İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. storm my heart

storm my heart Serkan AKYÜZ

valla savaş kardeş bence balık her zaman var oturup bekleyerek balık sana gelmez kovalamak gerekli diye düşünüyorum

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Benim tavsiyem, balığın size gelmesini sağlamaktır. En garantili olan budur.

Gittiğiniz yerde balık olacağı garanti değil.
    Beklerseniz geleceği garanti değil.

En iyisi, takımları vs. öyle yapın ki, balık itiraz edemesin. Ve onları çekecek bir şeyler yapın, yemleyin filan mesela.

Bunları yapamıyorsanız, o zaman başka bir seçenek düşünün. Genel olarak, balığın size gelmesini sağlayacak düzenlemeler, işi en az şansa bırakacak olan girişimlerdir.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    eskiden balık heryerdeydi ve herşeye gelirdi ama şimdi hiç birşey eskisi gibi değil :( istanbulda çoğu balığı göremez olduk :(

4. 3182

3182

Evet kefal tutmak için yemleme yapabilirsiniz. Fakat boğazda o akıntıda çinekop ve palamut için nasıl yemleme yapılabilir?

5. storm my heart

benim balık var demem şudur kadem abinin 19 ekim avı karadeniz önder abinin kumburgaz lüfer göçü avları demekki balık var ve kovalıyorlar boğazda beklenirse o balık bizlere gelene kadar gırgırlar tarafından sadece tezgahlarda görürüz.

6. deePblue

deePblue na

yemleme zaten yapılmıyor mu?
    yanyana onlarca olta.herbirinin ucunda istavrit.
    1 er 2şer metre aralıklarla dip yem dolu...
    ama olmayınca olmuyor.lakin olunca balığın o tarafa daha çok rağbet ettiği gerçek.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Fakat boğazda o akıntıda çinekop ve palamut için nasıl yemleme yapılabilir?

O zaman şu şıkka bakarsın sende kadem:

Bunları yapamıyorsanız, o zaman başka bir seçenek düşünün.

Fakat, bu biraz kolaycılıktır. Genelde kar etmez.

Bunun yerine üçüncü bir şıkkı düşünmek faydalı olacaktır. Acaba boğazda o akıntıda o işi nasıl yaparız? Bu sorunu aşacak bir şeyler düşünmek, arayıp bulmak lazım.

Yada, ya şu sözü doğrularız: "Oltanın bir ucunda bazen balık, ama öbür ucunda her zaman bir alık olur".

Yada orası senin, burası benim gezerek akşama boş kovamızı darbuka niyetine tımbırdatıp "balık bahane zaten, nerde var bu muhabbet" diyerek şen şakrak eve döneriz. Afedersiniz ama, şeyden zevk almayı öğrenmiş oluruz. Aslında o pek uymadı.

Seligman'ın köpekleri vardır, pavlov'un kilerle benzer bri deneye giren. Bu deneyin sonucu: Öğrenilmiş çaresizliği ortaya koyar.

"öğrenilmiş çaresizlik- learned helplesness ", hayvan ve insanlarda başlarına gelen şeyler üzerinde hiçbir denetimleri olmadığını gördükleri zaman ortaya çıkan "ne olduğunu anlayamama, hiç bir şey yapamadan öylece bakıp kalma" durumudur.

Şimdi böyle mi yapalım sevgili Kadem?

Yoksa bu kısırlığı gidermek için bir şeyler için, gayret mi gösterelim?

Erdal Atabek alakasız bir konuda şöyle diyor:

demek ki, yeterli çalışmayı yapamadık. yapmamız gereken budur.
    demek ki sağlam bir örgütlenmeyi başaramadık. yapmamız gereken budur.
    demek ki daha iyi analiz yapamadık. yapmamız gereken budur.
    demek ki, mücadelenin bugünden başladığını göremedik. yapmamız gereken budur.

Sence?

8. 3182

3182

Nassssssssiiiiiiiiiiiiii

9. yasinbakir53

yasinbakir53 YASİN

En İyi Avı:
    RİZEDE 4.350 GR. RUS KEFALİ
    pisikoloji, felsefe esiyor. ah bi lodos essede arkasından belki balık tutarız

10. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Bir düşünelim..İstanbul boğazında iki kanal var.. birisi anadolu yakasını takip ederek marmaraya gider, diğeri avrupa yakasını..
    Balık karadenizden girdiğinde bu iki yoldan birini tercih eder.. Anadoludan girdiyse anadolu yakasının hemen hemen tüm avlaklarında kısa zaman aralıklarıyla balık alınır.. avrupadan girdiyse de aynisi orası için geçerli.. bazen her iki yakada da olabilir..
    Ama lütfen şuan dikka edin.. bir yakada balık alınıyorsa zaman aralıklarıyla tüm yakadan alınabilir.. He.. bazı yerlerde balıklar kıyıya yakın geçer bazı yerlerde açıktan.. ama mutlaka geçer.. zamanlamayı kafadan atarak bir örnek vereyim.. Mesela kalenderde saat 2 de balık tutuluyorsa 2. 30da emirganda 2.45de arnavutköyde, 3 de galatada gibi...

