İstanbul Kıyı Raporları 2010-2011

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında m-a-v-i tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Yanlış düşünüyorsun.

Gerçekten iyi bir şey yapmak istiyorsan, elini ateşe sokma, maşa kullan, herkesin bir görevi vardır.

O adamlara haddini bildirecek olan da devletin kolluk kuvvetleridir.

Çengelköyde karakol var.

Bir zahmet oraya git, tebliğden bahset, istavritin avlanabilir en küçük boyu 13 cm, dir, de. Amatörler en fazla 5kg. balık tutabilirler ve satamazlar de. Bakanlık kontrol görevini polise, jandarmaya, ve benzeri kolluk kuvvetlerine vermiştir, ben de size haber veriyorum, lutfen gelin bakın ve 1380 sayılı Su Ürünleri kanununa göre işlem yapın, de.

Bakalım ne diyecekler.

Olmazsa yine bizleri haberdar et, (olumsuz cevap verirse, o polisin adını öğren)
    biz de işin peşini takip edelim.

Amerikada, Avrupada insanlar, bana ne demiyor, fahri polis gibi çalışıyorlarmış, kimse de kolay kolay yasadışı iş yapıp başını derde sokmak istemiyormuş.

Bizim neyimiz eksik, biz de fahri müfettiş olalım.:)

Bu ülke ve varlıkları hepimizin.

Selam ve sevgiler.

2. Cumali

Cumali gokhan

ya rapor bu kadarmı güzel yazılır harikasın cok ama cok güldüm yardım istersen takviye yaparız bence de itip kaç :) :) :)

3. aozturk

aozturk ali öztürk

emirgan dün verimsizdi kimselerde yoktu. bu gün ise akşama dogru istavrit yaptı akabinde şak şak ve fleto ile 5 adet sarıkanat aldım nihayet.bilginize

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kanka sırf senin için tuttum bak :D çok yoruldum kardeşim bak :D
    selçuk arkadaşımın bahsettiği adamları bende hep görüyorum , adam 20 kg lık kovayı silme dolduruyor gidiyor kovayı bir yere götürüp boşaltıp tekrar geliyor kovada hep kreçe var. sanırım satıyor. adamlardan birisi hacı hemen arkamızda da zaten cami var . hacı dedim ama böyle hacı olmaz :ermm:

selçuk dediğim taktiği yap adamı it sonra balıkları denize dök hemen uzaklaş oradan :D

Son düzenleme: 1 Kasım 2010
  5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bugün tekneyle dönerken istinyeden sarıyere kadar hemen her yerde çok güzel istavrit alıyorlardı kıyıdan. kimisi çapariyi ful çekiyordu. avrupa yakasını pek bilmem ama olta atılabilecek her yerden istavrit aldıar. anadolu yakasına göre avrpa yakasından olta atılabilecek yerler daha geniş. anadolu yakasında hem alanlar dar hemde cumartesi olsun pazar olsun çok kalabalık.
    istavirler ileriye atanlar için iri istavrit, yakından atanlar ise kreçe alıyordu. tahminen bilerek yakına atanlar vardı onlarda sanırım yemlik tutuyorlardı.

6. timur1453

timur1453 Timur

Favori Kamış:
    Italcano
    Favori Makine:
    MITCHELL ARMADA PRO 8000
    En İyi Avı:
    Yenıköy çakar'ın orda 2 saatlık zıpkın dalısında 12 lüfer resmen et yıgınına daldım :)
    Kabatasda süper istavrit yaptı en acami 2 kilo aldı kovalar doludu :)hem de iri aralarda eşek istavrıtede vardı buda arkadan gelen çinekop sarı kanat habercızı karadenızden yenı balık gelecegine dair :)

