İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. onaran

onaran Onder

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 420
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65
    Herkese selam,

Perşembeden beri yoğunlukla Kuleli önünden olmak üzere anadolu yakası kıyılarından çinekopa atıyorum ancak sonuç 0. Acemi olmam ayrı bir konu ancak tüm sahil boş boş bakıyor. Bir tek Perşembe günü gündüz kıpırdanma olmuş ama malum iş nedeniyle ancak 8'de başlayabildim ve hikayelerle yetinmek zorunda kaldım.

Özellikle cumartesi akşam 6'da Beykoz'dan denedik arkadaşla ama balık kıyıya gelmedi. Önümüzde gırgırlar 2-3 kere çevirdi sonra onlarda gitti. Sonrasında Beykozdan Paşalimanına kadar tüm noktalarda üşenmeden durup kovaları kontrol ettik. Bir şaşkın balık bile vurmamış kimseye.

Sabahları istavrit yapıyor ancak kraçelerle avunmak zorunda kalıyoruz(bu arada bu kadar kraçeyi kovalarda görünce de üzülüyorum, sanırım ilerde istavrit de bulamıycaz :( )

2. 33022

33022

slm

cem hocam selamlar;

evde sıkıntıdan patlıyorum eskiden balığa giderdik oda yok artık bizde zaten istnbulda doğru düzgün balığa gittiğimde yoktu zonguldaklı olduğum için orda alışkanlığımız bağlardık 10-15 li takım ördek tüylü istavrite tavuk taşlığıyla mezgite siyah kanca siyah tüğ takımıyla cinekopa atar gayette basarılı avlar yapardıkki hiç unutmam günde 14 kilo istavrit tuttuğumuz olurdu bazen 2 kilodan aşağı balıkla gelmezdik ama istanbulda balıkçılık sıkıntılı biraz.kusura bakma fazla uzattım ama ben şunu öğrenmek istiyorum hafta sonları emin önü yeşilköy florya arası ne çeşit takımla ne tutabiliriz bizimki vakit geçirmek birde lüfer demişsin bana bi anlatırsan sevinirim kıyı raporlarına göz attım arkadaşlar yazmışlar ama bana daha detaylı bilgiler lazım okadar uğrasmaya bari elimiz boş dönmeyelim
    yardımcı olursan sevinirim
    rastgele

3. Kaan DÜZGÜN

Kaan DÜZGÜN KAAN BERAT

Dün akşam 8 de Zeytinburnu ve yeşilköyde denemelerde tek vuruş alınamadı, saat 23:00'dan sonra Sirkeci ve Karaköy'de oltalarımızı suya gönderdik ama ısırılan bir yemimiz dışında vuruş alamadık. 02:30'da takımları toplayıp eve döndük. Kısacası tek balık yok koca denizde...

4. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Ramazan kardeşim ben genelde fırsat buldukça Yeşilköy'e gidiyorum.Akşam hava kararmaya yakın ve sabah 04:00 gibi 2-3 saat duruyorum.Kullandığım takım mantarlı dip takımı.Bu saatler daha verimli oluyor.şansın varsa 1-2 balık alabiliyorsun,ama tabii ki yemin canlıysa daha iyi oluyor.Florya'da da Çiroz'a gidebilirsin.Şansın bol olsun,rastgele..

5. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Bu gün karadenizin kuzeybatısından palamut boğaza doğru yöneldi kıyı balıkçısına hayredermi bilemem fakat yarın bu balığın boğaza gireceğini düşünüyorum bilginize...rastgeleyin...

6. bora85

bora85 bora

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    kıyıdan çapari ile 2 tane mavi balina
    sarıyerde bugün sabah vakitlerinde kıyıdan 4- 5 adet palamut alınmıştır.ayrıca teknelerde aldı.

7. oguzhan198600

oguzhan198600 OĞUZ

Favori Kamış:
    REMIXON
    Favori Makine:
    REMIXON TEBEN TNR 35 MAKİNA
    En İyi Avı:
    karagöz
    kardes palamutlar capari ile mi alındı

8. babil

babil İrfan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 kg.
    Bizde aynı zamanda Sabancı Müzesinin önünden bolca istavrit ve kraça yakaladık.

9. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar bu sıra pek rapor yazan yok . Herhalde balık tutmaktan rapor yazmaya fırsat bulamıyorlar. Ben cuma akşamı saat 7 den sabah 7 ye kadar unkapanı köprüsünde avlandım ve 7 sarıkanat 2 de çinekop tuttum benim için fena bir av olmadı ama orada balık sabaha kadar çokl seyrekte olsa yapıyor. Sürekli gözünüz oltanın ucunda olmalı aslında bu olay birazda kötü oluyor. Mesela belli saatlerde yapsa o saatten sonra millet evine gider dinlenme fırsatı bulur ama bu sene durum bu şekilde. Galata köprüsünden haberi olan varsa yazarsa sevinirim oraya da uğrayamadım bu sene.

10. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşlar, boğazda avlak yeri paylaşmamanın bence pek bir manası yok, ama paylaşmayanada neden paylaşmıyorsun demem.

Halim beyin avlandığı bölge,

1- Rumeli kavağı açıkları - Fener/Dikili
    2- Beykoz ile Anadolu kavağı arasında kalan askeriyenin hemen önü - Umur yeri

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var bu iki merada bu sene çapari ile av hususunda çok bereketli, kaydedeğer avlar vermemiştir. (çok nadir olmakla beraber bazı günler çapari iş yapmıştır)
    Bu avlaklarda avlanacak arkadaşların, zokalı takımı kullanmayı bilmesinde fayda vardır. Zokalı takım şu sıralar iş yapmaktadır. Ayrıca Umur yerinde uzun oltada sonuç vermektedir.
    Uzun oltacılar için bir başka mera ise Yeniköy'de ki Irak konsolosluğu açıklarıdır.

11. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Dostum, bu müjdeli haber için teşekkürlerimi sunuyorum.
    O zaman hafta sonu için ne yapacağımız şimdiden belli oldu :):);)

Eğer müsaitsen Sarıyere atla gel beraber sırtı çekelim :)

12. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Benden günah gitti, yer rumeli kavağının karşısı 100-150 metre açığı giden/gidecek arkadaşlara tavsiyem akıntı var, en az 50 gr'lık zoka götürün 60gr ideal zokanızın parlak misinanızın 0,45-0,50 mm olmasında çok büyük fayda var ben ilk birkaç balığı 0,35 mm yakaladım sonra başka bir balığı çekerken balık zannedersem misinayı dişleyip koparttı, misina zoka fırdöndü ön ağırlığı alıp gitti.

13. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    + Çapari iş yapmıyor, yurt dışından özel getirtmiş olduğum, Türkiyede kesinlikle bir yerde satıldığını görmediğim, geçen yıl boğazın aynı yerlerinde 4lü 5li çinekop sarıkanat çektiğim çapari ile bir tane alamadım, tavsiyem çapari ile zaman kaybetmeyin
    + Mutlaka yanınızda bolca yemlik canlı kreçe olsunn ne kadar küçük olursa o kadar iyi, şimdi kreçeleri neden tutuyorsunuz diye polimik olmasın yem yapmak için onları arkadaş birkaç gün önceden tutup livara atmış, kullanabildiğini kullanıyor kullanamadığını işi bitince tekrar denize canlı oalrak yolluyor

14. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bugün üsküdara baktım bir kaç kişide sadece birkaç kreçe vardı, lüfercilerde bir şey göreedim bir kaç kişi ile konuştum hiç bir şeyin çıkmadığını söylediler, bir arkadaşım dün çubukluda sabahlamış bir çinekop bir sarıkanat aldığını söyledi, şimdi telefonla kulelide bir oltacı abi ile görüştüm tek tük çıkığını söyledi (o tek tük diyorsa kesin hiç bir şey yoktur), pazar akşamı bir abimiz kandillide (kız lisesinin orada) epyce uğraşmış sadece bir çinekop, beykoz da da bir arkadaşım dün telefonla konuştum koronun önünde gecelemiş bir çinekop, anadolu kavağı ve kandillinin iskele tarafından haberim yok bende perşembe akşamı ya sarayburnunda ya da karaköyde sabahlamayı planlıyorum.

Son düzenleme: 26 Ekim 2010
  15. bora85

bora85 bora

Favori Kamış:
    lineaeffe turnafresh 390
    Favori Makine:
    okuma zeon
    En İyi Avı:
    kıyıdan çapari ile 2 tane mavi balina
    evet çapariyle alındı.hatta bu sabahta aldılar.arada çinekopta geldiği oldu.

16. şemsipaşalı

şemsipaşalı hakan

slm üsküdarda hiç bir şey yok hava kararınca 1-2 yaprak yaptı kraça bile nimet oldu :(

17. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg

Bende istavritin (Yemlik) adresini vereyim.Şişe cam fabrikasının 50-60 mt açıkları 4-8 kulaç arası suda at çek istavrit (Yemlik) geliyor.

18. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Onceki yil zodiac bir botumuz vardi sabah 6 gibi dayimla beykoz yalikoyden acilirdik askeriyenin onunde askeri bir dubaya her hafta sonu baglardik 25 gramlik kursunun suya dokunmasi ile dolmasi bir olurdu ihtiyacimiz kadarini tuttuktan sonra dogru umur yerinde zokaya giderdik bir sabah yine yemlik pesine yine ayni yere gittik aninda kiyidan bir askeri bot geldi yanimiza bir astsubay cikti ne yapiyorsunuz burada dedi bizde balik yakaliyoruz dedik o da bu duba askeridir buradan uzaklasin bizde o gunden sonra bir daha o dubaya yaklasmadik kiyidan yakalayacaklar icin tavsiyem ince capari ile 40 50 gr kursunla atabildikleri kadar ileriye atmalarini tavsiye ederim suyun akintisiz bir yer olmasida bence daha uygundur

19. crionex

crionex

Kuleli ve Çubuklu Raporu

Bugün saat 15:00 - 16:30 arası
    Yemliye atan bir kaç kişi vardı. Hepsinin de kovası boştu.
    Kreçe katledebilen bile yoktu desem yeridir.

20. sintr

sintr hasan

Favori Kamış:
    YobamaxBullDog
    Favori Makine:
    Okuma trio 55
    En İyi Avı:
    Sadece Zargana
    Bugün öğlen saat 1 gibi her zaman ki mekana gittim,başta oturdum 1 bardak çayımı içtim böreklerimi yedim sonra başladım hızırlanmaya takım falan derken saat 2 oldu üstüne yağmur bastırdı bir ara ama 5 dakikaya geçti gitti.Olta suya indi hop en büyük olan zargana oltada,sonra devam etti,her yağmur yağdığında çantam ıslanmasın diye mola verdim.Yapraklardan gına geldi bugün olta attırmadılar suya yem iner inmez yemi alıp duruyorlardı arada şansa 3 tane takıldı bide 5-10 adet solucan(kalem zargana) aynen suya iyade edildi.Günün hasılatı resimde, akşam saat 6 da toplandım,günün kısa özeti zevkli ve doyurucu bir gündü.Ama tek takılmak gerçekten sıkıcıydı(ÖZKAN ABİ &ESER NERDESİN ! )

Son düzenleme: 27 Ekim 2010
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.