11. storm my heart

peki tayfun abi balık hiç meralamaz mı sürekli akar mı

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tayfun Abi, bence önce şöyle düşünelim, bu balıklara rahat batıyor mu da, bunlar yan gelip yattıkları yerden boğaz geliyor?

Aşağıya gideceklerini nerden biliyorlar?

Haritaları nerde? Saatleri nerde?

Bunlar farzedelim suyun 1m altından gidiyor olsunlar. Her durumda en uzak görüş orada. Bir çinekop için bu durumda mesafe 10m ile sınırlı. Yani, 10m ötesini göremez. Yani, 10m'den ötede ne olursa olsun, onu görüp ona yönelemez.

O halde bunlar, "Yahu şurada mis gibi marmara var, hadi gidelim, bu eller bize dar, olmaz asla yar" deme imkanları yok.

O zaman bunlar bir şeyleri izliyor olmalı. Bir niyetleri olmalı ki böyle geçip gidebilsinler.

Uzatmanın pek anlamı yok, dertleri belli. Havyar dökmeyecekler. O halde geriye boğaz derdi kalıyor. Bunlar yemek peşindeler.

Eğer onları "yemek burada" şeklinde çağırabilir, kandırabilirsek, o zaman ayağımıza geleceklerdir. Yoksa, balığın atıyorum Şemsi Paşa önlerinde bir mera olduğunu bilecek haritası vs. olup, kalkıp taaa oralardan Üsküdar'ı bulacağını düşünmek bana ters geliyor.

Peki onları yem burada diye, nasıl kandırırız?

Boğazda bunu yapmak güç. ama boğaza açılan bir sürü yer var, belki oralarda bunu yapabiliriz. Mesela Haliç'te.

Nasıl yaparız, bilmiyorum. Ama bir yolu olmalı, bulunmalı, yoksa yeni bir yol yapılmalı.

Yoksa, balık hep boğaz havasına bahane olarak kalacak bu gidişle.

13. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Konu başlığını değiştirip İstanbul'dan Güncel Kıyı Raporları ve Felsefe Seansları yapmak lazım.

14. 3182

3182

asparta palavra tırmalamasyon sansasyon da olabilir :D

15. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Üstadım sana katılıyorum,yazmayacaktım ama yazmam gerektiğini düşündüm,
    Güncel Kıyı Raporu adı altında sadece balık raporunu yazmamız gerektiğini düşünüyorum,
    Sabah 08:30 gibi çubukludaydık gayet güzel çinekop ve sarı kanat çektik , aldığım duyumlara görede gelen boş dönmüyormuş,

Dip Not : Taze istavrit çubukludan biraz ilerideki balıkçılarda canlı olarak satılıyor.

16. deePblue

deePblue na

kalenderde haftasonuna göre biraz hareket varmış sanırım..
    sadece duyum.
    kendim yarın gidip göreceğim inşallah :)

17. gsx_ahmet

gsx_ahmet ahmet

Favori Kamış:
    remixon spectra tele surf 4.20
    Favori Makine:
    remixon surf casting infinity 6000
    En İyi Avı:
    karagöz 1 kilo
    selam arkadaşlar size bir sorum olacak büyükçekmece taraflarından veya silivri taraflarından avlanan varmı ilgilenen olursa çok sevinirim ve ne tür balık çıkıyor :D

18. kanaryasesi

kanaryasesi Tayfun Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    Bazı arkadaşlar doğru diyorlar aslında burda oturupta niye sebep sonuç ilişkisi ile uğraşıyorsunuz, kafa şişirecekseniz başka yerlerde yazın.. Burda bize TEK lazım olan balığın nerde olduğu.. Onu yazın..Gidip tutalım..

Sizde haklısınız be arkadaşlar.. Sizde haklısınız..Hep beraber tüketelim, bakalım nereye kadar..

19. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    selam arkadaşlar balık tekrar boğaza girmeye başladı sanırım.. yine bir güzellikler olucak inşallah :)

20. uckunmetin

uckunmetin METİN UÇKUN

herkeze selamlar
    dün akşam saat 20:00 işten çıktım
    deneme ve bilgi edinme amaçlı avcılar sahiline gittim gezdim ve baya bi olta atan vardı bir kaç kişiden aldım bilgi saat 21:00 kadar iki saat içinde 8 10 parça sarı kanat evet çinekop değil sarıkanat almışlar ve hemen 5 istavrit alıp balıkçıdan deneme yaptım 10 dakikada 1 tane sarıkanat aldım ve sonrasında iki saat kadar bekledim bir kaç takım denedim ve hiç vuruş alamadım sarıkanatı aldığım takım el yapımı misineli 3 iğneli bi takımdı ama kıyıya aldığımda balığı takımı kontrol ederken elimde kaldı takım koptu zedelemiş baya sonrasında denediğim takımlar hazır satılan çelik telli takımlardı büyük iğneli lüfer takımı durum budur avcılara gitmek isteyenlere duyrulur hafta sonuna kadar sitemizde belirtilen anlatılan çelik telle anlatılan bir takım var onu yapıp 4 numara iğne ile tekrar gideceğim ve sizinle takrar paylaşacağım durumu.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.