Kabataş\istanbul

7. halim7889

halim7889 HALİM

Favori Kamış:
    4,20 lineaefee
    Favori Makine:
    Bilmiyorum
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bugun bana balik izni cikmadi anayasa mahkemesi cuma gununden itibaren cok buyuk baski yaparak benim cumartesi aksami baliga gitmemi engelledi. Hidiv kasrina yemege gittik iki kisi 70 tl odedik ciktik butun sinirlerim tepeme cikti, hesapliyorum bana bir baliga gitmenin maliyeti 6 7 tl mazot en fazla 5 lira capari vs yani catlasa patlasa 15 lira, hesapladim o paraya en az 5 gun baliga giderdim yakaladiklarimda cabasi kuleli ve kanlicadan gecerken icim gitti ama yapacak bir sey yoktu bu hafta sonu bir balik yakalayamadim cok gergin bir hafta gecege benziyor sanki inadina da herkes heryerde balik yakalamis :-(

8. Palamut Yalayut

Palamut Yalayut ALİ KAHYA

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    SHIMANO AERO 5000
    En İyi Avı:
    2.5KG EŞKİNA
    Arkadaşlar haftasonu galata köprüsünde çok güzel istavrit yaptı istavritler oldukça iriydi. Aynı şekilde cumartesi günü unkapanı köprüsüne de gittim. Cumartesi günü unkapanı köprüsünde bir tane balık bile yoktu. Bunun nedeni ise yağmur yağdığında barajın kapaklarını açıyorlar ve tatlı su karışıyo. Pazar günü ise unkapanı köprüsüne gittim orada da belli kıyı bölgeleri çok iyi kıraça yapıyordu bende yemlik kıraça tutmak için çapari attım birkaç kez 3 lü 5 li çektim sonrasında tekrar balık çekerken oltada inanılmaz bir ağırlık ve vuruşlar hissettim sonra oltayı çekerken bir baktım suyun üstünde büyük bir karartı belirdi. Lüfer benim istavritlerden birini 2 ye böldü. Bu görüntüyle karşılaşmak bir yandan üzücü olsada çok heryecan verici bir görüntüydü. Hemen ardından canlı kıraçayla zoka attım ve tahtanın lastiği gevşek olduğundan lastiği değisitrdim ve oltayı tekrar çektiğimde istavritin yarısının olmadığını gördüm. Bu olayları yaşadıktan sonra çok sevindim , kendimce dün çok güzel balık yapacağını düşündüm ama saat 8 e kadar tek bir vuruş daha alamadım. Anlaşılan o ki şu anda lüfer ve sarıkanatlar canlı yemi sıkıştırdığı yerde parçalıyor ama birkaç güne kalmaz çok güzel balık yapacağını düşünüyorum. Herkese rastgele.

9. k_afacan

k_afacan kemal

Favori Kamış:
    lineaeffe BAIA 4.50 / lineaeffe s-flax 3.90 / lineaeffe oyster 3.90
    Favori Makine:
    lineaeffe superfıre 8000 / okuma octana ot-30 / okuma octana ot-55
    En İyi Avı:
    kalkan 1.5 Gr kadar
    kanlıcadan rapor

dün sabah 08:00 dan aksam 19:00 a kadar kanlıcadaydım istavrit pek yoktu tek tuk cıkıyordu ancak cok iyi zargana vardı her kes 2 kişer kova doldur
    mustu 3 kg lık kucuk yogurt kovasını doldurunca istavritle biraz zaman harcadım ancak cok seyrekti 19:00 da havada soguyunca bıraktım

10. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Pazar sabahı erkenden kulelininyolunu tuttum. Hava daha aydınlanmamıştı. Sahilde fazla kimse yoktu, içimden bugün de balık yok diye geçirdim. Lüfergillere yemli olta atan birkaç kişi vardı ama genelde kargıyla kraça avlıyorlardı, arada jumbo istavritler de geliyordu. Bende çaparimi açtım, hafif kurşunla at-çek yapmaya başladım. İlk bir saat hava aydınlanana kadar hiç birşey yakalayamadım. Daha sonra açığı denemek için 115 gr. kurşuna geçtim ve bingo, 3 tane jumbo istavrit. Sonra bir tane daha, bir tane daha derken 12-13 parça iri-orta boy istavrit aldım. Deniz yüzeyi pislikten geçilmiyordu ve temizleyici tekneler geldi, o anlarda zaten balık kesmişti. 1 saat geçtikten sonra yaklaşık 10 gibi tekrar avlanmaya başladım. Ama açıkta balık kesmişti. Bende kıyıdan kraça tutmaktansa 15 parça iri balıkla avı bitirdim. Ama acayip miktarda kraça katliamı vardı, etçil benlikli umursamaz insanlar serçe parmağı kadar gelmeyen kraçalardan kova doldurdular. Hepsine selamlarımı iletiyorum :)
    Avda kullandığım takım ise şöyle;
    Kamış : Lineaeffe S-Flex 4,20
    Makina : Okuma Avenger 65
    Çapari : 0,25 beden 0,10-0,12 çeşitli renklerde köstek
    Kurşun : 115 gr.

Herkese Rastgele ama etçilere değil....:)

11. oguzhan198600

oguzhan198600 OĞUZ

Favori Kamış:
    REMIXON
    Favori Makine:
    REMIXON TEBEN TNR 35 MAKİNA
    En İyi Avı:
    karagöz
    Herkese selamlar cumartesi balığa gittim 3 gibi istavrite attım capari ile önce cok büyük bi istavrit geldi sonra bi kac tane orta boy ıstavrıt geldı sonra kesti herkes cinekpa atmaya başladı ve bende attım , yanımda arkadaşlarda vardı onlarda attı tabıkı tanımadığım bi kişi oltasının hareket ettiğini hissetmiş ilk defa atmış yemli takımı oltaya asıldı tabıkı cekmeye basladı takım takıldı dibe kesmeye kalkıştı misinayı bende bana ver dedim ben kurtarırım dedim ve kurtardım sarmaya başladım ve bir adet lüfer buna sanş dedim kendi oltama bakıyorum hiç hareket bile yok ne yapalım baska bı gune artık herkese rast gele

12. ORKİNOS61

ORKİNOS61 MUSTAFA

pazar sabahı arkadaşlarla çubukludaydık.sabah 5:30 gibi. birgün önceden yemiklerimiz hazırdı ve lüfergillerden avlamak için takımları hazırladık.ve beklemeye başladık.hava aydınlanmaya başladığı sıralar bir vuruş aldım.heyecanla çektim ama ne yazıkki iskorpit.itina ile iğneden kurtarıp özgür bıraktık.peşinden arkadaşa bi vuruş oda iskorpit.akabinde arkadaşa bir vuruş daha ve beklenen an sarıkanat ayarında çinekop.peşinden diğer arkadaşlarda vuruş aldılar.onlar yaprak yem kullanıyorlardı benim yem bütün istavritti.bu durumdan şüpheyle bende yaprak yem takmaya karar verdim.yemi taktım atışımı yaptım oltayı kurar kurmaz bende güzel bir vuruşla bir adet balık aldım.daha sonrasında fazla vuruş olmadı en fazla alan 2 adet aldı.akabinde kıraça katliamcıları sardı etrafımızı ve tadımızı kaçırdılar.daha sonra taze yem daha iyi olur umuduyla bikaç yemlik istavrit tuttuk.denemeler sıfır sonuç.zargana alanlar oldu. çapariyle 4 adet çingene palamutu alındı saat 9.30 sıraları.daha sonra 12:30 gibi avı sonlardırdık.sonuç 1 adet çinekop ben aldım 2 adette arkadaşım aldı. saygılar.

13. Atescibaba

Atescibaba Mehmet Bayraktutan

Favori Kamış:
    DAM Steelpower Tele Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL 865
    Menekşede beyaz evin yanında kürekle deniz kenarından kurt çıkarabilirsin. Batak kurdu şuan çok zayıf. Oda olmazsa kayalardan deneyebilirsin.

