İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. TEQUİLLA

TEQUİLLA ayhan

Favori Kamış:
    lineaeffe turna fresh
    Favori Makine:
    pegasus
    En İyi Avı:
    hiç tartmadım
    Kıraça bulabiliyonuzmu arkadaşlar
    Taze yem sıkıntı biraz

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çubukluda satan arkadaşlar var biraz ileride canlı satıyolarmış

3. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    çelik telle yaptıgım takımlar sanki balıgı biraz ürkütüyormuş gibime geliyor onun yerine misinayı 2 kat yapıyorum daha iyi sonuç veriyor tabiki balık bol oldugu zaman telde sorun olmuyor ama bu aralar biraz nazlı gibi;)

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    En güzeli dynamea ip kullanmak, makasın zor kestiği ipi balık zaten kesemez, fazlasıyla ince olduğundan yem takması da sorun olmuyor, mantardan sonrasını araya fırdöndü ekleyip normal misinayla devam ettirebilirsiniz.

5. cenk yilmaz

cenk yilmaz CENK

Favori Kamış:
    alba star
    En İyi Avı:
    1,5 kg sazan
    Selamlar,

Bende avcılar sahilden deneme yapanlardanım Ve 2 gün önceki avımıza bol bol kırlangıç takılıp durdu. ;( yenilirmi yenmezmi bilemem ama ben geri attım hepsini )

Çelik telli 2 li iğne ile yaptığımız lüfer denemeleri boş döndü. İstavritimiz bayattı ondan olabilir. ya da nazlı lüferlere çelik tel iyi gelmedi ama bu kıyıda sahilden balık tutma imkanı bu sıralar az gibi. Lakin kayık ile açılınca işin rengi değişiyor. ama ben kıyıdan spor yapmaya devam edeceğim.

6. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    arkadaşlar, yarın 2-3 buforla esecek yıldız ve cuma günü 3-4 bufor poyrazla birlikte çinekop boğazda artacaktır diye tahmin ediyorum... dün seyrek yapan hayvan bu iki gün akabilir... aklınızda olsun.

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

hocam dynemayı kaçlık kullanıyorsunuz öyle bi takımda bende parça olrak 0,17mm berkley whiplash pro var yeşil dynema var sizce uygunmudur sanki bana biraz kalın gibi 0,10-0,06mm çokmu ince olur?

8. merthan28

merthan28 MERT

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma pro
    En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    bu balık adamı deli edicek gibi anadolu yakasında bilinen yerler çok kalabalık diğer taraflarda balık yok ne olcauk bu işin sonu . bu akşam paşalimanına gidip denicem yemli haberdar ederim sizi

9. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    .

dün akşam yeşilköy sahilde 26 sarıkanat ve bu amcayı yakaladım,darısı başınıza

10. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Bu bilgilere nereden ulaşıyorsunuz ?

Hava durumu, özellikle rüzgar bilgilerini takip ettiğiniz siteleri paylaşır mısınız ?

Bu arada aldığım duyumlara göre dün akşam Karaköy iskele yanı, Kabataş, Beşiktaş güzel balık vermiş.

Bilginize...

11. 3182

3182

Dün akşam bende oradaydım 1 tane sarıkanat aldım 5 tane yem kestirdim 9 dan 11 e kadar sonra balık zayıfladı 12 den sonra yaprak kıpırdamadı.

Maşallah malkoçoğlu gibi çıkmış.

12. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Hocam örgü misinadan 3 kat yaptığım takımlarda kopuyor , çare değil. Bir gecede 4-5 takım koptuğu oldu düğümsüz , 2 kanca arasından.

