İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. deadsea

deadsea Oruç Gazi

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 IM7 Carbon ve Kasyapar OysterCast 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 65 ve Okuma Magic 280
    En İyi Avı:
    Iri Trakonya 1 kilo kadar..
    Yaw bütün İstanbul balığa çıksa tuttuğumuz balık azalır mı.. Forumda hiçbirşeyi okumayanlar, 200-300 lira para bulup avak yerlerini öğrenip, gidip dağıtıp, kirletip, oltaları biribirine dolayıp hiçbirşey olmamış gibi üste çıkmaya çalışıp geri dönüyorlar..

Tamamı ile insanların tutumu.. Çubuklu'da artık selam veriyorsun selam almıyorlardı en son gittiğimde.. Rastgele diyorsun adama, aha bu da geldi diyor.. ben avlağımı söylemem, kafam dinç takılırım. Ayrıca özellikle gece alınan alkol ortam daha da geriyor, alkol kullanmam, ayrıca yanımda kullanılmasından hazzetmem. Ben avlağımı söyleyeyim, burdan bilmemnekim okusun gelsin ordaki 3-5 kişinin de huzuru kaçsın.. Paylaşım işteş bir fiildir. Ayrıca isteyen paylaşır, isteyen paylaşmaz. Bilginin paylaşılması erdem değildir, zira bilgiyi kullanacak adama göre paylaşılır. Barut u Çinliler bulmuştu ne kadar zaman önce ama Batı öğrendi ve kirlendi dünya.. ;)

Beylerbeyiliyim, 3 senedir orda balığa çıkmadım ben.. En kral takım çantası ve kamış/makinaya daha 3 gün önce para verip, sanki balığı onlar tutaackmış gibi zannedip, tutamayınca sinirlenip sağa sola saldıran insanlar görmekkten de bıktım..

Bu konuda herkes dertli zaten, daha fazla tekrar etmenin manası yok.

2. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Balığın azalmıyacağını bende biliyorum ama insanların tutumu bu yönde. Olta atmayı bilmeyenler, çinekop tutanların yanında izmarit tutmaya çalışanlar, etrafa pisliğini çöpünü bırakanlar yeni türemedi evvelden beri vardı zaten. Ben balık tuttuğum yeri söylerim herkese buyursun gelsin herkes oltamada karıştırsın takımını ama bunu en fazla 1 kere yapabilir benim çantamda ne takımım biter nede malzemem çok şükür ellerim tuttuğum gözüm gördüğü sürece bağlarım ama o gelenler en fazla 2-3 takım parçalar gider... Bu kadar ufak şeylere takma arkadaşım.

Son düzenleme: 8 Kasım 2009
  3. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Neyse dostlar ben rapor vermeye devam ediyorum. Dün yine kandillideydim. Ara sıra geçen istavritlerden bir defa çekmek nasip oldu yanımdaki arkadaş ta benim gibi bir defa çekti çapari full olarak , istavritler çok azmandı balığı elime alana kadar çinekop çektiğimi zannettim. 2 adet te çinekop aldım ayrıca . Yanımızdaki başka bir arkadaş sabah 8 den 12 ye kadar 6 sarıkanat aldı yemliyle , he birde aman aman çoz ağır geliyor bu seferki derken takımı bedenden kesen bir lüfer kaçırdı. Sonuç olarak hiç yok dedirtmeyecek kadar balık yaptı anlayacağınız..

4. webokur

webokur cihangir

arkadaşlar, dün gece karaköy, kabataş, beşiktaş güzrgahı çinekop çekenler görülmüştür. :)

5. obsession

obsession Selçuk

Dün akşam saat 18:00-21:00 arasında üsküdar'da abimiz 9 tane çinekop yakalamış bugün öğlen gittiğimde söyledi.şu saate kadar ne izmarit nede başka bişey vardı etrafta gümüşler rahat rahat geziyordu.

6. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Dün akşam üsküdar şemsipaşa caminin oaradaydım 3 adet çinekop alabildim. Uzun süre durmama rağmen hemde biraz acemiyim :) seysek yapıyordu gerçi. Aşırı kalabalıktı ve akıntı azda olsa vardı. Sürekli oltalar karışıyordu. Oltaların karışması kadar doğal birşey olamaz, 10 metrelik alanda 60 -70 tane olta atılıyor ve bunun karışmasına şaşıran yetmemiş gibi sinirlenip köpürende vardı.Bir çinekop için saatlerce baklemeyi sabretmeyi bilen amatör ruh, nedense oltaların karışmasına kızıyor sabredemiyor. Acemi de olacak ustasıda tabiki o sahilde sadece ustalar avlanacak diye bir kaide mi var.

Buradan cumartesi akşamı üsküdar şemsipaşa caminin orada avlanan herkese sesleniyorum berbat bir ortam vardı. Lütfen ama lütfen biraz daha nezaket biraz daha anlayış. Aynı zamanda avlanırken gördüğüm ama tanışmadığım ismail adındaki arkdaşa herkese göstermiş olduğu nezaketinden ve anlayışından dolayı teşekkür ve takdir ediyorum.

7. Starter

Starter Tiryaki

En İyi Avı:
    Sinarit
    bu sabah bogazdaydım , capariyle 3 iri istavrit , 1 sarıkanat, balık bol değildi ama kararındaydı ve hava cok güzeldi

8. 3182

3182

Gece 12:00 den Sabah ezanina kadar tarabya da yemli cinekop takimlarina tek vurus olmadi. Bizden baska da yemli atan yoktu. Sabah ezani gibi 4-5 kisi geldi onlarin da yemli takimlarina dokunan olmadi. Havanin acmasi ile ara ara istavrit-cinekop yapti ama en fazla alan 5 parca cinekop - 15 istavrit almistir. 9:00 gibi yakaladigimiz istavritleri orada yemliye kalacak arkadaslara birakip tek cinekop la avi sonlandirdik.

9. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşlar, C.tesi günü tekne ile 4 arkadaş, 5 ayrı merayı kontrol ettik ama malesef pek bir şey yoktu, bizden başka yaklaşık 20-25 tekne daha vardı ama hiçbir teknenin öyle kayda değer balık yakaladığı yoktu malesef :( :(
    Sabah 06,00 da başlayan avımız saat 12,00 sularında son buldu, bu hafta sonu boğazın bana sundukları iki adet zargana, kii biri yem olarak kullanıldı, ikisi çinekoptan dahi daha büyük olmak üzere 15 tane kadar istavrit, bir adet irice izmarit, bir adette 25 cm civarında kırlangıç, elbette kırlangıcı ait olduğu sulara geri bıraktık, belki kayda değer balık tutamadık ama harika bir havada İstanbul boğazının o eşsiz manzarası eşliğinde güne merhaba dedik, teknemizdeki güzelim kahvaltı ve doyumsuz sohpetler de cabası oldu artık, önümüzdeki haftaya bakıcaz ;)
    Avlak meralarımız, Büyükdere koyu, Beykoz çakarı, Anadolu kavğı açıkları, Yoros kalesi koyu ve Telli baba açıkları idi..

10. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Bu arada dün akşam üzeri, Kireçburnunda iki arkadaşım ipek ile 17 tane zargana almışlar.

11. deePblue

deePblue na

abi sanırım balık bu tarafı terk etti..
    kabataş-beşiktaş dolaylarında durum çok daha farklı :confused: :confused:

12. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Ahmet karadenizden gelen haberler pekde fena sayılmaz aslında, ikinci çinekop akını her an için boğaza girebilir ;););)
    Hazırlıklı olmak lazım..

13. deePblue

deePblue na

Haklısınız Serbülent Bey :)
    Aslında takvime göre sezonun tam ortasındayız :rolleyes:
    Hazırlıklarımız sürekli güncel :p Haberlerin güzel devam etmesi dileğimle..

14. obsession

obsession Selçuk

sana sonuna kadar katılıyorum.farklı düşünüp insanların yogunluguna kızan veya takım karıstı dıye bagırıp cagıran ınsanlar defolsun baska yerde tutsun veya madem bu kadar onemlı balık tutmak onun ıcın kendıne sandal,tekne bişey alsın.