14. ismdaldal

ismdaldal ismail daldal

30 Ekim cumartesi Üsküdardan İstavrit çapari ile 4 adet Kefal çektim. 2 hamsi ve bir kaç kraçe.Sahte balıkla lüferi de yokladık sonuç 0.
    Bugün ise Tavuk ciğeri ile Kefal yakalama denemesi yaptık, sonuç gene 0.Kraçe de yoktu.havaların soğumasını beklemeye karar verdim.

15. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Az önce Arnavutköy'de yürüdüm biraz.Çamlıbahçe'den iri istavrit çıkıyordu, Akıntıburnu'ndan pek birşey alan yoktu.Sadece fenerin orada çarpma ile zargana almışlardı 4-5 tane.İskelenin yanında ve Kuruçeşme virajında ise kraça tutanlar vardı.

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sabah erken saatlerde sular dere gibi akıyordu maalesef 1 kg kurşun dibe oturmakta zorlanıyordu. o yuzden balık dipli şu yağmurların verdiği tahrbatın geçmesini beklemekten başka çare yok sanırım açık yollu iri istavrit tutulmakta. seyrek bir sarıkanat ve tutturabılenede lüfer alınıyor yem olarak zarganayı bulmak ise maalesef çok ama çok güç....

17. desperrado

desperrado mustafa yigit

Favori Kamış:
    Daiwa
    Favori Makine:
    Banax ST7000
    En İyi Avı:
    palamut 1 kg
    Yem şu anda paşabahçe tekel fabrikasının önünde.Çapariye bile zargana alıyorlar.Kraça , gümüş hep oraya sıkışmış durumda.

18. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet haklısın keçiliktede epey yem var. ancak gel git işi işte biraz sıkıntılı. tekel fabrikasının önunde çok yemli lüfer tuttum zamanında burunbahçede sallama çapari palamut, ada üstünde çok lüküsle gece yemli lüfer. ve koru önünde istavrit
    güzel günler di o günler çok bereketliydi. hele hele kanlıcada sabah karanlığına çinekop bak nerelere gittik hiç yoktan.

19. Mehmet Saka

Mehmet Saka Mehmet Saka

31.10.2010 pazar sabahı Arnavutköy akıntı burnunda sabah 7,30 dan 12.00 ye kadar mükemmel istavrit yaptı. bu arada istavrit varken bile bir sürü denyonun iri istavride atmak yerine çengelli iğne kadar kreçeleri kova kova tutmalarına dayanamayıp orayı terk ettim. ( hani biraz daha beklesem kesin içlerinden birini çok kötü hırpalardım) neyse...durum budur..

20. cebirx

cebirx

[​IMG][/URL][/IMG]

bugün sabah erken saatlerde vaniköyde yaptıgım av sonucu , yaklaşık bir buçuk saat arayla 4 kiloya yakın jumbo denecek kadar güzel ve iri istavritler aldık arada kıraçada geliyodu tabi ,ben ve yanımdaki abiler insan oldugumuz için hiç bir kıraçayı kovamıza atmadık sadece fazla zarar görenleri aldık inanın yanımızda çok fazla olta atan vardı ve hepside serçe parmak boyunda tüm kıraçaları topladılar ama 2 tane bile iri balık alamadılar bence bizim kıraçaları salmamızın karşılıgını deniz bize fazlasıyla geri verdi...

balık çok açık bazende çok yakın yani bir kovalamaca var malum çinekop oyüzden sürekli çalışmak gerekiyo ve kesinlikle iri istavrit almak isteyenler ince takım kullanmalı ben yeşil ,turuncu karışık takım kullandım çok iyi sonuç verdi taki yanımdaki abinin oltasında istavrit yarım gelene kadar zaten istavriti onüne katan çino bidaha geri göndermedi :) bizde avımızı sonlandırdık...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.