İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. eru

eru ercan

Favori Kamış:
    el Oltası
    Favori Makine:
    0,30 misina
    En İyi Avı:
    japonyada yakaladığım orkinos 119.5 kğ
    Arkadaşlar siteye yeni üye oldum ve resimlere şöylebir göz gezdirdim bende balık tutmak istiyorum bende bu iş sitresinden uzaklaşmak istiyorum istanbul beylidüzünde yaşıyorum bu civarlarda balığa giden varsa benide götürsün vallaha çanta taşırım holtaları taşırım tekne ise yakıtını karşılarım yemek pişiririm ne iş verlirse yaparım yeterki balık tutayım.cıvarda olması şart değil istanbul içi heryere gelirim.Şu kardeşinize bir balık tutam fırsatı verin lütfen şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Nisan 2010
  2. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Boğazda balık durumu nedir? Bilen varmı acaba beykoz taraflarında avlanmayı düşünüyorum.Birde Bostancı'da mezgite çıkan varsa durumu bildirebilirmi?

3. tarantu

tarantu emin

merhabalar,yarın emirgan,aşiyan tarafına istavrit avına gitmeye karar verdim,sabah 10 gibi orada olurum.
    bir kaç kere gittim 2 3 kilo istavrit aldım oradan.Akıntı olmasına rağmen cok keyifli bir avdı.Yarında gideceğim,tecrübeli ustaların bana o taraflarda istavritten bir haber vermeleri mümkünmüdür :) ? veya şu sıralar emirgan,aşiyan tarafını yoklayanların.şimdiden teşekkürler.

Geçen gittiğim balık av'ından bir kaç kare;

4. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Boğazda rüzgar sert, sular çok bozuk, denizin altı üstüne geliyor adeta.

Kıyılarda bol miktarda çaça, gümüş var, açıkta ve dipte de balık var ama balıkçılar da tutamıyor.

Belki kıyıdan atıp çekmek, balıklar için daha kandırıcı olacağından verimli olabilir.

Tavsiyem, çok şey ümit etmeden, en azından hava alır stres atarım diyerek olta atmak, balık da tutulursa ne ala, yoksa zaten ben hava almaya , denizi yoklamaya gelmiştim diye moral bulunur. :)

Rastgele.

5. karakuş_34

karakuş_34 yasin

merhaba balık sevdası olan tüm dostlar)ben kocaeli gebzeden siteye katılıyorum çubukluda ve kulelide durumlar nasıl?duyduğuma göre bol çaça girmiş kıyılara sanırım arkasındanda çinekop su üstü yapar eger oralarda avlanan arkadaşlar siteye günlük rapor yazıp biz balık sevdalılarını haberdar ederlerse kendilerine minnettar kalacaz.tüm balık sevdası dostlarımızın TÜRKİYE de nerede olursa olsun oltaları bereketli neşeleri bol olsun saygılarımla

6. tarantu

tarantu emin

Teşekkürler yorumunuz için REİS,bende zaten emirgan korusuna gideceğim,geçerken bir uğrar 2 olta sallarım :) kolumun pası gitsin diye,yoksa canım taze olta istavritini,roka,soğan salatasıyla yemek,yanındada acılı şalgam içmek filan istediğinden değil :) öyle bi hava alayım ;)

7. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Arkadaşlar herkese merhabalar.Yarın sabah kısmetse bakırköy limandan tekne ile balığa çıkacağız.nerede ne vardır bilgisi olan var mı? Ya da gitmemize değer mi?

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Marinadan burundan kıyıya dik bir çizgi çizerek kerteriz alın, yaklaşık 700 metre ilerde kıyıya paralel giden 20 metre üstü derinlikte bir hat vardır, oraya denk gelebilirseniz dipten izmarit alırsınız, istavrit sürüsü denk gelirse güzel de istavrit.

9. muromachi

muromachi Kaan

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE TURNAFRESH 4204
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 CARP 60
    üstadlarım yarın sabah arkadaşlarımla beraber balığa çıkmayı düşünüyoruz ve avrupa yakasında oturuyoruz genelde arnavutköy bp nin önüne gideriz akıntıda güzel balık oluyo ama şu sıralar bp nin önünde durum nedir bilmiyorum ve elim boş dönmek istemiyorum bununda nedeni arkadaşım askerden izine geldi dostuma balık tutturmam lazım sizce arnavutköyemi gitmeliyim yoksa karşıda 1 yeremi yada daha iyi tavsiyeleriniz varmı? saygılarımla..

