İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İğne seçimi genelde zor bir konu. Basitçe keskin vs. olacak zaten iyi bir iğnede aranan nitelikler. Bunu, bu takımlar için, şunu ekleyebiliriz. Normal, yem olacka, 13-14 cm bir istavrit veya hamsi, makul bir akıntıda, 2 noktada kırılıyor. Yani "S" şekli iki kavisli, iki dalga tepesi yapıyor. /\/ şekline geliyor. Yemin kafası, kuyruğu atılınca aklıyor 7.5 - 10 cm arası bir şey.

Bu da, o çukur/tepe bölgelerin 8 / 2 = 4 cm kadar olması anlamına geliyor. Eğer iğnenin boyu bundan kısa ise, yemin salınımını engellemiyor. Ne kadar kısa olursa, o kadar az engelliyor. Bu durumda, en fazla 3 cm olması iğnenin boyu için kafi, daha uzunu, yemin cazibesinin dramatik olarak azaltır, bilhassa kısa kalan yemlerde.

Daha kısa pala, daha iyi netice verir bu takımlarda. Sebebi, hem bu dalga şeklini bir uçtan diğerine uzayıp kesmiyor oluşu, hemde daha hafif olup, kafası aşağıya düşmeye, böylece yemi katlanmaya zorlamıyor oluşudur.

İdeal olan iğne, boyu kısa, ağız açıklığı yemden makul şekilde taşacak kadar geniş, ince, hafif olan bir iğne olacaktır. Chinu tipi, çapraz olmasıyla beraber iyi netice veriyor. Ama bulunabilirse, delikli Umi Tanagolar, daha iyi iş yapıyor. FUDO Umi Tanago iğneleri piyasada var, ama henüz yeniler, yeterince deneyebilmiş değilim, budur diyerek tavsiye edemem.

2. deePblue

deePblue na

kalenderde ortalık sakin..balık bir vuruyor bida uğrayana kadar saatler geçiyor :)
    ama hiç yok değil..
    ayrıca bugün ilk lüferimi aldım.mutluyum..

3. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Walla tebrikler oku oku bitmiyor Güncel kıyı raporu adı altında yapılan açıklamalar,
    Değerli site yönetiminin el atmasını talep ediyorum...................

4. deePblue

deePblue na

burda yazılıp çizilenler rapor verilmesine engel mi oluyor ? hayır olmuyor..
    oku oku bitmeyen şeyler de olmasa demekki okunacak pek bir şey olmayacak burada..
    asıl mesele başka.ne yazıkki iş paylaşmaya gelince STOP oluyoruz genelde.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Akın, sana amanda Galata'da gökten Çinekop yağıyor desek, sen varana kadar biter zaten. En olmadı, bir gırgır gelir toplayıverir önünden.

Ama sana, çinekobun kesat olduğu zamanda nasıl tutarsın, onu gösteriyoruz işte. bunları uygula, oturup çinekop gelecek diye beklemekten kurtul. Niyetimiz bu.

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Arkadaşlar, dün Riva'ya gezmeye gittim. En az 100 tekne Eşek adasının ilerisinde yemli lüfer alıyorlardı. Ağ atan bir tane gırgır yoktu.

7. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    fc misinalar varken çinekop takımı kesiyo diye telle kabloyla ugraşmam ben halice yakın oturuyorum gelirsen ara bakalım hangisi daha iyi iş yapıyo karar veririz ayrıca 10 tanesi 4 ytl lik ignelere verdigin paraya yazık al mustad 1522 igne 3-4 numara yeterli 100 tanesi 6 ytl
    not: ayrıca benim balıkçılıkta bildigim şey misinada nekadar görünmezlik okadar balık tel kablo klips butür şeyler balıgı ürkütüyor.benim yaptıgım takımın maliyeti 20 krş en kötü ihtimal 5 çinekop alır kestirirsem yenisini takarım;)
    ha eger fc misina az dayanıklı kesilir dersen buna katılırım yok telli takım daha çok balık alır dersen buna sonuna kadar katılmıyorum kusura bakma... lakin misinayıda 2 kat yaparsan çinekop birini keser digeri ile balıgı alama şansın olur

Son düzenleme: 22 Ekim 2009
  8. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    daha dün bize oturma fırsatı vermeyen sarıkanatlar bi anda ortadan kayboldu,değişikliğin sebebi muhtemelen poyraz ama bi anda o kadar balık nasıl kayıplara karıştı anlamak güç

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evet, doğru, ürkütür.

