İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    anladım abi hadi rast gelsin bakalım bende belki galiba işim çıkmassa gitmeyi düşünüyorum:D

2. dikeylimit

dikeylimit

Favori Kamış:
    Albastar 3.50 kamış ve makinası
    En İyi Avı:
    İstavritler, denize bırakılan kıraçalar..
    Sarayburnu-Bugün

Merhaba Arkadaşlar,

Bir acemi olarak bugün Sarayburnu'ndaydım. Sıyırtma takımla sabit sayım olan 4 adet (ama iri yani:) istavritimi aldım döndüm(acemiyim demiştim sanırım:)
    Açıkçası iyi balık çeken de yoktu pek. Deneyimli görünen bir şahıs (amca diyim) lüfer, kofana gibi balıklara yem olma korkusuyla küçük balıkların açıkta olduğunu söyledi. Mantıklı ama ne derece doğrudur bilemiyorum tabii.
    Hava oldukça rüzgarlı, ara ara yağmurlu, akıntı taşmış nehir düzeyindeydi. Radar kulesinin Eminönü tarafına doğru olan kısmında sıyırtma ve çapariyle istavrite atılıyordu. Kumkapı tarafına doğru ise karidesle mezgit, izmarit ve istavrite. Ayrıca deniz kurduyla benim için iri sayılan boyutta mırmır alan arkadaşlar vardı. Kaşıkla ara sıra lüfer, çinekop deneyen çantacı bir abimiz pek sonuç alamadı..
    Saat altı gibi ayrıldım ve çoğu boş kovalarla dönen arkadaşları gördükçe 4 istavritime bakıp kendimi avuttum ben de:eek:

Kıyı raporundan çok hikaye gibi oldu biraz kusura bakmayın. Tecrübe kazandıkça geliştiricez artık(umarım);)

Herkese rastgelsin..

3. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)

Aramıza hoşgeldin dostum. 4 balık iyi sayılır, onu tutamayanlar da var, msela ben:D
    Güzel ve ayrıntılı bir rapor olmuş eline sağlık...

4. dikeylimit

dikeylimit

Favori Kamış:
    Albastar 3.50 kamış ve makinası
    En İyi Avı:
    İstavritler, denize bırakılan kıraçalar..
    Sağol kardeş hoşbulduk,

Umarım bugün boğaz civarında bir yerde balığa gitmişsindir çünkü çok sağlam istavrit akını vardı. Biz dördün lanetinden kurtulduk mesela en sonunda:)

5. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Bugün saat 13.30 gibi iki arkadaşla birlikte Üsküdar da Paşalimanına gittik.Eski tütün depolarının karşısındaki parktan güzel istavrit çıkıyordu yalnız çok rüzgar ve akıntı vardı.100 gramlık kurşun banamısın demedi.Akşam 18.00 a kadar yaklaşık 2 kilo kadar istavrit yakaladık ama sahil çok kalabalıktı.Oltasını alan gelmiş,acemiler yüzünden karışan oltaları açmaya uğraşmaktan şöyle zevkle bir balık yakalayamadık

6. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    :) Orası benim deniz balıkçılığına başladığım yer. 1 ay kadar takılmıştım oraya, gerçekten akıntısı hiç eksik olmayan biryerdir. Sağdan atarsın oltayı 20-30 metre sola kadar yürürsün sonra çekersin. Böyle bir döngü var orda. Tabi ilk defa gelenler bu döngüye pek uyum göstermediği için oltalar sıklıkla birbirine karışıyor. Ben daha sonra Üsküdarda Şemsipaşaya gitmeye başladım, o zamandan beri Paşalimanına hiç gitmedim... Ama orda istavrit tutma işine başlamak benim için staj gibi birşey oldu. Akıntı olmayan yerde hiç zorlanmadan istavrit tutuyorum artık :) Herkese rastgele

7. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ben bugün Yeşilköy Çiroz'a gittim eşimle birlikte 16.00'dan 18.00 kadar 15 tane istavrit tuttuk. Benim için hiç fena sayılmaz açıkçası. Çünkü üç sefer 5'ten fazla tutamamıştım. Bu arada balıkların çoğunu ilk kez tutmasına rağmen eşim yakaladı.:D

Son düzenleme: 23 Eylül 2007
  8. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    Ya şu alba shoptan kamışım gelsede yarın akşam lüfere çıksam :)

9. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    sipariş ettiğiniz kamışın marka ve modelini yazabilirmisiniz?

10. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    bende bu hafta bir numara yok:( :( grip oldum bu hafta es geçtik balığı ama haftaya boğazdayım yeni aldığım lüfer kaşığının test sürüşünü yapacam:D :D :D

11. istavrit

istavrit Boğaç

nasıl bir kaşıkmış bu:confused:

12. birkan

birkan

Favori Kamış:
    .2.40 remixon & 4.50 alba star
    En İyi Avı:
    el kadar sazan
    abartı bişey değil boğaç abi:D :D bildigimiz desenli kaşık :D ilk kaşık denemem de kaşığımı boğazdan gecen halıya taktırdım :D :D bakalım şimdi ne olacak

13. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    3234 alba star leader kamış 400 cm.:)

14. istavrit

istavrit Boğaç

yok anam yooooookkk ...sahilden bu lüfer tutmak zulümmmm

15. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    Demin başka bir yerdede yazdım zevkli balık tutmak için tekne şart...Kıyıdan balık tutmak zulüm.. Bir işe girim ilk işim tekne almak..

16. istavrit

istavrit Boğaç

bizim avcılar sahilinde adamlar sabaha kadar olta başında 2-3 kere vuruyormuş...onda da bir tane alırsak şanslıyız diyorlar ...

17. istavrit

istavrit Boğaç

biz de bi arkadaşla msn de onu konuşuyoz şimdi...teknesi olan lüfer gark ediyo

18. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Boğaç, iyi geceler, sen de bir şey yok mu bu hafta. Yanlış okumadıysam dün (cumartesi) gitmişsiniz Tarkan'la Yeşilköy'e, nasıl geçti?

19. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    Abi yeniköyde kıyıdan atıyorum sabaha kadar oltya bir tane vurmuyo r yemin ediyorum 20 metre açıkta tekneler izmarit yakalar gibi lüfer kofana çekiyor,çıldırmak içten değil, herşeyi geçtim birde takılan oltalar yüzünden milletle girdiğin ağız dalaşı yanına kar kalıyor.

20. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    İyi geceler

Hepinize iyi geceler foruma yeni üye oldum. aslında balıkçılık konusundada acemi sayılırım .Salı sabahı yeşilköy sahil (sahilin resmi vardı forumda 3 numarayı düşündüm) yada bakırköy sahile gitmeyi düşünüyorum 2 adet kamışım var biri 4,20 mt diğeri 3 mt pazarteside 3,60 mt lik kamış almayı düşünüyorum bütün takımlarımıda tamamladım:) lüfer,zargana,izmarit ve istavrit hangisine gitmemi tavsiye edersiniz.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.