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    yanlış duyum almışsınız Beşiktaş için :) akşam oradaydım...

rüzgar durumunu şuradan takip ediyorum... saat saat veriyor

http://www.poseidon.hcmr.gr/weather_forecast.php?area_id=bsea

14. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Vay vay vay insan bi telefon açar dimi :)

15. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Zat-ı muhteremleri şimdi tekrar aradım ve sordum ; Beşiktaş iskele yanından 19.00-21.00 arası 5 parça çinekop irisi almış arkadaş, hemen herkesin kovasında en kötü 1-2 parça balık varmış... Bir diğeri de Kabataş'ta 23.00'e dek 11 parça almış, saat 01.00 gibi Karaköy'e geçmiş orda da 1 saatte 3 parça daha alıp avı sonlandırmış. Görmedim ama söyleyenlerin yalancıyısım ;).

Ben de aşağıdaki linkten takip ediyorum ancak tutturduğunu nadiren gördüm :

http://www.windfinder.com/forecast/istanbul#

Poseidon'da da birkaç kez yağış konusunda ters köşe olduğumu bilirim.

Selamlar,

16. yekialem

yekialem burak

Herkese selamlar, yenikapı tarafında durumlar nasıl... bu akşam yenikapıya gideceğim kısmetse bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çinekop, whiplash'ı keser. Ben çok kestirdim en azından. Fireline'ı biraz zor keser, ama genede keser. 20-30 vuruş sonra fireline kar etmez.

Size çinekop zamanı başlamadan, aylar öncesinden tarif etmedik mi? Bunları söyleyip ne yapmanız gerektiğini göstermedik mi:

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=606994&postcount=11
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

Bu yazdıklarınızın hepsinin olduğunu, olacağını bunun böyle bir şey yapınca çözüleceğini anlatmadık mı?

Temmuz'un başında bunları anlatmışız, daha çinekop vs. başlamadan. Bir elektrikçiye vs. gidip 50 kuruş verip bir rezistans teli almak, 2 paket Chinu delikli iğne almak bu kadar mı zordu? Yapsanız, bu dertlerden kurtulsanız fena mı olurdu? Mantarını filan sallayın, yapması zorsa, bildiğiniz mantar takın. Ama bari şu iğneler tarafını kullanın. Sakal mı bırakalım, söylediğimiz yapılıp, kovalar dolsun diye?

Siz o takımlarla devam edin, önünüzde çinekop kaynarken, manzara seyretmeye, takım kestirmeye. Bilmem ne kadar uğraşıp, masraf edip, deneyip vs. zaman harcayıp size çözümü gösterenede "felsefeye karnımız tok" demeye devam edin, karlı çıkarsınız..

Açın okuyun, bu bahsettiğiniz şeylerin hepsini o zaman söyleyip, çözümü göstermemiş miyiz, bir bakın bakalım.

18. uckunmetin

uckunmetin METİN UÇKUN

inan ki bu sabah geldiğimde araştırdıktan sonra bu konuyu buldum ve baştan sona okudum ve yazımda da bahsettiğim gibi forum dan bulduğum takımdan bahsederken o takım buydu bunu yapıcam ama tabiki ben ilk etapta sizin anlatınızın baştan sona aynısnı yapmayacağım deneme amaçlı boncuksuz ve bende bulunan hazır mantarlar ile yapacağım
    benim fikrim bunu görüp denemeyip misine kulanan varsa ve patlatmaya devam ediyorsa stem etmekte haklısınız bunu kesinlikle deneyecem ve sonucunu paylaşacağım

19. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    bu takımın aynısını denedim lakin balıgı ürkütüyor normal takımla balık yakalama şansınız daha çok arada 1-2 kestirirsiniz ama oda önemli degil... diger dezavantajıda yemi misine ile yaptıgınız takıma taktıgınız gibi güzelce takamıyorsunuz... ha eger derseniz ki yok ben az balık alayım ama balık takımı kesmesin ona bişey diyemem test ettim memnun kalmadım benden söylemesi

Son düzenleme: 21 Ekim 2009
  20. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Açıkcası banada cazip gelmiyo bu fikir senelerdir kendim bağlarım ben takımlarımı balığı karaya çıkarabildiğim sürece sorun yok sonra takımı değiştiriyorum yine şayet zedelendiyse iki iğne arasına ip misinelerden kullanıyorum gayette başarılı telle kabloyla olacak işler değil bunlar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.