İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. obsession

obsession Selçuk

AZ ÖNCE ÜSKÜDARDAN GELDİM 15-20 KİŞİ VAR, mağlum hepsi aynı kişiler....30 dakıka kadar izledim 1 tanesi kraçe kadar yaprak çinekop yakaladı...

2. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar öncelikle kıyıdan av raporlarımızı burada paylaşırsak daha verimli olacağını düşünüyorum. Ben dün akşam saat 19:00 dan 22:00 a kadar unkapanı köprüsünde istavrit ve çinekopa olta attım , eğer yemli istavrit yada kefal tutmak isteyen varsa günün her saatinde kefal yapıyor. Bunun haricinde akşam sabaha kadar istavrit yapıyor. Bunların yanısıra 3 gün önce 8 parça sarıkanat 2 parça da çinekop almıştım ama dün akşam deyim yerindeyse tık yoktu diyebilirim. Sadece yanımdaki adam 2 çinekop alabildi. Ama köprünün halice bakan kısmı biraz daha iyi balık yapmış diye haber geldi. Orada balık yakalamak isteyen arkadaşların sabahlamaları gerekiyor. Çünkü köprüde bu sene balığın hangi saatte yapacağı hiç belli olmuyor. Bir bakmışsınız saat 22:00 a kadar hiçbirşey yok , birden bir başlıyor 3 4 parça alıyorsun sonra bir kesiyor ne zaman başlayacağı ne zaman vuracağı hiç belli olmuyor. Sürekli tetikte olmak lazım.

3. 29519

29519

Arkadaşlar dün ortaköy'de bir şey yoktu. Çok ender bir kaç abi birer tane istavrit aldı.

4. gümüş

gümüş emre

Favori Kamış:
    lıneaeffe turnafresh 3.90 gold fish ocean surf 4.20
    Favori Makine:
    okuma salina sa 55 okuma travertine tr 65
    En İyi Avı:
    uğraşıyorum
    dün akşam 19:00 22:30 a kadar beykozda kulüpteydim takım üç iğneli mantarlı takım yem olarakta istavrit kullandım bolca yem kestirdim sonuçta 1 adet çinekop aldım sonra yine her zamanki gibi gırgırlar gelince moralim bozuldu topladım takımı döndüm bu arada gırgırcı amcamın bitanesi geldi 280 kasa kefal almış bide ağlıyo bu sene hiç bişe yok yani sizin anlıyacagınız arkadaşlar artık kefale kadar düştüler ama hala akıllanmadılar allahım sen akıl fikir ver yarabbim

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.

süper gözüküyor zarganalar ancak dun akşam o kadar zorlandıkki yem vurmak adına sormayın yok yok yok epeyce dolaştık ama cok az bir zarganayla gerı donebıldık resmen sıkıntı oldu...

6. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    bu konu, bu mevzunun yeri değil.
    Kıyı raporları adlı konuda, tekne avında kullanılan bir yöntemi yarım sayfa anlatmak pek doğru olmaz.
    Genelden bilgi almak istiyorsak, sitede muhakkak bunla ilgili bir konu vardır. Eğer yok isede, beni uyarırsanız ilgili konuyu açar paylaşımınıza sunarım.

7. süha günay

süha günay süha günay

şuraya bir rapor yazalım bari:
    dün akşam 17.00 18.030 arasında üzeri tokmakburnunda yağmur ve rüzgar altında 20/10 çapari 75-100 gr kurşunla 20 adet (1 kg'ye yakın) kadar tombik istavrit tuttum. benimle birlikte yaklaşık 5 kişi daha ıslanmayı göze alıp bir o kadar tombik istavriti kovalarına almıştır.

8. süha günay

süha günay süha günay

akşamüstü değişik bir boğaz turu yaptım.
    kulelide 6-7 kişi vardı. bir şey çektiklerini görmedim. saat 16.45 civarı.
    oradan anadoluhisarına kadar kimseler yoktu.
    ikinci köprüyü geçip baltalimanından aşağıya indim.
    boyacıköy, emirgan ve tokmakburnunda toplamda yaklaşık 30-40 kişi yağmurlukları kuşanıp iri istavrit tutuyordu. kurşunlar küçüktü. muhtemelen ince çapari kullanılıyordu.
    sürpriz ise istinye koyunda iskelenin yanındaki dar yerde karşıma çıktı. çapari ve rapala ile çinekop alınıyordu. 5 dakika izledim. sonra yağmur nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım.
    sanırım fırtını balıklara ve oltacılara yaramış.

9. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Emirgan'da gördüklerinden biri de muhtemelen bendim.İstavrit karışık geliyordu.Fırtınaya bir saat dayanabildim.Rüzgar arkadan beni denize düşürmeye yetecek kadar kuvvetli esmeye başladı balık azaldı ben de 17.00'de bıraktım.Sucuk gibi oldum.Kraçelerin hepsi suya iade edildi.Çamlıbahçe'de de bir kaç kişi kraçe katliamı yapıyordu geçerken gördüm.

10. s.burnu

s.burnu ibrahim

Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    1.95 kg baltabaş karagöz
    yarın rüzgar şiddetini arttırıyor,
    yağmurda var
    soğukta var
    29 ekim iznide var :)
    ve böyle havalarda kaşıkla lüfer, çinekop alma ihtimalide var
    bence yarını iyi değerlendirmek lazım

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ibrahim bey böyle havalarda kaşıkla lüfer su üstü mü yapar ve hangi saatler uygundur acaba?