10. robinson987

robinson987 bekir

bugün sabah unkapanına gittim ama nafile saat 3 e kadar 1 kilo anca aldım gece kefal yapmış cok az mırmır 1-2 levrek haa bide lüfeer almış iki kişi ama görmdim kefal ve mırmır levrek gördüm oda gece 00 01 de alınmış gündüz cok az istavrit başka bi şey yoktu eminönu de aynı

11. murat ceylan

murat ceylan murat ceylan

Favori Kamış:
    lineaeffe extrem
    Favori Makine:
    okuma blue hawk
    En İyi Avı:
    palamut ve lüfer
    arkadaşlar bugün galata köprüsünü denemek istedim.15 adet istavrit anca alabildim.günüm çok iyi başlamıştı aslında geceden gelen üç genç arkadaşın bana anlattıkları zamana kadar.bi tanesi ağbi dedi gece aşağıdan tırıvırı atıyorlar dedi,üstelik yukarıdan aşağı salladıkları takımları dahi makasladıklarını söyledi 3 takım verdim ağbi dedi.şimdi bu insanlar için çok söylenecek şeyler var fakat ben başka bir şey söylemek istiyorum.köprünün alt kısımları gece belli bir saatten sonra girişi ve çıkışı kapatılıyor üstelik güvenliği bile var.bu (insanlar) oraya nasıl girebiliyor.barajları, gölleri, akarsularımızı geçtim istanbulun tamda orta yerinde nasıl bi cesaret,nasıl bi zihniyet, nasıl bi insanlık'ki bunlar tırıvırı kullanabiliyor.

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çok ilginç dicem ama beklenir artık. Türkiye de yaşamak gerçekten çok zor olmaya başladı...

13. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Artık rapor görmek istiyoruz :)

14. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Dün yani 10 Nisan'da işten erken çıkıp Kuleli'ye indim.16,00 civarı avlanmaya başladım. Akşam 19,00 a kadar 2-2,5 kg. iri istavrit,4-5 hamsi ve 4-5 tırsi yakaladım.
    Bugün ise pazar yani tatil günüm olmasının avantajıyla saat 8de Kuleli'deydim. Saat 13,00 kadar 3-3,5 kg. istavrit yakalayabildim. Anlıyacağınız iki gün üst üste keyifli avlar yaptım.
    Her iki günde kullandığım ekipman:
    Kamış Lineaeffe S-Flex 4,20 250 gr.
    Makine Okuma Avenger 65 0,28 powerline misina
    Kurşun 125 gr.
    Çapari bedeni 0,25
    Köstekler 0,12-0,15 karışık renkli yeşil ağırlıklı organze hazır köstek

15. kaaayra

kaaayra orhan

Kuruçeşme

Arkadaşlar Bugun Kuru çeşme Tarafi Ogle Saatlerinde Cook Iyi Idi Sonra Bozdu..

16. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Tebrikler süper bir rapor valla balığa gitmiş kadar oldum

Bi yandan dershane bir yandan okul bir yandan sınavlar, sıkıldım artık vakit bulsam, kendimi atıcam denizlere:)

17. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Cumartesi günü sabah 8.30 gibi Beykoz daydım.Boğaz karışık denizler çok atmayı bile denemedim kısmetderler ya o ihtimali bile göze almadım ama uzun olta ile gümüş alan çoktu gümüşler 9cm ile 15cm arasında hafta içi tekrar gideceğim nasipse.

18. uraltay

uraltay ömer

Favori Kamış:
    LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M
    Favori Makine:
    OKUMA AV 45
    En İyi Avı:
    kraçe :)
    bugün emirgan taraflarında öğleyin kimseleri göremedim. deniz kötü dalgalıydı. hava da baya bi serinceydi. oltamı açmadım bile. öğleden sonra nasıldı bilmiyorum. yukarıdaki kuleli raporu iştahımı kabarttı ama gene de inanasım gelmedi doğrusu.

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Cumartesi günü Boğaz kıyısındaydım. Üsküdar ve Çengelköy arasında güzel istavrit alıyorlardı. Daha yukarı kısımlarda henüz balık yakalanmiyor. Şu günlerde baliklarin Marmara'dan Karadeniz'e çıktığı düşünülürse bu normal. Bu mevsimde Boğaz kıyılarında özellikle orta kesimlerdeki akıntılı yerlerde gümüş ve çaça sürüleri kıyıları yalarcasına yüzerek Karadeniz'e çıkarlar. Bunlar ince çapari veya kepçe ile avlanabilir, ikisinin de lezzeti birbirinden güzeldir. Ayrıca, yine Karadeniz'e çıkmakta olan ve bu balıkları yemek için kıyıya çok yaklaşan iri kofanaları da yakalama şansı vardır.

20. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Cumartesi ve pazar, istavrit, Rumelide Limandan Kuruçeşme'ye, Anadoluda da Üsküdar'dan Çengelköy-Kuleli hatta Vaniköy'e kadar tekneden ve kıyıdan iyi idi, akıntıların yukarısında bir şey yok.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.