İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. istavrit

istavrit Boğaç

yok abicim ...cmt gürpınara gittik ...niyetimiz zargana tutmakta ( düşün yani o kadar düştük ) ama fırtına ve şiddetli yağmur vardı...neyseki hazırlıklıydık...ama zarganaya atmaya imkan yoktu ...baktık iki adam izmarite at-çek yapıyor bi saatte kovayı doldurdular ...biz de izmarite döndük bizde almaya başladık ,ama fırtına abartınca geri döndük ...ben oralarda o kadar izmarit çıkacağını düşünmemiştim...resmen kaynıyo...eminim oralarda lüfer de çıkar ...denemek lazım

2. istavrit

istavrit Boğaç

aynı şeyi akşam bende k çekmece menekşe sahilinde gördüm ...millet sahilde bir tarafını yırtıyo 50 metre açıkta tekneler lüfer alıyorlardı...tekne şart...

3. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    Ayıp oluyo ama, biz burda daha istavrit tutamıyoruz, bırak zarganayı :D :D Bu izmarit nasıl bişi nasıl tutuluyo, Yeşilköy Çiroz da var mıdır? (Bu arada görmedin galiba bugün hanımla 15 tane istavrit yakaladık):eek:

4. istavrit

istavrit Boğaç

hepsine gitmeni tavsiye ederiz abi ...:) ...ama bakırköy sahilde hiç yorma kendini hiç bi numara yok ...yeşilköye gideceksen -acemi olduğunu söylüyorsun-çok ca kurşun ve yedek malzeme götür yanına ...rasgele

5. istavrit

istavrit Boğaç

tebrikler ...görmemiştim walla...işi bayağı ilerlettiniz siz:D ...izmarite klasik olta yapıyosun abi ...1o numara sinek iğne köstekler 20 cm 0.20 -beden 0.30 ...tavuk göğsüde yemin...hadi rasgele:cool:

6. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    Teşekkürler

İki hafta önce avcılara (ambarlı son durak denilen yere) gitmiştim arkadaşımla sabah 5 te başladık 15 tane istavrit ve 5 tane zargana yakaladık oda saat 7 ye kadar falan yağmur kesince balıkta kesmişti orada 25 lik kurşun kullanmıştık lüferede attık ama hiç vurmadı. yeşilköydedemi 25 lik kurşun kullanmak lazım?

7. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    10-6 ve 7'den istavrit ve zarganaya atıyorlar. Ben acemi olduğum için istavrit'çiyim şimdi. Pazar günü 16.00-18.00 arası 6'dan 7'ye doğru atıp 15 tane istavrit aldım. Bu işten anlayanlar daha çok alabiler bende. Ben atıyorum çekiyorum sadece. 10 çaparide yeşili tercih edin bence... Ben önce beyazla attım, hiç vurmadı, yeşile geçince yakaladım hepsini. 25 ya da 35'lik kurşun yeter. Zemin kayalık.

Bu arada unutmuşum, aramıza hoşgeldin...

8. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Eyvallah dostum, peki Yeşilköy Çiroz da var mı bu balıktan. (Sinek iğne dediğin istavrit için kullanılan çapari değil değil mi? Ya da tavuğu çapariye taksak neasıl olur.:eek: :eek:

9. istavrit

istavrit Boğaç

tavuğu çapariye döşemek de bir yöntem ...böyle yapıp da balık alanlarıda gördüm ama gerek yok ...al bir kutu iğne canın sıkıldıkça 3 lü bağla ...neyse ben kaçtım herkeze iyi akşamlar

10. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    olur olur izmarit herşeyi yutuyor maşallahı var :) midye, boru kurdu, tavuk göğsü vs..

11. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    İyi de Boğaç kardeşim İzmarit, Çiroz'dan çıkıyor mu onu söylememişsin. Boşuna sallamayalım:D

12. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Eyvallah dostum teşekkürler. Deneyelim bakalım, ne çıkacak...

13. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    yardımcı olabildiysem ne mutlu rastgele

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

2 sene önce tam bu zamanlar, çirozun 200-300 metre açığında çok güzel izmarit yakalamıştık, bazıları bu mevsimde abartı boyda olur, kıyıdan yakalamak isterseniz yeşilköy==>florya istikametinde ileri gidin çiroz plajından sonraki koyda florya tarafındaki uçta kıyıdan en fazla 5-6 metre atmanız yeter, ama yem olarak kurt kullanın, izmaritin 1 numaralı yemi kurttur, iğneye kolay takılır, ama hiç de kolay çıkmaz, 10 numara iğneylede zaten izmariti tek vuruşta alırsın, izmaritin mekanı kumlukların kayalara yakın olan kısımlarıdır, ama uyarısını da yapayım en iyi avı sabah verir+ söylediğim yerde dipte fazla kaya yok yani takım bırakma riski de düşük.Bir de olta tavsiyesi veriyim.gövde 0.15 misina direk ucuna 10 numara iğne, 1 karış gerisinden 5-10 gr yaprak kurşun(misinaya sarılacak, yaprak kurşunun da 1 karış üstünden bu sefer köstekle bir on numara iğne daha, eğer kaya balığı sorununuz olursa bir şişe mantarından ufacık küp şeklinde mantar kesin.İğnenin düğümüne kadar geçirin, yemleyin ve öyle atın.Bu şekliyle kayabalığı fazla rağbet etmez oltanıza ama yemi izmaritin görmesi kolaylaşır+ mantar yukarı çekince iğnenin palası aşağı kıvık kısmı yukarı bakar ve balık direkt olarak iğnenin ağzına gireceği yerden vurur yeme

15. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Bugun saat4ten sonra felan ben de yeşilköytarafında olucam çirozun otaraflarda avlanıcam. Eyer gelen arkadaşalr olursa kafamda siyah McLaren Mercedes yazan şapka olucak gelirseniz sevinirim. Görüşmek üzere

16. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

ÖzgürCan,
    Senle Organizasyonda karşılaşmıştık değil mi?

Zargana topu sallamıştık galiba

17. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    hayır ben zargana topu sallamadım başkasıyla karıştırdın beni. Ben hani korninin romantik çift diye tanımladığı arkadşım. Organizasyona kız ark. ile gelmiştim. Belki ordan hatırlarsın. :)

18. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Hah tamamdır,

romantiko,

doğru ya, fazla diyologumuz olmamıştı senin ile.

19. jason55

jason55

Favori Kamış:
    max magic tough 3.90m kamış, gold 60 makina
    En İyi Avı:
    6 kilo istavrit
    merhabalar,
    bu haftasonu "dikeylimit" ile birlikte istavrit vurgunundaydık:) kadıköy inceburundaki mendirekten salladık oltaları.4 kiloya yakın istavrit çektik.gerçi çok büyük ebatlarda değil ama akşamki nevaleyi çıkardık:) bu inceburun denilen yer neresi derseniz kadıköy ido iskelesinin hemen arkasındaki mendirek.istavrit isteyenlere şiddetle tavsiye edilir.öğlene kadar orada takıldıktan sonra büyük istavrit hayaliyle sarayburnuna geçtik ama inanılmaz rüzgar ve kalabalıktan dolayı akıntıdan dolayı takılan oltaları açmakla uğraştık.3 adet ortaboy istavritle oradan ayrılıp eve dönmeden önce son bir sahil gezintisi yapıp radar mevkiine kadar yürüdük.mırmır tutan ve lüfere atan arkadaşlar gördük tabi bize yabancı olaylar olduğu için istavritlerimizle eve dönmeye karar verdik:) bir hafta sonu da böyle geçti...tekrar raporlarla görüşmek üzere...
    rastgele...

20. M3hm3T

M3hm3T

Favori Kamış:
    gama 50, lineaeffe rapid 60, alba carbostar, diamond shark,
    En İyi Avı:
    1 kg kefal, 400 gr domuz balığı
    kadkıköy inceburun o yıkılan çay bahçelerinin olduğu yer mi acaba? deniz otobüsünün arka tarafı?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.