12. süha günay

süha günay süha günay

emirganın kraçası neredeyse 365 gün bitmez (şimdilik:(). ben son 10-15 gündür o bölgede akşamüzeri, hava kararmaya yakınken ama seyirtme, ama son günlerde de çapariyle oldukça iri istavrite şahit oldum ve de tuttum.
    daha erken saatlerde neredeyse sadece kraça çıkıyor. bir kaç kere yem olarak 10-15 tane kadar tuttum.

13. s.burnu

s.burnu ibrahim

Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    1.95 kg baltabaş karagöz
    engin bey , böyle havalarda su üstü yaptığını görmedim, benzer havada geçen ve ondan önceki sene 6-7 metrelerden çinekop ve palamut aldım

14. süha günay

süha günay süha günay

11/10 beyaz tüylü takım çalıştı sonunda.

15. muhsin

muhsin Muhsin YILMAZ

Favori Kamış:
    alba
    En İyi Avı:
    Terkos 5 kg turna
    Saat 14.30 dan 19.00 a kadar galata köprüsü karaköy kısmı eminönüne bakan tarafında yemli ile çinokop denemesi yapıldı. Yem olarak zargana, istavrit ve hamsi kullanıldı sonuç sıfır tek bir vuruş dahi alnamadı. ( Bu arada önceki gün ya atv yada ntv haberde izledim ve çok sevindim. İzmitte balık halinde denetim yapan ekipler 50 kasa küçük istavrit ve tekire el koyup darıca hayvanat bahçesindeki penguenlere yedirdiler. Çoktan beri duyduğum ve izlediğim en güzel haberdi. Penguenleri görmeniz gerekirdi nasılda yiyorlardı. Umarım bazı gözleri görmeyen:mad: balıkçılarımız bu haberi görmüşlerdir.)

16. mustafa_myb

mustafa_myb mustafa

Favori Kamış:
    RON-THOMSON-HEAVY-TELECOAST-390
    Favori Makine:
    OKUMA BOXTER BXF65
    En İyi Avı:
    6 ADET LÜFER
    Maltepe iskeleden rapor 2...

Selam arkadaşlar. 26-10-2010 salı akşamı saat 18:30 ile 22:00 arası maltepe sahiline indim tek başıma. İki kamışla avlandım 3 kez sağanak yağmura maruz kaldım. Ama hava sıcaktı pek rüzgar da yoktu.
    Tek sorun yağmurdu ama o sorunu da çantamda ki basit 5 tl ye satın aldığım poşet yağmurluk ile çözdüm. Fotoğraflar çok iyi değil ama bir dahaki sefere fotoğraf makinesi ile çekerim inşallah herkese bol şans.
    Sonuç;
    Yer: Maltepe iskelenin sol tarafı, kayaların üstü
    Kamış: 3 mt teleskopik
    Takım: 3 iğneli mezgit takımı ve 6 iğneli fosforlu özel bir takım
    Yem: Çoğunlukla tavuk
    Balık: 5 adet gelincik :p

17. sezgincoskun

sezgincoskun

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    LEVREK 4 KG
    merhaba. ben istanbul ambarlı limanında çalışan biri olarak bu aralar limanda ispendek, levrek ve eşkina alıyoruz. eşkina bol. yem olarak ta teke kullanıyorum. 3 günden beri çıkamadım hava şartlarından dolayı. inşallah cumartesi gece çıkarım. aldığım balıklar gece saat 20:00 ile sabah 05:00 aralarında. limanda balık tutmak yasak fakat işimiz olmadığı zamanlar ve güvenlik personeli uygun ise çıkıyorum :)

18. savastulu

savastulu Savaş

Favori Kamış:
    Extreme Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    2 hafta önce çinekop denemelerim sonuç vermeyince gece iskorpit ve gelincik denemeleri yaptım yeterli sayıdada tuttum. Amacım hiç yemediğim iskorpit ve gelinciklern tadını test etmekti. Balıkları tulum çıkarttıktan sonra mısır unu ile kızarttım şunu söyleyebilirim iskorpit iğneden çıkartma, ölmesini bekleme ve tulum çıkartma eziyetine değebilecek bir balık ama gelincik etinin bolluğuna kılçık sorunu olmamasına rağmen tadı olmaması dolayısı ile birdaha eve getirmeyeceğim bir balık. Tabiiki benim pişirme yöntemimden kaynaklanmış da olabilir burdaki üstadlar daha iyisini bilir ben sadece tecrübemi anlattım sağlıcakla kalın.

19. webokur

webokur cihangir

gelincik balığı, yahudilerin özel günlerinde ekşi erik ile özel bir şekilde yaptıklarını duymuştum.

20. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    selam arkadaşlar ,
    kuleliden haberler geldi, çok sayıda insan kraça yakalıyormuş ne yazıkki üzücü ama, hem çok kalabalık dedi arkadaşım kreçeden başka da birşey yokmuş. çinekopa yemli atanalr varmış ama henüz balık alamamışlar zaten bu kadar balık varken suda çinekop olsa da alamazlar. daha sonra kandilli iskelesine giden arkadaşım orada da 2 kişinin kıyıdan 7 metrelik göl kamışıyla salla salla yöntemiyle kreçe aldıklarını söyledi.

haber siteden selçuk arkadaşımdan geldi (obsession)
    şimdilik bu kadar .
    herkeze rastgele..

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.