağla at yok,canlı yem bu lüfer gelmezmi ama yok işte....ne yapalım nasipmi artık yoksa ölü dönem mi,yoksa 2 aydır poyraz yapıyor diyemi bu balıklar yok diycem ama...kusuruma bakmayın,burada lüferleri nasıl yakaladığımı,nasıl kaşıkları patlattıklarını anlatmak isterdim çekerken ama yazıkki yok...inşallah bir kaç hafta içinde deniz bize bi oyun oynarda verir balıklarını kucağımıza,onu ne kadar sevdiğimizi görürde o sevgiye karşılık balıkarını verir....

6. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Pazar günü arkadaşla kabataştaydım dönüşte köprüye bakındım bir kişi kalkan almıştı.Tel değişimde olduğu için resimleyemedim.Kısmet :) ama ufaktı kalkan acıdım :(

7. Yusuf Artan

Yusuf Artan Yusuf Artan

Pazar günü Bebek teydim biz hariç kimsede pek balık yoktu. Gidecklere duyurulur.

VAR OLAN TEK KONUM

8. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Pelican Chalenger Surf 420
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Merhabalar...Dungece saat 4 gibi başladık yaklaşık 30 dk oldu geleli.( suan saat 11,35 )

Mekan Çubuklu
    Takım Sadece 10-10 ve 15-10 ( 25 -50 gram arası kursun )
    Yaklaşık 2,5 kilo kadar İStavrit...Birazdan fotolarınıda koyıcam

Sonunda Yüzümüz güldü..İnşallah Dahada Dahada Çoğalır ve kovalarımız canavar dolar :):):)

Bide umudum vardı palamut kabarır diye ama tık yoktu :( ama lüfere attığımız yem paramparça olmuştu ama biz vuruşu hisedip çekene kadar :):):):):) sadece 1 tl buyuklugunde yemi kurtardık :)belkide canavar vurmuştu :):):)

9. OZY

OZY Ozan DAĞLI

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    Levrek Zıpkınla
    pazar z.burnundan tekne ile çıktık lüğfere dolaştık tık yok. ipekle 1 saatte 1 adet zargana aldık . kıyıda yemliye baktık tık yok açıkta gemilerin arasında 19-20 metrelerde mezgit var. istavriti ve izmariti b u kadar özliyeceğimi hiç aklıma getirmemiştim. marmara nın istanbul kıyıları ya bitti yada can çekişiyor.Pazar günü gırgırlar yine kol geziyodu. Bundan donsa heralde gezi teknesi yaparlar gırgırlarını.

10. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Yuzumuz guldu

Ben yazdıklarım msjları bulamıyorum..o yuzden yeniden yazıyorum deneme amaçlı...

yer çubuklu 10-10 ve 15-10 takım
    2,5 kile istavrit
    lüfere atıldı ama o vuruştan sonra anında cekilemedi ve yam gitti sadece 1 tl buyuklugunda yem geldi ..canavar kaçtı :):):):)
    ne zamandır ilk defa yuzumuz guldu inşallah devamı gelir..Kovalarımız canavarlar dolar :):):):):):)

bide palamut bu havada kabarır diye bekledik tık yoktu :(:(:(:(

11. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tebrikler özlemiştim istavrit raporlarını, havalar bozmaya başladı balıklarda çıkmaya başlar inşallah, bizim kuleliye de uğrar inşallah bu istavritler :)

12. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    ugur kardes.cuma günü cubuklu,kanlıca arasındaydım..2 tane irıce palamut aldım,kanlıcadaysa bır palamut aldım.caparıye döndüm 2 kg kadar mezgit.sardalya,ıstavrit aldım..yoklamayı ıhmal etmeyın her daim gidıyosanız

13. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    vay be biz buradalar sinek avlıyoruz

14. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :)

bılal kardes,ben acıktan aldım baya balıgı..sende 160.170 metre atabılıyosan sende alırsın.balık war ama acıkta baya

15. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben şahsen uzağa iyi atıyorum oltamda buna müsait ama gel gelelim kuleli buna müsait deil, geçen gün arkdaşla gitmiştik çubukluya orda çok güzel istavrit ve sardalya aldık ama aynı gün bide dönüşte kuleliye uğradık orda 5 atışta 1 tane ya gelio ya gelmio

16. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bılıyorum kardes oranın sorununu,ama cubukluda ordan pek farklı degil..

17. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
    hem yazdığım rapaoru bulamıyom hemde fotoları :):):):) şimdi nasıl olucak :)

18. Dewilefe

Dewilefe Uğur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma 6500
    En İyi Avı:
    Kofana
  19. ergir

ergir ergir

capari beden ve köstek numaralarıdır.genel olarak ince takımda denir.

20. ergir

ergir ergir

evet öylede diyebiliriz.aslında o rakamlar misinanın kalınlığını ve inceliğini belirtir.
    not-yağmur durdu ben galata köprüsüne gidiyorum.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.