15. obsession

obsession Selçuk

paylaşım diye buna denir...gidin bu arkadaşın oltasına takım karıştırın,acemi olduğunuzu söyleyin size kızmaz ve tuttuğu balıklarında bi kısmını size verir.böyle insanlar lazım işte bizlere..3-5 alık için kıyamet koparan,bilgi paylaşımında bulunmayan ve balık tutamadıgı ıcın saga sola saldıran insanlar istemıyoruz.saolasın bu bılgıyı paylastıgın ıcın

16. emreseven

emreseven Emre

Evet,katılıyorum söylediklerinize.Şemsipaşa Cami'nin önünde devamlı orda olan bir gru insan var ve orayı tekelinde tutuyor gibi davranıyorlar.Orası balık tutulduğu kadar bir gezenti yeri aynı zamanda.Ama bunu farkedememiş olsalar,gelen gecenlere laf attıklarınada şahit oldum.Ayrıca kendilerince bi dalga geçme yolu bulmuşlar; Yanlarından geçen birini gözlerine kestirdiklerinde 1-2 sn aralıklarla hepsi farklı açılardan pişt şişt şii gibi seslenme yapıyolar.Aptal ediyorlar insanı.Hiçbişey olmamış gibide devam ediyorlar.Başıma geldi ordan biliyorum:)

Böyle ortamlarda en güzeli kimseyi takmadan oltayı sallamak.Çok acemi olanlar içinse kız kulesine doğru olan fenerin alt kısımlarını öneririm :)

17. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Herkese selamlar.Bu sabah önce Çamlıbahçe'ye baktım orada herkes yemli çinekopa atıyordu.Ara ara alanlar vardı.Orada hiç takılmadan Emirgan iskelesinin sağ tarafına geçtim.Bir kısım yemli atıyordu,bir kısım çinekop çaparisi ve sahteyle avlanıyordu ama bir önceki günün bolluğu olmasa da ara ara çinekop alınıyordu.Ben direk çapariyle başladım ama çaparim fazla çalışmadı.Çapariyle sadece bir tane çinekop alabildim.Sahteyle bir müddet denedim ama sahtemi de beğendiremedim.Ben de eve boş gitmemek için istavrit çaparisiyle saat 11'e kadar biraz istavrit tuttum ama çinekop çaparime saldırmayan çinekoplar,istavrit çaparime fazlaca saldırınca bol bol köstek kestirdim.Tavsiyem çantamızda bol bol istavrit-çinekop alabilecek karma takım bulundurmak.Çünkü bu aralar iri istavrit ve çinekoplar arkadaşça takılıp ufak ların peşindeler.Biraz iri iğneli ve tüylü kalın takım olunca çalışmıyor.

18. onurtepe

onurtepe avşarlı

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURFCUSTING 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    07.11.2009 Cumartesi günü sabah 7 den 13'e kadar balıktaydım.Vaniköy de Yemli çinekop denedim vuruş dahi olmadı. İstavrite atanlar vardı ben bir tane dahi alan görmedim. Orda baktık yok saat 10'da Çubukluya geçtik saat 13'e kadar yemli çinekop takımına bir adet iri izmarit geldi. Hepsi bu kadar. Yan tarafımda bir grup vardı onlar gece gelmiş saat 13 'e kadar 2 tane çinekop almışlar. Baktım tatı yok balık yok bıraktık. Kısmetimizi artık haftaya buluruz işallah

19. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    arkadaşım paylaşımından dolayı sana teşekkür ederim ve tüm bilgilerini bizimle paylaşan dostlarada ayrıca teşekkür ederim.sahte balıkçı olmamak amatör balıkçı olmak lazım ama en önemlisi insanlıkta profesyonel olmak lazım

20. Akurei

Akurei Ahmet

Cumartesi günü sabah 06.00 dan akşam 21.00 e kadar Anadolu kavağında av aradım. Çinekop çapari / yemli ve istavrit çapari denedim. Sonuç olarak 2 küçük istavrit dışında hiçbir şey yok. Benim dışımda etraftan 1 istavrit ve 1 zargana alan oldu. Temiz hava bol güneş aldık ve bol bol sohbet ettik :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.