Fakat, arayı normal misina ile bile yapsan, yemi kasar, hareketini engeller. Bu yüzdende nazlı olunca balık o takıma vuruş alamazsın.

Bu takımları vurunca kesemesin diye değil, balık naz edemesin diye yapıyoruz öncelikle crank.

Yani, bu takımın o açıdan klasik takımdan iyi netice vermiş olması gerekiyor. Ama vermemiş. O halde, nasıl bir şey yaptığını, yem takarken nasıl bir zorluğa denk geldiğini söyleki, bizde bunu düzeltebilelim.

Ha, sen gene bildiğin takımı kullanmaya devam edersin, o senin bileceğin iş.

10. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Şimdi beylerbeyinden geldim gece fena değilmiş ama sabah kılçık bile yoktu bide gece takılanların pislikleri yem parcaları falan mekanın kokusu değişmiş.

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    benimde en sevmediğim şey adam geliyor takılıyor orda sonra artıklarını orda bırakıyor... ben görürsem uyarıyorum ama çoğu insan bakıyorum adam mesela avlanıyor çöpünü denize atıyor mesela çaparisi karışmış adam denize atıyor yada ne bileyim bunun gibi şeyler... ben yanımda hep bir poşet götürürüm çöplerimi içine atarım. giderkende çöp kutusuna.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Ekim 2009
  12. merthan28

merthan28 MERT

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma pro
    En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    herkese senin kadar duyarlı davranmıyor enginson. bu arada hafta sonu balığa gidiyoruz. beklerim

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    nereye kaçta gidiyorsunuz acaba benim öğleden sonra 2 -3 gibi işim olacak sabah giderseniz gelmeye çalışırım

14. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Üstadım,
    Benim demek istediğim forum adı altında bütün paylaşımları yapıyoruz.Her yazılan yazının ayrı ayrı konu başlığı ve alt başlığı var.
    Ben burada yazan arkadaşların burada deli balık var - süper balık aldık dedikleri yerlerine zaten gitmiyorum. Balık işi sabır işidir.Kendime göre bildiğim yerlere giderim techizatımı kurarım varsa kısmetim alırım.

Bu başlık İstanbul'dan Güncel Kıyı Raporları adı altında yazılanlardan iberettir diye düşünüyorum.
    Yazılan bilgilerin bu başlık altında olması gerekir http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=27204

15. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ufak tefek konudan sapmalar da olabilir, sonuçta Cumhurbaşkanlığı veya Genel Kurmay brifingi verilmiyor ki burada :) demiyorum ki yüzlerce farklı konu burada erisin, ama bütün forum lüfer peşindeyken de burada yazılan 3-5 faydalı bilgi ve tartışma, fikir teatisi olması faydalıdır. kendiliğinden gelişen bir süreç, ki Serdar Bey'in zaten önceden yazmadığı şeyler değil bunlar, olta takımları ile ilgili başlıklara bakarsanız zaten bunları ayrı konu olarak paylaşmış yani orada bulamamak ve tüh şimdi nereye bakacağım deme durumu olmaz, olsa idi biz zaten ilgili mesajları kaydırırdık.

bazı arkadaşlarımız da bazen buraya foto koyuyor, işte dün gece kandilli den aldığım sarıkanatlar vs gibi... onları da balık avı raporlarına kaydırsak anlam bütünlüğü bozulur. mesaj elemek 10 saniyenizi alır diye düşünüyorum, ilk satırda ne olduğu belli zaten yazıların, okumazsınız, avlak durumu verilen yazılara bakarsınız... beni fikrim bu.

sevgiler... :)

16. Djakın

Djakın Akın

Favori Kamış:
    G.Loomis
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Akya 9,5kg
    Selamlar,
    Üstadım sonuçta sen buarada yetkili konumdasın ( Moderatör ) sende böyle düşünüyorsan varsın böyle gitsin ...........

17. merthan28

merthan28 MERT

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    okuma pro
    En İyi Avı:
    10 kg orkinos
    cumartesi sabah veya akşam gitmeyi planlıyoruz ama nereye gideceğimize karar veremedik. anadolu yakasında pek hayat yok anlaşılan

18. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet. sadece duyduğuma göre pazartesi günüydü sanırım çubukludan sarıkanat çinekop çekiyorlarmış öyle bir yapmış balık sonra kesmiş...

19. eren2001

eren2001

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Arkadaşlar Kabataş mı yoksa cengelköy mü daha verimli olur cumartesı dusunuyorum cınekop ıcın tşk

20. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    belli olmuyor ama bana kabataş daha verimli olur gibi geliyor..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.