İstanbul Kıyı Raporları 2006-2009

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cognitor tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Herkeze iyi akşamlar... Balıksız geçen günlerin gerilimini daha fazla taşıyamıyacağımı anlayıp yakın bir arkadaşımla beraber anında evden fırladım ve soluğu Floryadaki Belediye sosyal tesislerinin hemen önünde zarganaya atmaya başlayarak aldım desem yeridir. Zaten gunlerdir buna zaman ayıramamam beni geriyodu, bide sitede insanlar şöle tuttuk bööle tuutuk diye anlattıkca iyice kanım kaynıyodu, bende bugun huzura kavuştum... Hemen tesislerin önünden zarganaya attık, saat 6 gibiydi bi yarım saat ama gelen olmadı, bizde ordan ayrılıp belediyeye sırtınızı verdiğiniz zaman sol tarfata kalan mendireğin oraya gidip oltalrımızı attık. Ben bi süre daha zarganaya attım ama tık yok... Bu arada arkadaş istavrite attı. Akşam saat 7 gibi saat8'e kadar guzel istavrit yaptı. Daha sonra kesti... Bizde taktık lüfer ve çinekop takımlarını attık ama saat 10'a kadar bişi vurmadı.1.5 kg istavrit aldık ve biz de bukadara da şükür diyip geri döndük... Şimdilik bukadar...

2. jason55

jason55

Favori Kamış:
    max magic tough 3.90m kamış, gold 60 makina
    En İyi Avı:
    6 kilo istavrit
    valla yıkılan çay bahçeleri olup olmadığını bilmiyorum ama dediğin gibi deniz otobüsü iskelesinin arka tarafı.güzel istavrit yapıyor önerilir...

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    özgür maşallah sen enerjini boşaltmışsın :D biz daha halen sanal balıkçılığa devam :D avlarının daim olması dileklerimle kendine iyi bak paylaşımın için teşekürler:)

4. M3hm3T

M3hm3T

Favori Kamış:
    gama 50, lineaeffe rapid 60, alba carbostar, diamond shark,
    En İyi Avı:
    1 kg kefal, 400 gr domuz balığı
    sağol onur bir gidelim bakalım bizimde rızkımız çıkacakmı ;)

5. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Saol abi ama bişi eklemeyi unuttum, mendireklerdeki sokak lambalarını yakmayan belediyeye de teşekkürlerimi bir borç bilirim... Tamam belki sezon bitti yada tasarruf için yakmıyosunuz ama be allahın kulları ozaman neden masraf ettini de onları oraya diktiniz... O tarafa akşam gidecek arkadaşlar için yanlarında mutlaka ışık bulunsun, sakın güvenmeyin sokak lambalrına...

Bu arada bişi annatcam lüfer takımını hazırladım hava da karanlık bişi görmiosun adam gibi... yemide taktım ama daha oltaya takmadım... Bu arada arkadaşın oltasını da hazırladıydım onunkini taktım bi döndüm arkamıı aaanaaaaaa benim yem takılı lüfer takımı yok... heryere baktım yok, ya diyorum nereye gittii bu... meğer kedinin biri alıp götürmüş benim takımı iyimi havanın da karnlık olmasından faydalanıp... allahtan başka bitane daha vardı yedek ama o ufak kancalı bi takımdı neyse ben de taktım attım artık lüfermi çinekopmu sarıkanatmı ne gelirse diye...:D :D :D :D :D

6. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Bugün beylerbeyinde güzel iri istavrit vardı 4 saat içinde çapari ile (k 0.12/b 0.30 kurşun 125 - 150gr) 3kg kadar aldım. pek çok yarım balık gelmesine ve istavritlerin oynak yapmasına rağmen yemli olta çabalarım bi sonuç vermedi yem bile yediremedik.

7. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    guzel av olmuş

8. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :))))
    günaydın arkadaşlar

9. AFUSTA

AFUSTA

Favori Kamış:
    remixon horizon 3.5 mt,banax brisa50, remixon horizon 3 mt, dam quick 250 rd
    En İyi Avı:
    sarıkanat, lüfer
    yeşilköy ve istinye raporu

şu ara yeşilköyde zibil kıyamet izmarit var. bilginize. yem karides. yer balıkçı barınağı önündeki mendirekten aşağı yukarı 15-20 mt açıkta. takım sıradan 3 köstekli dip takımı. kıyıdanda atılabilir ancak çok kayalık ve yosunlu.
    ayrıca yeşilköy rönesans parkı önündeki mendirekten geçen hafta lüfer aldım. yem olarak o kadar istavrit denememe rağmen sonuca hamsi ile ulaştım. herhalde çok istavrit var balık değişiklik istedi :) ama çok kayalık ve yosunlu bilginize. yanınızda mutlaka yedek takım götürün. kurşun 50-75 gr geçirmeyin.
    bu hafta istinye iskeledeydim. bir iki vuruşun dışında hiçbirşey yoktu. daha kanala girmedi herhalde lüfer. istinye iskelede de zibil kıyamet iskorpit var. sınırlı miktarda da izmarit. iskorpit'i sevenler kaçırmasın.

10. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    slm orçun bu 3 köstekli dip takımı dediğin ne oluyo biraz açabilirmisin ben hiç kullanmadım acemiyim daha biraz açabilirsen sevinirim

11. AFUSTA

AFUSTA

Favori Kamış:
    remixon horizon 3.5 mt,banax brisa50, remixon horizon 3 mt, dam quick 250 rd
    En İyi Avı:
    sarıkanat, lüfer
    0,25 beden aşağı yukarı 1,5 mt.
    0,15-0,18 köstek.köstekler aşağı yukarı 20 cm. iğne 7-8 numara çapraz iğne. ben bronz kullanıyorum. karideste görünmüyor. istersen beyazda kullanabilirsin.
    bedenin en altına kurşunu koy. 25 cm boşluk bırak ilk kösteği tak. 25 cm boşluk bırak ikincisini tak. 25 cm boşluk bırak son kösteği tak. al sana 3lü dip takımı. istersen 2li veya 4 lüde yapabilirsin.

site içerisinde arattır. resim bulabilirsin. yada http://www.bilgehansarp.net/fishing/index.htm burada inanılmaz faydalı bilgiler bulabilirsin.

Son düzenleme: 25 Eylül 2007
  12. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    eyv.orçun bilgin için tşk.ederim

13. dede

dede kema ldede

bilgi için teşekkürler rasgelsin saygılar dede

14. emoran

emoran

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bol bol istavrit
    iyi akşamlar

İki gün önce yeşilköy veya bakırköye gideceğimi yazmıştım.Yeşilköyün daha iyi olduğuna dair mesaj geldi.Ama sabah sahurdan sonra yeşilköye gitmeden şöyle bir sarayburnu'na bakıp giderim dedim. Sarayburnunda meşhur zührevi hastalıklar hastanesinin önünde baktım millet lüfere atmış . Bende doğal olarak oraya park edip baktım . Kovalar boştu ama bir yada iki kişi almıştı. Doğal olarak bende takıldım oradan 7-8 istavrit alıp yemli yaptım ama saat 8 e kadar bir şey yoktu. Sonra sirkeciye doğru yürüyüp belediyenin çay bahçesi var oradanda istavrite attım 2 tanede ordan aldım. Baktım herkez sıyırtma çekiyor tektek ama iri geliyordu bende sıyırtmaya döndüm saat 12 ye kadar 9 adet iri istavit aldım. Sonuç olarak bayağı yorgun ve elimde 18 adet istavritle eve döndüm.:eek:

Son düzenleme: 25 Eylül 2007
  15. SİNARİT

SİNARİT

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK - AKYA - MIĞRI - MÜREN - KEFAL - USKUMRU
    Bir hafta öncesine kadar Yeniköyde herkes bir gecede 3-4 lüfer alıyordu,bunun üzerine bende bir şansımı deneyeyim dedim, ve balık benim rıhtıma indiğimden beri kesti bir haftadır balık yok,milleti görücektiniz herkes üst üsteydi bu akşam yine uğursuzluğumla gittim in cin tinercilerle top oynuyordu,tek başıma takıldım,lanet forever,yalnız açıkta tekneler uzun olta ile alıyor.

16. denizci

denizci serkan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER 865
    En İyi Avı:
    Lüfer 1.150 kg
    Sarayburnunda

Arkadaşlar Herkese Selamlar Dün Akşam Sarayburnuna Baliga Gitmiştm Ama Saray Burnu Falan Kalmamiş Avşa Gemisinin Oldugu Saray Burnunun En Verimli Balik Ala Bildigimiz Yeri Kapatmişlar Ve Balik Tutmak Kesinlikle Yasaklanmiş Hadi Biraz Ileri Kayaliklara Dogru Gidelim Dedik Ama Ordada Bir Akinti Sormayin 250 Gr Kurşun Hak Getire Oturtmak Imkansiz Hadi Biraz Daha Ilerliyelim Derken 2ci Fenerdeyiz Dalga Kirana çiktik Yemleri Takip Denizin Sultani Lüferi Beklemeye Başladik Ama Yok Ya Lüfer Falan 6- 7 Saat Tik Yok Arkadaşlar şayet Olurda Istanbulun Her Hangi Biyerinden Karadan Kayda Deger Lüfer Alipta Bizleride Haberdar Ederseniz Seviniriz şimdiden Teşekürler.

17. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Bu akşam üzeri saat 16.00 sıraları sahile indim. önce dip yemlisi denedim,dün akşam çaparime bir izmarit gelmişti bi yoklayalım bakalım dedik ama yengeçleri beslemekten başka bir işe yaramadı. onun üzerine zargana topunu takarak zarganaya başladım. takım,hırsızlı tk. iğne no10 hırsız no 12 misina beden 0.10 yem kurt şeklinde kesilmiş tavuk göğsü. bir miktar zargana aldım,birkaç tane de kaçırdıktan sonra istavrit çaparisine döndüm ve bir miktarda istavrit aldıktan sonra takımları toplayıp geri,evin yolunu tuttum. Lüfere kalmadım,çünkü hava keşişlemeden esiyordu ve bu havada balık olmuyor.

18. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    sağol ibrahim abi teşekkürler:)

19. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    İbrahim abi, günü kurtarmışsın galiba. Kaç tane istavrit aldın merak ettim, bir de nerden attın oltayı.
    Pazar sabahı Çiroz Plajına org. var sen de katılırsan çok seviririz...

20. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    Sanal alemin nöbetçisi iyi geceler...:D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.